Şimdi Ara

TP-link wa601g acces point arayüz erişim probemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm. Elimde TL-wa601g acces point var. ayar yapmak için arayüze erişmek istedim. RJ-45 konnektörle bilg. bağladım. Bilg. ağ adresi alıyor diyor. Belli bi süre ip alma işemi sürüyor sonra ünlem işareti çıkıyor network simgesinin üzerine yani ip alamıyor. standart ip si 192.168.1.1 bi kaç kere resetledim. Sonra forumu okudum. forumda reset için bi yöntem daha gösterilmiş onuda yaptım. Fakat hala arayüze erişemiyorum. İşin garip tarafı bi kere bağlanıp açmıştım başka bi bilgisayarda. bi bilgisayara ilk defa bağlanıyorsa bi kere açılıyor. fişi çekip taktınmı bi daha olmuyor. Bu yüzden tcp-ip yi felan kaldırdım bi daha yükledim. Fakat olmadı. Bilgisi olan varsa bi yardım eli. Kolay gelsin...



  • Bişiy daha ekleyeyim accespointi modeme kablo ile bağladım wireles yayına başladı. Şu anda laptoptan wireles yayından internet alıyorum.
  • eğer reset attıysanız fabrika ayarlarında dhcp kapalı gelmekte bu modelde, ağ kartınıza sabit ip atayıp bağlanabilirsiniz. .
    eğer bilgisayara bağlı başka bir modem varsa ve bu modeminde ip adresi aynı ise yine bağlanamazsınız. TL-wa601g'yi bu durumda tek bağlamanız gerekli.
  • Bilgisayarın otomatik IP mi alıyor ellemi verdin, şuan IP kac
    Modem ile AP nin IP si aynımı Modemin arayuz IP si nedir. Eger modem farklı bir IP sistemi kullanıyorsa AP yede o tipte bir IP ver.
    Ap nin dhcp sever kapalıdır sabit olarak aldıgı ıp modemden farklı olabilir (AP 192.168.1.1 iken modem 10.0.0.1 gibi bir ip de kullanıyor olabilir) bilgisayarının aldıgı ip ile Ap nin ip si aynı sistemde olmazsa Ap ye baglanamazsın.
    Sadece AP ile bilgisayarı bagladıgında bilgisayara elle ip vermen gerekir (ap nin DHCP si kapalı olur genelde)
  • teşekkürler beyler çözüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.