Şimdi Ara

Tourette Sendromu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar tik bozuklugu diyede gecer. Bazılarnz icin onemli olmayabir ama bunu cekenler bilir. Hareketlerinizi kontrol edememe ve yapmayinca eksiklik hissetme de denebilir.

Bende cok yuksek oranda var. Kafa sallama, gozleri sıkma, mimikleri kontrol edememe, dil cikarma, nefesi kesik kesik verme, yururken omurgayi egmeye calisma ve bazi kelimeleri tekrar etme. Dunden beri bunlar uzerine odaklandim ve % 75 orani kadar azaltmayi basardim.

Kafami sallamaktan ve gozlerimi sıkmaktan bas agrisi ve mide bulantisi hissediyordum. Kitap okumayi cok seven biriyim ancak bunun yuzunden 3-4 ayda anca bir kitap okuyabiliyorum. Konsantrasyon sifir oluyor. Cunku okurken surekli kafa sallayip gozleri sıkmaktan okudugunu anlamiyorsun. Konuyu acma amacim aranizda bu rahatsizliktan olan varsa bildiklerimizi paylasalim.:(

Bunun icin ve baska bir sorun icin antidepresan kullaniyorum. Donem donem artma ve azalmalar oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun

• iDenis kullanıcısına yanıt
    Saolun

• road within de görmüştüm
  • Dalga geçiyorlar mıydı seninle?
  • Crank filminde vardı

• Kardeşim geçmiş olsun,southparkdada vardı bir bölüm bununla ilgili

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anksiyete bozukluğu
    8 ay önce açıldı
    OKB HASTALIĞI VE TAKINTILARIM
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Je suis

Dalga geçiyorlar mıydı seninle?

Evet. Taklit edenler oluyordu. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonw

Kardeşim geçmiş olsun,southparkdada vardı bir bölüm bununla ilgili

Çok saolun.
  • Göz kırpma tiki +1

• Hocam ben de yaklaşık 5 senedirli bu hastalıktan muzdaribim.direk antidepresan mı kullanıyorsunuz yoksa aripiprazol mu?
    Size tavsiyem bol bol aktivitelerle uğraşın.gezin,tozun,hobi edinin spor yapın.faydasını mutlaka göreceksiniz.tikler aklınızdan çıkarsa neredeyse kesilirler.ve ne olursa olsun onlarla yaşamayı kabullenmeyin.onları hayatınızın bir parçası yaparsanız kurtulmanız zorlaşır kendimden biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun bendede vardı psikiyatrist ilaç yazdı geçti korkma kalıcı birşey değil maddi durumun varsa psikiyatriste git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Hocam ben de yaklaşık 5 senedirli bu hastalıktan muzdaribim.direk antidepresan mı kullanıyorsunuz yoksa aripiprazol mu?
    Size tavsiyem bol bol aktivitelerle uğraşın.gezin,tozun,hobi edinin spor yapın.faydasını mutlaka göreceksiniz.tikler aklınızdan çıkarsa neredeyse kesilirler.ve ne olursa olsun onlarla yaşamayı kabullenmeyin.onları hayatınızın bir parçası yaparsanız kurtulmanız zorlaşır kendimden biliyorum.

Hocam aripiprazol, selectra ve rexapin kullanıyorum. Asıl rahatsızlığım bu değil ama son zamanlarda çok fazla arttı. Anksiyete ve okb için tedavi görüyorum normalde. Allah yardımcımız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hydra1

geçmiş olsun bendede vardı psikiyatrist ilaç yazdı geçti korkma kalıcı birşey değil maddi durumun varsa psikiyatriste git

İlaç kullanıyorum ama anksiyete ve okb olduğu için tikleri arttırıyor. Stresli durumlarda çok artıyor. Bugüne kadar onlarca psikiyatriste gittim. Sanırım psikolog diyecektiniz. Ona da gittim ama pek yararını görmedim. Çok saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

quote:

Hocam ben de yaklaşık 5 senedirli bu hastalıktan muzdaribim.direk antidepresan mı kullanıyorsunuz yoksa aripiprazol mu?

Hocam aripiprazol, selectra ve rexapin kullanıyorum. Asıl rahatsızlığım bu değil ama son zamanlarda çok fazla arttı. Anksiyete ve okb için tedavi görüyorum normalde. Allah yardımcımız olsun.

Amin hocam.dediğim gibi,düşünmemeye çalışın.tikleri olmayan siz'i hayal edin sürekli.olay sizde,bilinçaltınızda bitiyor emin olun.aripiprazol az da olsa antidepresan etkisi yarattığı için adım adım doktorumun da yardımıyla ilacın dozajını düşürüyorum.antidepresanın verdiği sersemlik en az tikler kadar kötü çünkü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

quote:

Amin hocam.dediğim gibi,düşünmemeye çalışın.tikleri olmayan siz'i hayal edin sürekli.olay sizde,bilinçaltınızda bitiyor emin olun.aripiprazol az da olsa antidepresan etkisi yarattığı için adım adım doktorumun da yardımıyla ilacın dozajını düşürüyorum.antidepresanın verdiği sersemlik en az tikler kadar kötü çünkü

Gittiğim ve çok saygı duyduğum bir doktor bunları durdurmanın yolunun karşı koymak olduğunu söyledi. Mesela çok arttığı bir anda durdurmak için zorlayacaksın. O sırada iki üç katı artıcak bu tikler. Çok zorlanacaksın ama ondan sonra kademeli olarak azalacak. Ben dünden beri bunu uyguluyorum. Gerçekten gözle görülür bir değişim var ama ileride ne olur bilemiyorum hocam.

• Meb su an yaşınız nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergin341905

Meb su an yaşınız nedir

Mebi anlamadım ama yaşım 21
  • Kaç yaşında başladı sizde .dr oruckaptan bu tür bir vakayı ameliyatla iyilestirmis
  • Gecmis olsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.