< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
ne ekersen onu bicersin...
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Elbetteki... ama beklediğim detaylı bir temizlik zaten değil... araç içine süpürge bile tutulmamış, sadece dıştan suyla yıkanmıştı.. çok özensiz hızlıca yapılmıştı.. zaten uyardığımda da hemen özür dileyip, süpürge ile temizlediler.. . bugün normal sanayiye bile gitseniz bir bakım uzun süreli bir işlem sonrası çoğu yerde aracınızı yıkatıp teslim ediyorlar, ya da benim gittiğim yerler öyleydi... |
|
|
Toyota türkiyede hep 0w20 kullanıyor, 0w16 kullanan duymadım. Çok bir fark da yok. Suzuki 0w16 veya 0w20 derken servisler 5w30 kullanıyordu, asıl sıkıntı bu bence Nisan ayında 3400tl ye yaptırmıştım bakımı, yine güzel şahlanmışız :)) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Park sensörü takılıyor ama ekrana entegre şekilde değil. Sesli uyarı veriyor sadece. Kör nokta ise maalesef takılmıyor. Benim aracım da passion paket ve en çok eksikliğini hissettiğim donanım bu. Bu kadar güvenlik sonanımı koyup da kör noktayı koymamak da Toyota ya yakışmamış. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Enjektör temizleyici boş değil eğer ekonomi izin veriyor ise her 3 bin km de bir depoya atmanız da fayda bile var. Yaklaşık 200 bin km daha önceki aracım da kullandım km arttıkça faydasını bariz biçimde gördüm. Yaklaşık her 3 bin km de bir enjektör temizleyici kullanmaya da devam ediyorum, yaklaşık 20 senedir bu ürünleri kullanırım, ayrıca mesleki olarak da birçok defa faydası olduğunu gördüm. Toyota yeni nesil benzinli araçlarının çoğunda artık çoklu delikli enjektör kullanıyor ve bu delikler illa ki zamanla bir miktar tıkanacaktır. Ayrıca subapların çevresindeki kurumlanmayı da yine enjektör temizleyici önler. 0W16, 0W20 ve 5W30 viskosite yani yağın akıcılık değerleri benzinli tüm Toyota motorların da 5W30 viskosite kullanılması sorun olmaz. Kullanım kitapçıklarında genel geçer şeyler yazar araçların teknik dökümanları 5W30 viskosite ile uyumlu olduğunu belirtiyor. Ayrıca 20 derece hava sıcaklığı üstünde bu yağların soğuk viskositeleri hemen hemen aynı. Yüksek sıcaklıklar da ise 5W30 yağ daha dayanıklıdır, Türkiye, İspanya ve Afrika gibi sıcak bölgelerde firmaların 5W30 viskosite tercih etmesi bu yüzden, yüksek sıcaklıklada buharlaşması daha azdır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 25 Eylül 2023; 1:9:46 > |
|
|
|
Bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Uzun yolda, ortama 100-110 km hızda yakıt tüketimi nedir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
100-110 civarı hızlarda tüketim 4,5-5 olur. 120-130 arası 5,5 civarı olur. Ancak bu tüketimleri yakalamak için hibrit kullanmayı öğrenmek lazım ve açıkçası biraz da çaba gerektiriyor. (buraya bir not düşeyim, ben yukarıda yazdığım tüketimlerin altını da yakaladım ama 0,5 litre için kasmaya gerek yok. yazdıklarım kendinizi fazla yormadan yakalanabilir. Hiç uğraşmadan dümdüz süreyim derseniz yukarıdaki tüketimlere 1 lt daha ekleyin.) Bu araç şehir içinde daha ekonomiktir, sadece sakin sürerek 4,5 ve altını yakalayabilirsiniz. Benim aracım 3000 km'yi yeni geçti, bunun 1200 km kadarı uzun yolda olmasına rağmen tüketim ortalamam 4,6. Yukarıda bir arkadaş aracın ilgi görmediğinden bahsetmiş. Bence bunun sebebi son dönemde artan fiyatı. 3-4 ay önceye kadar Cross tam bir fiyat performans aracıydı ancak Toyota'nın son zamlarından sonra pahalı kaldı. Bugün araç alacak olsam 2 milyona Passion x-pack cross yerine Tucson Elite Plus dizel otomatik 4x4 kovalarım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 27 Eylül 2023; 10:25:36 > |
|
Hocam yoluna göre çok değişir. Mesela şu yeni otobanlarda rüzgar çok fazla oluyor orada 5.5 yakar. Ama örneğin İstanbul Havalimanı Hasdal Kağıthane bağlantısında 5 yakar. 140-150 km hızlarda yeni otobanlarda 7 civarı yakıyor (6,8-7,2). Suv olduğu için rüzgar direnci fazla dolayısıyla 110 km’den sonra tüketim dramatik şekilde artıyor. Uzun yolda kullanılacaksa alınmaz. yukardaki arkadaşa katılıyorum passion x pack özellikle çok pahalı. Flame x pack daha mantıklı. mtv fazla ama alıp uzun yıllar kullanılacaksa MTV farkı özellikle 6.yıldan sonra dramatik şekilde düşüyor. Dolayısıyla aldım 2 yıl kullandım derseniz zarar edersiniz. |
|
Bu paralara bu arabaya bakan olmaz. 2 milyon verince premium dışında hepsi alınıyor zaten. 200bin tl ucuza cupra formentor var mesela Az yakıyor tabi ki ama 2024 de mtvler ne olacak belli değil. Ocak ayı yeniden değerleme + 2 kat mtv olursa aracın vergisi 25bin tl lere gidebilir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yüksek MTV si dışında aslında düşük yakıt tüketimi ile gerçekten mantıklı bir araç . Ama MTV mağduru malesef . Aynı şey Tesla içinde geçerli . Benzine vermediginiz parayı MTV ye veriyorsunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
sy
|