Olsa da olur olmasa da, her gün kaput açmıyoruzya. Cam suyu bittikçe. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (11. sayfa)

-
-
Herkese Selamlar, Bugün aracı aldık. Ben çok beğendim. Her şeyden öte Toyota sonunda araç hızlanınca otomatik kilitleme sistemini getirmiş. Aracı P'ye alınca kapılarıda otomatik açıyor. Bu güzel bir özellik olmuş. Ekran hızı gayet yeterli. Eski ekranlara göre kesinlikle geliştirmişler. Çözünürlük vs başarılı. Ses sistemi Jbl ile gelsin isterdim. Ancak daha Türkiye paketlerine eklememişler. Trafik işaretlerini algılama sistemi iyi çalışıyor. Teslime hazır heralde 10'a yakın farklı renk vardı. Vişne çürüğü kırmızısınıda beğendim. Umarım herkes keyifle kullanır. Bütün lastikler Dunlop. Cidden bu lastiği gördükçe moralim bozuluyor. Japonya fabrikası nasıl bir anlaşma yapmışsa hepsini bunlarla göndermiş. Heralde Michelin veya Yokohama 50 araçta bir tane. O da belki. Bilginize.
-
Toyota küçük ayrıntılardan çok genel işleyişe yönelmiş. Mesela yukarda arkadaşın yazdığı kapı kilitleme sistemi daha yeni gelmiş. Far sensörü devreye girerken tık sesi gelir. İç aydınlatma genelde halojendir. Arka led stopları genelde en üst pakette görürsünüz. Geri görüş kamerası var park sensörü yok. Led far var yağmur sensörü yok. Acc var kararan dikiz aynası yok falan böyle absürdlükler var
Ama tüm hibritlerde güvenlik donanımları standarttır. Yol tutuş konfor dengesi harika zaten arka bağımsız süspansiyondan vazgeçmediler. Tüm araçlarında hibrit seçeneği var. Malzeme kalitesini ileriye taşıdılar. Rakiplerinden her daim ucuza satış yapıyorlar. Kimse yazmıyor ama 2500cc hibrit rav4 1.5 milyon, %150 ötv var bu araçta, vergisiz fiyatı çok ucuz. Rakibi de yok. Hep söylüyorum, bence en önemli hatta tek önemli eksiği yalıtım. En azından kia seviyesinde bir yalıtım lazım, vw i falan geçtim de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar, Elinize sağlık. Çok güzel bir yazı olmuş! Bu arada geri görüş kamerası kaliteside artmış. İç aydınlatmaların led olması ve en önemli detaylardan biride çift mikrofon yeri olması. Bmw ve Mercedes araçlarındaki gibi hem sürücü ayna üstünde hemde yolcu ayna üstünde çift mikrofon yeri var. Yani iki kişide komut verip konuşabiliyor. Ufak detaylar ama bunların olması çok güzel. Ufak ufak bütün eksikleri kapıyor gibiler. Yalıtım konusunda katılıyorum. Umarım ilerleyen yıllarda bunu geliştirirler. Chr'dan geçecekler için bu araçta çok oyuncak var. Bunu baştan söylemek isterim. Eminim ki çok mutlu olacaklar.
-
kusura bakma da bu , bu devirde kabul edilemez.
-
Nesi kabul edilemez? Gorende kaput altinda uyuyoruz zanneder. Cidden guluyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olsaydı kesinlikle güzel bir detay olurdu ancak aracı almaktan vazgeçirecek bir detay olduğunu düşünmüyorum. Günümüzde halen kaput pistonu olmayan C segmenti yeni araçlar mevcut. Not olarak, Toyota ya da Corolla Cross sahibi değilim.
-
Araç için takas ve kredi opsiyonu var mı acaba bayilerde ?
-
Hayırlı olsun. Araç ne kadar sürede geldi?
İyi akşamlar, teşekkür ederim. Kasım ayında sıraya girdik. Aralık başı kotalar belli olunca kaporamızı yolladık. Açıkcası bize haber verildikten bir hafta sonra aldık. Daha iyisi sizlere
-
benim anlamadığım da o, hayalet ekran ve otomatik bagaj kapağı olan bir araçta kaput amortisörü nasıl bir maliyet yada gereksizlik yaratıyor ki koymuyorlar?
-
Alıntı
metni:Nesi kabul edilemez? Gorende kaput altinda uyuyoruz zanneder. Cidden guluyorum. gülünecek bir konu değil, nasıl ki manuel cam açma günümüzde artık saçma bir donanım (kulakların çınlasın renault) kaput altına bir amortisör bile koymamak da öyle bir saçmalık.
-
Kaput amortisöründense kaput izolasyonu çok daha önemli. Maksimum ayda bir kullanılan birşey. Beğenen alır beğenmeyen almaz. Zaten Hazirana kadar sıra var. Sıra olmasa Poloyu da satıp diğer aracımı da yenilerim.
