Şimdi Ara

TOSHIBA LCD ZF355 & ZV635 Serileri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.247
Cevap
3
Favori
136.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dediğim gibi ortam belli bir loşluğa gelmeyecektir!
    Işık kaynağı düzgün olmalıdır,olmazsa sıkıntı yaşayabilirsin+resim
    kaliteside bozulur(ayarların güzel bile olsa ki bu yüzden yine çok fazla
    sayıda insan,doğru ayarı bozup,yanlış ayar çekiyor!!!)

Local-dimming/Advanced-backlight-dimming v.s gibi bir sürü sistemler var
    ama çoğu bu işi başaramıyor,bir tek Sharp ın en üst seviye panellerinde bunlar
    var,herifler bu işi çözmüşler(o modellerde sadece Japan ve USA market te vardır!)

Genelde insanlar default ayarlarda;LCD izlerken,mağazalarda,show-roomlar v.s yerlerde genelde Sharp ların daha iyi resim verdiğin görürler(ama hepsi
    default olacaktır!)bunun birinci sebebi>>>Local-Dimming seviyesinin en iyi
    Sharp ta olmasıdır!!!

Selamlar

PDP/LCD karanlıkta hatta loş ışıklı ortamda izlenmez!
  • Not;aşağıda bahsettiğim "XF" ler Tosh USA version XF5x serileridir,yani bizim XF3x serisi ile alakası yoktur!

OK anladım,şöyleki;

1-BGR/Cut için,zaten birisi.....ben değiştirdim demişti,ama genelde hiç kimse
    değiştirememiş!! ve herkes tekrar "default" oldu diye yazmış,sonuç;
    -daha doğrusu tahminim>>bizim versionda belkide bu BGR/Cut değerleri
    değişiyor olabilir,normalde zaten bütün panellerde bu böyledir!!!ilk defa CUT
    değerlerin değişmediğini okumaktayım!

2-Yine gördüğüm vede anladığım kadarıyla USA/XF ile bizim ZF aynı TV ama
    H/W de büyük ihtimalle aynı ancak S/W(Firmware) kesin farklıdır!
    Kısaca nerede olduğunu bilmiyorum ama mutlaka bir yerlerde olması lazım,olmaması mümkün değildir,ancak şimdilik önemli değil

3-"Advanced Picture Setting" menusu olmamasıda normal olabilir,belliki
    S/W farklı!!dolayısıyla D65 işide meçhul!!!(sevmedim bu işi!!)

4-Blue-up/push olmaması iyi bir durum!D65 seviyesi için default çizgisi
    demekki çok yüksek değerde değil,çünkü 6500K olması gereken yerdir ancak
    USA versionda default bu seviye 7500/8000 lerde geliyormuş,böylece Blueish
    fena olur!!bunuda geçiyorum

5-PC Gamma ayarıda aslında ölçüm cihazı ile yapılır ancak gözlede bir yere kadar
    yapılabilir,sorun değil ve OK+
    ---------------------
    Şimdi yorumum şudur;
    USA XF çoğu durumuyla aynı TV ama arada ciddi sayılabilecek,özellikle ayarlar
    konusunda daha iyi bir seviyede,bu kesin!
    ZF ise default olarak OK,çok daha iyi değerlerde geldiği kesin,halbuki XF default
    olarak çok kötü değerlerde geliyor,buda kesin,çünkü Amerikalılar "calibration"
    hastasıdır,yaw ben orada iken $ 250 verdik,Prof.Calib.ustası çağırdık olay bitti!!!
    Burada olsa hiç düşünmem yaptırırım,çok ciddi fark var,tahmin edemeyeceğin kadar,ama bu iş sadece USA/İngiltere de yapılıyor!şimdilerdede fiyat dahada yükseldi!
    ------------
    Sonuç;ZF bu haliyle oldukça iyi,eksik tarafları zaten her panelde var!ama ZF lerde
    min.seviyede gibi,ayrıca İngiltere den takip ediyorum,herifler,sadece TV nin
    fiyatını-nerede satılıyor v.s tartışıyor!!kısaca şu sonuca varıyorum kullanan epeyi
    sayıda var ancak kullanıcılar ZF lerden memnun+

Selamlar

• Gelelim bizim Tosh lara

40"/46"/52" ZF lerin ebatlarıdır,Avrupada çokda güzel tutuldu,özellikle Almanya,
    İngiltere ve Kuzey ülkelerinde........

