Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1054. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35.099
Cevap
337
Favori
2.273.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10521053105410551056
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanlış bakmışsınız. corollada iki tür otomatik vites var: benzinlilerde CVT, dizellerde MM. Sizin MT diye okuduğunuz İngilizcede düz vites demektir. Manual Transmission sözcüklerinin baş harfleri.
  • evet arkadaşlar resimlerine bakıp pek beğenmediğim corollayı plazanın ısrarları sonucu gittim inceledim, koltuğa oturduk arkadaş geldi test sürüşü istermisiniz dedil gerek yok dedim, araç şahane sağlam, hertürlü arazi şartına uygun baş ağrıtmaz tubosu vs. sorunu yok tek kelimeyle lokum :) 1.6 touch kalmıştı ellerinde son olanı aldım çıktım, herkese mutlu sürüşler.
  • winuae kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Hocam bu muhtemelen güncelleme ile gelen yeni özellikler olabilir. Şimdi baktım böyle bir menü yok. Videonun altına yazmak lazım sürüm nedir diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

S.a
    Arkadaşlar lütfen kullanıcıları yorum yazsın
    2.el 2015 dizel otomatik corolla almak üzereyim
    Şanzumanı nasıl sıkıntı var mı. Eski kasada olan sıkıntılar giderildi mi
    Şuanda corollanın dizel manuelini kullanıyorum
    66k ya 3.000 de buldum beyaz touch model
    Hiç otom. Kullanmadım beni üzer mi ?
    Lütfen acil yazın hafta sonu alacam kısmetse

Benim ilk aracım ve ilk şoförlüğüm 2013 model 308 robotize ile 2 hafta önce başladı. Bırakın otomatiği manuel bile kullanmadım. Acemiyim resmen. Ankaradan aracı aldık, getirdik İstanbula. Şoförlüğü üçüncü gününde sıkışık trafikte başakşehirden dudulluya gittim. İnanın o kadar da kötülenir pejonun şanzımanı ama en kötü otomatik vites bile manuelden çok daha iyi. Tabii konfor açısından. Vites topuzu ile debriyaj ile işin yok. Gaz - fren.

Pejo da 6 ileri robotize var. Geçişleri hissetiriyor ama ben anlayamıyorum. Hissetmeyince ne olacak. Ne kadar da konfor düşkünüyüz. Herşey sıfır hata olacak sanki. Bu arada bu robotizelerin güzelliği manuelden bile az yakmaları ve komple değişim yapılsa bile maliyetinin çok düşük olması.

Ben kullanıyorum ve çok memnunum. Hiç takılmayın yığılma, hissettirme olaylarına. Alın, binin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

Hocam bu muhtemelen güncelleme ile gelen yeni özellikler olabilir. Şimdi baktım böyle bir menü yok. Videonun altına yazmak lazım sürüm nedir diye...

Yok bunlar önceden de vardı, navigasyonlu aracı olan kimse yok mu indirse paylaşsa keşke dosyaları. İnternette bulamadım ayrı dosya olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Allah allah bizim touch-go ekranda hiç gözükmüyor hocam. biz aldığımız 2015 hazirandan itibaren hiç güncelleme yüklemedi servis. siz yakın zamanda güncelleme mi yaptırdınız acaba? mümkünse güncelleme kodunu yazar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 8 Ocak 2016; 8:57:33 >
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    yok güncelleme falan yapmadım. my.toyota.eu bu siteden bi hesap açıp e-mağaza dan bedava olan uygulamalardan birini yüklemeyi dener misiniz? weather mesela ücretsiz. bende kayıtlı araç yok diye uyarı çıkıyor aracı kaydetmeme rağmen
  • Merhaba arkadaşlar, makyajlı kasa temmuz gibi gelir mi?
  • İyi günler arkadaşlar babamın 2009 corolla sı var benzin lpg. Bugün aracı çalıştırdım kendisi direk stop etti ben tekrarları çalıştırdım araç gene stop etti 4.de ben gaza bastım o şekilde çalışmayı sürdürdü. Araçta birde devir dalgalanması var. Lpg atiker marka böyle birşeye karşılaşan varmı öneriniz nelerdir video linki aşağıya attım

Mehmet Özkulyoutube
    Corolla stop etme arıza ışığı
    https://m.youtube.com/watch?v=Tp3YfD1trwk

• oasis1071 O kullanıcısına yanıt
    1,33 corolla 2015 model temmuz çıkışlı var bende de. Yakıt uzun yolda 5,5-6,5 arası, şehir içi de 7,5-8 gibi. Fazla yakmıyor NET.