@berkolo88 sizin aldığınız bayiden aldım bende . Teslimat resimlerinizden anladım o kırmızı sandalyelerden :) aracınız hayırlı olsun. Rengi de benim siyahtan sonra en beğendiğim renk.
1-siyah
2- granit gri
3-kırmızı mika
Ben daha önce yaris ve Land Cruiser Prado sahibi de oldum . Belirttiğim gibi Toyota çağ atlamış bu arabayla. Daha önce belirttiğim gibi yol gürültüsü lastik sesi en beğenmediğim yeri. Lastiklerin kötü olması da bunu körüklüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 15 Aralık 2022; 21:3:53 > -
Selamlar, Bugun kirmiziyi biraz inceledim. Gercekten begendim. O tarz renkler aracin detaylarini cok guzel ortaya cikariyor. Sizde iyi gunlerde kullanin. Siyah rengine bir turlu denk gelemedim. Sadece internetteki ilanlarda gordum. Ben Granit griyi cozemedim hala. Her isikta farkli renk. Bugun baya bir kurcaladim arabayi. Oyle enterasan seyler koymuslar ki sasirdim. Lastik basinclarini kpa,psi ve bar seklinde bile ayri ayri secebiliyorsunuz.Japonlari ilk defa tebrik ettim. Ufak detaylar ama surekli bir yerinden bir sey cikiyor. Guvenlik ekipmanlarini biraz abartmislar. Gercekten ayarlar sekmesine girince asagiya inmeye korkuyorum.
Kaput izolasyonu chr'da tüm donanımlarda var ancak çok büyük bir etkisi olduğunu düsünmüyorum. Elektrikte zaten ses gelmiyor. Elektrik + benzinde 4 silindir tsi 2bin devir altı tadında sessiz bir motor. Ancak sadece benzine geçtiğinde ve güce ihtiyacınız varsa aslan gibi kükrüyor. Dolayısıyla bunu kesmediğini varsayarsak sesi bir miktar azaltmasının benim için pek bir önemi yok çünkü o ses her türlü çok
Aracı kullananlar 100km/s üzeri hızlarda rüzgar sesini yorumlayabilir mi ?
Hocam kaput amortisörü ile manuel cam kolunu nasıl bir tutuyorsunuz? Cam kolu aracı kullandığınız her daim elinizin altında olan bir şey. Onun manuel olması kabul edilemez.
bunun yerine led far yok deseniz, android auto yok deseniz, multimedya yok deseniz anlarım da kaput amortisörü aracı kullanırken ihtiyaç duyulacak bir şey değil.
Anlamaz hocam bu. Boşuna laf anlatmayın. Emeğinize cidden yazık.
o zaman size şöyle söyleyeyim, komple dijital gösterge tablosuna gerek var mı? analog km ve devir saatinin suyu mu çıktı? ama artık herkes kullanıyor, kaput amortisörü de benim için bir kalite göstergesi tıpkı kapı içinin herhangi birşeyle kaplanması gibi.
@commandx; 1.6 atmosferik arabaya 4 çeker lazım diyen, atmosferik motor yeter diyen, hatta bu atmosferik motor çok tutumlu diyen sensin anlamayan emeğe yazık olan benim öyle mi? dostum önce bir aynaya bak
-
Benim anlamadığım bir konu var açıkçası. Kime sorsam en az 3-4 ay beklersin diyor. Bayiler sırf bende 1000 kişi sıra var bu ay 7 araç geldi diyor. Bir taraftan da forumda vs. bakıyorum yazıldıktan sonra 2 hafta içinde araç alanlar var ve hala almaya devam ediyorlar. Ortada abartı bir durum mu var ya da bayiler satmak mı istemiyor?
Gunaydin, Durumu soyle ozetleyeyim. Bayiler son kullanici veya eski Toyota musterilerine arac vermeye calisiyor. Cunku su an oyle bir talepleri var ki 3.000 arac gelse aninda satarlar. Hele ki flame paket vs bu donanimlarla gercekten piyasa sartlarinda cok mantikli araclar. Demiyorum ki siz al satcisiniz veya galerici. Ancak araya birilerini sokmadan veya eski bir Toyota musterisi olmadan bu araci almak su an icin ciddi zor. Tabiki bazi bayiler bu araclari al satci veya galerici ekibine veriyordur. Ancak yinede ellerinden geldigince musteri secmeye calisiyorlar. Ornek olarak Kasim ayinda bize vermediler. Biz de Aralik ayina kaldik. Aslinda Kasim ayinda siyah renk Passion paket teklif etmislerdi. Ben istememistim. Kasim ayinda 1.278 arac satilmis. Bunlarin varsa yoksa sadece 65 adeti sari siteye dustu. Demek ki Toyota bu konuda basarili olmus. Benim tavsiyem kesinlikle telefondan iletisim kurmayin. Bayiye gidip yuz yuze konusun. Listeye adinizi yazdirin. Bu sekilde bence bulabilirsiniz diye dusunuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X