Almanya ağırlıklı olarak 46" kullanıyor,aynı şekilde Kuzey ülkeleride 46" kullanıyor,
    İngiltere de ise 40" ve 46" kullanılıyor ama artık 46" atağa geçmiştir!
    52" ise neredeyse kimse kullanmıyor gibi çünkü orada da çok pahalıdır!!!

40" ise en çok İngilterede satılıyor ama 46" da İngiltere de ha deyince her yerde
    bulunmuyor!genelde ön-siparişle İngiltere de 46" satılıyor,40" her yerde bolca vardır!
    Her ülkede tüketici profili çok çok farklı ve "en kıl müşteriler" İngilizler elbette!
    ----------
    Bize gelirsek,daha önce çok yazdım,Tosh için özellikle ZF için herhalde Türkiye de
    sitelerde hem ilk bilgileri ben verdim,hemde en çok ben çalıştım,aslında Distribütör
    firma bana bir ZF hediye etmesi lazımdı(40" te olsa OK dir!!!)
    TNB firması hikaye!!!

Ancak gördüğüm manzara itibarıyla,Tosh Avrupa dada hikaye!!anlaşılan bu bölge
    heriflerin ilgi alanı dışında!!
    Dolayısıyla TNB ye filan baktıkları yok,ancak Tosh-Shop ile bu malları satmaları asla söz konusu olamaz,çünkü rakip W4x ile A6x arasında çok ciddi fiyat farkı
    var+onlar çalışırken Tosh yatıyor,yani en çok ben çalışıyorum!
    --------------
    Sonuç olarak Tosh zaten hiç bir devirde panel satamıyor Türkiye de hak ettiği
    kadar!!!
    Fiyat bir kere tutturulamıyor,daha sonra modası geçiyor bu sefer promo yapılıyor ama yine çok kazık v.s v.s
    Kısaca işi bilmiyorlar

Selamlar

++

• Panellerdeki pre/after-calib.değerleri evet farklı çıkmaktadır ama bu kadar fark
    olabilirmi??
    Doğrusu bunu bilemem,ama bende uzun zamandır böyle bazı test notlarını
    okuyup,çekilen gücün azaldığını okumaktayım,üstelik bunları verenler uyduruk
    kurum yada kişiler filan değildir!
    Oran bana 40" yüksek geldi ama şayet böyleyse en azından kullanıcı için
    mükemmel bir durum!

40" te 120W normal durumda biraz düşüktür,ama kullanılan CCFL tüplerin yapısı
    ile ilgili olabilir,belliki burada güç tüketen sadece tüplerdir+PSU,ışık kaynağı
    ayarları ile oynanarak aşağıya çekilmesi olabilir ve belliki yine böyle ayarlarda
    her panelde bu güç tüketimini bir şekilde azaltabiliyorlar+

Yaw ben evvela tam calibre edeyimde,akımı sonra düşünürüm,zaten PDP gibi
    fazla değil!!!

--
    Ancak yeni nesil Display lerde örneğin OLED/FED/SED oldukça düşük
    +LEDBacklit lerde çok düşük v.s

Selamlar

p.s;nereye yazacağımı bilemedim,bu sitede BluRay ile ilgili bölüm vs varmı????
    Bir arkadaşa BR alacağım ama nereye bakmam lazım,anlamam ayrıca,hendi marka/model v.s???
    bilgi lütfen++

• Giryan selam,

Şu dosyayı indir ve resme bak,doğru görüntü sağdaki gibi olacaktır ve
    bunu prof.calib.ile elde etmişler.

Şimdi sendeki resim bu resimdeki renk/ton v.s ye göre nasıl??

http://............com/files/128718274/ToshCalibbyCAN.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Ağustos 2008; 0:13:09 >
  • Üstadım,

Dosyayı indirdim ve baktım, kalibrasyon olayı sürekli bu sonucu veriyorsa doğrusu hayran kaldım bu işe
    --
  • Resim "professional calibration" dediğimiz işlemden sonra elde edilmiştir!
    Dalgaya düşmeyin!

