Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.862
Cevap
102
Favori
289.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi imzamdaki araçları satalı epey zaman oldu.

Ben yıllardır forum ortamından uzağım. Eskiden corolla forumunda çok aktiftim. Özet geçmek gerekirse Yaris corolla Prius verso auris değişik motor ve modellerde benzinli hibrit dizel araçlarım oldu. Şu an aktifte arıza ışığı yakmayan dünyada belkide tek olan üstünde aylarca ve araçlarca emek harcayarak çalışılmış toyota hibrit-lpg yazılımını değişik lpg markalarında ve Toyota’nın camry 2021 sonrası ve rav4 2020 ikinci çeyrekten sonrası hariç olacak şekilde Ispartada makine mühendisi arkadaşımla yaptık.

Halihazırda kona 39 kW elektrikli ve Yaris 2016 1.33 lpg kullanıyorum.

Beni tanıyanlar bilir hep bir rav4 hibrit alıp lpg takma hayalim var. Bu sene afyon merkeze taşındım ve ilçedeki evimi henüz satamadım. Sattığım an rav4 alırım diyordum lakin bu galerici ilanları corolla cross ların benim takip ettiğim araçların satılmasına sebep oldu. Adam bakıyor ilanlara 200 bin fazla verir sıfıra yakın rav4 alırım diyip geçiyor.

Her neyse benim cross sahiplerine sormak istediğim bazı konular var:

1) 1.8 corolla hibrit e göre rampada şanzumanın bağırması ne durumda? Halen daha ısrarla istememe rağmen 1 tane cross sürebilmiş değilim ne nimetmiş arkadaş gereksiz onlarca oto gazetecisine aynı şeyleri söylemeleri için sürdürdüler afyon bayisinde 1 tane test aracı yok süremiyorum.

2) yurtdışı takip ettiğim YouTube kanallarında rav4-corolla cross karşılaştırması var. Özellikle ebat olarak genişlikte fark yok. Kabin hacmi cross un bariz düşük. Ama cross yere yakın olduğu için daha az sallıyor uzun yolda diyorlar. Cross un 300 km ve üstü uzun yolda konforu ne durumda özellikle xtrail rav4 gibi araçları bilenler mukayese edebilirse süper olur.

3) sabah 10 derece altında soğuk başlangıcı benzinle yaptıktan sonra benzinli motor ne kadar süre sonra kapatıyor saniye olarak rica etsem sayar mısınız?

4) Rampa performanslı sürüşten sonra arka koltuk altındaki batarya fanı ne kadar süre devrede kalıyor ve ayrıca performanslı sürüşte batarya azalınca klima çevrimi kabin içine otomatik döndükten sonra ne kadar süre öyle kalıyor bunları bana saniye olarak sayar mısınız?

yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İlk 2 sorum araç tercihimi değiştirebilir. Son iki sorum lpg yazılımı için gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ecz_mel E kullanıcısına yanıt

10 litre yakan bir aracın lpg amorti süresi 50bin km ise hibrit gibi 5 litre yakan bir aracın amorti süresi 100bin km oluyor. Çok mantıklı olmuyor. Neden böyle bir hayaliniz var merak ettim. Tasarruftan ziyade hobi amaçlı mı?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.