Şimdi Ara

TOSHIBA KLİMA montajı ve kullanıcı deneyimi(RAS-10 ve 18 SKV-E) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
2
Favori
42.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kalelibilişim

Peki usta güzel paylaşım teşekkürler.
    Toshıba RAS-M 16 SKV-E klimaya ne dersin ? Almayı düşünüyorum.
    http://www.toshibaklima.com/toshiba-ras-m-16-skv-e-klima.html?sort=ps.price&order=ASC

Ayrıca şunlara bakabilirmisin
    RAS-M 10 SKV-E
    http://www.toshibaklima.com/toshiba-ras-m-10-skv-e-klima.html?sort=ps.price&order=ASC&limit=25

RAS-M 13 SKV-E
    http://www.toshibaklima.com/toshiba-ras-m-13-skv-e-klima.html?sort=ps.price&order=ASC&limit=25

RAS-B10 SKVP
    http://www.toshibaklima.com/toshiba-ras-b-10-skvp-klima.html?sort=ps.price&order=ASC&limit=25

Veya bu sayfada fiyata göre
    http://www.toshibaklima.com/toshiba-klima-kampanya.html?sort=ps.price&order=ASC&limit=25

Katalog burada
    http://www.toshibaklima.com/klima-brosur-katalog.pdf

Alıntıları Göster
    Toshiba klima almak isteyenlere faydalı olacağını düşünüyorum :

Salon 30 M2, öğleden sonra ne az ne çok güneş alıyor, ev 1 .kat.

Önce iki klima arasında kaldım :

Toshiba 18 SKV-E
    Toshiba Ras 16 SKVR (438,5 * 7 = 3070 TL'ye bunu aldım)

üstün filtreleme özellikleri ve daha küçük iç ünite sebebiyle Ras 16 SKVR yi tercih ettim. Bir de BTU olarak bana daha uygun bir model.
    Öncelikle Toshiba klimayı Alarko Carrier bayileri satıyor. Adamlar keşifte, satışta ve montajda çok iyiler. Ürünün özelliklerini detaylarıyla anlatıyorlar gerçekten bir uzmanla konuştuğunuzu fark ediyorsunuz ve iyi yanlarını da kötü yanlarını da müşteriye aktarıyorlar. Özetle kaliteli çalışıyorlar.

Önce keşife geliyorlar, burada almak istediğiniz klima hakkında detaylı bilgi veriyorlar. Eğer anlaşırsanız montaj için gün ayarlanıyor. Örnek olarak bana keşif için 18 Haziran'da geldiler, montaj 20 Haziranda yapıldı.
    Servis elektrik tesisatına karışmıyor. Dışarıdan elektrikçi getirip montajdan önce klima için sigorta bağlantısını yaptırmanız gerekiyor. (20 A gecikmeli siemens sigorta + 7 m 3*25'lik TTR kablo + işçilik = 50 TL tuttu.)

Montaj için Şişli bölgesindeki servisin gönderdiği arkadaş çok saygılıydı. Yoğunluk sebebiyle tek başına geldi. Ara sıra ben yardım ettim (merdivenin tepesindeyken yerdeki tornavidayı vs . vermek gibi ufak tefek yardımlar. Bir de duvar delinirken elektrikli süpürgeyi tutarak etrafın temiz kalmasını sağladım. Normalde bu işi de kendileri yapıyor ama dediğim gibi montajcı arkadaş tek gelmişti. İşinde de çok iyi olduğunu montaj bitince anladım.
    Örnek olarak duvardan yere toz dökülüyor, adam hemen fırçayla süpürüp çöpleri topladığmız yere döküyor ben ne kadar bırak usta biz hallederiz desem de ısrarla kendi yapıyor. Güzel memleketimde böyle ince düşünceli saygılı insanlara denk gelmek insanı mutlu ediyor. Bir not : Toshiba montajı yapan ekip sadece Toshiba ile ilgileniyor, Alarko montajı yapmıyormuş.

Ben salonda ünitenin yanında üniteden başka birşey (kablo , hortum vs) görmek istemediğimden montaj şu şekilde gerçekleşti : (dış ünite ve hortum kablo vs tesisatını daha müsait olduğum bir zamanda paylaşacağım.)

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitkeles

Toshiba 18 SKV-E

üstün filtreleme özellikleri ve daha küçük iç ünite sebebiyle Ras 16 SKVR yi tercih ettim. Bir de BTU olarak bana daha uygun bir model.
    Öncelikle Toshiba klimayı Alarko Carrier bayileri satıyor. Adamlar keşifte, satışta ve montajda çok iyiler. Ürünün özelliklerini detaylarıyla anlatıyorlar gerçekten bir uzmanla konuştuğunuzu fark ediyorsunuz ve iyi yanlarını da kötü yanlarını da müşteriye aktarıyorlar. Özetle kaliteli çalışıyorlar.