Ancak benim bunu vermem sadece bir referans içindir,tabi bu arada ZF kullananlar
    da buna bakarak>>hangi renk sıcaklığı/ton v.s durumunda olduklarını görebilirler+

+++
  • Arkadaşım benim yazılarım panel konusunda hep HD üzerinedir!
    SD için panel filan gerekmezki!

Yok illa ben SD yi panelde izleyeceğim diyorsan o zaman LCD değil PDP almalısın!

Sen bir koyundan iki post çıkarmak istiyorusun gibi!!
    ++
  • Ben Phil için uzun uzun bir şeyler yazmıştım,ancak 9xserileri için böyle olumsuz yazılarda henüz görmedim!
    İşlemcisinde hata varmı bilemem,ki buda bir olasılık tabiki.

Zaten Phil boşuna USA piyasasından silinmedi,yaw heriflerin TV leri pahalı değil
    acaip pahalı,üstelik ortada bir alay seri var,yine ortada aman-aman bir eserde yok,
    ben her zaman Phil geçmişimdir bir kalem+

ZF yi ise hergün izliyorum ama A6 ile W4x leri artık izlemekten vazgeçtim!

Dikkatimi çeken,ZF yi kullananlardan,şikayet tarzında pek fazla bir şey gelmemesi,
    hatta hiç gelmemesi!sadece heriflerin konuştukları...yaw mal nerede var,46"
    kaç para,40" ı bulamadım v.s v.s

Samy A6 ise,daha öncede dedim yine F/W peşinde insanlar,ulen dün bir bugün
    iki,nerden çıktı F/W şimdi!!

Geçenlerde bir kaç gün takip ettim ve 1009.1 olduğunu gördüm,belki bugün
    1010 çıktı!!
    Oturdum nasıl D/L ve neler yapılacağını öğrendim v.s,son derece sıkıntılı
    bir durum,kimisi atamıyor bu softu kimisi yanlış yapıyor v.s+
    Ama iyi tarafı ise en azından F/W ile bazı şeyler hallediliyor+

Gelelim Samy A6x daki şikayet konusuna>>Judder/Flicker(takılma-titreme v.s)
    bu sorun hala devam ediyor,en son F/W yi atanlarda...hala düzelme olmadığını
    söylemektedir!

Selamlar

• Bunuda Sadays Hocam yazmış

"""Ah abi ah sana bedava zf355 vermeleri lazım bu toshibanın yoksa kim yanaşırdı bu tvlere"""
  • Tosh satanlarda şaşkın valla!
    Ama kabahat bunlarda değilki,Türkiye ye malı ithal eden TNB de asıl kabahat,
    gül gibi mal heriflerin elinde telef oluyor!

Hoş Tosh için aynı sıkıntı Avrupada da sözkonusudur,orada da insanlar Tosh diye
    evden çıkıp,Samy veya Sany ile eve dönüyorlar!!!

Üstelik bir İngiliz GBP 50 nin bile hesabını yapıyor ve pahalı olan malı almıyor!
    Tosh bu yüzden yüksek maliyet-yüksek fiyat sebebiyle satılamıyor,ama bizdeki
    komedi durum Avrupada yok artık X/Z/XF filan neredeyse kalmadı bizde hala
    üretimden kalkmış malları hem yüksek fiyattan "dehlemek" istiyorlar hemde
    promo v.s yapıyorlar ama yine hikaye,çünkü işi bilmiyorlar!!

Yada bu kadar satış demekki "TNB" ye yetiyor,zaten herifler Bilgisayarcı ve başka işleride var herhalde,
    panel işide bu kadar olsun diyorlar anladığım kadarıyla,yaw yapamıyorsanız bana verin bu işi
    Selamlar

+++++++++

• Bunuda Sadays Hoca yazmış

Flaş Flaş Flaş Albanez bir tane bu kampanyadan 46zf355 almış hadi gari tutana aşkolsun abimizi

şaka bir yana full ayar ve full resim isteriz yok öyle kenara çekilmeler ben yazdım yazacağımı demeler inşallah pos makinesi düzelir bir an önce kavuşursun tvne sevgili abiciğim
  • Biriside bunu yazmış

