Şimdi Ara

Toshiba Qosmio x500-110 Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Toshiba Qosmio x500-110 NoteBook Hakkında Biraz Bilgi Almak İstiyorum Nasıl Laptop Alınmaya Değermi Yoksa Sorunlu Bir Laptopmu Bazı Konulara Baktım Seri Üretim Hatası Diyolardı Ve Üretimden Kalktı Doğrumu Bir Yardımcı Olursanız Sevinirim Bu Laptopu Kullananların Yorumlarını Öncelikli Tutucam Ve x505 Le Arasında Fark Varmı Şimdiden Yorumlar İçin Saolun

• bende almayı dusunuyorum ama hakkında pek yorum yapılmamıs daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: barutcuhasan

bende almayı dusunuyorum ama hakkında pek yorum yapılmamıs daha

bugun x505-q860 aldım, muhtemelen benzerdir, sorularınıza cevap vermeye çalışayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siexs -- 17 Mart 2010; 17:19:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: siexs

quote:

Orijinalden alıntı: barutcuhasan

bende almayı dusunuyorum ama hakkında pek yorum yapılmamıs daha

bugun x505-q860 aldım, muhtemelen benzerdir, sorularınıza cevap vermeye çalışayım.

bende de x500-110 var. merak ettiğim şu: açılış süresi nasıl? ben açılma süresini uzun buldum mesela. bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda 2,5 skda açılıyodu. kendi programlarımı yükleyince bu süre 4-5 dk oldu.
  • Marka toshiba oldu mu 3 kez düşün, garantiye işin düştü mü çok uğraşırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onno92

Marka toshiba oldu mu 3 kez düşün, garantiye işin düştü mü çok uğraşırsın.

kesinlikle katılıyorum. cuma günü tüketici mahkemesine başvurucam. tnb bilgisayar mı bir daha asla... almak isteyen arkadaşlar cidden bir daha düşünsün. hemen olmasa bile bir gün teknik servise yolunuz düşerse yandınız. nette şöyle bir gezindiğinizde bir firma hakkında bir kişi bile iyi bir şey söylemez mi? yok ben bulamadım. en ilginç olanı şuydu: olay 2005 yılında yaşanmış. profesörün biri laptopını servise bırakıyo. 3. gün adamı arıyolar laptopunuzu çaldırdık diye. 1 ay sonra adamı azarlayarak yeni laptop veriliyo. tabi içindeki verileri neden yedeklemediniz diye azarlayarak. üstelik bunu firmanın avukatı yapıyo. toshiba ona yeni bir bilgisayar da vermiyebilirmiş. komik gerçekten. benim tavsiyem bu mesajı okuyup da toshiba mağduru olan arkadaş varsa toshibanın global sitesinden şikayetlerinizi bildirmeniz. ben yaptım ama bir geri dönüş olmadı bir daha yazıcam. adamlar belki çoğunluğun söylediklerine inanır. yoksa 4-5 yıl sonra insanlar toshiba markasından kaçıcaklar. bedava verseler bile alan olmaz. pazarlamayı herkes yapar. önemli olan ürünü sattıktan sonra malına sahip çıkma problem çıkardığında tüketiciyi mağdur etmeden çözüm yolu bulma. ama tnb'de o anlayış nerde???...

• ben de bugün x500-110 aldım exa`dan. açılışta çok program açtığı için biraz zaman alıyor ama makina çok iyi bir performansa sahip.

i7 işlemci, 1 tb hd, geforce gts 250 m ekran kartı, full hd ekran, 6gb 1333 ddr3 ram.

daha tüm programları yüklemedim. şimdi oyun da yüklüyorum. işim bitince sonuçları paylaşırım.

bir de ekran çok mu büyük gelir ve kasa ağır mı gelir diye tereddüt etmiştim, boşunaymış. gerçekten süper bir makina.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sularseller

ben de bugün x500-110 aldım exa`dan. açılışta çok program açtığı için biraz zaman alıyor ama makina çok iyi bir performansa sahip.

