Şimdi Ara

Toyotalarda tork? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
0
Favori
6.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Premium diyorsunuz ama motor önemli olan.

    Misal dizel 1 serisi, a, cla, c de premium ama 120 hp multijet, 136 hp cdti falan güzel eğleniyor bunlarla. Ha benzinli diyorsanız bmw'nin 136 hp ağır kasalı araçları hariç corola'yı yakalamayı geçtim, tanıyan olmaz.

    Aynı şekilde yeni corolla ile de düzde kafa kafaya gidiyor benim 1.6 mj, denedim onayladım iş yerinden bi arkadaşın corolla ile.

    Atmosferik olarak en iyi motor ama atmosferik olarak. 1.4 turbo benzinli ler karşısında hiç şansı yok, veya 320 torklu dizeller karşısında avantajı yok, yokuşta dezavantajı var. 1.0-1.2 turbolar falan zayıf kalıyor yanında, orası ayrı tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Temmuz 2019; 11:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    2006 CHEVROLET KALOS 1.2 S
    2017 EGEA SEDAN 1.6 MJ DCT URBAN
  • 207m kullanıcısına yanıt
    1.6 atmosferiğin rakibi 1.2 veya 1.0 turbodur. 1.4 turbo genelde 2.0'ın rakibidir. 1.6 turboya geldiğinizde olay artık aşağı yukarı 2.5 atmosferiği geçiyor.

    Ancak Toyota'nın atmosferik motoru kötü bir ünite değil. 132 beygir güç gayet tatmin edici. Tork değerine takılmayın. 6000 devirde 132 beygir güç geliyorsa hala orada 156 nm tork var demektir. Torku güzel yaymış demektir. Eski 1.6 132'lik ünitede 6400 devri beklemek gerekiyordu. Bu aynı gücün daha erken gelmesi, motorun daha dolu olması demektir.

    132 beygir motoru pek küçümsememek lazım, devir çevirip gücünü kullandığınızda emsali çoğu motordan iyi yürür.

    Ayrıca olay dengeli bir motor yapmakta. Tork fakiri ama güç manyağı bir motor yapabilirsiniz. Bkz. 2.0 240 Bg Honda motoru, performans olarak muazzamdır. Çoğu 2.0 Turboya bile kök söktürür. Ama 2500-3000 devirde otobanda seyretmeye kalkın, cık. Ölüdür. Aynı şey 1.6 160 beygirlik için de geçerli. Bu yüzden en yüksek motor gücünden feragat ederek alt devirleri daha dolu, daha günlük kullanıma çevirebilirsiniz. Hatta bir örnek vereyim; kullandığım aracın makyajsız kasası 183 nm tork 140 beygir güce sahip. Makyajlı kasada tork 190 nm olurken güç 136 beygire düşüyor. 0-100 ve son hız verileri hakkında konuşmak doğru olmaz çünkü araç makyajla birlikte biraz ağırlaşıyor da. Ama güçten feragat edilip alt devirler doldurulmuş. Çünkü amaç yarışmak değil gündelik kullanmak. Honda'daki de 2.0 motor bu da 2.0 motor. Üstelik aynı yılların motorları.
    _____________________________
    2000 Volkswagen Polo 1.4 75 Bg 2013-2014 (Km 122.000-126.000)
    2000 Volvo S40 2.0 136 Bg 2014-2020 (Km 160.000-284.000)
    2020 Fiat Egea 1.4 95 Bg 2020-2022 (Km 4500-43000)
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Polemik yaratmak istemem ama 1.4-1.6 motor arası turboşarjlı ünitelerin bir çoğu Corolla' nın içinden geçer. İlla premium olmasına gerek yok.

    Alıntıları Göster
    bahsettiğiniz motorlar hangisi. 0-100 hızlanması 10 saniye altında mı ? örnek verirseniz bende öğreneyim.
    belki bana denk gelmemiştir uzun yolda. benim bildiğim kadarıyla 1.6 multijet egea ve 1.6 turbo benzinli insignia leon fr gibi üst paket araçlar var. onlar da corolla 1.6 dan en az 50 bin tl daha pahalıya satılıyor.

    benim 1.6 corolla tüm arabaların en güçlüsü diye bir iddiam yok ama o paraya en güçlüsü o
    _____________________________
    yaptıklarım yapacaklarımın paralel evrendeki halleridir.




