Şimdi Ara

TOTAL VS OPET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu an arkadaşla bi tartışma içerisindeyiz

arkadaş total mazotu opetten alıyor diyor yada herikiside aynı diyor ama ben hayır değil diyom

bu konuda bi açıklama gelebilirmi

çünkü onlarda tır var ve yakıt araştırması yapıyolar po iyi değil shell ve bp çok ince olduğundan çok yakıyor diyor ve şuan opeti deniyolarmış bende total dene deyince ikiside aynı dedi ve tartışma başladı heeeelp

• Walla Dizelde Hangisiyla basladiysan onla gitmelisin dusuncem yani her servis ole diyor.

Opet daha yaygin Opet bence
  • opet +1
  • bence p-pet
  • ben opet aldım hep iki kere mecbur kalınca po aldım

bizim evin burdaki total arada sırada benzine su koyuyordu o yüzden oradan almadım
    dizel alınca o totalden almayı aklımın ucundan bile geçirmedim
  • Aynı yakıt olduklarını hiç sanmıyorum.
    Ben totalin Doco istasyonu olmayan normal istasyonlarına hiç guvenmiyorum. Yani total-Doco yoksa opetten alma taraftarıyım. Gerçi şimdiye kadar 1 sefer fethiyedeki bir opet istasyonundan yakıt aldım. Motorun sesi artmıştı ve egsoz dumanından çürük yumurta kokusu geliyordu. Egsoz borusuna elini tutup elini koklayınca kotu kokular geliyor yakıt iyi degilse.

Total-doco dan aldıgım yakıtta ise hiç şimdiye kadar dedigim gibi eksozdan çürük yumurta kokusu gelmedi. Ben bu yuzden total docolardan almaya çalışıyorum.
    Kütahya Shell bayisinden (kütahyadaki dayım hep ordan alıyormuş euro dizeli) aldım 1 seferde ondada egsozdan azda olsa çürük yumurta gibi koku geliyordu.

Çürük yumurta kokusu sülfür(kükürt) bilesiklerinden ve H2S den dolayı kokuyordu bildigim kadarıyla. Yani yakıtta kükürt oranı fazlaysa eksozdan çürük yumurta kokusu gibi bir koku geliyor azda olsa.

• quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

Aynı yakıt olduklarını hiç sanmıyorum.
    Ben totalin Doco istasyonu olmayan normal istasyonlarına hiç guvenmiyorum. Yani total-Doco yoksa opetten alma taraftarıyım. Gerçi şimdiye kadar 1 sefer fethiyedeki bir opet istasyonundan yakıt aldım. Motorun sesi artmıştı ve egsoz dumanından çürük yumurta kokusu geliyordu. Egsoz borusuna elini tutup elini koklayınca kotu kokular geliyor yakıt iyi degilse.

Total-doco dan aldıgım yakıtta ise hiç şimdiye kadar dedigim gibi eksozdan çürük yumurta kokusu gelmedi. Ben bu yuzden total docolardan almaya çalışıyorum.
    Kütahya Shell bayisinden (kütahyadaki dayım hep ordan alıyormuş euro dizeli) aldım 1 seferde ondada egsozdan azda olsa çürük yumurta gibi koku geliyordu.

Çürük yumurta kokusu sülfür(kükürt) bilesiklerinden ve H2S den dolayı kokuyordu bildigim kadarıyla. Yani yakıtta kükürt oranı fazlaysa eksozdan çürük yumurta kokusu gibi bir koku geliyor azda olsa.

çürük yumurta iğrenç bişeydir yaa
    ben hep opetten alırım hiç öyle bir koku almadım