i7 işlemci, 1 tb hd, geforce gts 250 m ekran kartı, full hd ekran, 6gb 1333 ddr3 ram.

daha tüm programları yüklemedim. şimdi oyun da yüklüyorum. işim bitince sonuçları paylaşırım.

bir de ekran çok mu büyük gelir ve kasa ağır mı gelir diye tereddüt etmiştim, boşunaymış. gerçekten süper bir makina.

kaça aldın bilmiom kardeş ama 5650 kartlı 1500-1700 liralık makineler gts 250m den daha perfornaslı makineler ki 2300 liraya i7 li 5730 makineler ise en iyi fiyat perfomanssa sahipler. toshiba qoisma oyunlar için çok kötü fiyat performansa sahip makineler kaliteli işçilik güzel ses olabilir ama oyun için tercih edilemez bana göre

• sayın erkayer62 , ben alırken çok fazla araştırma yaptım ve gerek ekran kalitesi gerekse performans açısından x500-110 da karar kıldım. az önce r6 vegas 2 yi ve modern warfare 2 yükledim. 1920x1080 deki görüntü akıcılığı ve sesi hissetseydin bence 2300 lük laptoplara hiç takılmazdın. ben makinayı 12 taksitle 4200 e aldım.

ben önce sony F serisini almayı planladım ama alanlar çok sorun yaşadılar. yeni gelenlerde de aynı sorunlar devam ediyor. formda F serisi ile de ilgili yorumlar var.

bu makina daha iyi ekran ve ekran kartına sahip. bir de 1 tb hd si ve klavye aydınlatması var, artı ısınma sorunu yaşatmıyor. sadece sony den 1 kg daha ağır o kadar. ben paranın satın alabileceği en iyi makinalardan biri olduğunu düşündüğüm için aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkayer62

quote:

ben de bugün x500-110 aldım exa`dan. açılışta çok program açtığı için biraz zaman alıyor ama makina çok iyi bir performansa sahip.

kaça aldın bilmiom kardeş ama 5650 kartlı 1500-1700 liralık makineler gts 250m den daha perfornaslı makineler ki 2300 liraya i7 li 5730 makineler ise en iyi fiyat perfomanssa sahipler. toshiba qoisma oyunlar için çok kötü fiyat performansa sahip makineler kaliteli işçilik güzel ses olabilir ama oyun için tercih edilemez bana göre

5650 bazı oyunlarda GTS250 M 'e yaklaşıyor hatta bazen geçiyor ama çoğu oyunun nvidia destekli olduğunu varsayarsan 5650'den hiçbir geri kalır yanı olmayacaktır. Ama aradaki 2500 liralık fiyat farkına değer mi , bence değmez..

• arkadaşlar 2300 tl lik makinayla 4200 tl lik makinayı nasıl karşılaştırırsınız anlayamadım. hadi ekran kartı biraz daha iyi olsun. peki 18.4 lük full hd ekran, klavye aydınlatması, 6 gb 1333 ram, harman kardon hoperlör, 1 tb hd , bluray bunların hepsinin bir arada olduğu kaç tane makina var. çok ama çok az. bir de bu saydığım herşeyin bir arada olmasının da bir maliyeti var tabii ki.

herhangi bir siteye girin ve laptop arama kriterlerinde 1920 X 1080 ekran çözünürlülüğü ve i7 işlemciyi seçin ( fazlasına gerek yok ) ve ara deyin karşınıza 3 en fazla 4 laptop çıkıyor. heryeri ve her markayı araştırdım ve forumları okudum. benim alabileceğim en iyi makina buydu bende bunu aldım. herkesin tercih ve bütçesine saygılıyım.

bu arada dün gece mass effect 2`yi yükledim. oyun 28 gb yer kaplıyor. grafikler inanılmaz güzel. 1920x1080 çözünürlükte ve herşey maximumda hiç takılmadan ve kasılmadan oynadım. daha ALLAH`dan belamımı isteyeyim.

bundan önce hp dv7 1230 et kullandım, o da fena değildi. ama bu makinanın yanında bir hiç. hele ekranları arasındaki netlik farkına inanamadım. birde hp nin destek hattı çok ama çok kötü. herkesin tercihinin hakkında hayırlı olması dileğiyle.

