Şimdi Ara

Tp-Link MR3040 3G/4G Wireless N Router (Bataryalı) -İnceleme-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba. Kısa bir inceleme ve kurulum yazısı olacak.

Ürünün temel özellikleri; *3G Modeminizi kablosuz modeme çevirebiliyor olması, *Ethernet girişi sayesinde; kablolu bağlantınızı kablosuz ağa çevirebiliyor olması, *Kablosuz ağ alanınızı genişletebiliyor olması..

Cihazın Teknik Özellikleri

LTE/ HSPA+/UMTS/EVDO 3G/4G USB modemlerle uyumlu
    Uzun süre mobil kullanım için 2000mAh şarj edilebilir batarya
    Farklı kullanım alanları için 3 farklı çalışma modu: 3G/4G Router, Erişim Noktası (AP), WISP Client Router
    Yüksek hız ve daha fazla çekim mesafesi için 150Mbps bağlantı hızı

Kutu içeriği; Router, batarya, usb güç kablosu(telefonların standart usb ve şarj kablosu gibi), priz adaptörü, ethernet kablosu, kullanım kılavuzları vs..

Cihaz cepte taşınabilecek kadar zarif, malzeme olarakta oldukça kaliteli (diğer bileşenler için de aynı şeyi söyleyebilirim kalite konusunda)..

*

__

Kullanım modlarıyla ilgili düğme:
    3G/4G--> 3G Modemlerimizle Bağlantı Oluşturmak İçin
    AP--> Access Point(Kablosuz Ağ Oluşturmak İçin)
    WISP--> Kablosus Alanı Genişletmek İçin

Giriş Portları ve Reset Tuşu:
    Ethernet Port
    Usb Modemler İçin Usb Port
    Fabrika Ayarlarına Dönmek İçin Reset Tuşu

Power Tuşu ve Enerji Giriş Şeysi.

* Gelelim cihazın kurulumuna; (Şimdilik sadece 3G modunda kullanmayı yazacağım, ilerleyen zamanlarda vaktim oldukça diğer iki mod için ekleme yapacağım dostlar)[size=3] kuruluma geçmeden evvel bir hatırlatma yapayım; modeminiz SIM kartının PIN kodunu kaldırmanız gerekiyor..

Cihazın arka tarafında; Cihaz arayüzüne giriş bilgileri, Wireless Adı ve Şifresi ile Mac Adresi yazmakta, bize lazım olanları unutmadan,

*Cihazın güç kablosunu (bataryayı takmasanızda çalışıyor bu şekilde) ve USB modemimizi cihaza taktıntan sonra; ister wireless ile, ister ethernet kablosu ile modem'e bağlantı kuruyoruz..

Bundan sonra, hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız ( TP-Link bir ara Firefox'u öneriyordu )
    Modemin arkasında ki giriş bilgilerini kullanarak modem arayüzüne erişiyoruz.

Modem IP: 192.168.0.1
    Kullanıcı Adı: admin
    Parola: admin

*Burada modem ve hakkında bilgi veriyor..

1-) Quick Setup'a tıklıyoruz, burada hızlı kurulumun bize yol göstereceğini söylüyor, Next ile devam ediyoruz..

sonrasında 3G/4G Only seçip, Next ile devam ediyoruz..

burada ülke ve operatör bilgilerini düzenleyeceğiz..

! Authentication Type: Auto,
    ! Set the Dial Number, APN, Username and Password manually --> kutucuk seçili olacak
    ! Dial Number: *99#
    ! APN: mgb. Olacak şekilde ayar girip; Next ile devam ediyoruz.

bura Wireless ile ilgili ayarlamalar geliyor,ihtiyacınıza göre düzenleyebilirsiniz.

Next ile ilerledikten sonra;

internetiniz kullanıma hazır hale gelecektir..

* ben bu şekilde ayar yaparak sorun olmadan internet'e bağlandım; yazılım versiyonu 2.1 bu versiyonda birçok modemin tanıtıldığı söyleniyor.

**

< Bu konunun sahibi Azref merd iken dark1420 tarafına aktarılmıştır -- Ara 19 2016 12:36PM >

• teşekkürler ilk yorum önemlidir.
  • İlk sayfadan, önlerden, yerimizi alalım. Buralar değerlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

İlk sayfadan, önlerden, yerimizi alalım. Buralar değerlenir.

konu sakinleri olarak el atalım şu garibe
  • bak hele bişey dedik,yaptıklarına bak.
  • reklamın iyisi kötü olmazzzz
  • Merhaba,

Cihaz indirilen gönderilen veri rakamını gösteriyor mu? Malum 3g/4g modemlerde kullandığımız internetler genelde sınırlı oluyor takip etmek gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Merhaba,

Cihaz indirilen gönderilen veri rakamını gösteriyor mu? Malum 3g/4g modemlerde kullandığımız internetler genelde sınırlı oluyor takip etmek gerekiyor.

evet gösteriyor.
  • Cihaz üzerinde ekran göremedim veri kullanımı bilgisayardaki arayüzden falan mı takip ediliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Cihaz üzerinde ekran göremedim veri kullanımı bilgisayardaki arayüzden falan mı takip ediliyor?

cihazın arayüzünde bir yerde vardı ama hatırlayamadım.. ama cihazda var kesin biliyorum
  • Hocam inceleme için teşekkürler.Aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim.

1) Cihazın dahili pilini telefonumuzu şarj etmek için kullanma imkanımız var mı ? Sonuçta 3g modeme güç sağlayabiliyor.O usb yuvasına taksak usb kablosunuz telefonu şarj eder mi ?

2) Cihazı asıl almak isteme sebebim evdeki kablosuz ağımı genişletmek , repeater olarak kullanmak.Siz hiç repeater olarak kullanmayı denediniz mi ?
    Konuya "WISP--> Kablosus Alanı Genişletmek İçin " yazmışsınız fakat internette yeterli bilgiyi bulamadım.Bu nedenle soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam inceleme için teşekkürler.Aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim.

1) Cihazın dahili pilini telefonumuzu şarj etmek için kullanma imkanımız var mı ? Sonuçta 3g modeme güç sağlayabiliyor.O usb yuvasına taksak usb kablosunuz telefonu şarj eder mi ?

2) Cihazı asıl almak isteme sebebim evdeki kablosuz ağımı genişletmek , repeater olarak kullanmak.Siz hiç repeater olarak kullanmayı denediniz mi ?
    Konuya "WISP--> Kablosus Alanı Genişletmek İçin " yazmışsınız fakat internette yeterli bilgiyi bulamadım.Bu nedenle soruyorum.

Sayın zwanzig,

Öncelikle inceleme için değerli forum kullanıcısı @YXZ'e teşekkür ederiz.

Sorularınıza gelecek olursak cihazın powerbank özelliği bulunmamaktadır o yüzden telefonlara harici güç sağlayamazsınız.

Repetear özelliği sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır fakat cihaz 3G router olarak tasarlandığı için sinyal gücü Access Point cihazlarımızdan daha zayıf olacaktır.

Kullanım amacınız sadece Repeater olacak ise Access Point modellerini tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Saygılarımızla,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.