  • Bayırları vututu yaparak çıksın diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beygir daha önemli tork kalkışda düşük viteslerde önemli olsa gerek sadece.
    Burdada herkes tokyo drift'çi olmuş hızlı araba istiyorsanız çekin bir modifiye 600beygir toyota supra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Temmuz 2019; 12:20:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    eğlenceden kastınız 120 ye kadar dip gaz hızlanıp sonra sağa geçmek se evet o şekilde süren insan çok gördüm.

    fakat sol şeritte 160 ile sabit giden pek görmüyorum. özellikle de o 120 bg ve altı dizellerden.

    ben rakamlar üstünden konuşuyorum eğer rakamlar yanlışsa lütfen düzeltin.
    autodata dan aldığım 0-100 verileri

    1.5 turbo benzin bwm 118i (en ucuz bmw otomatik)
    8.5 sn

    1.3 turbo benzin mercedes a180 (en ucuz merso)
    9.2 sn

    1.6 136 bg astra k manuel
    9.4 sn

    1.6 atmosferik 136 bg corolla manuel
    9.7 sn

    1.6 mutlijet 120 bg egea manuel
    9.7 sn

    bu araçların en ucuzu 1.6 atmosferik corolla. en yakın fiyatta olan egea'dan 50 bin tl daha ucuz ve daha dolu.
    dolayısıyla konuyu açan arkadaşa cevap olarak verdiğim gibi 100 bin liraya en hızlısı bu.

    ayrıca bu düz yoldaki hızları. corolla arkada bağımsız süspansiyonu da standart yaptı. yani virajlarda da artık daha hızlı.

    pejo reno motorlu premiumları karşılaştırırsanız tabiki durum farklı olur çünkü aynı motor daha ağır kasada tabiki daha yavaş olacaktır. fakat ben markanın temsilcisi değilim cebime bakarım. en az parayla en çok donanım ve performansı veren şu an corolla. varsa başkası lütfen bilgilendirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 9 Temmuz 2019; 14:48:41 >
    _____________________________
    yaptıklarım yapacaklarımın paralel evrendeki halleridir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    bahsettiğiniz motorlar hangisi. 0-100 hızlanması 10 saniye altında mı ? örnek verirseniz bende öğreneyim.
    belki bana denk gelmemiştir uzun yolda. benim bildiğim kadarıyla 1.6 multijet egea ve 1.6 turbo benzinli insignia leon fr gibi üst paket araçlar var. onlar da corolla 1.6 dan en az 50 bin tl daha pahalıya satılıyor.

    benim 1.6 corolla tüm arabaların en güçlüsü diye bir iddiam yok ama o paraya en güçlüsü o

    Alıntıları Göster
    1.4 ve 1.5 TSI ünitelerin hepsinin 0-100'ü 10 sn. altındadır. 2008 1.4 tsi 140 hp ve 2009 1.4 TSI GT Golf araclarim olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Performans konusunda dedikleriniz doğru

    Fiyat konusunda en ucuz corolla şu an 105 bin, 1.6 dizel manuel egea urban plus pakette var, o da 139 bin

    Otomatik istenirse baz corolla 118 oluyor, egea hala 139 bin, otomatik vites kampanyası var.

    Urban plus donanım da baz corolla'nın önünde(jant, ekran, dijital klima, park sensörü, sis farı, deri direksiyon vs) Fark var ama 50 bin değil ve corolla daha dolu değil.

    Güç/fiyat olarak en avantajlı araç olabilir evet, bir de astra sedan 1.4 turbo için fiyat almak lazım, o da uygundu. Corolla ile aynı para ise ben astra tercih ederim.

    Ama corolla 132 hp en keyifli atmosferik, ona laf yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Temmuz 2019; 13:19:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    2006 CHEVROLET KALOS 1.2 S
    2017 EGEA SEDAN 1.6 MJ DCT URBAN
  • Yayalarda tork olarak okudum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Biraz abartmışsınız, değerler çok yakın. Hatta 1.0 TSI biraz daha iyi değerlere sahip.


    1.0 TSI > 1.6 132 valvematic > 1.2 TSI




    Toyotalarda  tork?


    5.vites 80-120 ara hızlanmada 1.6'nın durumu:😰



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 9 Temmuz 2019; 13:36:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    MX5'deki 7500rpm çeviren 1.5 skyactiv hariç tabi

    Corolla'nın motoru direkt enjeksiyon olmamasına rağmen çok iyi bir makina. Çok modern veya çok ekonomik değil ama çok iyi, zaten hafif araçlarda da performansı ciddi güzel, Lotus Elise 1.6 aynı motorla 6.3sn'de 0-100 yapıyor. Kompakt arabalar 90lardaki gibi 1100kg dolaylarında 14-15 jant olsa çok güzel olacak da 1300kg'leri geçince ağırlıklar, kocaman jantlar lastikler, düşük hacimlerde turbo istiyor o gövdeler.
    _____________________________


    2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus
  • toyota kullanan adam profilleri aynı olduğu için.

    genelde yakıt koklatan memurlar kullanır.