• quote:

arkadaşlar 2300 tl lik makinayla 4200 tl lik makinayı nasıl karşılaştırırsınız anlayamadım. hadi ekran kartı biraz daha iyi olsun. peki 18.4 lük full hd ekran, klavye aydınlatması, 6 gb 1333 ram, harman kardon hoperlör, 1 tb hd , bluray bunların hepsinin bir arada olduğu kaç tane makina var. çok ama çok az. bir de bu saydığım herşeyin bir arada olmasının da bir maliyeti var tabii ki.

herhangi bir siteye girin ve laptop arama kriterlerinde 1920 X 1080 ekran çözünürlülüğü ve i7 işlemciyi seçin ( fazlasına gerek yok ) ve ara deyin karşınıza 3 en fazla 4 laptop çıkıyor. heryeri ve her markayı araştırdım ve forumları okudum benim alabileceğim en iyi makina buydu bende bunu aldım. herkesin tercih ve bütçesine saygılıyım. bu arada dün gece mass effect 2`yi yükledim. oyun 28 gb yer kaplıyor. grafikler inanılmaz güzel. 1920x1080 çözünürlükte ve herşey maximumda hiç takılmadan ve kasılmadan oynadım. daha ALLAH`dan belamımı isteyeyim.

bundan önce hp dv7 1230 et kullandım, o da fena değildi. ama bu makinanın yanında bir hiç. hele ekranları arasındaki netlik farkına inanamadım. birde hp nin destek hattı çok ama çok kötü. herkesin tercihinin hakkında hayırlı olması dileğiyle.

Burada haklısın , üstüne söylenecek birşey yok..

• bilgisayarları kaliteli olsa da keşke Türkiye'de Toshiba daha iyi bir firma tarafından temsil edilseydi. Toshiba almak isteyen arkadaşlar, bilin ki aldığınız Toshiba markalı ürün garantili gibi görünse de aslında garantisiz olarak düşünebilirsiniz. şu ana kadar servise yolu düşüp de problem yaşamayan insan göremedim.
  • quote:

arkadaşlar 2300 tl lik makinayla 4200 tl lik makinayı nasıl karşılaştırırsınız anlayamadım. hadi ekran kartı biraz daha iyi olsun. peki 18.4 lük full hd ekran, klavye aydınlatması, 6 gb 1333 ram, harman kardon hoperlör, 1 tb hd , bluray bunların hepsinin bir arada olduğu kaç tane makina var. çok ama çok az. bir de bu saydığım herşeyin bir arada olmasının da bir maliyeti var tabii ki.

herhangi bir siteye girin ve laptop arama kriterlerinde 1920 X 1080 ekran çözünürlülüğü ve i7 işlemciyi seçin ( fazlasına gerek yok ) ve ara deyin karşınıza 3 en fazla 4 laptop çıkıyor. heryeri ve her markayı araştırdım ve forumları okudum. benim alabileceğim en iyi makina buydu bende bunu aldım. herkesin tercih ve bütçesine saygılıyım.

bu arada dün gece mass effect 2`yi yükledim. oyun 28 gb yer kaplıyor. grafikler inanılmaz güzel. 1920x1080 çözünürlükte ve herşey maximumda hiç takılmadan ve kasılmadan oynadım. daha ALLAH`dan belamımı isteyeyim.

makinen hayırlı olsun makinene kötü demedim zaten tabiki ses kalitesi ve yüksek çözünürlüklü ekran ve ek artıları var 4200 lirayıda hak ediyodur ben sadece oyun açısından değerlendirdim. genel değerlendirme yapılacak makineler değiller dediğin gibi aynı klasmanda değiller. ama 5650 nvidia destekli oyunlarda bile ya gts 250m e yetişiyor yada geçiyor yani nvidianın oyun desteğinide katarsak yine 5650 önde tabi bu benim bakış açım çünkü ben önecelikli olarak oyun amaçlı alırdım o yüzdende oyun performansı ile ilgili yorum yaptım sadece. son not ise dediğiniz oyunları 4650 de son detay ve son çözünürlük tabiki (benim son çözünürlük 1366x768) de çok rahat oynatıyor

