|
Bir süredir wifi 7 router almayı düşünürken, indirime girince TP-Link Deco BE65 almaya karar verdim ve bugün cihazı teslim alıp kurulumunu yaptım. Türk Telekom fiber altyapısında 1000/50 paketi kullanıyorum ve TT'un kendi Huawei wifi 6 routerını kaldırıp yerine BE65'i kurdum. Deco uygulamasını telefona indirip cihazı taratınca bağlantı sağlanıyor ve uygulama üzerinden PPPoE protokolünü seçip kullanıcı adı ve şifre girerek internete çıkış sağlanıyor. Evim 2+1 tertibinde ve yaklaşık 86 m² cihaz ise salonda tam evin merkez sayılabilecek bir noktasında kurulu. Tüm odalardan sinyal seviyesi oldukça güçlü ve uzak noktalarda minimum 450-500 Mbps hızlardayken, aynı oda içinde ve yan odada 900+ Mbps hızları rahat görüyor. Daha büyük evler ve dubleks daireler için ikili-üçlü paketler tercih edilebilir. Salondan balkona yaklaşık 5-6 metre mesafede ve arada bir pencere varken wifi 6 roeuter ile aldığım hız ve sonrasında BE65 ile yaptığım test sonuçlarını paylaşıyorum. Laptop wifi kartı MediaTek Wi-Fi 7 MT7927 (6 Ghz ve 320 Mhz) Wifi 6 ile: ![]() Wifi 7 ile: ![]() ![]() MLO aktif şekilde MediaTek MT7927 de Intel BE200 de sorunsuz bağlanıyor ve benzer sonuçlar alıyorlar. Wifi 7 ve 6 Ghz (320 Mhz) destekli bir router almak isteyenler değerlendirebilir. TP-Link Deco BE65 1-pack, BE9300 Mbps, 4 × 2.5 Gbps Portlar, 320 MHz Kanallar, 6 GHz Bandında Çalışır, 200 Cihaza Kadar Bağlanılabilirlik, VPN, WPA3, Üç Bantlı Wi-Fi 7 Mesh Sistemi https://www.amazon.com.tr/dp/B0CJJ712ZX?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurunc -- 23 Haziran 2026; 19:57:33 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler