Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.865
Cevap
99
Favori
303.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş
  • 10 yıldır toyota (auris) kullanıcısı olarak bende dün corolla cross (passion Xpack-gümüş gri) alabildim.. Almadan önce kendi çapımda çok araştırmaya çalıştım...

Neden corolla cross?? özellikle;

1. Bir kere aldıktan sonra sorunsuz (minimal sorun) olması..! / yani benim için çok önemli olan aldıktan sonra bir aracın İDAMESİNİN kolay olması, bana yük olmaması,
    2. 10 yıl / 150.000 km garanti vermesi (Bu da araçlarına çok güvendiklerini gösteriyor),
    3. yüksek teknolojik olması (mevcut sunduklarını çok daha yüksek fiyatlarda başka araçlarda bulunması)
    4. az yakması ++ sessiz olması
    5. Hybrit teknolojinin "GÜNÜMÜZE BAKMASI" nedeni ile... özellikle başka modellerde dizel olarak beğendiğim ve yakıtı da az olan araçlarda vardı.. ama dizel teknoloji günümüze teknolojisi değil, artık yavaş yavaş piyasadan çekilmeye başladı -fiyatlarının da benzinden yüksek olması cabası- +++ çok daha sesli çalışıyor (dün aracı teslim aldığımda yanımda 1 ay önce 3008 alan arkadaşım vardı.. cross un sessizliği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve "bu ne ya! bizim araba güzel de gır gır diye çalışıyor" dedi..
    6. servis ağının yaygınlığı, özel-genel ustasının çok olması, dilendiğinde de zarar etmeden kolaylıkla da satılabilmesi..

NOT:: bir tecrübemi paylaşmıyorum, henüz daha çok yeni... sadece 50 km yol aldım..

• drjaan11 D kullanıcısına yanıt

Hayirli olsun. TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aracınızı mutlu günlerde keyifle kullanmanızı dilerim. eski bir auris sahibi olarak yazdığınız bazı maddelere takıldım;

1. günümüzde sıfır alınan araçların çok sorun çıkarma potansiyeli yok ayrıca idamesi kolay olsun derken yüksek ödenecek olan mtv..
    2. 10yıl/150.000 km garantisi; eğer ki rent a car işletmiyorsanız gereksiz zira en son hangi aracınızı 10 yıl kullandınız yada gelişen teknoloji hızında bundan sonra hangisini 10yıl kullanabileceksiniz?
    3. hybrit teknolojilerin günümüze bakması; ben dizel yada benzinli otomobillerin hala geleceği olduğuna inanıyorum, ayrıca dizelin yüksek torkunun verdiği keyfin fazladan 2 lt yakmasına (ki uzun yolda dizel hybritten daha iyi) hiç itirazım olmaz.
    4. servis ağı; evet toyotanın resmi servis ağı yaygın ama özel ustaların hybrit konusunda çok bilgili olduklarını düşünmüyorum.
    1. senelik MTV farkı 3.000 lira. Muadil araçlara kıyasla 3.000 liralık yakıt farkı en fazla 5-6 depoda çıkar. Ki, benzinin 20 lirada kalacağının garantisi yok. Araç dikkatli kullanımda, şehiriçinde 4-4.5L/100km ile geziyor.
    2. garanti demek aynı zamanda güçlü ikinci el demektir.
    3. İstanbul, Ankara, İzmir şehir içinde 2L değil 4-5L litre fark eder. Üstelik, elektrikli hibrit motor 0 devirden itibaren full tork verdiği için 140 beygirlik 5. Nesil hibrit ünite gayet seri.
    4. hibrit sisteminin bir bakım ihtiyacı yok. Bir arıza durumunda da 10 yıl / 150k km.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

güzel açıklamışsınız hiç itirazım yok. arkadaşımın corolla hybrid ini kullanmıştım çok da hoşuma gitmişti ilk kez yere sağlam basan bir corolla görmüştüm. elbetteki insanların ihtiyaçları ve seçimleri farklıdır ve hepsinin kendisine göre bir sebebi vardır. o yüzden benim de 2.8 motorlu dizel bir chryslerim var. yalnız corolla cross u bayide inceledim gerçekten hoşuma gitti (sürdükten sonra da aynı şeyi söyleyebilirmiyim bilmiyorum) ama önümüzdeki dönemde araba yenileceyeğim ve cc da benim listemde ilk üçte o yüzde bu konu başlığını dikkatli okuyup öğrenmeye çalışıyorum.

not1: hybrid lerin ikinci elleri ülkemizde hiçbir zaman güçlü olmadı muhtemelen de olmayacak.

not2: eski bir auris sahibi olarak gözlemim: türk halkı için toyota=corolla demek ama corolla sedan demek o yüzden de diğer toyota modellerinin ikinci elleri bir corolla kadar güçlü değil.