Albanez hakkaten almış mı? Bende alayım bari yaa bu fiyat gerçekten inanılmaz. Enişteye de 2 hafta önce xf350 sini aldırmıştık boşuna az daha beklese iyiymiş.
  • arkadaşlar.
    ben de bugün bimeks'ten 3.497ytl'ye 12 taksitle 46zf355 almış bulunuyorum
    beni amerika'dan tv getirme gibi bir maceradan alıkoyan albanez üstada buradan teşekkür ediyorum.
    çarşamba ya da perşembe günü tv'yi evime gönderecekler. bu arada 15ytl kargo ücreti istiyorlar. neyse, tv'yi kullanırken deneyimli arkadaşlardan sıkça yardım isteyeceğim.
  • Ben ılk once 40xf350 almıstım 1.5 ay kullandıktan sonra ekranda boylu boyunca yatay bır cızgı olustu
    servısın dedıgıne gore panel de catlak varmıs...
    gelen teknık servıs degısım raporu verınce bende model yukseltmeye karar verdım 46zf355 e terfı ettım.

ben dırek kutuyu aldım attım arabay eve gelıp kurdum
    zaten kurulum ıcın bır ekıpman gerekmıyor sehpa uzerıne
    toshıba kurulumu ucretlı yapıyormus
    garantı bakımından da bır sıkıntı cıkmadıgını soyledıler
    sonucta ben ucretlı kurulum yaptırmak zorunda degılım
  • Toshiba 46ZF355 102 Full HD Lcd Tv
    Pazartesi, 11 Ağustos 2008

toshiba-46zf355-01.jpg

Toshibanın 46'' 117 lcd serisinin en gözde tv leri halka açılıyor.İlk çıktığı dönemde yaklaşık 5.999 ytl lik rekor fiyatıyla yanına yaklaşılmayan 46zf355 modeli şimdilerde 3.500 ytl lere satılmaya başlandı firma adına ciddi stok sıkıntısı olduğunu düşündüğümüz bu ürünün alıcılarının hevesi şimdiden kabarmış durumda.
  • Albanez ustamın aldığını duyunca kampanya dan bir tane de ben kaptım 46zf355.
    Albanez ustamızın ayarlarını bekliyoruz.
    Alan arkadaşların hepsine hayırlı olsun.

Ek:
    Heralde "Turkeyforum" ve "Donanımhaberden" en az 10 kişi Albanez sayesinde bu TV yi almıştır.
    Ben çocuklar için sehpa yerine askı aparatı aldım. Bir sorun olmaz değil mi? Bimeksteki görevli de çocuklu ailelere askı aparatı tavsiye ediyoruz dedi. 44 YTL ye sabit askı aparatı aldım. 15 YTL kargo arabaya tv sığmadığı için. Kurulum için 40 YTL + KDV kurulum ücreti vereceksiniz dediler.
    Askı aparatı veya sehpa kurulumunda kurulum ücreti ödeniyormuş yoksa TV kurulumu için 37 inçin üstüne ekstra bir kurulum ücreti ödenmiyormuş.
    Bakalım ben de haftasonu TV yi kurdurtmayı düşünüyorum o zamana kadar albanez ustamın gönderdiği dökümanları indirip okurum.

++++++++++++

Valla sayısını bilmem ama,millet iyi gaza geldi anlaşılan

Ancak çok ince detayları ve akla gelmeyecek hemen herşeyi çok net olarak yazdım diye düşünmekteyim!
    Eksi-Artı o detaylar içinde çok fazlavardır veanlayan anladı,anlamayan ise,artık tekrar sorar!