1,3 benzinli motor, 1250 kg küsür ağırlığı ve sedan olsun, performansı da bu hacme göre denk ve fiyatı da aynı olsun var mı muadil araç? YOK.

Uzun yolda (istanbul-datça) 4 kişi+ full bagaj+ arka koltuklardada biraz yüklü iken 6,1 lt yol bilgisayarı gösterdi. Benzin fulleme hesabıma göre de 27 kuruş yaktım.

Dikkatinizi çekerim bu araç küçük motorlu, ağır yüklü ve benzinlidir.

Hatchback dizellerle aynı yakıyor adeta?

1,6 ya fazladan 10 bin lira verilir mi bence verilmez.

Ama performansı yeterli mi? Önceki aracın, büyük hacim benzinli yada dizelse torktan dolayı çok güçsüz gelecektir.

Fiyatına göre bence çok başarılı; Aynı kasa, yeterli donanım , aynı güvenlik paketleri. Diğer araçların en boşuna bakın örnek WW. Direksiyonda düğme yok, hava yastığı az filan...Metalik farkı şu kadar para, servisleri, dsg si..

2. eli tabiki zayıf olur,

2 sene önce aldığı aracı aynı fiyat koyup yada sıfırıyla arasında 1-2 bin lira farka ilana çıkarsan, ya enayinin birini beklemen gerekir yada aylarca orada ilanın kalır.

Araba aldığım için dün bir arkadaşa ilanlara bakıp yaris auris vb eski model bir şeyler bakayım dedim. 30.000tl den aşağı araba yok, olsa da 2006-2007, 100bin km üzeri.

Bu arabanın hakkı, devirli kullanmaktır. 3. Viteste 120 ye kadar çıktım.3.000 devirden sonra araba manyaklaşıyor resmen, tabiki gürültü de :)

Bu kasanın tek dezavantajı kolay nazara gelmesi. Kazaya karışmayanı çok az gibi ,

Kazasız belasız sürüşler..

• Aralık sonunda kampanyadan corolla 1.6 advance düz vites inci beyazı aracı 66bin tl'ye aldım.
    şehiriçinde kullanıyorum. yol bilgisayarı 100km'de 10 litrenin altına düşmedi.
    bir kaç kere göstergeyi sıfırladım.
    ben mi yanlış kullanıyorum yoksa araç yeni olduğu için mi böyle.
    yoksa ölçüm hatası mı var.
    km şu an 200
  • akcan kullanıcısına yanıt
    Aracın yakıtı 1000 km ve 10000 km sonrası düşüyor bilgisi verildi kullanıcılar ve servis tarafından kazasız belasız kullanmak dileğiyle.
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    2017 den önce gelmez
  • akcan kullanıcısına yanıt
    sizinki iyiymiş yine :) benim 1.6 cvt premium şu an 460 km de yaklaşık 10.3 altına inmedi, ama belli bir km sonrasında ciddi inecek merak etmeyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat E

2017 den önce gelmez

Teşekkür ederim.
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Melih Bey, lütfen kimsenin konunun ilk mesajını okumadığını düşünmeyin, ben canım sıkıldıkça tekrar tekrar okuyorum kaçırdığım, atladığım bir yer var mı diye. Çünkü sadece Toyota Corolla için değil araçların geneli için çok güzel bilgiler içeriyor, ellerinize sağlık. Siz yine de tamamlayın ilk mesajı kimse okumazsa ben okurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameriko8

1,33 corolla 2015 model temmuz çıkışlı var bende de. Yakıt uzun yolda 5,5-6,5 arası, şehir içi de 7,5-8 gibi. Fazla yakmıyor NET.

1,3 benzinli motor, 1250 kg küsür ağırlığı ve sedan olsun, performansı da bu hacme göre denk ve fiyatı da aynı olsun var mı muadil araç? YOK.

Uzun yolda (istanbul-datça) 4 kişi+ full bagaj+ arka koltuklardada biraz yüklü iken 6,1 lt yol bilgisayarı gösterdi. Benzin fulleme hesabıma göre de 27 kuruş yaktım.

Dikkatinizi çekerim bu araç küçük motorlu, ağır yüklü ve benzinlidir.

Hatchback dizellerle aynı yakıyor adeta?