ama analiz yöntemine bayıldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS
    15 yıl önce açıldı
    Opet vs Shell - Euro Dizelciler
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KISACASI DIZEL ARACLAR ICIN HANGI FIRMAYI ONERIYORSUNUZ SHELL NE DURUMDA? BU TOPICTEN ANLADIGIM KADARIYLA HERKES OPET DIYOR YANILIYORMUYUM...
  • TOTAL bayiliğimiz var totalde ofislerin camların mutlaka tabela olur müşteri memnuniyeti siye yazar eğer bayilik şartlarına uyan her TOTAL de her iki ayda bir numuneler gizli müşteri tarafından bilinmeden alınır. değerlendirilir. ve 3 ayda bir tank temizliği yapılır. tabiki bunu yapmayan istasyonlar var. me4sela sürekli müşterimiz olan birisi var. arabayı sıfır aldı sürekli bizden alır. birgün geldi filtreden su çıktı dedi. tamam dedik. arabayı birisine vermiş mi diye sorduk hatırlamadı. bizde kabul ettik. masrafını ödedik arabanın. adam 3 hafta sonra geldi verdiğimiz parayı bize geri verdi çünkü kardeşi başka bir istasyondan yakıt almış ve orasıda su katmış. şu anda o adam hala bizden alır. önce araştırmak lazım. şu an adam hi
    ç bir sorun yaşamıyor. bir defasında tankerde 2000 lt mazot vardı. 3 gün durdu yani biz unuttuk TOTAL İ aradık tank a koyalımmı diye koymayın dediler. ve biz mazotu rafineriye geri iade ettik. çoğu bunu yapmaz mesela siz güvendiğiniz yerden yakıt alın.

• quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

çürük yumurta iğrenç bişeydir yaa
    ben hep opetten alırım hiç öyle bir koku almadım

ama analiz yöntemine bayıldım

Aslında çürük tumurta dememeliydim yanlış oldu heralde. Çürük yumurta kokusunu tam bilmiyorum ama şöyle duzelteyim yazımı.

Hani haşlama yumurtayı fazla haşlayınca ve biraz bekleyinde; haşlanmış yumurtanın sarısının etrafında mavi-yeşil renkli bir sülfür tabakası (H2S) oluşur ve kötü kokar. İşte egsozdan gelen koku buna benziyor, birazda amonyak kokusuna.

Yani yakıt kaliteli olunca egsozdan hiç kotu koku gelmiyor benim arabada, ama kalitesiz yakıtta azda olsa egsozdan kotu kokular geliyor.Dayımın dizel reno kangosunda da aynıydı egsozdan gelen kotu koku durumu.

Biodizelde de kızartma kokusu geliyormuş.
    Biodizel yaglardan elde edildigi için egsozdan da kızartma yag kokusu geliyormuş.
    Ne guzel arabaları yag yakıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: desert_lion

TOTAL bayiliğimiz var totalde ofislerin camların mutlaka tabela olur müşteri memnuniyeti siye yazar eğer bayilik şartlarına uyan her TOTAL de her iki ayda bir numuneler gizli müşteri tarafından bilinmeden alınır. değerlendirilir. ve 3 ayda bir tank temizliği yapılır. tabiki bunu yapmayan istasyonlar var. me4sela sürekli müşterimiz olan birisi var. arabayı sıfır aldı sürekli bizden alır. birgün geldi filtreden su çıktı dedi. tamam dedik. arabayı birisine vermiş mi diye sorduk hatırlamadı. bizde kabul ettik. masrafını ödedik arabanın. adam 3 hafta sonra geldi verdiğimiz parayı bize geri verdi çünkü kardeşi başka bir istasyondan yakıt almış ve orasıda su katmış. şu anda o adam hala bizden alır. önce araştırmak lazım. şu an adam hi
    ç bir sorun yaşamıyor. bir defasında tankerde 2000 lt mazot vardı. 3 gün durdu yani biz unuttuk TOTAL İ aradık tank a koyalımmı diye koymayın dediler. ve biz mazotu rafineriye geri iade ettik. çoğu bunu yapmaz mesela siz güvendiğiniz yerden yakıt alın.

valla ben hep totalden alıyom zaten ama total in imajı pek eyi değil bazı bayileri yüzünden o yüzden şahıs değil total docoları tercih ediyorum

hatta şuan sürekli mazot aldığım bayi eskiden şahısa aitti ve kaçak mazot sattığı için total adamın elinden aldı orayı ve doco oldu.

• Biraz nokta bazında yani spesifik olucak ama eskişehirde dizel yakıtı nereden alıyorsunuz? Tanıdık vs... (tabii eskişehirli olan varsa :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.