Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.338
Cevap
205
Favori
522.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ment

    Merhabalar Hocam, Asus N16 için önereceğiniz stabil bir sürüm var mı?
    Mağduruz resmen.
    https://www.asus.com/tr/Networking/DSL-n16/HelpDesk_Download/

    Resetleyerek 674 sürümünü kurdunuz mu ?
  • okirgil O kullanıcısına yanıt
    Evet asusla gorustum birebir degisim hakkim ya da fatura uzerindeki tutari iade alma hakkim varmis ancak betaplus la gorustum biz genelde para iadesi yapiyoruz dediler. Degisim kabul etmiyorlar saka gibi urunun garantisi zaten bitmis diyor bana garantisi biten urun icin asus nasil degisim onaylasin arkadan birisine soruyor 3 yil mi asus modemlerin garantisi diye. Sinirden deliye dondum siz 325 liraya almissiniz 2 sene kullanmissiniz aradaki fiyat farkini kullandiginiza sayin dedi boyle bir sey olabilir mi ya. Resmen hak hukuk felan umutlarinda degil. Mahkemeye basvurucam konuyla ilgili ayni firmayla aybi sureci yasamis arkadaslar bilgilendirirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babajii kullanıcısına yanıt
    bende cep telefonu bozulmuştu. hepsiburada dan almıştım. fakat samsung kendisi değiştirdi. aslında asusun kendinin değiştirmesi lazım.
    asus türkiyeye bilgi verseniz durum değişir mi?
  • VDSL modem olarak öneriniz varmı arkadaslar bu aralar alacam..
  • AC51 modemi wifi çekimi için cam fanusun içinde yaşamamız lazım herhalde hiç kusura bakmasın ASUS, 3 anten görünümüne kimse kanmasın hem o kadar yer kaplayıp hem bu kadar kötü wifi performansı kabul edilemez, Turkcell'in antensiz Huawei modemi %30 40 daha az yer kaplıyor ama daha iyi çekiyor! Hem cebimden ekstra baya bir para verip özel modem alacağım hemde mobil internetin bu kadar önemli olduğu devirde bu kadar sıkıntı çekeceğim (takoz gibi kapladığı yer de cabası) Büyük ihtimalle AC750 modeli de aynıdır, AC52U, AC55U vb. çoklu antenlerine aldanmayın.

    Ve bir olumsuz taraf daha bu kadar çok model çıkarmanın amacı nedir ? AC51, N17U, N14, N55U gibi modeller nereye gitti ? bir sürü birbirinin benzeri modeller piyasaya sürülüyor çok gereksiz bir ara aynı modelin U'lusu U'suzu vardı giriş, orta, üst seviyede belirlersin modeli yenilik yapacaksan v1, v2 diye yayınlarsın olmadı bekleyip gerçekten yeni model çıkarılmasına değecek özellikleri eklediysen çıkartırsın ama bu politika bana daha çok yeni model çıkardık sattıralım algısı gibi geliyor hoş bulmuyorum. Tp-Link'te modemin bütün tasarımı değişiyor ama model ismi hala aynı.

    Son olarak tamam güzel bir tasarım buldunuz da yıllardır aynı şey artık farklı bir şeyler görelim kimse masasının üzerinde bu tarz aletlere ekstra yer açmak istemiyor artık taşınabilirlik ve boyut çok önemli konuma geldi, bunun üzerinde çalışılsa fena mı olur alternatif bir iki model görsek koskoca ASUS mühendisleri bir sonraki tasarım için 10 yıl daha mı bekleyecek ?

    Wifi, boyut, kompakt tasarım, stabilite anlamında şuan anlaşmayla alınan operatör modemleri inanın ASUS'un bu saydığım modellerini aratmaz tek fark arayüzdeki artılar, kabiliyetler ama bunlara geçmeden önce saydıklarım daha öncelikli gelir.