1,6 ya fazladan 10 bin lira verilir mi bence verilmez.

Ama performansı yeterli mi? Önceki aracın, büyük hacim benzinli yada dizelse torktan dolayı çok güçsüz gelecektir.

Fiyatına göre bence çok başarılı; Aynı kasa, yeterli donanım , aynı güvenlik paketleri. Diğer araçların en boşuna bakın örnek WW. Direksiyonda düğme yok, hava yastığı az filan...Metalik farkı şu kadar para, servisleri, dsg si..

2. eli tabiki zayıf olur,

2 sene önce aldığı aracı aynı fiyat koyup yada sıfırıyla arasında 1-2 bin lira farka ilana çıkarsan, ya enayinin birini beklemen gerekir yada aylarca orada ilanın kalır.

Araba aldığım için dün bir arkadaşa ilanlara bakıp yaris auris vb eski model bir şeyler bakayım dedim. 30.000tl den aşağı araba yok, olsa da 2006-2007, 100bin km üzeri.

Bu arabanın hakkı, devirli kullanmaktır. 3. Viteste 120 ye kadar çıktım.3.000 devirden sonra araba manyaklaşıyor resmen, tabiki gürültü de :)

Bu kasanın tek dezavantajı kolay nazara gelmesi. Kazaya karışmayanı çok az gibi ,

Kazasız belasız sürüşler..

muadili 1.2 tsi manuel skoda octavia dır ve her koşulda corolladan üstündür. benim de 1.33 motorlu aurisim var motor kendinden beklenmeyecek bir performansa sahip ama gerek hızlanma gerekse yakıt tüketimi açısından 1.2 tsi karşısında çok dezavantajlı.

• Bende bugün 1.33 life + navitech navigasyon + sis farı + park sensoru + çelik jant aracımı teslim alarak aranıza katıldım.
    Eklenti çok olunca fiyat uçtu tabi ama 1.33 full gibi bişey oldu.

Aracı almadan bana burda çok yardımcı olan 7-8 tane arkadaş vardı , hepsine çok çok teşekkür ediyorum.
    Defalarca sorulmuş olan soruları yeniden sordum belkide , o yüzden kusuruma bakmasın konunun müdavimleri.

Aracı genel olarak çok beğendim .Konforu , yol tutuşu , içinin genişliği beni mest etti .Önceki aracımız almeraydı , sanki yolda giderken ALLAH a emanet gider gibiydik.
    Corollaya binince güvenlik hissiyatı oluştu bende.
    Aracın içeriye ses almasından korkuyordum . Ben bu ses meselesi normal boyutlarda yani çok fazla değil. Özellikle almeradan sonra adeta çöldeki vaha gibi.
    Tabiki japon sonuçta , avrupa arabaları kadar sessiz değiller .

Tek beni düşündüren noktası motoruydu , oda gayet tatminkar geldi. Arabayı hep eşim kullandı ( kendisi benden 10 yıl ve 200 bin km daha tecrübelidir , çoğu erkekten tebrik alır şöförlüğü konusunda).

Eşimle arabayı aldık. Ben dedimki forumda arkadaşlar devirli kullanılmasını tavsiye ediyorlar , devirli kullanılırsa performansı çok sorun olmuyormuş.
    Oda ona göre kullanırız dedi.Ve yaklaşık 150 kmlik istanbul turunda aracın hiçbiryerde yığıldığı görmedim. Uzun rampalarda dahil buna.

Tabiki 1.6 lı motorla arasında ivmelenme olarak fark olacaktır , performans olarak fark olacaktır.Bunu ben kabul ederek 10 bin lira düşüğüne aldım.
    Ama internette öyle bir hava yaratılıyorki sanki bu araba içinde iki kişi varken düz yolda 50 yi geçemiyor.
    Çok az eğimli rampada 10 u geçemiyor gibi zannediyor insan.Ama sakin bir şöförseniz , çok fazla performans aramıyorsanız araba gayet size yeter.

Yani özet olarak ben beklentilerimin fazlasıyla karşılaştım corollada.Allah hepimize kazasız belasız sürüşler versin.

• Merhaba.2013 dizel premium otomatik ile aranızdayım,2.el aldım.Araç çok konforlu ama şu bilgi ekranında anlık tüketim 15 ltire civarı.Bir depo ile 640 km menzil gösteriyor.Sizce bu işte bir anormallik yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 10521053105410551056
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.