• quote:

ustad sen onu bunu birak f11z ile 500 110 arasinda 10 gundur gidip geliyorum bimeksde vaio 3250 lira toshiba 3900 lira arada az bisifark var ama nediyorsun bi kullanici olarak bana biraz yardimci ol hatta sakincasi olmazsa pmden cep telefonunu birak seni arayip birkac sey danisayim

• saintlaure aynı git geli bende yaşadım. laptop almak için yola çıktığımda almak istediğim tek makina vaio f11z1 di. ama forumları okudukça ve yaşanan fan sesi ve mikrofon sorunları nedeniyle sony den soğudum. bir sürü arkadaş bu sorunlardan dolayı vaio yu servise göndermiş ve hiçbirşey değişmeden makina geri dönmüş. yurtdışı forumlarda da sorun aynı. forumlara bakabilirsin. yani sony servisi bu iki sıkıntıyı sorun olarak görmüyor. bu makinanın fan sesi budur diyor. f11z1 i en ucuz 3250 TL ye buldum. yani hem 3250 tl verecem hem de sorun yaşayacam, yok böyle bi model.

işte tam böyle düşünürken sahibinden de x500-110 u gördüm. zaten makinayı oyun-film ve internet için alıyorum. baktım özellikler güzel biraz araştırdım ve Exa ile çalıştığım için makinayı oradan aldım. yani, makinam arıza bile yapsa ben servise değil Exa ya giderim , onlar servise verir. çünkü servise onların nazı daha çok geçiyor. bence makina alınacaksa fiyat çok önemsenmeden tanıdık bir yerden alınmalı.

makinaya gelince dostum , gerçekten güzel ve hergün daha çok seviyorum özelliklerini. bir sürü insana göre biraz büyük ve ağır gelebilir ama beni daha küçük ekranli makinalar bunun kadar mutlu etmemişti. ben eskiden beri desktop bilgisayarımda bile ekranım biraz büyüktü. ekranım samsung 40m87 full hd idi. bundan dolayı büyük ekran iyidir bence.

performansı ile fazla birşey demeye gerek yok zaten. oyun-film-grafikiçin süper makina hemen hiç ısınmıyor. maKİNanın üstündeki programlar da oldukça iyi.ışıklı klavye gerçekten güzel ve kullanışlı birşeymiş.

dostum başka sorun olursa hepsini cevaplarım. bu ara işler biraz yoğun biraz geciksemde mutlaka yazarım.

para kolay kazanılmıyor. bu kadar para verilecek makinayı almadan önce çok araştırma yapmak lazım. benim araştırmalarımın sonucu x500-110 oldu ve mutluyum. insan ne alırsa alsın , aldığı şey insanı mutlu etmeli. almış olmak için birşey alınmamalı.

kolay gelsin.

• quote:

saintlaure aynı git geli bende yaşadım. laptop almak için yola çıktığımda almak istediğim tek makina vaio f11z1 di. ama forumları okudukça ve yaşanan fan sesi ve mikrofon sorunları nedeniyle sony den soğudum. bir sürü arkadaş bu sorunlardan dolayı vaio yu servise göndermiş ve hiçbirşey değişmeden makina geri dönmüş. yurtdışı forumlarda da sorun aynı. forumlara bakabilirsin. yani sony servisi bu iki sıkıntıyı sorun olarak görmüyor. bu makinanın fan sesi budur diyor. f11z1 i en ucuz 3250 TL ye buldum. yani hem 3250 tl verecem hem de sorun yaşayacam, yok böyle bi model.

