Şimdi Ara

Toshiba Notebook Tavsiye Başlığı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
658
Cevap
2
Favori
74.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu anda 2 tane toshiba notebookum war ama ikisinde de pil sorunu yaşıyorum. yani ikiside kullanılamaz halde. aynı problemi yaşayan arkadaşlarımda war. acaba toshiba süper bilgisayar yaparken pillere gereken ilgiyi göstermiyormu diye düşünüyorum hep..
  • bu bolum icin ufak bir elestirim olucak. iki tane notebook tavsiyesi istedim ikisine de cevap yok. sadece bende mi diye baktim fakat cevapsiz kalan bir suru tavsiye istegi gordum. anlasilan fazla aktif bir baslik degilmis neyse..
  • Arkadaşlar sizlere toshiba a300-15a modelini tavsiye ederim.Kendim Aldım
    Oyun performansı laptoplara göre iyi.
    Sistem Özellikleri:

Fiyatı : 1.140,00 USD + KDV
    Kdv dahil : 2.206,13 TL
    Havale ile : 2.095,82 TL

Taşıma Çantası Hediyeli
    Marka Toshiba
    İşlemci Ailesi Core2 Duo
    FSB 800 MHz
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Tipi Wxga TFT
    Max Çözünürlük 1280x800
    Ekran Kartı Tipi Hyper Memory
    Ekran Kartı Belleği 512 Mb
    İşletim Sistemi Vista Home Premium Edition TR/ENG
    Sabit Disk Kapasite 250GB
    Sabit Disk Dönüş Hızı(rpm 5400 RPM
    Sabit Disk Arabirim SATA
    Bellek Kapasite 2 Gb
    Bellek Hızı 667 Mhz
    Bellek Slot Sayısı 2
    Max Bellek Desteği 4 Gb
    Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer
    Lan 10/100
    Wlan 802.11a/b/g
    Port Usb 3 Port
    Port Video S-Video TV Çıkışı
    Port Audio Rj45 Ethernet Konnektörü
    1 Mikrofon
    1 Kulaklık
    Rj11 Modem Konnektörü
    Ses Kartı Onboard
    Speaker Harman Kardon Stereo Hoparlör
    Card Reader 5 in 1 (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
    Pil Tipi Li-İon
    Pil Max Ömrü 2.5 Saat
    Ağırlık 2.7 Kg
    Bluetooth Var
    Kamera Var
    Bellek Tipi DDR2
    İşlemci Hızı T8100
    Ekran Kartı ATI MOBILITY RADEON HD3650 HyperMemory tek., 512 MB yerleşik, 1,279 MB kullanılabilir grafik belleği
    Garanti süresi 2 yıl

Sadece alırken monitörde piksel hatası olup olmadığına dikkat edin yeter.Bende 1 tane çıktı.Ama firma 3 taneden aşağısını garanti kapsamına dahil etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartfordarkness -- 15 Ocak 2009; 23:22:26 >

• @heartfordarkness

Bildiğim kadarıyla Toshiba cihazı aldıktan sonra 1 ay içerisinde eğer cihazda ölü piksel var ise ücretsiz ekran değiştirme garantisi veriyor. Modeline falan bağlı mı net bilmiyorum ancak bir arayıp bir konuşmanızı öneririm. Bir piksel bile olsa insanın huzurunu kaçırabiliyor ancak değiştirilmezse de bozmayın moralinizi ekranda 1280x800 tane piksel var, ne olacak 1 tanesi ölü olsa :). Hayırlı olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle :).
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayastefanos2007

TOSHİBA L300-EZ1501

işlemci: Intel Dual Core T3200 2.0 GHz 677 MHz. 1 MB Cache Bellek
    RAM: 2GB DDR2 800 MHz(Max 4 GB)
    HDD: 120 GB SATA 5400 Rpm HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ: dvd-RW Double Layer
    EKRAN KARTI: Mobile İntel Graphics Media Accelerator 4500MHD

Merhabalar bu laptopa ben harici ekran kartı takabilir miyim pcı express girişi varsa takılabilir deniliyor

nerden nasıl ve nerdedir bu kartlar bilgi sahibi var mı teşekkürler

Dostum eğer yanlış bilmiyorsam böyle bir olay henüz yerleşik olarak cihazlarda sunulmuyor. Gelecek modellere olabilir belki ancak bildiğim kadarıyla şu aşamada böyle birşey henüz mümkün değil. Eğer mümkün ise de yaygınlaşmış olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim :). Size tavsiyem eğer böyle bir olay varsa bile buna güvenerek seçiminizi bu tarz bir dahili ekran kartlı cihazdan yana kullanmamanız yönünde. En azından harici ekran kartlı, notebook sınıfında orta düzey ekran kartına sahip bir model tercih ederseniz başınız daha az ağrır diye düşünüyorum.

