Şimdi Ara

TP link 7210 ve ant 2415 ile kullanımda sınırlı erişim sorunu hk. yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturduğum mahallede komşualrıma 4-5 eve internet dağıtmaktayım. Bu internet kullanıcılar 50-60 tl lik wifi adaptör kullanarak ineternetimi kullanıyorlar kiminin evi benim evime 20mt kimi 100mt kimisi 200mt uzuklıkta ve bu evler hep müstakil tek katlı evler aralarda evden eve direk mesafede engel yok (tplink 822n, everestin çift antenli adaptörü ve alfa nın adaptörleri hatırladıkalrım bu cihazlar var 2-3 ünde) Evimde kullanmış olduğum D-smartın verdiği tp link 8951 model modem, verici olarak ise Tp link 7210n var evin çatısında ve komşuların evlerine göre merkezi konumda olduğum için biliyorsunuz 7210n anten yönlü anten çevirdiğim yöndekiler kullanır arkada kalan evler ise kullanamayacağından 7210n in çıkışına bağlamak için Tp-link TL-ANT2415D omni çok yönlü anten bağladım ve bu şekilde komşularıma inetrnet veriyorum bu dediğim sistem gece gündüz 7/24 açık kalan bir sistem ve bu ara komşuların internet bağlantılarının kalitesinin düştüğü ve sonrasında sınırlı erişim uyarısı verdiği ve internete bağlanamadıklarını söylüyorlar. Bu durumda modem ve 7210n un poe fişlerini elektrikten kesip 10-15 sn. sonra tekrar takarak yeniden başlattığımda sorun çözülüyor ve bu durum kısır bir döngü şeklinde belirli aralıklarla ama herhangi bir eşit süre zarfında değil bazen 3 saat sonra bazen ertesi gün gibi sürekli olarak devam ediyor bu konu hk. sınırlı erişim sorununu nasıl ortadan kaldırabiliirm ? komşuların çekim gücü kalitelerini nasıl yükseltebilirim ? vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

• Toplamda kac client var
    7210 ayarlarini nasil yaptin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplamda ben hariç 5 kullanıcı var internetimi kullanan. Ayarlarını antenleri geçen sene aldığımda Tp link müşteri hizmetleri aracılığı ile telefonda konuşarak yapmıştım ama şuan ezbere hangi ayarı hangi şekilde yaptığımızı bilmiyorum.
  • Ayrıca tp link 2415 yönsüz anten bundan 4-5 ay önce çok şiddetli rüzgardan sonra hafif eğik şekilde duruyordu çatıya çıkıp baktığımda antenin dip kısmındaki metal yerden o beyaz plastik borunun birleşim yerinden açılmış içindeki sarmal sanırım bakır tel görünüyordu ama telde herhangi bir kopukluk yoktu aşağı yuakrı boru kısmını bir 10cm çekerek kontrol etmiş. daha sonrasında beyaz dış borusunu aynı şekilde yerine oturttum ve o birleşim yerinin 10-15 cm yukarısındanda destek vererek tekrar o şkeilde kullanıyordum bu zaman kadar acaba bunun bir etkisi olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimistic1983

Toplamda ben hariç 5 kullanıcı var internetimi kullanan. Ayarlarını antenleri geçen sene aldığımda Tp link müşteri hizmetleri aracılığı ile telefonda konuşarak yapmıştım ama şuan ezbere hangi ayarı hangi şekilde yaptığımızı bilmiyorum.

5 kullanici birsey degil
    7210 ustunde dhpc yi kapatip varsayılan ag gecidi ve birinci dns yi modem ip verin
    7210 da anten secimi external mi?
    Firmware guncel olsun hem modem hem 7210
    Modemle kablo arasi kac metre kablo kullanildi?

• modem ip si dediğiniz yerlerde kayıtlımı değilmi onu şuan bilemiyorum şuanda işteyim.
    anten seçimi external seçili 2415e yayını vermek için.
    firmwareleri cihazların ilk geldiğindeki üzerlerinde kurulu olan firmwareleri ben herhangi bir güncelleme yapmadım aldıktan sonra.
    modemle 7210 arası tam net değil ama 10mt civarı bi kablo var cat6
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimistic1983

modem ip si dediğiniz yerlerde kayıtlımı değilmi onu şuan bilemiyorum şuanda işteyim.
    anten seçimi external seçili 2415e yayını vermek için.
    firmwareleri cihazların ilk geldiğindeki üzerlerinde kurulu olan firmwareleri ben herhangi bir güncelleme yapmadım aldıktan sonra.
    modemle 7210 arası tam net değil ama 10mt civarı bi kablo var cat6