    Beni bilen bilir, hiçbir markayı körü körüne savunmam yarın öbür gün o markada iş yapsam bile! insanların uzun yıllardır sürekli fikrimi sorup tavsiye istemesinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum, bu devirde zordur bunu yapmak. Koskoca site sahipleri, editörler eğrilir bükülür markadan mal gelince nasıl bunu övsem diye, önce sözde tarafsız imajı çizmek için çok saçma şeyleri olumsuz bulup kötülerler (halbuki kimsenin umrunda olmayan şeylerdir) sonra bastırırlar süper, über demeye. Ürün incelemelerini Türkiye'de dikkatle, bir kaç farklı yerden dinleyin ve mutlaka yabancı kaynaklardan sorgulayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 31 Mayıs 2019; 0:47:56 >




  • Asus DSL-AC51 modeline sahibim Turknet'ten aldım şuan TTNET kullanıyorum. Bazı saatlerde oyun oynarken 9999 ping giriyor, Packet loss %80 civarlarında hep. Sorunu anlayamadım TTNET hızımıda düşürdü çok sınırda diye, hat değerlerim aşağıda modem sürümüm: Firmware Version:1.1.2.3_674

    15 megabit download desteklediğine bakmayın arada 11, 13 oluyor. Yarın TTNET'i aramayı düşünüyorum önerisi olan var mı?

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]




  • xaxa789 X kullanıcısına yanıt
    Size ilk soracakları soru kablolu mu kablosuz mu kullanılıyorsunuz olacaktır. Bu sonuçları kablolu şekilde alıyorsanız hat ile alakalı bir durum vardır. Sizin CRC hatası oldukça fazla. Ben 2 gündür bağlıyım ve CRC hata sayısı 15. Turknet kullanıyorum 35mbit VDSL.

    Daha önce sürüm düşürüp benzer bir sorunu çözünler olmuştu. 1.1.2.3_473 sürümü deneyebilirsiniz.
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Kablolu bağlantı sağlıyorum ve binadaki kutudan daha yeni kablo çektik daireye, bu sürümü biraz deneyip tekrar yazacağım yardımınız için teşekkürler.

    Edit: TTNET otomatik ayarlarını gönderiyor mu bu modeme milyon tane ayar var onlardan olmasın sorun? Ben Türknetten aldığım için ayarlı geldi modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaxa789 -- 1 Haziran 2019; 12:5:4 >
  • TTNET'le konuştum hattınız iyi hiçbir kopma yada yavaşlama göremiyorum dedi. %100 paket kaybı olmasına rağmen nasıl göremediler anlamadım modemle bir ilgisi olabilir diye ayarlarını attım yardımcı olabilecek var mı?

    DSL Info - 12dk olmasına rağmen 11 CRC
    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]

    DSL Ayarları
    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]

    Wan ayarları
    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]




  • xaxa789 X kullanıcısına yanıt
    1. sayfada ince ayarlar var , onlara göre yapabilirsiniz.

    Stability Adjustment Disabled olması gerekiyor, siz onu bilerek mi -2'ye ayarladınız?

    WAN ayarlarında da DNS olarak google DNS'leri aktifleştirmişsiniz. Sorunu çözene kadar default olarak kullanmanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 1 Haziran 2019; 12:34:46 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Tüm ayarları 1.sayfadaki stabilite ayarlarına göre yaptım. DNS'ide kapattım dediğiniz gibi. Akşama kadar bekleyip sonucu yazacağım, tekrar teşekkür ederim.
  • okirgil O kullanıcısına yanıt
    Malesef onlar ilgilenmiyorlar konustum ama ise yaramadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paket kayıplarında bir düzelme olmadı, bunla birlikte ttnet'le uzunca konuşmama rağmen hala bağlandığınız sitelerle kaynaklı diye bir cevap veriyorlar. Aşağıda görüldüğü gibi benim hattımdan çıkan paketlerin 1si bile düşmemiş ttnetin yönlendirdiklerinde kayıplar oluyor. Burada TTNET çalışanı var mı yardımcı olabilecek? 450tl cayma bedeli istiyorlar ya başka servis sağlayıcısına geçemem heralde şuan. Düştüğümüz duruma bak ya adama paket kaybım var diyorum o ne demek diyor .

