Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Çenko Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.772
Cevap
93
Favori
236.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Passion X-Pack harici donanım sahibi arkadaşlar, kaput izolatörü olarak linkteki ürünü aldım. Araç geldiğinde takıp yorum atarım. 475 liraya almıştım ama zam yapmışlar.

https://www.halibagajhavuzu.com/toyota-corolla-cross-kaput-izolatoru-2022-sonrasi

• "Max_Kolesne" arkadaş gibi aracına herhangi bir modifiye yaptıranlar (- bagaj havuzu, - cam filmi, - araç içi paspas veya başka bir şey) paylaşım yapabilir mi ve tavsiye ederler mi?

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Vag Çin'de veriyor sanırım dsg ye olabilirde sadece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drjaan11

Batarya nasıl full oluyor? Özellikle Şehir içinde... hiç full olan var mı?
    Merhaba,
    Toyota Corolla Cross’da lityum iyon pil kullanılıyor. Lityum-iyon pillerin ömrünün uzun olması için min %30, max %80 arasında şarj ile kullanılması öneriliyor. Araç buna göre ayarlı bence. Ben de hiçbir zaman full şarj görmedim. Elektrikli araçlarda da hep %80’e göre dolum süresi veriliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Debor D kullanıcısına yanıt

Bizim daima full sarj goruyor. Cunku surekli ev gelisleri yokus asagi iniyoruz. Hatta bazen B modunda iniyorum. Daha hizli sarj etsin diye. Sariyer zekeriyakoy arasi %91 elektrik ile gittigim yerler bile oldu. Dogru kullanmayi bilirseniz bataryayi sarj edilecek yerlerde cok rahat fullemek mumkun. Resim ve videolari ayrica paylasirim. Once bir araci kacirmam gerek. Esim pek vermiyor.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 9 Ocak 2023; 18:32:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debor D kullanıcısına yanıt
    Yokus asagiya inerken defalarca sarjimin full duruma geldigini gordum. Ister B modu olsun isterse D modu…

• drjaan11 D kullanıcısına yanıt

Cross güzel hocam hayırlı olsun ancak 7 yıllık 3008 bugün kullandım 2021 kalite işçilik yalıtım 3008 çok daha önde bir araç cidden pug yapmış

• onder46 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler... yeni nesil araçların hepsi bence iyi... ufak tefek detaylar aracı tercih etme nedeni oluyor... 3008 benimde düşündüğüm araçlardan biriydi.. (tucson ve sportage ve HRV hybrit).. 1 ay önce bir arkadaşım aldı ve tavsiye de etti... ancak bana göre iç dizayn ve özellikle direksiyon çok güzeldi, ama kalitesi konusunda aynı düşüncede değilim.. en azından ben aynı kaliteyi hissedemedim... ve 3008 en büyük sıkıntılarından biri çok kısa zamanda sonra çok fazla trim sesi gelmesi idi... tabi ki bunlar kişiden kişiye göre değişebilen değerlendirmeler... uzun mesajda da söylediğim gibi toyota olması, hibrit olması, toyotanın nu konuda tecrübeli olması (5. Nesil) benim kişisel olarak tercih etmemdeki en büyük nedenlerdi... ileride sıkıntı çeker miyim bilemem... ama şimdilik çok memnunum... elektrikte sessiz gitmesi, sıkışık trafikte çoğunlukla elektrikle gitmesi, dolayısı ile çok çok az yakması gerçekten -bence- çok önemli ve güzel... 12 yıldır istanbuldayım, nefret ettiğim ve alışamadığım trafiğine inanılmaz bir şekilde adapte oldum, neredeyse sıkılmıyorum diyeceğim.. oyun oynar gibi arabayı kullanıyor ve acayip zevk alıyorum... önceki mesajlarımda 5.0 altı pek mümkün değil demiştim ama genel ortalamam 4.8 e düştü şimdiden... geçen gün 3.7 ortalama %80 elektrikli sürüş başardım 20kmlik iş-ev yolunda... bugün de 4.7 ortalama %71 elektrikli sürüş ile geldim..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

B modu hizli sarj modu degil. Yaygin bir hatali bilgi maalesef. Sarja katkisi yok b modunun hatta aksi...

• Selamlar, İstanbul içi kullanım için bu aracı almayı düşünüyoruz. Yokuş performansı nasıldır zorlanır mı internette pek yorum bulamadım bu konuda. Bir de 2023 MTV’si ne kadar acaba? Hesaplama sitesinde yaklaşık 8 bin yazıyordu doğru mu bilemedim.

