bu kadar para verip almaya değer mi hocam peki sizce |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (82. sayfa)
-
-
Fiyatı ne kadar? X50 6binlere bulunabiliyor. O fiyata göre hesap edin bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
x20 4 bin lira x10 3800 lira civarlarinda hocam
-
Mercusys ürünlerine baksanız ?
Tp-Link'in alt markası. Uygulamaları birebir aynı. Bir önceki evde 100 mbit vdsl ile 3'lü Mercusys Halo H50G kullanıyordum. Evin her yerinde 86-90 mbit hızım vardı. Zaten kablolu olarak da maksimum 94 mbit görüyordu. 1-2 gün önce 2'li paketi 2 bin tl civarındaydı. Göz atabilirsiniz
-
wifi 6 mi peki hocam. Özellikle ileriye dönük almak istedim ama kararsızım degermi bu fiyata değmez mi bir türlü karar veremedim
-
İleri dönük kavramı bu tür ürünlerde çok ucu açık bir şey. Eğer kastettiğiniz gelecekte 1000 mbps fiber bir hat ise o zaman 5 GHz bandında 2402 mbps hıza sunan Deco X50, Halo H80X gibi modeller olsun. X10 da X20 de 5 GHz bandında en fazla teorik olarak 1201 mbps hız sunuyor. Pratik hızlar ise bunların çok uzağında. Halihazırda kullandığınız hızı dikkate aldığımızda Wi-Fi 6 olmasının pek bir fark yaratacağını sanmıyorum.
-
TP-Link Deco XE75 kullanan varmı?Performansı nasıldır?
-
Dogru diyorsunuz hocam cok teşekkür ederim en azından sayenizde ikna oldum Halo ürünle rine bakmak daha mantıklı. Teknoloji her geçen gün değişiyor. Suan ihtiyaç olani almak daha mantıklı
-
2.4 GHz Bantı: Yaklaşık 574 Mbps
5 GHz Bantı: Yaklaşık 2402 Mbps
6 GHz Bantı: Yaklaşık 2402 Mbps
XE75, yapay zeka destekli mesh ağı sistemine sahip. bu sistem, özel algoritmalar kullanarak veri trafiğini en yoğun kanaldan daha az yoğun kanallara yönlendirme yeteneğine sahip görünüyor. bu sayede, her odada en iyi bağlantı hızlarını sağlama becerisine sahip gibi. yapay zeka, router içerisinde çalışıyor. yani wan tarafında tp-link servisi üzerinden değil. router, yerel ağ içinde kendi otomatik ayarlamalar yapıyor. buna ihtiyacın var mı bilmiyorum ama sabitlemeler yapacaksan eğer, bence almana gerek yok. bence merak edilecek bir şeyi yok. teknoloji yerinde durmuyor. bunun üst versiyonlarını da çıkarırlar. çabuk eskir bu.
-
Versiyon 1 mi 2 mi? Bir incwlemede V2'de daha düşük bir işlemci kullanıldığını yazıyordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cihazda kablosuz backhaul olmamasıyla alakalı bir durum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğinizi araştırayım biraz hocamquote:
Orijinalden alıntı: matmma
Cihazda kablosuz backhaul olmamasıyla alakalı bir durum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilmiyorum.Satan arkadaş elde satış isteyince farklı illerde olunca kaldı.
-
merhaba arkadaşlar, bir soru sormak istiyorum. DECO Mesh ürünlerine baktığımda fiyatları belli bir seviyenin üstünde ama misal yine TP-Link ax72 5400 ürüne baktığımda fiyatı 3400 TL. Bundan iki tane alıp mesh yapsak bile fiyatı 6800'e geliyor. Muadil ürün deco x60 2 li paket ise 7100 TL. Bu deco ürünlerinin olayı nedir. Fiyat deseniz avantajı yok mesh deseniz iki adet üst düzey tplink router alıp onunlada mesh yapabiliriz yani mesh avantajıda yok. nedir bunun olayı.
-
Mercusys Halo H80x kullanıyorum, TP-Link DECO serisine göre daha uygun maliyetli ve işini çok iyi yapıyor. Alternatif olarak H80X yada H90X'e bakabilirsiniz.
-
Kullandığınız internetin hızı ne kadar hocam. Ana ve ek halolarda ne kadar hız alabiliyorsunuz ?
-
1000 Mbit fiber kullanıyorum. 700 Mbit'in altına pek düşmüyor. Hangi üniteye bağlıyım kontrol etme gereği hiç hissetmiyorum. İki üç haftada bir kez uygulamadan kontrol edip wifi kanalında tıkanma varsa optimize et tuşuna basıyorum. Üçlü setini kullanıyorum ve ortalama 20-30 cihaz sürekli bağlı olarak çalışıyor. Örneğin robot süpürge evi gezerken izliyorum tüm ünitelere bağlanıyor ama hiç sorun yaşanmıyor. 2.4Ghz çalışan akıllı ev cihazları 2.4/5 Ghz bağlantısında sorun yaratmıyor. Aklıma gelenleri yazdım, sorularınız olursa yazın cevaplarım.
-
Hali hazırda 500 mbit internet ile 3'lü Halo H50G kullanıyorum ben de. 2. ve 3. ünitede hızım 250-350 arası oluyor. Acaba h80x'de 2. üniteden sonra hız düşmesi oluyor mu diye merak etmiştim hocam. O yüzden sordum.
2. ve 3. üniteler kablosuz olarak birbirlerine bağlı değil mi ?
-
Ana Ünite bir üniteye ethernet kablosuyla diğerine kablosuz olarak bağlı.
Evi dikdörtgen olarak düşünün, ana ünite ortada diğer uzun tarafların sonlarında. Soldakine kablolu sağdakine kablosuz bağlantı var. Sağdaki kablosuz üniteye bağlı olan çocuğumun bilgisayarında da 600 Mbit'in altında hız görmedim.
-
Hocam benim kurulumum gpon cihazına ana üniteyi bağlayıp 2. ve 3. cihazlar ise birbirleriyle kablosuz mesh şekilde olacak. Ev dikdörtgen ana cihaz önde diğer cihazlar arkada konumlandırılacak. böye bir durumda gigabit olarak aldığım hızı tüm eve yine gigabit hızlara yakın alabilir miyim. yani ana cihazdan misal 800 alıp diğer cihazlardan 400-500 alabilir miyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X