Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.865
Cevap
99
Favori
303.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş

Ocak ayında sayın bakanımız mtv için güzel oranlar düşünüyor yani 1.8 motor uzun vadede mtv olarak daha da can yakacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam son iki haftada TUCSON, 3008, Corolla, Tiguan 20 kadar araç ekledim.

Piyasa tepkisi en iyi olan araç TUCSON Elite Plus suv pazarının Passat'ı olmuş araç.

En yavaş tepki ise Corolla Cross.

Tucson ya da 3008 alın hocam.

Dizel elite plus mı benzinli elit plus mı hocam sizce

Hocam şu an 1.9 bandına Elite Plus 1.6 CRDI 136 hp 320 tork en çok talep gören araç.

Sizden ricam sadece donanımları inceleyin araç imkansız paket dolu ötesi.

Passion X bile boş kalıyor bunun yanında.

Araç mükemmel piyasası İstanbul Ankara için üzmez Anadolu da biraz zayıf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rica ederim inş hakkınızda hayırlısı olsun

Aracı 1-2 yıl kullanma niyetiniz varsa MTV sizi etkileyebilir. Eğer 4 yıl ve üzeri düşünüyorsanız MTV zaten ciddi anlamda düşeceği için 4 ve üzeri yıl kullanımlarında ciddi avantaj sağlayacaktır.

Gerçi ortalama 7-8 bin km’de çıkartıyor şu andaki x2 MTV yi. Yani gelecek yıl MTV ye %100 zam yapılsa bile 7-8 bin km de çıkartacak kendisini şu andaki benzin fiyatıyla. Benzin 50 TL olursa yaklaşık 5-6 bin km ye düşecek rakam.

Tabi arabayı nerede kullandığınız çok önemli şehir içi bu araç dizelden daha az yakıyor. A3 sedan ,golf ve duster dizelle ortalamalarım 6.5 civarıydı. Bu 4.5 -5 yakıyor. Uzun yolda standart bir benzinli suvun bir tık altını yakar. Örneğin benzinli Tiguan ın 7 yaktığı yerde 6.5 civarı yakacaktır. Uzun yol ağırlıklı kullanıyorsanız dizel sedan alın Passat vs , uzun yolda en karlı araç dizel sedandır.

onun haricinde ateca f/p aracıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstrangers -- 11 Ağustos 2023; 14:27:53 >

Valla hocam haklısınız ciddi paralar gerekiyor araba için. Ama ben ÖTV ye artış geleceğini düşünüyorum. Tabi ki kendi görüşüm ytd :) Nedeni şu şekilde.

Yönetimin şu andaki asıl amacı tüketimi kısmak ve cari açığı azaltmak . Çünkü cari açık Türkiye’nin 80 lerden beri kanayan yarası üstelik şu an çok daha büyümüş durumda. Cari açığı kısmak için araç satışı yada diğer ithal ürünlerin(cep telefonu vb) satışının düşmesi lazım. Bu da fiyat artışıyla olur. Herkes bütçe açığı olduğunu düşünüyor ama asıl konu cari açık.

Ayrıca benzin ve mazot fiyatlarının ayrışacağını ve farkın benzin aleyhine artacağını düşünüyorum. Ülkemizde taşıma dizelle yapıldığı için dizele yapılacak zam direk enflasyonu artıracaktır. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde dizel araçlara yine rağbet artacaktır. Ancak kendim şehiriçi kullanımında dizelle çok sorun yaşadım (dpf, egr vb) o nedenle dizel düşünmedim. Şehir dışı veya trafiği az olan yer için dizel rakipsiz bana göre. LPG fiyatlarında da sonbahardan itibaren ciddi artış öngörüyorum.

Mtv konusunda yapılabilecek kısıtlıdır. Tabi ki ÜFE kaç ise indirim yapılmadan(önceki senelerde yapıldı) yapılabilir. Ancak uzun yıllar kullanılacaksa MTV ciddi oranda düşmektedir.

Araçtan ne beklediğinize de bağlı benim yaşım 40 I geçmiş 2 çocuk var ,performans benim 3.önceliğim. İlk emniyet , ikinci tüketim. Bana gerekli olan performans sollamalarda yada anlık . O da elektrik motorundan sağlanıyor hybridlerde. Alınıp sürekli gazlanacak araç değil hybridler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstrangers -- 11 Ağustos 2023; 14:55:33 >

• Şu arabanın dizeli çıksaydı yok satardı

• delgado5445 kullanıcısına yanıt

1.6 dizel çok dinamik araç olmuş cam tavan iç dizayn bence 3008den iyi yormuyor. Bi abide vardı dizel tucson araç şaha kalkıyor. Ben olsam dizel tucson alırdım.

Tucson daha konforlu 3008 sert ve biraz yoruyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

üstadım , yakıt benim için problem değil diyorsan Tucson al, gerçekten güzel bi mühendisliği ve albenisi var, yakıt masarafını göz ardı edemem dersen , 1. tercih Toyota Rav4 hibrit veya Lexus hibrit al . rav4 ve Lexus al derken 2. el alınabilir demek istedim .

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.