• öncelikle herkese merhaba;

17" bi toshiba almayı düşünüyorum, cod5 vb oyunları kaldırabilecek bi model arıyorum.. bayadır p300-19m kafama takıldı, bikaç yerde de baya uygun fiyatlara buldum. iki sorum olucak, bu modeli önerir misiniz, bir de bulduğum bikaç site güvenilir midir??

teşekkürler..

burda 1905,80 tl
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite-_P300-19M-3-GB-TOSHIBA-DUNYASI,6805.html

burda da 1999 tl
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=52707

• slm arkadaşlar nette toshiba Qosmio X305-Q720 adlı bilgisayarı gördüm özellikleri bakımından mühendislik programları ve oyun oynamak için yeterli buldum tabiki sizlerin görüşlerinden ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. bu bilgisayarı türkiyede yalnızca bir sitenin sattığını gördüm ve türkçede pak kaynak bulamadım bilgisayar hakkında. hatta toshiba europe sitesinde dahi Q720 adlı bi ürün görünmüyor. sizce bu bilgisayar benim 3 4 yıl işimi görmeye yeterlimidir.. tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/Qosmio_X305-Q720-4-GB-TOSHIBA-DUNYASI,7953.html

• quote:

Orjinalden alıntı: mallimurat

slm arkadaşlar nette toshiba Qosmio X305-Q720 adlı bilgisayarı gördüm özellikleri bakımından mühendislik programları ve oyun oynamak için yeterli buldum tabiki sizlerin görüşlerinden ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. bu bilgisayarı türkiyede yalnızca bir sitenin sattığını gördüm ve türkçede pak kaynak bulamadım bilgisayar hakkında. hatta toshiba europe sitesinde dahi Q720 adlı bi ürün görünmüyor. sizce bu bilgisayar benim 3 4 yıl işimi görmeye yeterlimidir.. tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
    http://www.****.com.tr/Qosmio_X305-Q720-4-GB-TOSHIBA-DUNYASI,7953.html

3-4 yıl götürür mü bilmem de 2 yıl rahat götürebileceğini söyleyebilirim. Zaten piyasada bulabileceğin en iyi notebooklardan.
    Biraz daha ucuza yakın performanslısını istersen Casper'ın yeni Nirvana Quad Core modeline bakabilirsin.

http://www.casper.com.tr/UrunDetay.aspx?intStockNo=345

Bununla beraber bahsettiğiniz sitenin distribütörlükten bağımsız satış yaptığını, verdikleri garantinin "kendi" garantileri olduğunu söylemek gerekir. Detaylı bilgiye sahip değilim araştırarak veya arayarak öğrenebilirsiniz. Hatırlatayım dedim biliyorsanız da.. :).

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

slm arkadaşlar nette toshiba Qosmio X305-Q720 adlı bilgisayarı gördüm özellikleri bakımından mühendislik programları ve oyun oynamak için yeterli buldum tabiki sizlerin görüşlerinden ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. bu bilgisayarı türkiyede yalnızca bir sitenin sattığını gördüm ve türkçede pak kaynak bulamadım bilgisayar hakkında. hatta toshiba europe sitesinde dahi Q720 adlı bi ürün görünmüyor. sizce bu bilgisayar benim 3 4 yıl işimi görmeye yeterlimidir.. tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

3-4 yıl götürür mü bilmem de 2 yıl rahat götürebileceğini söyleyebilirim. Zaten piyasada bulabileceğin en iyi notebooklardan.
    Biraz daha ucuza yakın performanslısını istersen Casper'ın yeni Nirvana Quad Core modeline bakabilirsin.

Bununla beraber bahsettiğiniz sitenin distribütörlükten bağımsız satış yaptığını, verdikleri garantinin "kendi" garantileri olduğunu söylemek gerekir. Detaylı bilgiye sahip değilim araştırarak veya arayarak öğrenebilirsiniz. Hatırlatayım dedim biliyorsanız da.. :).

