< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Arkadaşlar ileriye dönük bir harcama olsun diye deco be 65 almayı düşünüyorum. evimde fiber bağlantım ve ıss nin verdiği tp link router mevcut. Yaptığım araştırmalarda ilk deco yu kabloyla buna bağlamam gerektiği bilgisi de mevcut. Modemi tamamen devre dışı bırakıp doğrudan decoyu bağlamam gerektiği bilsii de mevcut. Sizce ben 2 tane almayı düşündüğüm decoları etkili ve verimli kullanabilmek için nasıl bağlamalıyım? |
tplink logo çıkıyor diyorsun ya zaten arayüze ulaşabilir görünüyorsun. yani sıfırladığında da aynı şey olur. karşında çok kötü bir ara yüze sahip mobil ap programı mı var? sıfırlanmış bir deco'ya hazır interneti verdin mi, wifi yaınına bağlanabiliyor olman lazım. zaten bağlandıktan sonra cihaza, onun hangi ip'yi kullandığını bulamayacak kimse olmasa gerek. versiyonu nerden kontrol ediyorsun, cihazın etiketinden değil mi? cihaz kutusu var mı bilmiyorum ama önemli olan cihazın etiketi. cihazın etiketine rağmen yüklemen gereken firmware'i yükleyemiyorsan eğer, akla her şey gelebilir. iade etsen iyi olacak bence de. web arayüzünden versiyonu görüp doğrulamış olman da yeterli. bu durumda iade değil, ayarları yapmakla uğraşabilirsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 18 Mart 2025; 14:37:22 > |
Deco cihazından ip adresi alamıyor hocam. Bilgisayarınızın ip adresini manuel olarak değiştirdiniz mi? Deco cihazının ip adresi kaç altında yazabilir, yada wifi ile bağlandığınızda arayüzde ip adresi yazar. Bu ip'ye göre bilgisayarınızın ip adresini değiştirip manuel olarak ip almasını sağlamak lazım. |
Hocam aklıma bir fikir daha geldi, yazılım sürümünüz çok eski olduğu için güncel sürüme atlama yapamıyor olabilir. Sizin cihazda yüklü sürümden sonra çıkan bütün güncellemeleri indirip tarih sırasına göre yüklemeyi deneyin birde. |
Iss verdiği router mesh destekli değilse verim alamazsınız hocam. Gpon cihazından çıkan ethernet kablosunu ana deco cihazına bağlamalı, diğer deco cihazını da ana deco cihazına imkan varsa kablolu yoksa kablosuz bağlayarak verim alabilirsiniz. |
|
Cihazın donanım sürümünü biliyormusunuz? Son yazılımı güncellediniz mi? Deco cihazı doğrudan gpon cihazına mı takılı yoksa türk telekom modemine mi takılı? Deco cihazının ip alamadığı gözüküyor, ağda bulunan diğer cihazlarla çakışma yapıyor olabilir. |
Hocam uygulamada guncelme var diyor diye gözüküyor tıklıyorum son sürüm güncelleme yüklü diyor, deco cihazim ttnet modeme kablo ile bagladim,,simdi tekrar bakim dedim güncelleme icin resimdeki hatayi veriyor ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cihaz modeliniz Deco m4r olarak gözüküyor ancak cihazın altında seri numarası sonunda v3, v4 gibi donanım sürümü yazar. O sürümü göre güncel yazılım mı değil mi anlamak gerekiyor. Sizin yaptığınız işlemde cihaz güncelleme yapmamış. M4R cihazı özelinde konuşmak gerekirse (1.6.5 Build 20241231 Rel. 41802) yazılım sürümünde garip hataların var olduğu yabancı forumlarda rapor edilmiş. Cihazlarınızı fabrika ayarlarına sıfırlayıp, yeniden kurulum yaparak güncellemeyi tekrar denemelisiniz. Ttnet modeme kablo ile bağlamışsınız fakat ttnet modemin wifi açıksa yine çakışma yapabilir. Deco modeminizin ayarlarında dhcp özelliği otomatikte ise kapalı konuma getirmeyi deneyin. Bu sayede bağlanan cihazlar ana modemden ip almaya çalışır. |
V2.0 donanım sürümünüz en güncel yazılım yüklü zaten hocam. Cihazlarınızı altındaki delikte yer alan butona basarak sıfırlayın yeniden kurulum yapın sorun devam ederse, bir önceki yazılım sürümüne dönmenizi tavsiye ederim. Aşağıdaki sayfada yer alan "Deco M4(EU)_V2_1.6.2 Build 20240308" yazılım sürümünü cihazlarınızı sıfırladıktan sonra bilgisayara bağlayarak manuel olarak yüklemeniz gerekir.
için İndir Deco M4 | TP-Link Türkiye https://www.tp-link.com/tr/support/download/deco-m4/v2/#Firmware |
|
Evet tp-link en son 3 güncelleme dosyasından eski olanları kaldırıyor maalesef, daha önceden indirmiş olan birinden temin etmek dışında imkan kalmıyor. x60 v3 için sanırım en eski update dosyası "Deco X60(EU)_V3_1.2.8 Build 20240522" budur. Bu sürümden başlayarak sırasıyla yüklemeyi deneyin. 1-Deco X60(EU)_V3_1.2.8 Build 20240522 2-Deco X60(EU)_V3_1.2.9 Build 20240722 3-Deco X60(EU)_V3_1.3.0 Build 20240830 Sıralama bu şekilde yüklemeyi deneyin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beker3761 -- 18 Mart 2025; 21:34:5 > |
Hocam ilginiz için ayrica teşekkür ederim gerçekten,,sistemi en basindan sıfırladım yeniden kurdum simdilik bir sıkıntı yok yarin tekrar kontrol edeceğim bakalım inşallah sorun kalmamıştır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|