Eksik olan kontrolleri yapin yine bakariz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tp linklerde her zaman bu takilma oluyor eger iyi bisey dusunursen ubnt ye yonel derim

• Tamamdır ip kontrollerini yapar ayrıca cihazların firmwarelerinin güncel olup olmadığını kontrol ettikten sonra tekrar haberleşiriz.
  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    kardeş şuan için elimizdeki cihazların problemini çözmeyi deneyeceğim eğer olmaz ise bu işi ubiquiti pico station m2 ile çözebilimiyim acaba ?
  • pico m2 hp yi öneririm iyidir bullet m2-hp de olabilir omni antenin var madem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoz1

pico m2 hp yi öneririm iyidir bullet m2-hp de olabilir omni antenin var madem :)

İşte dediğim gibi bu sorunu çözersek gerek kalmayacak. bullet m2hp de olabilir dediğin gibi. Birde bu omni anten dibinden çıkmıştı yani metal kısım ile floresana benzeyen beyaz boru kısmının birleştiği yer orada fabrikada üretimden kalma sanırım tutkal gibi yapışkan kalıntıları var onlar özelliklerini yitirmiş bu durumda anteni tp-linke göndersem garanti kapsamında onarımı yada yenisini gönderirlermi ?
  • o beyaz boru sadece sudan korumak için çıkan yerine iyice slikon sür içine su girmesin tamamdır gerek yok
  • Kardeş cihazın seri nosunun kaç ile başladığını bilemiyorum çatıda ve çıkıp bakmak baya bir zahmetli iş. biraz önce cihazın firmwaresini güncelledim ve ayarlarını yeniden kurdum. wireless istatictics bölümünden baktım ama şuan benden başka kullanan görünmüyor o yüzden çekim kalitesi hk bir bilgi alamadım ama ben laptopumla bağlanırken antenin üstünde olduğu odanın hemen yanındaki odada oturuyorum ve aşağı yukarı direk kuş bakışı 2 duvar olacak şekilde laptopun kendi wireless alıcısı ile 2 çubuk seviye ile bağlanıyodu bu seviye yeni firmware ile 4 çubuğa çıktı ve hız testinde (kullandığım paket hızı 8 mbit) 7.03 civarında hız alıyorum daha öncesinde stabil bir hız yok 1-7 mbit arasında sürekli değişkenlik gösteren bir hız oluyordu sanki düzeldi gibi geldi bana ama diğer kullanıcılardanda bilgi alınca net bir şey söyleyebilirim iyi geceler arkadaşlar.
  • Arkadaşlar sorun hala devam ediyor bir üstteki mesajı yazdığımda firmware kurulumunu yükler yüklemez yaptığım kontroller ve o anlık denemelerdi. Sorunum hala çözülmüş değil. Ayrıca dün akşam Tplink müşteri hizmetlerini arayıp bu konu hk. görüştüm müşteri temsilcisi system tolls menüsünden ping watch dog ayarlarını yaptırdı ama bu seferde çatıdaki antene şifre girip bağlanıyorsunuz ama yaklaşık 30sn civarı gibi bilgisayar kendiliğinden odadaki kablosuz modeme bağlanıyor bu sebepten ping watch dog ayarlarını disable yaptım o zaman kendiliğinden wireless kaynağını değiştirme yapmıyor. çatıdaki 7210n un elektriğini kesip tekrar elektrik verdiğimde external çıkışına bağlı antene bağlanıp cihazın arayüzüne giriyorum menülerinde dolaşırken antene bağlı haldeyim ama menülerde sayfa görüntülenemedi hatası veriyor. Müşteri hizmetleri kayıt aldı başka bir birim beni arayacakmış ama hala dönüş olmadı. Lütfen bu problemle daha önce karşılaşmış olan ve çözümünü bilen biri bana yardımcı olsun ayrıca komşular hala internet kullanamıyorlar.

• ip ayarlarında bir problem gibime geliyor aletin dhcp si kapalımı ? modem mi dagıtıyor ip yi ?
  • aoz1 kullanıcısına yanıt
    Kardeş şuan işteyim akşam 7 gibi evde olurum sen o saatlerde buralarda olursan tekrar haberleşiriz.
  • tamamdyrr :)
  • ben bu cihazı bi türlü çözemedim ya güncel firmware yüklü olmasına rağmen client modda ssid gizli şekilde yayın yapıyor. survey kısmında bağlanacağım ağın sinyal kalitesi 30db gözüküyor , bağlandıktan sonra antenna aligment kısmında 15 db gözüküyo anlamadım gitti. bence firmware sıkıntısı var bu cihazda.
  • Arkadaşlar Tp-link müşteri hizmetleri ile bir ayarlama yaptık ama hala aynı problem devam ediyor yokmu bu konuda yardımcı olacak birisi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.