2 üst katımdan gelen wirless bağlantısnı kendi evimde wirelles olarak kurmaya çalışıyorum 1 hafta oldu hala kuramadım. Kabloyu kablosuza çeviriliyor ama benim istediğim kablosuz gelen bağlantıyı kablosuz olarak dağıtmak forumda bir çok yere baktım çok açıklayıcı bilgiler bulunmuyor.Bir çoğunu yaptım olmadı.
SSID kısmına benim salladığım bir isimmi olacak yoksa yukarıdan aldığım ID ismimi olacak ve yukarıdan aldığım bağlantının şifrelemesi wpa2 bunu securıtıy settingde repeater moduna aldığımda seçilmiyor
Ip ayarı falan yapmam gerekiyormu (gerçi değiştirdiğimde de farklı bişey olmuyor )
>>>Operation Mode
AP: Access Point seçili
Wirelles modu repeater seçildiğinde disable securıtıy olacak falan gibilerinden tamam diyorum ama securıty ayarlarında ise wpa2 yi seçemiyorum bu arada ağ da gözükmüyor
Öncelikle cihaz 'Universal Repeater' modunda WEP şifrelemeyi desteklemektedir.Yani kaynak(modem,ap,router vs.) cihazın wifi ağını, Wired Equity Protected standardı ile koruyor olmalıdır. Bu değişiklik ağınızı, saldırılara karşı savunmasız bırakacağından öneremeyeceğim. Güvenliğinizi riske atmadan, kablolama yapmayı deneyiniz!
Cihazınzdaki yapılandırmayı yapmadan önce Zyxel modeminizde kablosuz ağ kanalınızı sabitlemeniz gerekiyor. Ayrıca TL-WA5110G cihazı sinyal tekrarlayıc modunda sadece WEP şifreleme desteklediğinden kablosuz adsl modeminizdeki kablosuz ağ şifrelemesini WEP olarak ayarlamanız gerekmektedir. Bunları yaptıktan sonra TL-WA5110G cihazınızın web arayüz sayfasını açınız. Cihazınızın web arayüzüne girebilmek için bilgisayarınıza 192.168.1.x (192.168.1.10) şeklinde statik bir IP vermeniz gerekmektedir. Cihazınızın web arayüzüne 192.168.1.254 IP sinden giriş yapabilirsiniz. Arayüz için giriş bilgileri ekranında kullanıcı adı: admin şifre: admin olarak giriş yapınız. Cihazınızın web arayüzünde Operation Modesayfasını açınız ve burdan AP seçeneğini seçiniz.Cihanızın IP adresi standartta 192.168.1.254 dür.Eğer modeminizdeki DHCP sunucu IP adresi 192.168.1.1 ise TL-WA5110G cihazındaki IP yi değiştirmenize gerek yoktur.Eğer modeminizdeki DHCP sunucu IP adresi 192.168.2.1 ise TP-LINK cihazındaki 192.168.1.254 IP adresini cihazın wen arayüz sayfasından network kısmına tıklayınız ve IP adresini 192.168.2.254 yapınız.Sayfadaki subnet maskı ise vermiş olduğunuz IP ye göre yapılandırınız.Gateway kısmına ise modeminizin IP adresini yazınız. Eğer cihazınızda DHCP serverı Enable yaptıysanız bunu Disable yapınız. Cihazın web arayüzünden Wireless sayfasını açınız.Burdan Wireless Mode tıklayınız.Sayfadan Universal Repeater seçiniz ve alttaki Survey butonuna basınız.Açılan sayfadan modeminizin ismini bulunuz.Sinyal kalitesini en az 20 dbi olarak görmeniz gerekmektedir.Şayet daha düşük bir sinyal alıyorsanız cihazı modeme daha yakın bir noktaya yerleştirmeniz gerekebilir. sinyal seviyesi yeterli ise Connect butonuna basınız ve sayfadaki Save butonuna basarak ayarları kaydediniz. Cihaz yeniden açıldıktan sonra yine Wireless kısmından Security Settings sayfasını açınız ve modemde yapmış olduğunuz şifrelemeyi cihaza aynı şekilde giriniz ve kaydediniz.Ayarları yaptıktan sonra modeminizi kapatıp yeniden açınız. Artık TP-LINK TL-WA5110 cihazınızdan hem kablolu hem de kablosuz olarak internet erişimi alabilirsiniz.Kablosuz sinyallerde ikinci bir isim görmeyeceksiniz. Çünkü Universal Repeater modunda cihaz aynı SSID yayınını tekrarlayacaktır. Cihazınızı iyi günlerde kullanınız.
MERHABA TP LİNK TL-WA5110G REPEATER OLARAK KURDUM WİRELES OLARAK BİLGİSAYARDAN BAĞLANIYORUM CEP TELEFONUM GÖRMÜYOR NE YAPABİLİRİM TEŞEKKÜRLER