Şimdi Ara

tp link td-8961nd access point kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, başlıkta belirttiğim modem için ap kurmak istiyorum , daha önce rt205 ile kurdum ancak bu modemle olmuyor bir türlü, ana modeme -huawei hg253- ve ap ye 192.168.2.x ip verdim, ap de dhcp kapadım, kanallar aynı, şifreleme türleri ve şifre aynı, tp linkin wds ayarlarından ana modemin mac adresini de girdim ve ana modemden tplinki ap olarak atadım, ancak tp linke bağlanamıyorum, sıkıntı nerden kaynaklanıyordur sizce , hg253 de deneyip airties 5341 de kuracağım daha önce denediğimde olmamıştı , teşekkürler.

• Wep sifre kullaniyorsuniz dogrumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

Wep sifre kullaniyorsuniz dogrumu

tp linkte aes yazıyordu wpa oluyor sanırım onlar, wep ile de denedim, ama ip alınamadı hatası alıyorum bağlanmaya çalışınca, ayrıca ap ip değiştirdiğimde yeni ip ile girmeye çalışıyorum modeme, o da sorun çkartıyor hep, hemen görmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abakuzam

quote:

Wep sifre kullaniyorsuniz dogrumu

tp linkte aes yazıyordu wpa oluyor sanırım onlar, wep ile de denedim, ama ip alınamadı hatası alıyorum bağlanmaya çalışınca, ayrıca ap ip değiştirdiğimde yeni ip ile girmeye çalışıyorum modeme, o da sorun çkartıyor hep, hemen görmüyor.

Wds repeater wep sifre ile olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 9 Temmuz 2014; 6:25:01 >
  • quote:

Sn. connaught,

Sifrelemeden bahsettiginizi gorunce musaadenizle ben de benzer bir hususta yardim isteyecegim.

Asagidaki 1. semada gordugunuz uzere eve TP LINK urunleri ile bir network kurdum.

Once agimi TD-W8961ND modemden Powerline urunleri ile genislettim. Modemden ethernet ile TL-PA211'e, oradan elektrik hatlari ile de evin 2 yerindeki TL-WPA281'lere baglanti kurdum. SSID ve sifre ayni.

Laptop ve tabletler nereye gidersem gideyim en kuvvetli sinyalin oldugu yerden aga baglaniyor. Modemin oldugu odada modemin wirelessina, uzaga gidip sinyal seviyesi dusunce WPA281'lere geciyor. Veya tam tersi oluyor.

Bugun ust kata TL-WR740N access point kurunca problem basladi.
    TP LINK destek hattini aradim access pointi beraber tekrar kurduk. Ama ust kattan alta inince diger kapsama alanlarina gecis yapmadi.
    Destek merkezi access pointin WPA2 olan sifrelemesini WPA-Personal yapmami istedi. (Modem cabuk kurulumdan dolayi WPA-PSK olarak ayarli)

Kismen cozuldu ama Powerline ile access point problemi devam ediyor. Soyleki;

Access point ile modem kapsama alanlari arasinda gecis problemi yok. Ayni sekilde Powerline cihazlari ve modem arasinda gezdigimde de hemen en guclu yerden baglaniyor.
    Ancak, access point ve Powerline cihazlari arasinda kesinlikle gecis yapmiyor. Ilk nereye baglanmissa orada kaliyor.
    (2. semada gostermeye calistim)

Powerline'larin arayuzune girdigimde sifreleme WPA2 olarak ayarli. WPA yapayim dedim, bu sefer radius ile ilgili anlamadigim bazi mesajlar cikti. Ben de oldugu gibi biraktim.

Acaba bu gecis sorunu sifreleme farkliligindan mi kaynaklaniyor?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 12 Temmuz 2014; 9:10:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke

quote:

Sn. connaught,

Sifrelemeden bahsettiginizi gorunce musaadenizle ben de benzer bir hususta yardim isteyecegim.

Asagidaki 1. semada gordugunuz uzere eve TP LINK urunleri ile bir network kurdum.

Once agimi TD-W8961ND modemden Powerline urunleri ile genislettim. Modemden ethernet ile TL-PA211'e, oradan elektrik hatlari ile de evin 2 yerindeki TL-WPA281'lere baglanti kurdum. SSID ve sifre ayni.

Laptop ve tabletler nereye gidersem gideyim en kuvvetli sinyalin oldugu yerden aga baglaniyor. Modemin oldugu odada modemin wirelessina, uzaga gidip sinyal seviyesi dusunce WPA281'lere geciyor. Veya tam tersi oluyor.

Bugun ust kata TL-WR740N access point kurunca problem basladi.
    TP LINK destek hattini aradim access pointi beraber tekrar kurduk. Ama ust kattan alta inince diger kapsama alanlarina gecis yapmadi.
    Destek merkezi access pointin WPA2 olan sifrelemesini WPA-Personal yapmami istedi. (Modem cabuk kurulumdan dolayi WPA-PSK olarak ayarli)

Kismen cozuldu ama Powerline ile access point problemi devam ediyor. Soyleki;

Access point ile modem kapsama alanlari arasinda gecis problemi yok. Ayni sekilde Powerline cihazlari ve modem arasinda gezdigimde de hemen en guclu yerden baglaniyor.
    Ancak, access point ve Powerline cihazlari arasinda kesinlikle gecis yapmiyor. Ilk nereye baglanmissa orada kaliyor.
    (2. semada gostermeye calistim)

Powerline'larin arayuzune girdigimde sifreleme WPA2 olarak ayarli. WPA yapayim dedim, bu sefer radius ile ilgili anlamadigim bazi mesajlar cikti. Ben de oldugu gibi biraktim.

Acaba bu gecis sorunu sifreleme farkliligindan mi kaynaklaniyor?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla

daha önce böyle bir durumdan şikayetçi arkadaş vardı
    normalde ağımda 5 adet modem var wds repater olarak çalışıyor
    aynı wep şifre aynı ssid ile yayın yapıyor
    aslında geçiş olayının şifre veya ssid ile alaksı pek mantıklı gelmiyor bana elinizde bir cihaz vardır farklı bir şifre ve ssidden diğerine yaklaşışınca otomatik geçiş yapması gerekir
    siz yinede 740n routere de powerline ürünlerinde kullanılan şifre ve ssid ile bir deneme yapın derim

• quote:

daha önce böyle bir durumdan şikayetçi arkadaş vardı
    aslında geçiş olayının şifre veya ssid ile alaksı pek mantıklı gelmiyor bana elinizde bir cihaz vardır farklı bir şifre ve ssidden diğerine yaklaşışınca otomatik geçiş yapması gerekir
    siz yinede 740n routere de powerline ürünlerinde kullanılan şifre ve ssid ile bir deneme yapın derim

Cevap icin tesekkur ederim.
    Hepsinde ayni ssid ve sifreyi kullaniyorum, sadece sifrelemeler degisik. (2. resimde belirttigim gibi)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP LİNK TD-9970v3 Modem 75TL!
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Daha önce böyle bir durumdan şikayetçi arkadaş vardı

Sn. connaught,

Acaba asagidaki ip yuzunden mi problem yasiyorum?

Saygilarimla

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 13 Temmuz 2014; 16:59:24 >

• quote:

quote:

Daha önce böyle bir durumdan şikayetçi arkadaş vardı

Sn. connaught,

Acaba asagidaki ip yuzunden mi problem yasiyorum?

Saygilarimla

undefined

Denemekte fayda var agimdaki wds repeater yapan 5 cihaz ayni ip araliginda

• Cok tesekkur ederim.
    Saglicakla kalin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cok tesekkur ederim.
    Saglicakla kalin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.