Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1643. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
332
Favori
2.218.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16411642164316441645
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://youtu.be/qBPWS7hzmsI

    Otopark sinan hibrit i test etmiş.Izlemenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 16 Şubat 2019; 17:3:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Bey, yanlışlıkla Civic videosu atmışsınız, algı operasyonu mu yapıyorsunuz
    otopark corolla incelemesi: https://www.youtube.com/watch?v=qBPWS7hzmsI
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Değerlendirme için çok teşekkür ederim. Genede uygun bi zamanda bayilerde bi canlı canlı bakmakta istiyorum. Ciddi iç ve dış değişiklik hissettim ben. Bakmadıkta demeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rion. kullanıcısına yanıt
    Çok özür dilerim.Aslinda sinan in videoyu direk paylasmıştım ama nasıl oldu anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yandan konforlu boş paket corolla diger yandan astra 1.4 turbo sport dolu paket ikiside ayni para ,dusun dusun bir daha dusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26:05 de 120 den 100 e düşerek girdiği viraja astra ve focus sahipleri gülerek gazlayıp girerler. henüz kullanmadım ama arttırıldığı söylenen yol tutuş bu değildir umarım. sadece sinanın çekinikliğidir.
  • Yeni Corolla'nın süspansiyon konforunu beğendim. Direksiyon hassasiyeti fren hassasiyeti oldukça iyi. Corolla'yı 93'model sıfır almıştık. 17 sene kullandık. O yüzden her yeni modeli ve makyajlı versiyonunu test ediyoruz ailecek. Bir gelişme var araçta. Ses sistemi de iyi olmuş fakat gel gelelim arabanın içi dar. Özellikle sunroof'lu modelin tavanının ön kısmı çok alçak. Ben de 2018 Seat Leon'umu satıyorum. Ya sedan alacağım ya da Suv. Artık kısmet hangisi olacak. Tabii alırsam da mecbur sunroof'suz modeli alacağım. Başım tavana hafif değiyor. Koltuğu en alt onuma ayarladığım halde.
  • daldiy D kullanıcısına yanıt
    Aynı paraya da boş araba alma taraftarı değilim sırf yeni olduğu için.
  • Tavsiyem, benzinli alın geçin. İstanbul gibi çok dur-kalk trafiği olan bir şehirde yaşamıyorsanız ve senede 15.000km'yi geçmiyorsanız tabii. 15-20.000TL farka değmez başka türlü. Hybrit alırsanız, dizelin bakım masraflarından kurtulmuş olursunuz, dizelden daha az yakar, çevreye çok daha az zehirli gazlar salar ve traktör sesini duymazsınız bunlar da ayrı bir süper avantaj. Ancak Güçlü Tork'u unutun. Bu da eksisi. Hybrit, ekonomi ve sağlıklı çevre, sağlıklı nesiller içindir.
  • SincapReyiz kullanıcısına yanıt
    Bence değmez. Seçim sonrası zamlari ve ekonomik krizi düşünmek lazim. Ben 1.33 kullandım gayet güzel araba tabiki verdigin paraya göre. Şimdi başka aracim var, 1.33 de olmayan birçok özellik var ama ben donanımın çoğunu kullanmıyorum. Araci degismek icin de 2 katı da para verdim. Donanım takıntin yoksa üst donanima para vermeye gerek yok. Aracın güvenligi zaten iyi ki bence araç alırken 1.sirada guvenlik gelir. 1.33 ün rampada çekişi sıkıntılı bende zaten o yüzden sattim. Seni rahatsiz etmiyorsa aracini satma. Aractan sikildiysan bence baska marka benzinli araclara bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar belki güleceksiniz ama son Toyota larda kriko yok mu? Biraz önce ihtiyacım oldu corolla da krikoyu bulamadım. Sadece siyah bir çanta içerisinde bijon sıkma, kriko çubuğu ve çekme halat demiri vardı. Ara tara bulamadım. Sonra arkadaşın yaris’e baktık onda da aynı. Her tarafını kurcaladım ama yok. Eğer zaten varsa da böyle abidik gubidik bir yere sakladılarsa ben onların beynini seveyim.. kriko dediğin acil durumda kullanmak için elini atacağın yerde bulmak gerekir ve genelde stepnenin üzerinde olur. Ama yok hala bulabilmiş değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan028 -- 17 Şubat 2019; 17:43:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın bagajında sağ tarafta plastik bir kapak var onun içinde bulabilirsiniz beyefendi aracınız yeni kasa ve yedek lastik yerine tamir kiti varsa onu bilemiyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün yeni corollayı görme şansım oldu Sakarya bayisinde epey kalabalıktı test sürüşü yapan yapanaydı bazı araçların üstünde benim yeni sahibim yazıyordu araca baktım ama ya yeni diye bir türlü ısınamadım koltuklar daralmış arka kapıdan inip binmek zorlanmış bizim kasalar daha iyi gibi geldi nedense aşina oldukça belki değişir izlenimlerim bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Donanım fazlalığı çok hoşuma gidiyor fakat illa olacak diye bir kaidem yok sadece şehir için kullandığım için rampa vs konularda zorlamıyo açıkcası yada ben alıştığım için öyle geliyor artık. Dediğim gibi zaten yenisinin en fullerinden birini alabilmem için önce aracımı satıcamda üstüne 80-100000 bin gibi mevla para koyup alacağım. Maalsefki bu da bu devirde fazla para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SincapReyiz

    Donanım fazlalığı çok hoşuma gidiyor fakat illa olacak diye bir kaidem yok sadece şehir için kullandığım için rampa vs konularda zorlamıyo açıkcası yada ben alıştığım için öyle geliyor artık. Dediğim gibi zaten yenisinin en fullerinden birini alabilmem için önce aracımı satıcamda üstüne 80-100000 bin gibi mevla para koyup alacağım. Maalsefki bu da bu devirde fazla para
    ben kendi aracımın üstüne 80.000-100.000 koyabilecek durumda olsam o araç ya mercedes olur yada volvo. bir toyota için (land cruiser değilse) bir aracın üzerine 100.000 tl koymaya değmez bence. yada başka herhangi sıradan bir marka için.