öncelikle yorumun için teşekkürler.. yalnız bi konuda henüz bilgi sahibi değilim oda niçin internette X305-Q720 adıyla araştırma yaptığımda veya toshiba yetkili sitesinde bu ürün hakkında bi bilgi bulamıyorum açıkcası bu beni biraz tedirgin etti. casper önerin gerçekten mantıklı yalnız pek iyi hatıralarım olmayan bi marka. site hakkında açıkcası bilgi sahibi değildim aydınlattığınız için teşekkürler eğer bu siteden herhangi bir ürün alırsam arızalanması durumunda ne yapmam gerekir..

• quote:

quote:

quote:

öncelikle yorumun için teşekkürler.. yalnız bi konuda henüz bilgi sahibi değilim oda niçin internette X305-Q720 adıyla araştırma yaptığımda veya toshiba yetkili sitesinde bu ürün hakkında bi bilgi bulamıyorum açıkcası bu beni biraz tedirgin etti. casper önerin gerçekten mantıklı yalnız pek iyi hatıralarım olmayan bi marka. site hakkında açıkcası bilgi sahibi değildim aydınlattığınız için teşekkürler eğer bu siteden herhangi bir ürün alırsam arızalanması durumunda ne yapmam gerekir..

Kendi teknik servisleri var kendileri ilgileniyorlar, yani distribütörden farkları kendileri yurtdışından getirip kendileri satıyorlar arada aracı olarak distribütör yok. Casper marka olarak benim de pek sıcak bakamadığım bir marka ancak fiyat olarak gerçekten uygun bir cihaz sürmüşler piyasaya. Bahsettiğin ürün Amerika Toshiba'da olması lazım ancak ben de yeni gördüm bunları, olmayan bir ürünü de koyacaklarını sanmam oraya :P. Bahsedilen firma hakkında oradan alışveriş yapmadığım için çok detaylı bilgiye sahip değilim, ilgili linkteki yorumlardan biraz fikir sahibi olabilirsiniz :

http://resim.donanimhaber.com/m_25397158/tm.htm

Bunun haricinde farklı seçenekler içinwww.fokusbilgisayar.com adresinden Monster markalı Notebooklara da göz atabilirsiniz.

Son olarak benim ilgimi oldukça çeken başka bir modelin linkini koymak istiyorum ancak bahsettiğimiz işlemciler ile arasında fark var tabii ki biraz zayıf kalabilir, sli 9800gts'li :

http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?seg=HHO&poid=424964

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kendi teknik servisleri var kendileri ilgileniyorlar, yani distribütörden farkları kendileri yurtdışından getirip kendileri satıyorlar arada aracı olarak distribütör yok. Casper marka olarak benim de pek sıcak bakamadığım bir marka ancak fiyat olarak gerçekten uygun bir cihaz sürmüşler piyasaya. Bahsettiğin ürün Amerika Toshiba'da olması lazım ancak ben de yeni gördüm bunları, olmayan bir ürünü de koyacaklarını sanmam oraya :P. Bahsedilen firma hakkında oradan alışveriş yapmadığım için çok detaylı bilgiye sahip değilim, ilgili linkteki yorumlardan biraz fikir sahibi olabilirsiniz :

http://resim.donanimhaber.com/m_25397158/tm.htm

Bunun haricinde farklı seçenekler içinwww.fokusbilgisayar.com adresinden Monster markalı Notebooklara da göz atabilirsiniz.

Son olarak benim ilgimi oldukça çeken başka bir modelin linkini koymak istiyorum ancak bahsettiğimiz işlemciler ile arasında fark var tabii ki biraz zayıf kalabilir, sli 9800gts'li :

http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?seg=HHO&poid=424964

ilginizden dolayı teşekkürler önerdiğiniz X305-Q706 ekran kartı olarak düşündüğüm makineyi ikiye katlıyor ancak iş gereği kullandığımız AutoCad ve varisi programlar için işlemci desteğinin olması şart. ib adlı firmanın hakkında bir çok şüphe bulunmasının yanında alış verişin birazda şans olduğunu varsayarak ürünü almaya karar kıldım. bilgisayar hakkında görüşlerinizden ve alternatiflerinizden dolayı teşekür ederim

donanımhaber ailesine saygılar

• İB den mal alınmaz. En ufak arızi yada ayıplı ürün çıkarsa geri falan almazlar.. hangi parça arızalı ise onu değiştirmeye kalkarlar..Çünkü bu adamların vereceği garanti kendi mağaza garantisi.