    1.0 1.2 tsi alayı corollayı duman eder.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9CA3201B8

    1.2 turbo çok kısa ara hızlanmalar hariç hiçbir koşulda 1.6 toyotaya rakip olamaz, tsi grubundan 1.4 tsi 125 hp ile toyota 1.6 doğrudan rakiptir, anlık çekiş gücü kullanıcıyı kandırıyor, mesafe uzadıkça birçoğu arkadan ancak toyotanın önde süzülüşünü seyreder

    Alıntıları Göster
    Müdür belli ki sen hiç 1.4 tsi 125 hp jetta ya da benzerini kullanmamışsın.. Toyota 0-100 12 saniye iken jetta 9,6 saniye

    İstersen bmw 4.18 136hp ile jetta 1.4 Tsi 125hp içeren şu videoya bir göz at
    https://www.youtube.com/watch?v=CaVg5mqCOoc&feature=youtu.be


    Jetta 1,4 Tsi motorun orjinal 150 hp yazılımlı olanından bahsetmeye de gerek yok herhalde bmw 4.18in içinden geçerdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Atmosferik motor pişmanlıktır,145nm torklu 1.5 105 hp araca biniyorum,buna birde 4 çeker ve 4 ileri tk eşlik edince öldükçe ölüyor araç.Yıllarca hep atmosferik benzinli araçlar kullandım ve cidden artık bu devrin motorları değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Türkiyede 100 veriyorsun karşışığında ne bekliyorsun fakir oğlu fakirsin o bile çok
    Elin avrupalısı senin 100 birim verdiğin o aracı 12 13 birim paraya alıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Katalogdan 0-100 okumakla olmuyor o iş, sandalyeden kalkıp yola çıkacaksın. Tapagazda Corolla hiçbir 1.4 125lik modelin gerisinde kalmıyor.

    10 seneyi geçti şu motorlar tanıtılalı, hala millet vites içi yüksek çekiş gücü ile tapagaz performansının aynı şey olmadığını idrak edemedi.

    _____________________________


    2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Katalogdan 0-100 okumakla olmuyor o iş, sandalyeden kalkıp yola çıkacaksın. Tapagazda Corolla hiçbir 1.4 125lik modelin gerisinde kalmıyor.

    10 seneyi geçti şu motorlar tanıtılalı, hala millet vites içi yüksek çekiş gücü ile tapagaz performansının aynı şey olmadığını idrak edemedi.

    Vay be corolla hem 1.4 jetta 125den hem de bmw 4.18GC 136dan çok daha hızlı o olmalı o halde...

    Katalog değil video gönderdik izle istersen...

    Bmw 4.18 GC 136hp aracın 0-210 km arasındaki gerçek yol testinde baş edemediği 125lik jettayı corollanın geçeceğini iddia ediyorsun...

    Corolla jetta gibi 1.4 tsi motorlu bir aracın arkasından hüzünle bakar ancak... Tabi bunlar kimseye bi şey kazandırmaz ama mesnetsiz atmaya da gerek yok...


    Bak linki bi daha veriyorum aç izle sonra yine bildiğine inan farketmez

    https://www.youtube.com/watch?v=CaVg5mqCOoc&feature=youtu.be

    Bu arada bende jetta, dayımda toyota var iki aracı da yakından tanıyorum corolla sınıfının en yavaş otomobillerinden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    İstediğin kadar çabala, istediğin videoyu gönder, jettayı BMW ile mi karşılaştırırsın Bentley ile mı kıyaslarsın hiçbir ehemmiyeti yok. 418i grancoupe'de kullandım, 218i sahibi de oldum ciğerini biliyorum B38 motorun boşa işi başka arabalarla sulandırma. 125lik Jetta mı, Golf mu, Passat mı istediğini getir en fazla yürüyecekleri Corolla kadardır. Kabul edip etmemek paşa gönlüne kalmış, Corolla en yavaşmış falanmış çıkın yolda deneyin görün koyun videosunu görelim ne kadar yavaşmış. Bizim yıllar önce denediğimiz araçlar hiç burda boşa polemiğe harcayacak vaktim yok, selametle.
    _____________________________


    2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    İstediğin kadar çabala, istediğin videoyu gönder, jettayı BMW ile mi karşılaştırırsın Bentley ile mı kıyaslarsın hiçbir ehemmiyeti yok. 418i grancoupe'de kullandım, 218i sahibi de oldum ciğerini biliyorum B38 motorun boşa işi başka arabalarla sulandırma. 125lik Jetta mı, Golf mu, Passat mı istediğini getir en fazla yürüyecekleri Corolla kadardır. Kabul edip etmemek paşa gönlüne kalmış, Corolla en yavaşmış falanmış çıkın yolda deneyin görün koyun videosunu görelim ne kadar yavaşmış. Bizim yıllar önce denediğimiz araçlar hiç burda boşa polemiğe harcayacak vaktim yok, selametle.
    1.6 atmosferik aracı size göre neyle kıyaslamak gerekir hocam ? Dengi nedir yani turbocharce araçlarla kıyaslarsak hangi motor hacmiyle eşit olur ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    MSI PRO Z790-A MAX WIFI
    INTEL i7 14700K
    GSKILL 32 GB DDR5 6400 MHZ CL32
    MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.