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Eğer kenarda birkaç milyonum yoksa 100000 lira gibi bir rakamı mevcut aracımı sırf daha yeni, daha farklı özellikleri var diye vermezdim.

    Diyelimki 100000 lirayı verdim, aracı koyacağım yer yine kapının önü olacak. O 100000 lira araçla birlikte her türlü riske açık hale gelecek. Aracın değeri arttıkça gideri de artacak. MTV, kasko ve bakım giderleri gibi... Ayrıca 100000 liranın aylı gelirinden de olacağımı ve şuanki piyasa koşullarında aracımı satmak istersem değeri arttıkça zorlanacağımı da eklersek zaten tablo daha netleşir.

    Bilemiyorum, belki ben çok sağlamcı yaklaşıyorum, ama 50000 liraya aracını satıp üzerine 100000 lira ekleyip araç alanları da anlayamıyorum. Aracın sıkıntılır, artık işini görmüyordur, ya da hovardalık apıp değişeyim diyorsundur, daha makul bir şey almak varken bunu yapabilmekte kolay değil....
  • SincapReyiz kullanıcısına yanıt
    100000 TL maksimum 36 ay içerisinde kenara atabildiğiniz (kazandığınızdan bahsetmiyorum) bir rakamsa çekinmeyin :) Ama yok bir şekilde kenardaki birikmişi bunun için harcamayı düşünüyorsanız zaten hiç düşünmeyin bile.

    Donanım fazlalığı elbette iyidir, ancak aracın fiyatını da katlar bazen :) Yeni kasada flame paket advance donanıma denk bir paket. X paket alamadığınız sürece zaten bir anlamı kalmıyor. X paketi ekleyince de 140000 TL yi geçiyor rakam. Ben olsam illa değişeceksem ve donanım istiyorsam, şu tabloda 2017-2018 advance olabilir, 2017-2018 50. yıl premium olabilir bunlara bakardım fiyata bağlı olarak. Advance ile premium arasında 15-20000 lira gibi bir fark oynar duruma bağlı olarak(sıfır km de daha düşüktü bu fark rekabet fazla advance donanımda). 50. yıl olanı 115-120000 gibi rakamlara bulursunuz 2017 modelde. 2018 ler 5000 lira daha yukarıda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AveNTuriN_ -- 17 Şubat 2019; 22:49:43 >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Evet belki üste 100bin vermeye degmez ama nakit varsa kredi cekilmeyecekse bence 50bin değer. Kenarda birkac milyon olmasina gerek yok. Eskiden bende öyle düşünüyordum ama imkan varsa çok lükse kacmadan daha iyi bir arac alinabilir. Ben öyle yaptim. İlk baslarda bu kadar para vermeye degermi diye sorguluyordum ama araci kullandikca ve aradaki kalite, sürüş keyfi ve konfor farkini gördükçe değdiğini gördüm ve şu an pişman degilim. Atasözümuzdeki atın yerini günümüzde otomobil aldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    50000 lira neye göre değer? Yani yukarıda yazdım, tutup Flame-X donanımın altını alıyorsanız zaten bu kasanın esprisi kalmıyor. Safety sense yine olmuyor, ki detaylı bakınca flame donanım advance donanıma denk. Eğer aracı çok çok zorlamayacaksanız yol tutuşu vs çok bir fark yaratmayacak. Ki yol tutuş arttığı oranda içerideki ferahlık düşmüş durumda. Sunrooflu paket alıyorsunuz Flame-X ten itibaren, bu durumda tavan alçalıyor. Bunu almayayım desen safety sense olayı yok. Böyle bir durum var.

    Olayı başka yere çekmek için yazmıyorum ama eğer bir iş garantiniz yoksa, gelirinizle birikim yapamıyorsanız(günü kurtarmaktan bahsetmiyorum)kenardaki paranızı bu şekilde harcamak bence çok mantıksız. Elbette sürekli birikim yapmaktan, kazancını mantıklı ölçüde harcamaktan kaçınmaktan bahsetmiyorum ama elindeki eğer memnuniyetsizlik yaramıyorsa daha iyisi var diye ona geçmek mantıklı mı ondan bahsediyorum. Daha iyinin sonu yok, her zaman daha iyisi vardır. Önemli olan memnuniyeti yakalayabilmek. Günümüzde artık atasözleri çok fazla çalışmıyor, borç yiğidin kamçısıdır derlerdi, şimdi borcun varsa eğer geçmiş olsun....




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Doğrusu da o zaten. Elde para yoksa gidip borca girip bütçesinin üstünde arac almak pek akillica degil ama böyle yapanlar son yıllarda çok artti. Adam sirf cevresine hava atmak icin borca girip alıyor. Cep telefonundan sonra nerdeyse 2.sirayi otomobil aldi. Mesela bir ogretmenin binecegi arac bellidir bakıyorsun kazandigi parayla orantısız pahali arac alıyor eskiden böyle degildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16411642164316441645
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.