Oysa ki Toshiba resmi TNB distrübütörü ayıplı yada ilk bir ay içinde donanım arızası çıkan ürünü raporladığı anda ürün Aynen Toshiba avrupa merkezi Almanya ya geri posta edilir.yerine hemen yenisi verilir. Bu durumda ne tüketici ne de TNB maddi kayba uğrar. Almanya Toshiba TNB yi , TNB de sizi tazmin eder.

Oysa ki İB toplama ürünler getirdiğinden belli bir anlaşması yok. Arızalı çıkan ürünü geri alıp yerine yine kendi stoğundan aynısını verecektir.yani değişim için bin dereden su getirir.

Tekrar düşünün derim.........Sonra İB kapsında abone olmayın yazık olur.sonuçta az buz değil..3500-4000 TL ..
  • rkadaişar karne hediyesi leptop alıcak abam 2500tl kadar 2500tlde olabilir toshibadan yanayım bıldıgınız güzel bir marka varmı 2500tl lik her oyunu acıcak yeni sistem oyunları yani gta 4 callofduty5 pes 2009 fılan donmadan oynata bilicek ve ınternette rahatca gezebileceiğim hızlı yanı hıc takılmadan gezebılıcegım + olarakda hd buyuk olan epey verım varda arsıvımde resımler muzıkler fılan arkadaslar dediğim gibi tashıbadan yanayım ama model fılan secmedım akıl verırsenız cok sevınırım
  • Toshiba Tecra S5-14R yi nasıl bilirsiniz ? => 1.110 TL

crysis i hangi ayarlarda takılmadan oynarım ?

1.100 tlye fiyat/performans başka ürün varmı bildiğiniz ?

ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ:

http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=NB%20TB%20S5-14R

Intel® Centrino® Pro İşlemci teknolojisi
    Intel® Core2 Duo işlemci T7700
    2.4 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB
    Orijinal Windows® Vista Business Türkçe/İngilizce
    Orijinal Windows® XP Professional Edition Downgrade olanağı
    3,072 MB (2,048+1,024) DDR2 RAM - max. 4,096 MB
    250 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD
    15.4 WSXGA+ TFT ekran (1,680 x 1,050 çözünürlük)
    NVIDIA® Quadro® NVS 130M Turbocache 256 MB yerleşik
    2,047 MB kullanılabilir grafik belleği (4 GB sistem belleği ile),
    16x PCI Express
    DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü
    Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, stereo hoparlörler
    Seri port, Tv çıkışı (s-video), 3 x USB 2.0, Docking Slotu,
    i.LINK® (IEEE 1394), SD Card Slotu
    Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği), Bluetooth 2.0 EDR
    56K modem, Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
    Li-Ion pil
    Toshiba Easy Guard full paket, Parmak izi okuyucusu,
    Sıvı geçirmez klavye, Magnezyum kasa, HDD koruma,
    Toshiba Dual Pointing (AccuPoint II ve Touch Pad)
    2,8 kg
    3 yıl garanti
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: Ronaldo.7

rkadaişar karne hediyesi leptop alıcak abam 2500tl kadar 2500tlde olabilir toshibadan yanayım bıldıgınız güzel bir marka varmı 2500tl lik her oyunu acıcak yeni sistem oyunları yani gta 4 callofduty5 pes 2009 fılan donmadan oynata bilicek ve ınternette rahatca gezebileceiğim hızlı yanı hıc takılmadan gezebılıcegım + olarakda hd buyuk olan epey verım varda arsıvımde resımler muzıkler fılan arkadaslar dediğim gibi tashıbadan yanayım ama model fılan secmedım akıl verırsenız cok sevınırım

Öncelikle oyun ağırlıklı kullanacaksan laptopta diretmen yanlış olacaktır. Yani bilgisayarını taşımak gibi bir ihtiyacın yok ise o fiyata alacağın notebook'tan 2 kat daha üstün bir masaüstü sistem toplayabilirsin monitörü falan dahil.
    ikinci olarak eğer tercihini yine de notebooktan yana kullanacaksan 2500 ytlyi aşarak Toshiba Qosmio F50-10G modelini düşünebilirsin. Eğer aşamazsan Samsung'un ve Msi'ın 9600gtli notebookları mevcut piyasada, bunlara da yönelebilirsin.
    Son olarak eğer 3000 ytlyi bulabiliyorsan Casper'ın yeni 4 çekirdekli Nirvana notebookuna göz atmanı öneririm, tabi eğer Casper'a güvenirsen.

www.fokusbilgisayar.com adresinden monster notebooklara da bakmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 18 Ocak 2009; 3:39:00 >