Önce keşife geliyorlar, burada almak istediğiniz klima hakkında detaylı bilgi veriyorlar. Eğer anlaşırsanız montaj için gün ayarlanıyor. Örnek olarak bana keşif için 18 Haziran'da geldiler, montaj 20 Haziranda yapıldı.
    Servis elektrik tesisatına karışmıyor. Dışarıdan elektrikçi getirip montajdan önce klima için sigorta bağlantısını yaptırmanız gerekiyor. (20 A gecikmeli siemens sigorta + 7 m 3*25'lik TTR kablo + işçilik = 50 TL tuttu.)

Montaj için Şişli bölgesindeki servisin gönderdiği arkadaş çok saygılıydı. Yoğunluk sebebiyle tek başına geldi. Ara sıra ben yardım ettim (merdivenin tepesindeyken yerdeki tornavidayı vs . vermek gibi ufak tefek yardımlar. Bir de duvar delinirken elektrikli süpürgeyi tutarak etrafın temiz kalmasını sağladım. Normalde bu işi de kendileri yapıyor ama dediğim gibi montajcı arkadaş tek gelmişti. İşinde de çok iyi olduğunu montaj bitince anladım.
    Örnek olarak duvardan yere toz dökülüyor, adam hemen fırçayla süpürüp çöpleri topladığmız yere döküyor ben ne kadar bırak usta biz hallederiz desem de ısrarla kendi yapıyor. Güzel memleketimde böyle ince düşünceli saygılı insanlara denk gelmek insanı mutlu ediyor. Bir not : Toshiba montajı yapan ekip sadece Toshiba ile ilgileniyor, Alarko montajı yapmıyormuş.

Ben salonda ünitenin yanında üniteden başka birşey (kablo , hortum vs) görmek istemediğimden montaj şu şekilde gerçekleşti : (dış ünite ve hortum kablo vs tesisatını daha müsait olduğum bir zamanda paylaşacağım.)

/>

çok güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: yigitkeles

Toshiba 18 SKV-E

/>

çok güzel.

Alıntıları Göster
    Toshiba 18 SKV-E
    Toshiba Ras 16 SKVR dün itibariyle takıldı çok memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: bolom

Toshiba 18 SKV-E

Hayırlı olsun özellikle SKVR Süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Blue

quote:

Toshiba 18 SKV-E

Hayırlı olsun özellikle SKVR Süper.

Alıntıları Göster
    Toshiba modelleri biraz farklı mesela Toshiba Ras 18 SKVR yok, Toshiba Ras 18 SKVR -P alacaktım öyle bir model yok, Toshiba Ras 16 SKVR -Toshiba Ras 16 SKVR -P arasında kaldım 1000tl gibi fiyat farlı vardı ama satıcı deymez dedi çünkü cop farkı çok deyil dedi.Toshiba Ras 18 SKV cop deyeri cok iyi power olarak kullanıyorum yani andre, kolidor mutfak olarak şimdi daha iyi soğuyor bayiToshiba Ras 18 SKV modeli çok sattığını söylüyor Toshiba Ras 18 SKV modeli 25 tane geldigini ama 1 haftada 12 tanesini sattık dedi. PKVP modellerini sordum hatrı sayılır şekilde satışlarının beklentilerin üzerinde oldugunu iletti tabiki imkan meselesi.Toshiba klimaları gönül rahatlıyla kullana bilirsiniz bu benim yorumum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolom -- 29 Haziran 2012; 14:18:56 >

• quote:

Toshiba modelleri biraz farklı mesela Toshiba Ras 18 SKVR yok, Toshiba Ras 18 SKVR -P alacaktım öyle bir model yok, Toshiba Ras 16 SKVR -Toshiba Ras 16 SKVR -P arasında kaldım 1000tl gibi fiyat farlı vardı ama satıcı deymez dedi çünkü cop farkı çok deyil dedi.Toshiba Ras 18 SKV cop deyeri cok iyi power olarak kullanıyorum yani andre, kolidor mutfak olarak şimdi daha iyi soğuyor bayiToshiba Ras 18 SKV modeli çok sattığını söylüyor Toshiba Ras 18 SKV modeli 25 tane geldigini ama 1 haftada 12 tanesini sattık dedi. PKVP modellerini sordum hatrı sayılır şekilde satışlarının beklentilerin üzerinde oldugunu iletti tabiki imkan meselesi.Toshiba klimaları gönül rahatlıyla kullana bilirsiniz bu benim yorumum.

