Şimdi Ara

Toyota Corolla için 10 bin bakım önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım 2005 model Toyota Corolla 1.6 Sol. Aracı 63 bin km de almıştım şu anda 68 bin km de. Aracı aldığımda yaklaşık 14 ay önce 10 bin bakımı 60 bin km de yetkili serviste yapıldığını öğrenmiştim. 60 bin bakımının üzerinden neredeyse 1.5 yıl geçti ve 70 bin km yi sanırım önümüzdeki hafta devireceğim. Bu arada aracı alır almaz lpg de taktırmıştım. Öğrenmek istediklerim:

1. 10 bin km de yapılması gereken bakımlar nelerdir? Ayrıca hangi kontroller yapılmalıdır?

2.Bu bakımları sanayide iyi bir ustaya yaptırsak sorun yaşar mıyız? Serviste yaptırırsak fazladan kaç lira tutar?

3. Her 70-80 bin de değiştirilmesi gereken esktradan birşey var mıdır? Baskı balata, buji, vites-hidrolik yağlar vs. bu

4. Motor yağını kendim alıp koydurmak istiyorum. Araştırdığımda karşıma Castrol Edge 5w-40 ve Mobile 1 0-40 tam sentetik yağları çıktı. Mobile 1 in 5w-50 si de var... 2 haftaya bir memleketime 300 km gidip geliyorum. Bulunduğum bölgelerde (Osmaniye ve Niğde) hava sıcaklıkları kışın -15 yazın da 45 dereceleri buluyor. Aracın da lpgli olduğunu düşünerek sizce hangi yağı almak mantıklı olur?

5. Motor katkı yağı eklemeyi önerir misiniz? Herhangi bir performans değişikliği sağlıyor mu?

6. Bu sorum biraz alakasız olacak ama aracın da bakımlardan sonra tam olarak güzel bir pasta cila boya korumasını yaptırmak istiyorum. Sanayide yaptırıp yaptırmamak arasında kararsızım. Bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?

Teşekkürler cevaplar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 15 Nisan 2013; 9:57:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.