Şimdi Ara

Toshiba L750D (Laptop) İşlemci Değiştirme / Donanım Yenileme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun araştırma sonucu kullanmakta olduğum AMD A6-3400M işlemcime emsal bir işlemci buldum ve değiştirdim. AMD A8-3520M . Her iki işlemci içinde teknik detaylar aşağıda mevcuttur..Zaman ayıran herkese teşekkür ederim. Saygıyla İncelemenize sunuyorum. Keyifli forumlar.

Not:A8-3520M Model işlemci sipariş edilmiş ve montajı yapılmıştır.
    +Eski ve Yeni işlemci verileri konunun devamındadır..
    +SSD ve HDD Performansları konunun devamındadır..

SONUÇ=
    Yeni işlemci sorunsuz çalışıyor. Uyum ve ısı konusunda problem yaşamadım. İşlemci hızında ve grafik performansında gözle görülür performans elde ettim. 1.6 GHz taban hızı ile 2.5 GHz Turboclock tavan hızında sürekli ve sorunsuz kullanabiliyorum. İşlemci sıcaklığı Overclock ile Stress testinde 2.3 Ghz ve 2.5 GHz arasında seyrederken tespit edilen maksimum sıcaklık 95 derece oldu. Bu paylaşımım, diğer laptop kullanıcılarınında faydalanması içindir.

Donanım üzerinde yapılan değişiklikler:

Eski Disk: 650 GB. HDD Yeni Disk: 120GB SSD + ( 650 GB HDD Yedekleme, Dvd sürücüsü SATA portunda çalışıyor) Toplam 770 GB
    Eski işlemci: 1.4 GHz Turbo 2.3 GHz Yeni İşlemci: 1.6 GHz Turbo 2.5 GHz
    Eski Gpu: 400 MHz (320 İş parçası) Yeni Gpu: 444MHz (400 İş parçası)
    Eski Ram: 4+2 GB Tek kanal Yeni ram: 4+4 GB Çift Kanal

Yeni Fan: (Daha sessiz ve titreşimsiz çalışıyor)

Eski Wi-Fi Adaptörü: 150 mbit Yeni Wi-Fi Adaptörü: 300 mbit

ESKİ VE YENİ İŞLEMCİ KARŞILAŞTIRMASI=

ESKİ VE YENİ İŞLEMCİ VERİLERİ=

SSD VE HDD PERFORMANSLARI:

Dikkat! HDD sürücüsü, DVD sürücüsünün (SATA) portunda çalışıyor.SATA2 HDD Performansıdır.

Edit: İçerik güncellendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbbc -- 14 Mayıs 2017; 0:08:55 >

• Edit: İşlemci verileri ana mesaja taşınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbbc -- 22 Şubat 2017; 3:9:10 >

Orijinalden alıntı: bbbc

AMD A8-3520M Model işlemciyi sipariş ettim. Bundan sonraki süreçte uyum sağlayıp sağlamayacağı konusunda detaylı olarak geri bildirim bırakacağım.

Ne kadar para verdiniz? Çok fazla değişiklik olacağını sanmıyorum
    23 Euro verdim. cpu 200 mhz + gpu 44 mhz artacak. Overclock ile toplamda 400 mhz artış sağlanacak. 8gb dual ram + ssd kullanıyorum. Mevcut sistem ile çıtayı gerçekten zorladım :) Şuanki sistem windows7 ultimate 64bit. Açılış süresi 30 saniye (Masaüstü ve tüm başlat simgeleri + wireless bağlanıyor). Bu süre yeni işlemci ile daha da kısalacak.
    AMD Ryzen 5700X - Asus B550-F Gaming Wifi II - Corsair Vengence 2x16 GB DDR4 3600MHZ - ASUS 4070 Super - Corsair H115i - Seasonic Focus GX-750 - Samsung 850 PRO 256 GB - WD Blue 1 TB - Samsung 980 Pro 1 TB - Asus GT302 - Acer Predator XB241H Gsync@144 Hz - Logitech G Pro - Logitech G710+ - Hyperx Cloud III - Windows 11 PRO 64 bit
  • Gözümüz konuda merakla bekliyoruz.
    Daha Fazla Göster
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Edit: Eski işlemci verileri 1.Mesaja taşınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbbc -- 16 Şubat 2017; 1:41:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K10stat ile oc denemesinde bulundunuzmu? Aynı özelliklere sahip asus k53tk laptopa sahibim.İşlemcimin modeli ise a6-3620mx. Normal zamanda 2.3 ghz, ihtiyacım olduğunda 2,93 ghzye sabitleyip kullanıyorum.
    Amd overclock programını kullanıyorum. Programın İzin verdiği 1.6 ghz'e yükseltiyorum.İşlemci sıcaklık durumuna göre Turbo Core ile 2.3 ghz tepe noktasınada otomatik çıkıyor ama tabiiki sürekli değil.Hedefim yeni işlemci ile 1.6 ghz normal hızından overclock ile güvenli 1.8 ghz kullanmak. Turbo Core'u da 2.5 ghz.Böylece 400mhz kazancım olacak. Isı problemide yaşamayacağım.

Edit:Cümle eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbbc -- 14 Şubat 2017; 17:56:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler test için. Şimdi şunu hatırlatayım, programların versiyonunu hiç değiştirmeyin bundan sonra çünkü sonuçlar ciddi oranda değişebiliyor. Winrar , cpuz ne ise o şekilde kalsın bir de yeni cpu ile görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbbc

Konu güncellenmiştir.Tüm detaylar ana mesajdadır.SAYGILARIMLA.

Daha önce de dediğim gibi, işlemci performansı hemen hemen aynı.. Farkı SSD den göreceksiniz. Bence en iyisi yalnızca SSD değişmi yapıp, çıkan hdd yi de taşınabilir disk yapmanızdı çünkü cdrom bazen işe yarıyor. Ayrıca güç tüketimi bu durumda çok daha fazla.
    Hayırlı olsun..
    Sağolun teşekkür ederim. Evet sonuçlar çok yakın gibi görünsede ben farkı işlemci değişiminden sonra daha çok hissettim. Bazı oyunlarda düşük ayarda dahi fps sorunu yaşıyordum fakat bu sorunlar ortadan kalktı. Aynı oyunları şuanda akıcı şekilde oynayabiliyorum. Hdd konusunda hemfikir değilim çünkü artık Dvd sürücüsünü hiç kullanmıyorum. Hdd üzerinde tam sistem yedeklemesi mevcut. Usb dahi kullanmadan sistemi 20 dk içerisinde yeniden yükleyebiliyorum üstelik driver ve program yükleme sorunumda yok.Oldu ki DVD sürücüsü gerektiği zaman 3 dk içinde yerine takabilirim. Ayrıca hdd 1 dk kullanılmadığı takdirde otomatik duruyor. Güç harcamıyor ve sessiz kalıyor.
    WINDOWS 10 TESTİ:
    Windows10 denemesi yaptım fakat memnun kalmadım. Fan sesi oldukça fazlaydı, sistem kilitlenecek kadar istikrarsızlaşıyordu, Hdd kullanılmadığı takdirde 12 dk sonra duruyordu. Bir gün sonra Windows7 ye dönüş yaptım. Windows7 de Fan, normal kullanımda neredeyse hdd ile aynı sesi çıkartıyor. Windows10 da normal kullanımda ısı ya da gürültü sorunu yaşayan varsa (Tabii ki fan temiz ise) tavsiyem Windows7 kullanmaları olacaktır. Farkı göreceklerdir. Saygılarımla.

• Konu güncellendi!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23 Euro (ikinci el) işlemci fiyatıdır. Ssd 120 gb 50 Euro. 300 mbit wifi adaptörü 12 Euro. Dvd yuvasındaki hdd kasası 6 Euro. İşlemci soğutucu fanı 4 Euro. Ddr3- 4 gb ram 32 Euro.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.