• @thespooks

Öncelikle bahsettiğiniz fiyata göre o ürün oldukça uygunmuş linkte görmüşsünüzdür zaten arada oynayan farkı. Yalnız yanlışım yok ise üzerindeki grafik kartı, grafikler ile profesyonel ilgilenenler için üretilmiş seriden, yani yüksek ihtimalle pek iyi bir oyun performansı yoktur. Oyun falan oynamayı planlıyorsanız yanlış seçim olacaktır diye düşünüyorum.
  • Teşekkürler en iyisi ben masaüstü pcye yine yöneleyim, laptoplar iyi hoşta hepsinin pil ömrü zamanla YOK oluyor 5 sene sonra pilden eser kalmıyor orjinal pilleride zor bulunuyor pahalı..
    Ben laptop üreten bir firma olsam 1 laptop alana 1 yedek pil hediye ederdim (AMA O ZAMAN BİDAHA KİM LAPTOP ALIR?)

Bari adam gibi birşey yapsalar ileriye-geriye dönük olsa...örneğin: ddr3 anakartımıza ddr1 ddr 2 ddr 3 ddr 4 ddr 5 takabiliyoruz ama ddr4 ve ddr5 takınca hızları sınırlanıyor... ddr2 ddr1 takıncada taktığımız kadar MHZ elde ediyoruz..

adamlar para kazanmak istiyor yoksa bu dediklerim yapılabilir ''1995te micro işlemci var ama pcı yok ısa yuvası var neden? içindeki telleri küçük yapamamışlarmıyapamıyorlarsa microişlemciyi &anakarttaki mmlik devreleri nasıl yapmışlar..ayrıca eski 66-100-133- lük idelerde boşu boşuna 5 tane toprak kısmı var bir hddye 5 toprak ???o 5 değilde 1 olsa idi IDE boyutu kısalırdı anakarta daha çok yer aılırdı daha çok özellikler eklenirdi...
    neyse elden birşey gelmiyor Bilimmi? oda ne?

Masaüstü pcye devam cvplarınız için sağolun.Saygılar

• http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119984605&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63
    arkadaşlar bu laptop oyun için sizce nasıl bence çok iyi gibi gözüküyor.ram 3gb ancak 8gba kadar yükseltilebiliyor.lütfen cevap yazın.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
  • Arkadaşlar laptop almayı düşünüyorum ve tercihim toshiba, fiyat olarak 2400ü geçemem
    Ayrıca oyun sever biriyim, oyun oynayabilmeliyim
    Alltaki ürün hoşuma gitti sizce nasıl, toshiba da başka bir ürün tavsiye eder misiniz.
    Diğer ürünlerden de tavsiye alabilirim ama ilk tercihim toshiba

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119984605&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63
    # Teknoloji : Centrino 2 Islemci Teknolojisi
    # İşlemci : Intel Core 2 Duo P8400
    # İşlemci Hızı : 2,26 Ghz 1066 Mhz, 3MB L2
    # Bellek : 3 GB

Sipariş Kodu : 119984605
    Teknoloji : Centrino 2 Islemci Teknolojisi
    İşlemci : Intel Core 2 Duo P8400
    İşlemci Hızı : 2,26 Ghz 1066 Mhz, 3MB L2
    Bellek : 3 GB
    Ağırlık : 2,7 kg
    Bluetooth Portu : Var
    Ekran Belleği : 512 MB(Max 2302 MB Paylaşımlı)
    Ekran Boyutu : 15,4"
    Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800
    Ethernet : Var
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Hoparlör : Harman Kardon
    Bellek Tipi : DDR2
    Model : SATELLITE A300-1GN
    Modem : Var
    Ekran Özelliği : TruBrite® WXGA TFT
    Grafik Tipi : ATI Mobility Radeon HD 3650
    İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
    Klavye/mouse : Var
    Optik Sürücüler : DVD-RW Dual Layer
    Fırewıre Bağlantı : Var
    Pil Tipi : Li-Ion
    Menşei : İthal
    Sabit Disk : 320 GB
    Touchpad Mouse : Var
    Ses Kartı : Var
    Tv-out Çıkışı : S-Video
    Wireless : Var
    Kart Okuyucu : 5 in 1
    Dahili Kamera : Var
    Usb Bağlantı Adedi : 4
    Yazılım : Vista® Home Premium TR/EN

• ben de arkadaşla aynı ürünü almayı düşünüyorum.sizce oyun için yeterli mi,?lütfen cevap
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.