Şimdi Ara

touchpad calısmıyor ayarlarını nerden yapa bilirim acillll yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
103.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar touchpad calısmıyor bilgisayarda o kadar aradım bulamadım ayarlarını acaba nerden aktifleştire bilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Touchpad Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Touchpad'inizin çalışmaması can sıkıcı bir sorundur ve üretkenliğinizi engelleyebilir. Bu sorunla karşılaştıysanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz:

• Donanım Sorunlarını Kontrol Et:
    • Touchpad'in fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol edin.
    • Dışarıdan bir cihaz, örneğin bir USB fare, touchpad'i devre dışı bırakıyor olabilir.

• Sürücüleri Güncelle veya Yeniden Yükle:

• Cihaz Yöneticisi'ni açın ve "Fare ve diğer işaretleme aygıtları" kategorisini genişletin.
    • Touchpad sürücüsüne sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle" veya "Sürücüyü Kaldır" seçeneklerini seçin.

• BIOS Ayarlarını Kontrol Et:

• BIOS'a girin (genellikle bilgisayarınızı başlatırken F2 veya Del tuşuna basarak).
    • Touchpad'in BIOS'ta etkinleştirildiğinden emin olun.

• Windows Ayarlarını Kontrol Et:

• Windows Ayarları uygulamasını açın ve "Aygıtlar" > "Dokunmatik Yüzey" bölümüne gidin.
    • Touchpad'in etkinleştirildiğinden ve doğru ayarlara sahip olduğundan emin olun.

• Üçüncü Taraf Yazılımları Kaldır:

• Touchpad'in çalışmasını engelleyebilecek herhangi bir üçüncü taraf yazılım veya sürücüyü kaldırmayı deneyin.

• Sistem Geri Yüklemesi Yap:

• Touchpad'in çalıştığı bilinen bir zamana sistem geri yüklemesi yapmayı deneyin.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra çoğu durumda touchpad sorununuz çözülecektir. Sorun devam ediyorsa, cihazınızın üreticiyle iletişime geçerek teknik destek istemeniz gerekebilir.

Önemli Not: Cihazınızın modeline ve Windows sürümünüze bağlı olarak bazı ayarlar veya seçenekler değişiklik gösterebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Denetim masasında fare ayarlarına gir ordan device settings gibi bir sekme olması lazım ona tıkla eğer disable konumundaysa enable yap eğer öyle bişey yok diyorsan sürücülerini baştan kur....
  • YA DRİVER YÜKLÜ DEĞİLDİR YADA AYARDA DİSABLE KONUMUNDADIR VE TOUCHPAD İN HEMEN ÜSTÜNDE KIRMIZI IŞIK YANIYORDUR ONU AKTİF YAPMAN İÇİN KÜÇÜK Bİ BUTON VARDIIR YANINDA HEMEN ONA BAS DÜZELİR.
  • (Acer) fn+F7 touchpad i aktif hale getirdi. Zaten F7 nin uzerinde touchpad e dokunma isareti varmis. ordan aktif edebilirsiniz...
  • benim bilgisayarım asus fn +f9 la değişiyor bilginize arkadaşlar
  • Benim Laptopta Asus daha 1 hafta once aldim durduk yere mouse dondu. Her seyi denedim ama olmuyor sizce ne yapmaliyim? Lutfen yardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende asus k55v var touchpadi kapatamıyorum fn+f9 yapıyorum etki etmiyor denetim masasındanda olmuyor ne yapabilirim???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil bi sorunum var yardım.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar aradım taradım sonunda soruna çözümü buldum. buyrun herkes bakıp faydalanabilir.

https://www.teknoclock.com/touchpad-calismiyorsa-ne-yapmali.html
  • Asus için
    FN+F1 > tekrar açın

ikidir böyle yapıyorum. Belki birisine yararı olur, googledan benim gibi bu konuya gelenlere not düşmüş olalım.
  • Betler bayanlar Toshıba için FN+F9 yapın bende oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.