Şimdi Ara

Toshiba Satellite l300 HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Benim sizlere bir sorum olacaktı. Toshiba l300-257 model laptop sahibiyim ve içindeki hdd arızalandı ve yeni hdd almak istiyorum. Fakat bir sorunum var. İçindeki hdd Toshiba markalı 2,5 inç 5400 rpmlik 320GB lik bir hdd. Ben 750 GB lik 7200 rpmlik SATA2 Seagate almak istiyorum. Bilgisayarımın hdd olarak sata 2 mi sata 1 mi destekliyor anlayamadım. Arızalanan hdd de okulda serviste kaldı ondan da kıyaslayamıyorum. SATA 1 ise SATA 2 aldığımda uyum sorunu yaşar mıyım? Bazı yerlerde çalışacağı söylenmiş ama ben yine de size bir sormak istedim.

• Bir bilen yok mu acaba ?
  • senin model bu mu?http://www.toshibaoutletcity.com/l300-257 sata2 destekler 960gl çipset var sata1 olduğunu varsaysanız bile sata2 veriyolları geriye dönük destek sunuyor sıkıntı olan veriyolu pata'dır girişleride farklıdır.Hdd'yi söküp girişlerine bakın sata2 çıkışı olup olmadığını anlarsınız üzerinde yazar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

senin model bu mu?http://www.toshibaoutletcity.com/l300-257 sata2 destekler 960gl çipset var sata1 olduğunu varsaysanız bile sata2 veriyolları geriye dönük destek sunuyor sıkıntı olan veriyolu pata'dır girişleride farklıdır.Hdd'yi söküp girişlerine bakın sata2 çıkışı olup olmadığını anlarsınız üzerinde yazar zaten.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. HDD okulun servisinde kaldı o yüzden bakamıyorum da sata 1 ile sata2 arasında soket farkı yok anladığım kadarıyla.

• Evet sadece veriyolu hızları farklı olur ama sizdeki büyük ihtimalle sata2 kulldığı işlemcinin veriyollarına bakarak söyledim intelin sitesinde çipset hakkında karışık bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 2 Mart 2013; 10:37:15 >
  • tamam o zaman çok teşekkür ederim yardımınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.