Şimdi Ara

TP-LINK TL-WR740N ROUTER KURULUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TP-LINK WIRELESS ROUTER KURULUM AÇIKLAMA: (Diğer markaların da aynı yöntemle yapılabileceğini sanıyorum)

. Herhangi bir kurulum cd'sine gerek olmadan ETHERNET kullanarak (bu işlemi etherneti olan herhangi bir bilgisayarda yapıp şifremizi belirledikten sonra ethernete ihtiyacımız kalmayacak

. Router modeme bağlı ise modemden ayıralım

. Bilgisayarda herhangi bir wireless ağına bağlı isek oradan çıkalım

. Router'imizi router sarı çıkışlarından birinden bilgisayarın ethernet girişine ethernet kablosu ile bağlayalım

. Bilgisayar sağ altta bağlandığını belirten bir işaret oluyor (ünlem vs. olsa da farketmez, eğer sistem tepsisinde bir ekran ve bir kablo ikonu yani ethernet ile bir bağlantı yapıldığı ikonu belirdi ise artık router arayüzüne girebiliriz-tabi browser adres çubuğuna yazdığımız router arayüzü adresi doğru ise)

. Chrome, Firefox vs. adres çubuğunahttp://192.168.1.1/ yazıp TP-LINK arayüzüne giriyoruz

. Çıkan şifre diyaloğuna:

. ARAYÜZ ŞİFRESİ: admin

. ARAYÜZ PASS: admin

. Artık arayüze girdik buradan wireless sekmesinden ağ adı yazan yerde eski ağ adını görürüz. Ağ adını değiştirmek istiyorsak bir ağ adı yazıp save diyoruz (değişikliğin uygulanabilmesi için router'i restart yapmayı isteyebilir)

. Yeni şifre belirlemek için şifreleme yöntemlerinden birini seçelim (seçtiğimiz şifreleme yöntemi doğru ise altında şifre yazabileceğimiz bir kutu çıkacaktır)

. Bir şifre yazıp (her router her şifreyi kabul etmeyebilir, hata mesajı çıkarsa başka bir şifre deneyelim. Şifreyi değiştirip save diyoruz (değişikliğin uygulanabilmesi için yine router'i restart yapmayı isteyebilir)

. Bu işlemlerden sonra ethernet kablosunu bilgisayardan çıkaralım

. Router'e bağlı olan ethernet kablosunu sarı çıkıştan çıkartıp mavi çıkışa takalım

. Ethernet kablosunun diğer ucunu ise modemin sarı çıkışlarından birine takalım

. Artık routerimiz kullanıma hazır haldedir, biraz önce belirlediğimiz wireless ağ adını bilgisayarın sağ alttaki wireless ikonuna tıklayarak wireless ağ listesinden bulup, belirlediğimiz şifreyi girip bağlanabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapuerte -- 30 Ekim 2018; 13:32:56 >

• hocam merhaba daha az önce tplink wr740n router aldım ddwrt yapayım dedim power ışığı yanıyor sadece cihaz brick mi oldu şimdi geri dönemezmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sadece kendi yapış şeklimi paylaştım, bu konularda bilgi sahibi değilim, kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LINK TD854W wifi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.