Şimdi Ara

TP LINK TL-WA901ND 300Mbps Appoint Repeater INTERNET KOPMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar Dükkanimda Turksatin 24 Mbps interneti var. Ben turksatin modemine cat6 kablo ile turktelekomun (tplink 300mbps adsl2 ) modemini bagladim ve dukkanin camına astım. Ev ile dukkan karsi capraz da 40mt veya 50mt ara mesafe var.Dukkanin camını evden goruyorum arada 2buyuk agac var. Önceden hic sinyal yokken bu islemden sonra evin pecere önünden cep telefonum ile 2 veya 3 cizgi sinyal aliyorum ve 2 cizginin altına hic düsmüyor baglanti hic kopmuyor. Burdan hiz testi yapiyorum max=6mhps min=4mhps baglanti aliyorum. Ben bu baglantiyi eve dagitmak icin TP LINK TL-WA901ND 300Mbps aldim ve repeater olarak kurdum. Repaeter bu sinyali telefonumdan 1 cizgi daha iyi aliyor. Ama sorun 2 dk da bir internet kopuyor bazen 10 dk kopmuyor. Asil sorun bu 4mbps ile 6mbps lik baglantiyı repeater dan sonra test yaptigimda 0,3mbps ile 0,5mbps sonuç çıkıyor. Ap sinyali evin icine her yere dagitiyor ama dagittigi internet whatsap a bile yetmiyor. Bu sorunla ilgili cözümlerinizi varsa beni aydinlatirsaniz sevinirim şimdiden teşekerkür ederim.
    Birde 24mbps lik interneti en fazla 20mbps ye düsecek sekilde kablosuz iletebilecek bir cihaz var mı dır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ev içinde kullanılan cihazlarda dış ortamda performans alamazsın... ya dış ortam için router kullanacaksın yada ekstra güçlü anten kullanacaksın...
  • bu iş için en iyisi 2 adet outdoor access point almak biri dükkanda öbürü evde olmalı ve antenleri birbirini görmeli. bu durumda eğer cihazlar doğru ayarlanır ve seçilirse arada büyük bir engel yada çok güçlü bir enterferans kaynağı yoksa dükkanındaki internet hızını evden alabilirsin.Mevcut kaynaklarla ilk olarak şunu deneyebilirsin. Turksatın modemininin wifi kanalı ile dükkanda buna bağladığın modemin wifi kanalı aynı olmamalı turksatın modeminin wifi kanalını 1 yapabilirsin. dükkana kurduğun 2. modemin kanalını ise 13 yapabilirsin evinde bağladığın wa 901 nd nin wifi kanalı da 13 olur evdeki cihaz eğer detekliyorsa client moduna alıp ethernet ile bilgisayara bağlayarak hız testi yapmalı hatta mümkünse bir süre kullanmalı eğer internet stabil ise ve ihtiyacları karşılıyorsa bir başka access point alıp onu da dükkandaki gibi ethernet kablosunda bu cihaza bağlamalı ve onun da wifi kanalını 6 olarak ayarlamalı.bu şekilde belki kullanılabilir. her ağ cihazının ipsi özenle ayarlanmalı gerekli olanlarda dhcp kapatılmalı veya reley moduna alınmalı. Bu denenebilir farklı wifi kanalları ile denemeler de yapılabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LINK TD854W wifi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Tp Link Vr2100 DSL Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.