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]




  • Arkadaşlar iyi günler, iyi bayramlar.. İlk sayfayı okudum AC51 ve AC750'nin farklı modemler olduğunu gördüm fakat almak istediğimde sorun yaşıyorum.

    Bu satıcıdan alacaktım ama burda hem AC51 hem AC750 yazıyor.
    https://urun.n11.com/adsl/asus-dsl-ac51-ac750-adslvdslfiber-modem-P286923891?icid=990005_prudsys_emptycart&recId=jwkk1qge-f8eh3fjhyde-S.W_BASK_EMPTY.C.A-0l72p3u

    Sitenin arama kısmı çalışmadığı için konuyu aratamadım. AC51'i ile AC750 arasındaki farklar nelerdir? Kutularında "AC750 / DSL-AC750" yazan kutular var birde "AC750 / DSL-AC51" yazan kutular var. Farkları nelerdir? Hangisini almamı ve nereden almamı tavsiye edersiniz?

    TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]

    AC51 için çekim gücünün iyi olmadığını okudum. Acaba çekim alanı açısından AC55U daha iyi bir seçimmi olur?

    Yarın TTNet servisinin gelip eve internet hattını çekmesi için başvurucam. O yüzden hiç zaman kaybetmeden almam lazım ki önümüzdeki haftaya yetişsin.. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Edit : zaman yoktu AC51'i aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 7 Haziran 2019; 11:9:42 >




  • Dsl n16 kullanıcısıyım 474 versiyonu nu kullanıyorum fakat kesilmeler var günde 3-4 kere. Tavsiye ettiğiniz en stabil sürüm hangisidir arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AC51/AC750 modemini almayı düşünüyorum teknik özellikleri olsun arayüzü özellikleri olsun ihtiyacımı karşılıyor ama tek endişem var menzili. 5 Ghz bağlantıyı ne kadar mesafeye kadar kullanabilirim ve aradaki ince duvarın ne kadar etkisi olur? 2.4 Ghz için arada 2-3 duvar odalarda kullanabilir miyim, mesafe fazla değil duvarlar da ince.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

    AC51/AC750 modemini almayı düşünüyorum teknik özellikleri olsun arayüzü özellikleri olsun ihtiyacımı karşılıyor ama tek endişem var menzili. 5 Ghz bağlantıyı ne kadar mesafeye kadar kullanabilirim ve aradaki ince duvarın ne kadar etkisi olur? 2.4 Ghz için arada 2-3 duvar odalarda kullanabilir miyim, mesafe fazla değil duvarlar da ince.
    Her ikisi de berbat. Ben router'a bağladım onun ile kullanıyorum. Bundan önce antensiz huawei modem vardı o bile daha iyiydi. 2.4Ghz menzili kötü, 5 Ghz daha da kötü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgoktug

    Her ikisi de berbat. Ben router'a bağladım onun ile kullanıyorum. Bundan önce antensiz huawei modem vardı o bile daha iyiydi. 2.4Ghz menzili kötü, 5 Ghz daha da kötü.

    Alıntıları Göster
    Anladım router ile kullanacaksam bu modeli tercih etmem zaten. Menzili kafamı karıştırıyor.
  • Asus Dsl n16 modem ve türknet kullanmaktayım. 2 aydır Vdsl olarak bağlantı sağlayamıyorum. Daha öncesinde Vdsl de sorun yoktu. Türknetle görüştüğümde yapa altyapısı kullandığım için Vdsl de sorun yaşıyor olabilirsiniz dedi. Hem yapa hem dsl n16 hemde vdsl olarak bağlanan arkadaşlar var mı?
  • adls den fiber e geçtim dsmart fiber modem bagladı zte h298a benim modem asus ac52u bu modemimi baglayabilirmiyim ac52u fiber destegi var nasıl baglamalıyım arkadaşlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.