Şimdi Ara

Toshiba notebook enteresan fan durumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba uzun süredir sorunsuz kullandığım Satellite L755 - 164 bilgisayarımın fanında enteresan bir sorun var.Bilgisayar çok ısınmamasına rağmen fan belirli aralıklarla 2-3 saniye tam hız çalışıp duruyor, bazen bu süre 10 saniyeye kadar çıkabiliyor.

    şu an sadece chrome 16 sekmesiyle açık , değerler böyle ;

    https://store.donanimhaber.com/b7/c8/8b/b7c88b43f5b18cb90650fa64f531c143.jpg

    bu durumdayken bahsettiğim olay oluyor, nadiren de olsa bilgisayar tamamen IDLE konumdayken dahi 1-2 saniyeliğine fan çalışıp duruyor.Yeni temizlettim makineyi sırf bu sorundan kurtulmak için, ancak değişen bir şey olmadı.Değerler fanın çalışmasını gerektirmiyor bence, ama çok hakim değilim bu konuya.Bilgisayarı stand üzerinde kullanıyorum zaten üflediği hava da ılık, hatta soğuğa yakın.

    Bilgisayarı tamamen virüs taramasından geçirdim, cpu'ya yüklenen hiçbirşey yok, herhangi bir yazılımsal sorun yok yani.Şu anda dereceler 52 ve 49 iken fan 20 saniyeliğine çalışıp durdu mesela.

    Aklıma gelen şey şu, sürekli şehirlerarası yolculuk yapıyorum ben bilgisayarla beraber, sırt çantası ile.Acaba fana bir zarar mı geldi ? ya da anakartın fanı kontrol eden sensörüne falan ? gerçi öyle olsa fan tamamen çalışır veya hiç çalışmaz diye düşünüyorum ama yardımınızı almak istedim.

    Teşekkürler , iyi forumlar.

     Toshiba notebook enteresan fan durumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skom -- 20 Kasım 2013; 3:08:45 >







  • Up...
  • 64 derece fanın çalışmasını gerektirir, hemen hemen bütün laptoplar bu sıcaklıkta fan hızını arttırır, 70,75 dereceden sonra ise full hıza geçer. bu havalarda idle modda 64 dereceye ulaşmaz, bunu tam olarak anlayamazsınız laptop birden bi işlem yapar fan hızı yükselir, fakat işlemci yüzde 50 yi geçmiyorsa 64 dereceye geleceğini sanmıyorum dolayısıyle browser kullanırken genelde düşük işlemci kullandığı için fan hızını arttırmaz, yani ya sistemde bir sorun var çok işlemci kullanılıyor , yada soğutma sisteminde bir sıkıntı var.

    Not: fanın hangi derecede hızını yükselmesi gerektiğini bios kontrol eder, bios güncelleme yapıldıysa bu bile devreye girme değerini değiştirebilir, bazı laptoplarda bu değeri sesiz yada performans modu gibi kendinizde ayarlayabiliyorsunuz.. yakında bios güncelleme yapıldımı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 20 Kasım 2013; 4:09:01 >
  • teşekkürler hocam cevap için.
    BIOS güncellemesi yakın zamanda yapmadım, en son gelen update bile 1 sene olmuş neredeyse.İLk çıktığında yapmıştım bayadır sorunsuz kullanıyordum.Donanımsal bir sorun var ise fan değişimi ile hallolur mu acaba? Ben de sorunu anlayamadım gerçekten, değerlere göre bilgisayarın soğutması iyi gibi gözüküyor

    https://store.donanimhaber.com/b3/7b/aa/b37baa63bf9b665af498bb176b084905.jpg

    Şu an mesela bu değerlerde 54 - 49 gayet normal sanki ama fan dediğim gibi belirli aralıklarla 2-3 saniye çalışıp duruyor.


     Toshiba notebook enteresan fan durumu.




  • Up Up..


    Arkadaşlar durum hala aynı sanki cpu 1 veya 2 50-51 olunca fan çalışıyor hemen ama ısı azıcık düşünce veya artmayınca susuyor yeniden.
    Bu durum normal mi ?
  • hocam normal, fakat bu havalarda %50 işlemci kullanmadan o sıcaklıklara pek çıkmaz, internet kullanırken vs. cpu %50 ye çıkmaz, anlık çıksada biranda cpu ısınmayacağı için fan devrini arttırmaz. idle modda 40-42 dereceyi geçmemesi lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual

    hocam normal, fakat bu havalarda %50 işlemci kullanmadan o sıcaklıklara pek çıkmaz, internet kullanırken vs. cpu %50 ye çıkmaz, anlık çıksada biranda cpu ısınmayacağı için fan devrini arttırmaz. idle modda 40-42 dereceyi geçmemesi lazım.

    teşekkürler kardeşim.

    http://prntscr.com/26bn0h

    şu değerler normal mi acaba ?
    sorunun bilgisayarın soğutma sisteminde mi, yoksa donanımsal olarak fanında mı bir türlü çözemedim günlerdir.
  • up up up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.