TOYOTA 1.6 HB. BENZİNLİ 2500KM DE...ARKADAŞLAR İLK ARACI ALINCA HEMEN 2500 KM DE YAĞ DEĞİŞTİRMEK GEREKİR Mİ? MOTOR ÇAPAK YAPIP AŞINIR MI? SERVİS 10 000 KM DİYOR AMA BİRAZ FAZLA DEĞİL Mİ 10.000 KM? VE TAVSİYE EDİLEN YAĞ MARKASI...? SERVİS DIŞI NASIL DEĞİŞTİRİRİZ? İZMİR İÇİNDE NERESİ UYGUN VE GÜVENİLİR OLUR? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER!!
castrol arkadasım sasmam :)
Aracınızda yağ değişim periyodu 10.000 Km veya her yıldır. (Hangisi önce gerçekleşirse) Yeni teknoloji araçlarda yağ teknolojisinin gelişmesinin de katkısıyla yağ değişim periyotları uzatılmıştır. Zira yeni teknoloji araçların hemen hepsi yarı veya tam sentetik bazlı yüksek teknoljili yağları kullanmaktadırlar. Bu da uzun periyotlarla yağın kullanılabilmesini mümkün kılmıştır. Aracın düşük Km.sinden anladığım kadar araç daha yeni ve garanti kapsamında..Bu nedenle aracın garanti kapsamından çıkmaması için yağ değişimi için servise gitmenizi tavsiye ederim. Yok eğer araç garanti kapsamında değilse ve dışarıda yağ değişimini yaptırtmak istiyorum diyorsanız herhangi tanınmış bir markanın 5W-30, 5W-40, 10W-30 veya 10W-40 standardındaki yarı sentetik bazlı bir yağı satın alarak aracınıza koydurttabilirsiniz. Selamlar..
artık TOYOTA servislerinde TOYOTA marka yağ kullanılmaya başlanmış.Yani yağ da artık orjinal TOYOTA Aracınızı yetkili servis haricinde elletmeyiniz. en azından 3 yıl yada 100.000 km . İzmir BOROVALI, AKDEMİR VE TOKULLAR üçüde kaliteeli ve hemen hemen aynı standartta servisler.Hangisi size yakınsa gidebilirsiniz..Bu arada yetkili servis aracınızla ilgili size ne diyorsa doğrusu o....l SAygılar
Ben pazartesi günü 20000 km bakımına götürücem. 10000 km bakımında shell helix marka yağ kullanılmıstı. Pazartesi günü servise sorarım ne marka yağ kullanıyolar diye. 2500 km de yağ değişimi çok erken bence. Yağ değişimi 10000km ya da 6 ayda bir olmalıdır. Saygılar...
10000 km hiç de çok değil arkadaşım.
sen periyodik bakım kitapçığın ne diyorsa onu yap.
sen 10000 e çok diyorsan benim aracım mitsubishi colt 15000 de bir yağ değiştiriyor ben ne yapayım.
sonuçta bu çizelgeyi bu arabayı yapanlar yapıyor onlarında işine gelirdi her 3000 km de bir seni servise sokup yağ değiştirmek.
ha 9500 gibi değiştirirsin ona bir şey demem ama 2500 de değiştirmen gereksiz.
ayrıca bi yerde okumuştum fabrikalar ilk yağların içine motoru açmak ( parçalardaki tortuları temizlemek için) bir katkı kpyuyorlarmış. o bakımdan ilk yağı zamanından önce değiştirmek sakıncalı imiş.
bir duyum tabi.
sen daha öncede dediğim gibi kullanma kılavuzun ne diyorsa onu yap.
hayırlı günler.
2500 kmde bi araç
hayırlı olsun o zaman
eyer içinizden öyle geçiyosa deyiştirin yaşı sonuçta yağ deyiştirmek araca hiç bi zarar vermez aksine dediğiniz gibi varsa çapak filan onları atar içinden
benim aracım yeni olsaydı ben 1000 km de deyiştirirdim sonuçta bu 0 bi araç ve bu ilk km ler çok önemlidir bi araç için
deyiştirmessen de her zaman içinde bi soru işareti kalır "acaba deyiştirseydim daha mı iyi olurdu" diye onun için aklında kalıcana deyiştir düşünme bi daha...
100 000 deki 2001 model araca 10W-40 CASTROL MAGNATEC YARI SENTETİK YAĞ en uygunmuş. Ben de onu kullandım.
quote:
Orjinalden alıntı: Erreguay
2500 kmde bi araç
hayırlı olsun o zaman
eyer içinizden öyle geçiyosa deyiştirin yaşı sonuçta yağ deyiştirmek araca hiç bi zarar vermez aksine dediğiniz gibi varsa çapak filan onları atar içinden
benim aracım yeni olsaydı ben 1000 km de deyiştirirdim sonuçta bu 0 bi araç ve bu ilk km ler çok önemlidir bi araç için
deyiştirmessen de her zaman içinde bi soru işareti kalır "acaba deyiştirseydim daha mı iyi olurdu" diye onun için aklında kalıcana deyiştir düşünme bi daha...
para çoksa 500 km de bir dahi değiştirmek iyidir. ..Bu arabanın üreticisi buna 10.000 yada 6 ay diyorsa doğru olanı budur..Gerisi kişinin bütçesiyle alakalı gereksiz bir masraftır...
eğer koydurcak olursan castrol koydur kardeşim. Ama şimdi koydurman gereksiz bakımı bekle derim ben karar senin...
toyotanın bakımı kitapçığında yazar, diğerleri safsata..., garanti kapsamında servise gidin bence...
arkadaşım öncelikle araban hayırlı olsun . benim arabam 7000 de yaztatilinde akdemire gittim araç uzun yola çıkacak yağını deyiştirin diye .bana söyledikleri şu araç kontrol edildi yağ deyişimine gerek yok benzini koy istediyin yere git dediler .yani sen servise git bence onlar zaten sana deyişime gerek yok diyecekler .yeni arabada çapak falan olurmuş... bunlar hurafe inanmayın çapak nedemek ya .. bu araçlar kaçtane kalite kontroldan geçiyo olmaz öyle şey ..bunlar yağ firmalarının çıkarttığı dedikodular bence .. servislerden şaşma başın ağrır tamam biraz tuzlu ama garanti veriyo ...kazasız günler
bence hiç gerek yok illa yaptıracaksan bence serviste yaptır. böylesi daha garanti olmaz mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme