< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (32. sayfa)

-
-
Bu durumun lastikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Evet böyle kasis engebe tarzı bi yerde frene basınca tır tır yapıyor ben de de. 1000 km de 10 kez filan yapmıştır. Bu farkındalığa vardıktan sonra, bir kez yaptı. Yaparsa hemen frenden ayağımı çekip tekrar basıyorum. Ama bir çok kişide yaşandığı ve kullanma kılavuzunda ses ve titreşim olabileceği fren ile ilgili yazıldığından normal olduğunu düşündüm. Tabi yine de bu bir sorunsa ve serviste bunu çözen olursa muhakkak paylaşırsa memnun olurum ben de :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
verdiğiniz bilgiler için tşkrler, bu yalıtım konusunun ciddi bir etkisi oluyor mu acaba ? öncesi ve sonrası hakkında bilgi verecek olan olursa iyi olur.. ayrıca nasıl bir yalıtım düzeneği yapıyorlar acaba ? ankarada bu işin uzmanı kim yada kimler ?
-
T2 parklar geldi taktıramadım henüz.285 tl hepsiburada dan aldım. Takma parası ne olur bilmem.
Afyon Llumar da tavan yan cam arka cam filmi yaptırdım dün. Ayrıca arka stopların beyaz kısmına gri renk film çekildi
3500 tuttu
nasiol seramik sipariş ettim geldi hafta sonu onu uygulayacağım.
Krom çıta ve lake siyaha boyanacak jantlar orta vade hedefim.Ayrıca logo ve isim karartma lake siyaha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 1 Mart 2023; 10:26:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar...
Yalıtım (kişisel kanaatim) bir arabaya yapılabilecek "en iyi" ve "ömürlük" yatırımlardan biridir diye düşünüyorum... Neticede hemen her gün araç kullanıyoruz, dolayısı ile arabada uzun zaman geçiriyoruz.. Geçirdiğimiz uzun zamanın konforlu, hoş olması bizim de genel durumumuzu etkilemektedir. Aracınız ne kadar sessiz (elbette bazı kişiler motorun sesini duymaktan keyif alır), ne kadar estetik, ne kadar size hitap ediyorsa o kadar mutlu olursunuz.. o yüzden araç içi-dışı için bir sürü aksesuarlar satılmaktadır.
Yalıtım işini eski arabam için (Auris 2010 model) düşünüyordum.. nasip bu yeni araca oldu.. önceki mesajlarımda detaylı fotolar da paylaşmıştım... iyi/profesyonel bir yalıtımın gerçekten belirgin bir etkisi oluyor.. youtube da çok sayıda araç yalıtım videosu bulabilirsiniz.. burada dikkat edilmesi gereken 1. yapan kişi işin ne kadar uzmanı/tecrübesi nedir? 2. kullanılan malzemeler nelerdir? bir kalite standardı var mıdır? ---> bu konuda tecrübeli bir kişiye ve iyi malzemelerle yaptırırsanız mutlak sonuç alınacaktır. Youtube daki videolarda göreceğiniz gibi amatörce, ilk kez çok profesyonel olmayan malzemelerle yapıldığında bile belirgin fark edildiğinden bahsedilmektedir.
Ankara için bir yer bilmiyorum.. ben istanbul için araştırma yapmıştım... sonuçta: 3 yer için ikna oldum: subigarage - db yalıtım - S&S garage... gittim görüştüm bu kişilerle de... ilk olarak subigarage'ı yaptıkları işin çok çok üstünde bir fiyat vermelerinden dolayı eledim... diğer 2 seçenekten de db yalıtımı tercih ettim.. bugün için sorarsanız keşke diyorum, keşke taban yalıtımı da yaptırsaydım.. Araç sıfır olduğu için taban yalıtımı yaparken taban halısını sök tak zarar verirler mi vs.. endişelerim olmuştu.. ama sonra pişman oldum... araç yapılırken yanında da durabiliyorsunuz.. kullandıkları malzemeleri size gösteriyorlar, Cengiz bey oldukça bilgili biri (en azından benim intibam öyle oldu).. her konuda bilgi paylaşımı yapıyor.. Savaş bey (trim ustası) işinin ehli... dediğim gibi sizde bütün gün orada durup ne yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz.. bu yaptıkları işe güvenmelerinin bir göstergesi.. (**Eski aracımı komple bakıma sokmuştum, bende yanında durmak istediğimde o alana müşteri alamıyoruz dediler! Neden ki sadece durup bakacaktım.. ama ne yapıldığını göstermek istemediler, belki ben bazı eksiklikleri görürüm diye)...
ne fark ettiniz diye sorarsanız.... aracı aldıktan 1 hafta sonra yaptırdığım için net bir şey söyleyemiyorum.. auristen sonra zaten çok sessiz geliyordu, halen de öyle geliyor.. benim belirgin fark ettiğim motor sesi oldu.. %40-45 gibi bir azalma ve tokluk oldu... bunu net olarak ifade edebilirim..
umarım açıklayıcı olmuştur.. herkese selamlar..
-
takipteyiz... yaptıklarınızı foto ile de paylaşabilir misiniz? yapmak isteyenler için daha anlaşılabilir olur kanaatindeyim..
** bence bu tür değişikler/modifiyeler yapanlar buradan paylaşabilirse, diğerleri de yaptırmayı düşünüyorsa ona göre karar verebilir..
-
-
hayırlı olsun afyonlu hemşerim
-
Teşekkür ederim
T2 ler tamam montajı kolaymış aslında
10.5 ekran koruyucu aldım multimedya ekranına hepsiburada dan 180 lira idi herhalde.
Merhabalar ,
Yaklaşık 3 aydır Corolla cross bekliyorum. 18. sıradayım. Bayii ile görüştüm az önce bu ay 1 araç geldiğini söyledi. Aramızda araç bekleyen bayiiye kaç araç geldiğini bilen var mı??
-
Merhaba,
İstanbul Anadolu yakasındayım 5 Ekim 2022 de sıraya girdim. 26. sıradayım her hafta sonu soruyorum ama sıra değişmiyor.
Önce yakın çevrelere veriliyor bu otomobiller. Sonra müşteri sırasından devam ediliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam yanlış anlamayın lütfen; ancak, Ekim'de sıraya girmenize rağmen size sıra gelmemesinin bence imkanı yok. Bu araçları üstüne ek para verecek, tanıdığı olan, ya da takasta aracını öldürtecek insanlara veriyorlar. Hazırladıkları sözde sırayı da araç bollaştığı ve üstüne para isteyemeyecekleri dönem aramak için tutuyorlar.
-
Evet muhtemelen böyle.
Ben çok defa bayiye gidip, araç geliyor ben trafikte plakalardan sizin bayinizden satılmış yeni araca bile denk geliyorum diye sorduğumda 5 tane geldi 3 tane geldi, liste dışında lansman sırasında satamadıklarımız araç bekleyenler vardı vs. diye bir ton laf kalabalığı ile gönderiyorlar. En son bir çalışan yanıma geldi. Abi patronun eşi dostu tanıdığına satış yapıyoruz, otomobil geliyor aslında da vatandaşa sıra gelene kadar başkaları alıp gidiyor dedi.
Durumun ben de farkındayım da sonuçta bunu denetleyen olmadıktan sonra otomobil bayinin gümrükten ücret ödeyerek aldığı bir ürün, zorla bana satacaksınız diyemem ki. Cimer’e şikayet etsem elimde kanıt da yok başkasına satıldığına ve onların da eş dost tanıdık olduğuna dair. Satış temsilcisinin adını versem işinden olacak vs. vs.
Sizin bir öneriniz olur mu, ne yapılabilir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battleground35 -- 6 Mart 2023; 12:53:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maalesef hocam, dediğiniz gibi yapacak pek bir sey de yok. Bayilerin hazirladiklari sıraya uymalarını zorunlu kılan bir yasal düzenleme olduğunu da sanmıyorum. Buna karşı yapılacak en iyi şey rahat rahat araç bulabildiğimiz dönemler geldiğinde bu bayilere gereken cezayı müşterinin vermesi olacaktır.
-
Merhabalar,
bende honda hrv kullanicisiyim ilk defa dizel jetta araçtan boylesine bir araca gectim. İlk baslarda hem otomatik vitese alisma hemde seslikte araci calistirdim mi calistirmadim mi gibi ilk 3-4 gun bocaladım . Sonrasında alistim. Sehir içi ve dur kalk trafikler icin mukkemmel bir arac hemen hemen surekli batarya ile gidiyor arac. Ama sehir dışında 100 km ve üstünde batarya devreye hic gitmiyor gibi surekli benzinle gidiyorsunuz. Gectigimiz gunlerde 160-170 km hizlarla 180km lik şehir dışına bir yere gittim . Sürekli bu hizlarda iken 9-10lt yakiyor ve motor sesi ciddi manada içerde hissediliyor. Bir ugultu gibi. Sehir içindede ayni sekilde yokuşlarda vs bu durum var. Ani hizlanma vs gibi durumlarda yetersiz kaliyor. Ama bunlarin dışında cok keyifli bir arac. Dış dizayn olarakta cidden herkesin ilgi odagi olabiliyor. Ben toyotanin 1800 motor olmasindan dolayi bir tik daha hrv den daha atik ve seri olacagini sanmistim ama okuduklarima gore hybrid araclarin hemen hemen hepsi ayni durumdalar gibi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugün İzmir-İstanbul otoyolunda yolculuk yaptım. Topladığım üç veri:
- 140 km sabit hızla ACC kullanımımda yakıt tüketimim 6.7L/100 km oldu.
- ACC hız düştüğünde tekrar 140’a çıkmak için sağlam basıyor. ACC kullanılmadığında yakıt tüketimi daha düşebilir.
- 140 km sabit hızla giderken yokuş yukarı kabin ses seviyesi 62 desibel, düz yolda kabin ses seviyesi 60 desibel.
- 55 ses seviyesi üzerinden 26 ses seviyesinde müzik sesiyle birlikte kabin sesi 70 desibel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 7 Mart 2023; 13:2:14 >
Gercekten cok iyi degerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 7 Mart 2023; 13:3:31 >
Merhabalar. Ekranın altındaki widgetları nasıl değiştiriyorsunuz bilginiz var mı acaba? Bir türlü bulamadım ben.
İlk kez bugün 2 farklı Corolla Cross gördüm, araç cidden çok sade ama güzel duruyor dışarıdan. Lakin gelgelelim o aynalar hiç olmamış araca, kocaman, minibüs aynası gibi duruyor, yaba kulak gibi.
Sanki aracın aynalarını yapmayı unutmuşlar da son anda, ellerine geçen malzemeyi tutturmuşlar gibi. Yine de güzel araba, denk gelirse almak isterim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X