Şimdi Ara

Toyota Yaris tabanlı yeni bir B-SUV geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toyota Yaris tabanlı yeni bir B-SUV geliyor



    Japon üretici Toyota, yeni bir kompakt SUV modeli üzerinde çalıştığını doğruladı. Markanın Avrupa pazarındaki ürün gamına eklenecek model, dördüncü nesil Yaris ile aynı platformu kullanacak.



    Söz konusu duyuruyu Amsterdam’daki bir etkinlikte yapan Toyota, küçük bir ipucu olması adına aracın yandan silüetini gösteren basit bir çizim de paylaştı. Paylaşılan bu görselden Yaris tabanlı kompakt SUV’un tasarımını hayal etmek çok da mümkün değil. Fakat tasarım olarak Yaris’e pek benzemeyeceğini az çok kestirebiliyoruz.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen Arteon'un station wagon versiyonu karşınızda



    Zira Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Matthew Harrison’ın açıklamaları da bu yönde. Harrison, “Süspansiyonu yükseltilmiş ve plastik eklentilerle donatılmış bir Yaris’ten bahsetmiyoruz. Kompakt, dinamik ve kendi karakterini ortaya koyan yepyeni bir B-SUV geliyor.“ ifadelerinde bulundu. Aracın final tasarımını görmek için çok beklemeyeceğimizi de sözlerine ekledi.



    Toyota’nın yeni B-SUV modeli, şirketin yeni GA-B platformu üzerine inşa edilecek. Yani GA-C platformunu kullanan C-HR’dan biraz daha küçük olacak. Bir fikir oluşturması açısından C-HR’ın 2.640 mm aks mesafesine sahip olduğunu belirtelim. 2020’nin ikinci yarısında tanıtılması beklenen yeni modelle ilgili tüm detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.




    Kaynak:https://newsroom.toyota.eu/toyota-announces-new-compact-suv-for-its-european-line-up/







  • CH-R ın arka koltuğu bile darken, arkadaki alanlar 3 kişi için hapishane gibi bu nasıl olacak bilemiyorum. 2 koltuklu araba yapmanın da sektör bakımından pek mantığı yok.

  • Geçenlerde böyle fotolar paylaşıldı ama ne kadar gerçek bilmiyorum. Bence güzel duruyor.


    Toyota Yaris tabanlı yeni bir B-SUV geliyor

    Toyota Yaris tabanlı yeni bir B-SUV geliyor
  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    C-hr'nin arka koltuğu dar falan değil. Camı küçük, karanlık o yüzden dar hissettiriyor. C-hr darsa c segment hb'lerin hepsinin içi dar.
    https://www.youtube.com/watch?v=V1c8FW3GiJg&feature=youtu.be&t=360
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Eğer yaris kafesini yükselerek direkt bir suv yapacaklar ise emin olun ch-r den çok daha rahat olur, keza yaris' in arka oturma alanı c-hr' nin o dar bölümünden çok daha iyi.

  • CHR'a neden cam tavan seçeneği eklemediler anlamadım. En azından arkadaki o klostrofobik alan biraz olsun ferahlardı.

    Güvenlik nedeniyle olabilir diyeceğim ama Auris'te boydan boya cam tavan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var. C-hr küçük hissettiriyor ama küçük falan değil. Yaris'le falan kıyaslanmaz. Yaris dıştan küçük görünür, içi çok geniştir ama sınıfına göre. C-hr üst sınıf olduğunu hissettirir.

    ****** Uzunluk, genişlik, yükseklik, dingil.
    C-hr : 4390 mm, 1795 mm, 1565 mm, 2640 mm
    Yaris :3945 mm, 1695 mm, 1510 mm, 2510 mm
  • suv markası geç bile geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Raize diye bir suv tanıtmışlardı bence yarisi suvu çevirmek yerine bu yeni araç üzerinden gidilse daha çok olurdu.

  • Yaristen SUV yaratmak olur mu? Toyota Corolla HB'den SUV yarat o zaman daha mantıklı. Olmadı Raize üzerine yeni bir model geliştirdir onu çıkart ama Yaristen SUV yaratmak olmaz Toyota çok yanlış yapıyorsun

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    C-HR' nin uzunluğunun bir bölümü ön kısmının uzun olmasına gidiyor. Diğer ölçülerinde aman aman bir fark yok. Yatayda geniş olabilir, sonuçta ikisinin de arka koltuğunda oturdum ama tavan açısından yaris daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.