işte tam böyle düşünürken sahibinden de x500-110 u gördüm. zaten makinayı oyun-film ve internet için alıyorum. baktım özellikler güzel biraz araştırdım ve Exa ile çalıştığım için makinayı oradan aldım. yani, makinam arıza bile yapsa ben servise değil Exa ya giderim , onlar servise verir. çünkü servise onların nazı daha çok geçiyor. bence makina alınacaksa fiyat çok önemsenmeden tanıdık bir yerden alınmalı.

makinaya gelince dostum , gerçekten güzel ve hergün daha çok seviyorum özelliklerini. bir sürü insana göre biraz büyük ve ağır gelebilir ama beni daha küçük ekranli makinalar bunun kadar mutlu etmemişti. ben eskiden beri desktop bilgisayarımda bile ekranım biraz büyüktü. ekranım samsung 40m87 full hd idi. bundan dolayı büyük ekran iyidir bence.

performansı ile fazla birşey demeye gerek yok zaten. oyun-film-grafikiçin süper makina hemen hiç ısınmıyor. maKİNanın üstündeki programlar da oldukça iyi.ışıklı klavye gerçekten güzel ve kullanışlı birşeymiş.

dostum başka sorun olursa hepsini cevaplarım. bu ara işler biraz yoğun biraz geciksemde mutlaka yazarım.

para kolay kazanılmıyor. bu kadar para verilecek makinayı almadan önce çok araştırma yapmak lazım. benim araştırmalarımın sonucu x500-110 oldu ve mutluyum. insan ne alırsa alsın , aldığı şey insanı mutlu etmeli. almış olmak için birşey alınmamalı.

kolay gelsin.

sizin qosmio x500'ünüzün açılma süresi ne kadar? ve ayrıca mesela FN+F1 yaptığınızda daha net görülür. bilgisayarın başlat menüsü hizasında soldan sağa kadar bir siyah şerit var mı? sorularımı cevaplarsanız süper olur. kolay gelsin.

• quote:

saintlaure aynı git geli bende yaşadım. laptop almak için yola çıktığımda almak istediğim tek makina vaio f11z1 di. ama forumları okudukça ve yaşanan fan sesi ve mikrofon sorunları nedeniyle sony den soğudum. bir sürü arkadaş bu sorunlardan dolayı vaio yu servise göndermiş ve hiçbirşey değişmeden makina geri dönmüş. yurtdışı forumlarda da sorun aynı. forumlara bakabilirsin. yani sony servisi bu iki sıkıntıyı sorun olarak görmüyor. bu makinanın fan sesi budur diyor. f11z1 i en ucuz 3250 TL ye buldum. yani hem 3250 tl verecem hem de sorun yaşayacam, yok böyle bi model.

kolay gelsin.

• alican09turk ;

fn+f1 yaptığımda alt tarafta gölgemsi bir şerit var. demek istediğin şey o mu bilmiyorum. makinanın açılma nsüresi ise 2 - 3 dakika kadar. toshibanın bazı programlarını silersen açılış hızlanır. ama bence bu programlar gerçekten yararlı.
    kolay gelsin.
  • quote:

alican09turk ;

fn+f1 yaptığımda alt tarafta gölgemsi bir şerit var. demek istediğin şey o mu bilmiyorum. makinanın açılma nsüresi ise 2 - 3 dakika kadar. toshibanın bazı programlarını silersen açılış hızlanır. ama bence bu programlar gerçekten yararlı.
    kolay gelsin.

evet bahsettiğim şerit oydu. ayrıca açılma süresini uzatan şey toshiba programları olsa da i7 işlemcili bir laptop bu programları açarken bile bu kadar uzun süre uğraşmaz. bunu söyleyen Toshiba certified engineer ünvanına sahip toshiba yetkili servisinda çalışan bir arkadaş. benim bilgisayarımı incelediğinde "bilgisayar size gelirken yüklenen işletim sisteminin kayıtlı olduğu harddisk bölümünde problem var." demişti. en kısa sürede servise getiriseniz harddiskleri değiştiririz demişti. ama bilgisayar lazım olduğu için götüremedim. bilgilendirmek istedim. ayrıca kısa süreli takılmalar olduğunu da söyledi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.