• busterr kullanıcısına yanıt

Gunaydin,

Yillik vergisi 7.834tl. Performansi gercekten cok basarili. Acikcasi biz cok memnunuz. Yeni motor ve 5. Nesil hybrid sistemi gercekten araci baska bir seviyeye cikarmis. Hele ki İstanbul gibi trafikli bir sehir icin en guzel araclardan biri. Bence bir test surusu yapabilirsiniz.  

• berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Peki yılda 10k km yapan biriyseniz yakıttan yapılan tasarrufu mtv’ye veriyorsunuz deniyor. Alternatif olarak Peugeot 2008 beğeniyorum. Sizce arada masraf bakımından fark olur mu böyle bir durumda?

• 3008 / Corolla Cross

Daha kaliteli malzeme ve işçilik Sert ve Klasik Japon plastiği

Yalıtım konusunda ses seviyesi kabul edilebilir. Uğultu bol yalıtım vasat ve düşük cam kalitesi

Süspansiyon olarak bir tık sert geldi. Yumuşak ve keyifli geldi süspansiyon olarak

MTV avantajı Yıllık 8000 TL MTV !

Tasarım göreceli.

• Çekiş olarak 1.6 180 hp 3008 Corolla Cross'un içinden geçer ancak yakıt olarak da ibre Corolla lehine.

MTV farkı 3 küsür bin tl 150 litre benzin ediyor yılda. 7500 km de yakıt farkı çıkıyor ama konfor ekipmanını bilemeem

• ecz_mel E kullanıcısına yanıt

7500 Km de benzin fiyatının 20 lira olduğu zamanın hesaplaması. Zaman geçtikçe benzin fiyatları 30-40 liraları görürse aradaki fark çok daha çabuk çıkacaktır. Aynı şekilde, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bol bol dur kalkla araç kullanan insanlar için aradaki fark yine oldukça çabuk çıkacaktır.

• busterr kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Aslında evet. Çünkü yakıt tassarufundan kazandığınız para mtv'ye gidiyor. Ancak bunun üstünde kompanse edebilirsiniz. Yeter ki yakıt tüketimini düşük tutun. Yani tamamen size bağlı. Çünkü aracın çalışma prensibini anladıktan sonra adeta insan onunla oyun oynuyor. Mesela ben sürekli ne kadar az yakarım diye zorluyorum.   Ayrıca bence 2008 ile bu aracı kıyaslamak doğru değil. Segment olarak farklılar. Bu fiyat skalasında bu güvenlik donanımlarıyla başka bir araç zaten yok. Kaldı ki flame paket dahil bütün paketlerde güvenlik donanımları standard. Bunun dışında sunduğu donanımlar da bir o kadar yeterli. Bir de 10 yıl garanti süresi var. Eksikleri var mı? Tabiki var. Bu ne beklediğinize bağlı. Şu konuda bile birileri yok şöyle içinden geçer yok şöyle yapar diye başka araçlarla kıyaslıyorlar. Corolla Cross'un amacı performans odaklı bir araç değil. Zaten Atkinson sistemiyle çalışan bir motorun ve elektrik sisteminin yapabileceği şeyler belli. Eminim ki ileride makyaj ile belli eksikleride kapayacaklar. Ben zaman buldukça kullanıyorum. Ne kadar g20 aracımı çok sevsemde bu aracı çok beğendim. Şehir içi tam bir oyuncak. Sizin için hayırlı olmasını dilerim...  

Ben de corolla cros un videosunu izledim. Otomobil günlüklerim kanalında bir videoda bir şahıs corolla sini verip corolla cros almış. Uzun yoldan gelince yalitim nasıl diye sorunca corolla ile aynı, bir fark yok dedi. Ben orada yıkıldım. Corollanin uzun yol yalıtımı çok kötüydü bu nasıl boyle olabilir inanamıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Normal. Japon aracindan, hele de toyota dan yalitim konusunda en ufak bir beklentiniz dahi olmasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevozgur kullanıcısına yanıt

2019 yılında bayiden 0 km Corolla vision otomatik aldığım gün yaşadım ben bu yıkımı araba yumuşacık sürüm cidden konforlu ancak yalıtım kötü demiyorum adeta sıfır hiç mi bir malzeme kullanılmaz yalıtıma dair

Corolla Cross da aynı sınıfının en kötü yalıtıma sahip aracı hrv bundan az ses alıyor

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.