• texjrwillerjr kullanıcısına yanıt

Hocam herkes zaten kendi ihtiyaçlarını değerlendirmeli. Trafiksiz bir şehirde yaşayıp bol bol uzun yol yapan insanların tercihiyle her gün şehir içinde 1-2 saat araba kullanan insanın tercihi farklı olabilir. Her tarafın avantajını görmemiz lazım. Ben Corolla Cross’un ikinci elinin de güçlü olacağını düşünüyorum. Dizelin iyice azalmasıyla birlikte yakıt tasarrufu yapmak isteyenin tercihi artık hibrit olacak. Şimdiye kadar hibrit ikinci elde çok güçlü olmasa da, ben özellikle Corolla Cross ile birlikte bu durumun da değişeceğine inanıyorum. Araç hem Corolla ismini taşıyor, hem SUV, hem de az yakıyor ve maliyeti düşük.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

corolla cross un en büyük avantajı toyotanın zaten dizel motor konusunda genel bir beceriksizliği olması o yüzden kimse dizel bir cc beklemediğinden hybrid evla geliyor. bir ikincisi adının önünde corolla da olsa daha önce de dediğim gibi türk halkı için corolla= c sınıfı sedan. 2000 lerde corolla hb vardı sw vardı kaç tane sattı, ikinci elleri ne oldu?

Hocam bence geçmişteki HB ya da SW ikinci el performansı gelecekteki SUV ikinci el performansıyla ilişkili değil. Şöyle düşünüyorum, son dönemde tüm dünyada büyük bir SUV-Crossover akımı var. Büyük markalar ikonik sedan arabalarını terk edip aynı sınıf içerisinde birden fazla SUV sunmaya başladılar. VW Passat satmazken 3 tane B-SUV satıyor. Amerika’da çoğu marka sedan ve hatchback araba satışını tamamen durdurdu. Yeni elektrikli odağı olan markaların elektrikli araçlarının büyük kısmı SUV.

Bu SUV akımı fiyatlardan dolayı bu kadar güçlü ilerleyemese de Türkiye’de de kendini göstermekte. Özellikle Qashqai ile başlayan dönemde SUV-Crossover tipi araçlar Türkiye’de de çok talep görmeye başladı.

o nedenle, bu akımı da göz önünde bulundurduğumuzda ben Corolla Cross’un eski Toyota Corolla harici modellerin ikinci el performansını aşacağını düşünüyorum. Örneğin, Corolla sahipleri SUV’a geçmek istediğinde büyük ihtimal ilk tercihleri Corolla Cross olacaktır. Neler olacak, zaman gösterecek :)

• Arkadaşlar merhaba, araba ile ilgili benim de bir sorum var.

Bu araba Gelişmiş Park Sistemi var mı?

internetteki videoları izlediğimde var görüyorum. Ama Toyoya Türkiyenin sitesinde bu özellikten hiç bahsedilmiyor ya da ben görmedim.

Arabanın kullanıcı kitabında da var görünüyor.

Araç sahibi arkadaşlar bilgi verebilir mi?

kendi düşünceme/tecrübeme göre cevaplamaya çalışayım...

1. günümüzde sıfır alınan araçların çok sorun çıkarma potansiyeli yok ayrıca idamesi kolay olsun derken yüksek ödenecek olan mtv.. --> maalesef öyle değil... çeşitli markaların forumlarına girdiğinizde de siz de görebilirsiniz sıfır alınmasına rağmen 5.000 km, 10.000 km yada 20.000 km olmadan sıkıntı yaşayan çok kişi var (marka yazarak farklı anlaşılmasını istemiyorum)
    2. 10yıl/150.000 km garantisi; eğer ki rent a car işletmiyorsanız gereksiz zira en son hangi aracınızı 10 yıl kullandınız yada gelişen teknoloji hızında bundan sonra hangisini 10yıl kullanabileceksiniz? ---> toyota aurisi 2003 yılında almıştım.. bugün halen eşim kullanıyor. yani 10 yıl oldu halen kullanıyoruz, çok ta memnun... Kullandığımız 10 yıl boyunca tek bir kez bile rutin kontrolleri dışında sorun yaşamadım.
    3. hybrit teknolojilerin günümüze bakması; ben dizel yada benzinli otomobillerin hala geleceği olduğuna inanıyorum, ayrıca dizelin yüksek torkunun verdiği keyfin fazladan 2 lt yakmasına (ki uzun yolda dizel hybritten daha iyi) hiç itirazım olmaz. ---> er ya da geç benzin/dizel olayı bitecek.. ya da ihtiyaç minimuma düşecek.. avrupaya bakın.. bazı ülkeler 2025 yılında itibaren ülkede hiç dizel araç olmayacağını açıklıyorlar.. bu durum geleceğin nasıl yönlenebileceği konusunda %100 olmasa da kısmen bir bilgi veriyor diye düşünüyorum
    4. servis ağı; evet toyotanın resmi servis ağı yaygın ama özel ustaların hybrit konusunda çok bilgili olduklarını düşünmüyorum. ---> zaten hybrit alan biri aracı büyük ihtimal 2-3 yıllıktır.. garanti kapsamı dışına çıkmasın diye özel servis yerine yetkili servise gidecektir...