Bu panel ağzıyla kuş filan tutmuyor,kimse mucizeler beklemesin,her panelde olduğu gibi bundada bazı sıkıntılar sözkonusudur!
    yada eksik özellikler,kısıtlanmış özellikler v.s v.s

Mal ortada işte ve rakipleride ortada,bugün için Avrupa TOP-3 listesinde şunları görmekteyiz
    1-Sony
    2-Samy
    3-Tosh>>ama ZF serisi bana göre bazı eksilerine rağmen burun farkı ile Sony nin önünde,ama Samy ye bir boy bindirmiştir

• Beyler bu yukarıda yazılanlar ve bazı üyelerin msg ları v.s Mayıs/Haziran/Temmuz da ağırlıklı olarak yazılmışlardır,bazı üyelerinde
    yazıları ise son günlerde yazılmıştır++

Yaw birazda siz çalışan gari
    Zaten benim panel bile gelmedi,sanırım yarın arabaya atıp eve getireceğim+hoş benim hiiiç acelemde yok,yine
    SD yi bu sefer PC nin olduğu odaya getirip buradan izleyeceğim
    Sony KV2100WX "efsane" modeli yani

Salonda bizimkiler izlesin gari,panel-panel başımı yediler yaw!
    HD olayında ben panele geçerim,gerisi CRT den devam!!!

Bu arada birazda Tosh EP30 a "gaz" vereyim diyorum???
    Ben aldım 15 gün önce Vatan dan 165 YTL ye+4 adet Bonus HDDVD media ile birlikte+

Elinde kaliteli bir "DVD Player" olmasını isteyen+DVD leri 1080i ye upscale yapabilme özelliği olan+HDMI çıkışı olan+
    Optical çıkışı olan v.s kısaca bu paraya çok iyi bir Player alıyorsunuz

Ben geçenlerde bunu 720p Tosh 32"AV500 de denedim(Sn.KOKO69 un panelidir)süper görüntü!!
    +DVD ilede denedik,son derece kaliteli görüntü aldık,kaldıki panel 720p!!!

Ayrıca ZF lerde ve diğer Tosh larda kullanılan on-board Onkyo speaker lar,özellikle HDDVD/BD lerde süper diyebilirim,bırakın bunları
    normal DVD lerde bile ses çok çok kaliteli,denemesi bedava

Tosh lardaki speaker ların tadına HD/DVD lerde varıyorsunuz+

------
    Ben bu arada Logitech Z-5500 5.1 de aldım,sanırım bana yeter bu+

Selamlar

• merhaba albanez hocam...

açıkcası benide pio ve x35.. ikileminden sonra zf serisine yazılarınız sayesinde karar verdim. yukarıdaki yazılarınızın bi yerinde de 46zf355 için stokda problem var gibi bir ifadeniz olmuş. ben aralık ayı gibi kullanabilcem , o zamana kadar beklemeyi düşünüyordum ancak kampanyalı fiyatlar yuzunden, daha sonra paneli bulamayız diye tereddut ettım .. sizce kampanya devam ederken ve stokta varken alıp bi kenara koyalımmı , yoksa " ne gerek var kardeşim ,köküne kıranmı giriyor?" babından cevap verirsiniz ..
  • 40xf350 arızalanıp degısım raporu verılınce tbn tarafından bende upgrade yoluna gıttım 46zf355 modelını aldım
    almadan once forumlara hıc bakmamıstım hatta urunu aldıgıma pısman olur gıbıydım bu yazıları gorunce ne kadar dogru bısey yaptıgımı anladım
    azdaha 46xf350 alıcaktım 500 ytl ıcın

Su anda tv bılgısayara 9600gt ekran kartının hdmi çıkısından baglı ve 1920x1080 cozunurluk aktıf
    wındows 120 dpı olarak tanımladım daha anlasılır oldu karaketler ve okunması kolaylastı
    su anda hd medıa okuyucum olmadıgı ıcın hd rip denemer yaptım genelde 1280 x 520 cozunurluklu olmasına ramen basarılıydı 1080p hd kımbılır nasıl olur ;)
    ayarları pek karıstırmadım nasıl geldıyse oyle kullanıyorum zamanla en eygun ayarlara sahıp oluruz ama konunun uzmanlarından bılgılerı beklemek lazım...
    bılgısayar masaustunde yazı karakterlerı pc monıtoru gıbı degıl o bıraz garıp geldı bana sankı tam pıxeller oturmamıs sanırım bu panelden kaynaklı bı acıklaması varsa yardımcı olursanız sevınırım ...?
    bu arada dvb gırısını Turkıye'de kullanabılıcezmı ? SD yayın nedır ? bu konulara ben cok yabancı kaldım...

herkese ıyı forumlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.