Şimdi Ara

TP-Link Yeni modem aldım kendi MTU ayarı yoktu. Sitelere giremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TP-Link 300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router
    Model No: TD-W8960N

Şimdi modemi aldım taktım 192.168.1.1 den modem arayüzüne giriş yaptım. TTNET kullanıcı adı ve şifrelerimi girdim daha sonra modem ismi ve şifresi ayarladım ve benden bir MTU değeri girmemi istedi.
    MTU kısmında bir MTU değeri vardı ellemek istemedim. O şekilde kaydettiğimde sadece Google'a girebildiğimi fark ettim. Başka hiç bir siteye girmedi.

Daha sonra eski modemim de kendi ayarlamış olduğum MTU değeri vardı onu giriyim dedim. 1440 yazdım. Ve düzeldi sitelere girmeye başladı.

Fakat 1 gün sonra bazen 2-3 saat sonrada oluyor. Tekrar sitelere girmemeye başlıyor. Gidiyorum ve yeni bir MTU sallıyorum. Gene düzeliyo bir süre sonra gene bozuluyo.
    1 gün 1412 olarak kullandım az önce aynı sorunu yaşadım DH ye giremedim. Youtube'a falanda girmedi. Şimdi gene 1440 yaptım ve bu sorunu sizlerle paylaşıyorum.
    Ayrıca CMD üzerinden kontrol ettiğimde en uygun MTU değeri 1412 çıktı. (Üzerinde 28 eklenmesi gerekiyor. Ekliyince 1440 oluyor.)

Acaba ben bu sorunu nasıl çözebilirim ?
    Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yns52 -- 27 Aralık 2014; 21:27:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yns52

Öncelikle modem bilgileri:
    TP-Link 300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router
    Model No: TD-W8960N

Şimdi modemi aldım taktım 192.168.1.1 den modem arayüzüne giriş yaptım. TTNET kullanıcı adı ve şifrelerimi girdim daha sonra modem ismi ve şifresi ayarladım ve benden bir MTU değeri girmemi istedi.
    MTU kısmında bir MTU değeri vardı ellemek istemedim. O şekilde kaydettiğimde sadece Google'a girebildiğimi fark ettim. Başka hiç bir siteye girmedi.

Daha sonra eski modemim de kendi ayarlamış olduğum MTU değeri vardı onu giriyim dedim. 1440 yazdım. Ve düzeldi sitelere girmeye başladı.

Fakat 1 gün sonra bazen 2-3 saat sonrada oluyor. Tekrar sitelere girmemeye başlıyor. Gidiyorum ve yeni bir MTU sallıyorum. Gene düzeliyo bir süre sonra gene bozuluyo.
    1 gün 1412 olarak kullandım az önce aynı sorunu yaşadım DH ye giremedim. Youtube'a falanda girmedi. Şimdi gene 1440 yaptım ve bu sorunu sizlerle paylaşıyorum.
    Ayrıca CMD üzerinden kontrol ettiğimde en uygun MTU değeri 1412 çıktı. (Üzerinde 28 eklenmesi gerekiyor. Ekliyince 1440 oluyor.)

Acaba ben bu sorunu nasıl çözebilirim ?
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Şu an aynı modemde mtu ayarını değiştirmeye çalışıyorum fakat yerini bulamadım. Siz nerden değiştiriyorsunuz?

• Hocam merhaba ben modemi değiştirdim ama yanlış hatırlamıyorsam en kolay yoldan Advenced Setup bölümünden MTU değiştirebilirsin.

Oraya gir bilmediğin şeyleri karıştırma ilerle bir ekranda (Wifi kurulum ekranında olabilir) "MTU: " şeklinde bir kutu gelir oradan ayarlayıp kaydedebilirsin.
    (Yanlış hatırlıyor olabilirim ama böyle olması lazım. Bir yolu daha var ama biraz daha karmaşık olabilir.)

Bunun dışında işlem yapmadan önce ayarların yedeğini alın. Oda "Management" kısmından yapılıyor olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.