*** yaşadığım ek bir tecrübeyi paylaşayım.. yaklaşık 4 yıl önce 2018 da aurisin yıllık bakımlarını yaptırıyordum... usta bana toyota bu motoraların (1.4 dizel) isteyenlere ücretsiz intercooler- turbo vs değişimini yapabileceği bilgisini verdi. (kısmen yağ kaçırdığı için)... Şikayetiniz yoksa değiştirmeyebilirsiniz ama var ise ücretsiz değiştirebilirsiniz.... ben o zaman hiç bir şikayetim yok diye değişim istememiştim.. daha sonra nedense değişim yapmak istedim.. 2020 yılında toyota ya mail attım durumu.. 1 hafta içinde döndüler ve 1 ay sonra toyota ortaköy de ücretsiz olarak o zamanın fiyatı ile yaklaşık 20.000 TL lik parça değişimi (intercooler, turbo vs..) yapıldı.. kaç tane firma bunu bu şekilde kabul eder bilemiyorum.. ama ben yaptıkları bu sorumluluktan etkilendim..

• firmalar ayıktı artık 10 yıl garanti verip yetkili servis kazığına mahkum ediyor

• *** Bu arada cross corolla hybrit te olsa yeni nesil dizellerden az yakması çok mümkün değil..! o yüzden böyle bir yanılgı olmasın... çünkü bir kere araç oldukça ağır.! ancak emsallerine göre (SUV lar emsal sayılırsa) az yakıyor denebilir..

-> Belki sedan corolla hybrit lerde çok daha düşük değerlere ulaşılabilir/ulaşılmakta... corolla hybrit sedanı olanlar şehir içinde ort. 4.2-4.5 yaktıklarını, çok çok özenle kullandıklarında az da olsa 4'ün altını da gördüklerini ifade ediyorlar.. ama cross corolla da bunun çok mümkün olduğunu sanmıyorum

--> uzun yol tecrübe etmedim ama (yakında edeceğim); uzun yolda muhtemelen yakıt çok daha fazla olacaktır diye tahmin ediyorum (ağır araç + 1.8 motor + benzin nedeniyle)

4.2 - 4.5 gayet mümkün hocam çünkü 5. nesil hibrit ünite daha verimli.

• berkolo88 kullanıcısına yanıt
    merhaba
    4.5 litre tuketimi okdukca iyi.acaba yol bilgisayarinda ortalama hiziniz nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Formula 1 tarihinde bir sezonda yapılan 16 yarışın 15 ini kazanan,10 unda da duble yapan,o sezon içerisinde 27 tur dışında tüm yarışlarda lider giden,halen bu rekorun tek sahibi,f1 tarihinin en mukemmel ikilisi alain prost ve ayrton senna ya sahip olan tek takım.McLAREN
  • Merhaba,

İstanbul içinde 1950 km kullandım. Dikkat etmeden yakıt ortalamam 4.6 lt/km.

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debor -- 6 Ocak 2023; 19:22:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jpg_tr

Arkadaşlar merhaba, araba ile ilgili benim de bir sorum var.

Bu araba Gelişmiş Park Sistemi var mı?

internetteki videoları izlediğimde var görüyorum. Ama Toyoya Türkiyenin sitesinde bu özellikten hiç bahsedilmiyor ya da ben görmedim.

Arabanın kullanıcı kitabında da var görünüyor.

Araç sahibi arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Merhaba,

Sanırım gelişmiş park sistemi, passion x-pack donanım ile gelen özellikler. Bende passion donanım corolla Cross var. Geri görüş kamerası dışında bir sistem görmedim. Park sensörü sadece passion x-pack de mevcut. Bu nedenle sadece passion x-pack de olabilir bu sistemler. Hatta Kör nokta uyarı sistemi ve kaput izolasyon da sadece passion x-pack ile geliyor.

• Debor D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Belki passion x-pack kullanan arkadaşlar gelişmiş park sistemi tecrübelerini aktarırlar. Kendi kendi park etme özelliği var görünüyor yurt dışı videolarında.

Bu arada siz sanırım tek kadranlı ekran kullanıyorsunuz. Sürüş sırasında bu ekranlar arasında geçiş yapılabiliyor mu?

Vag ve psa da versin 10 yıl garanti ben her yıl yetkili servise götürmeye razıyım :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.