Alıntıları Göster
    Toshiba ras 18 skv kullanıyorum. Bir süreden beri klimayı kapatırken sorun var. Şöyle anlatayım: klima çalışırken kapatma düğmesine basınca kısa bip sesi geliyor tam kapanmıyor. Tekrar açıp öyle kapatıyorum. Filtre ışığı yanmaya başlayalı böyle. Bundan mı kaynaklı acaba? Çözümü nedir bilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya727

Toshiba ras 18 skv kullanıyorum. Bir süreden beri klimayı kapatırken sorun var. Şöyle anlatayım: klima çalışırken kapatma düğmesine basınca kısa bip sesi geliyor tam kapanmıyor. Tekrar açıp öyle kapatıyorum. Filtre ışığı yanmaya başlayalı böyle. Bundan mı kaynaklı acaba? Çözümü nedir bilen var mı?

filitreleri temizle yerine tak sonra kumandanın üzerindeki en altta reset düymesi var ona veya ana ünütenin dışındaki siyah olan reset düymesi var onada basabilirsin 3 saniye bib bib diye ses cıkaraçak yanlış hatırlamıyorsam 5 kere birde klimayı kapatınca biraz açık kalması normal klima otomatik olarak bakteri temizliği yapıyor yaklaşık olarak 30 dakika sonra kendi kendine kapanıyor....

• Anladım kardesim teşekkürler. Daha once yapmıyordu yeni yapmaya başladı. Kapaninca timer ışığı yanıyordu. Filtreyi temizlemedim ama resete bastım şimdilik düzeldi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kaya hocam soğutma modunda ya da nem alma modunda çalışırken belli bir süre çalıştıktan sonra kapatılınca 15 dakika kurutma yapıyor kendini temizlemek için.muhtemelen sorun bu ..zaten bu esnada timer işığı yanar..15-20 dakika sonra kendiliğinden soner ve tam kapanır on panjur..filtre ışığı yandığında ise klimanın kendi ışık yanan kısımlarında bulunan reset düğmesine 3 saniyeliğine basılı tutmak da sorunu hallediyor..tabi filtreleride temizlemek kaydıyla..

iyi günler kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 28 Temmuz 2012; 0:14:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

quote:

kaya hocam soğutma mnca odunda ya da nem alma domunda çalışırken belli bir süre çalıştıktan sonra kapatılınca 15 dakika kurutma yapıyor kendini temizlemek için.muhtemelen sorun bu ..zaten bu esnada timer işığı yanar..15-20 dakika sonra kendiliğinden soner ve tam kapanır on panjur..filtre ışığı yandığında ise klimanın kendi ışık yanan kısımlarında bulunan reset düğmesine 3 saniyeliğine basılı tutmak da sorunu hallediyor..tabi filtreleride temizlemek kaydıyla..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

quote:

kaya hocam soğutma mnca odunda ya da nem alma domunda çalışırken belli bir süre çalıştıktan sonra kapatılınca 15 dakika kurutma yapıyor kendini temizlemek için.muhtemelen sorun bu ..zaten bu esnada timer işığı yanar..15-20 dakika sonra kendiliğinden soner ve tam kapanır on panjur..filtre ışığı yandığında ise klimanın kendi ışık yanan kısımlarında bulunan reset düğmesine 3 saniyeliğine basılı tutmak da sorunu hallediyor..tabi filtreleride temizlemek kaydıyla..

Tamam arkadaşlar teşekkürler.. yanan timer ışığıydı zaten. Bıraktım 15-20 saniye sonra kapandı..

filtre ışığı da yanıyor onu da temizleyeceğim bir ara..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam arkadaşlar teşekkürler.. yanan timer ışığıydı zaten. Bıraktım 15-20 saniye sonra kapandı..

filtre ışığı da yanıyor onu da temizleyeceğim bir ara..

Alıntıları Göster
    ben bir ay önce toshiba ras 16 skvr aldım normalde 70 tl gelen faturam bu ay 182 tl olarak geldi forumlarda okuduğum kadarıyla diger kullanıcı arkadaslara aylık 30 - 40 tl arası fark ediyormus, benim klimadamı bir sorun var acaba, izmirde yasıyorum bir ay boyunca 4 gün haricinde sürekli çalıştı. ilk aldığım hafta klima hava çıkış yerinden ince ince kibrit kutusu genişliğinde buzlar attı baktığımda iç ünitenin buzlanma yaptıgını gördüm, servis gelip baktı gazı normal ama genelde gaz eksikliğinden yapabilir deyip tekrardan gaz basıp gittiler o günden sonra bu sorunu yasamadım. ses seviyeside mitsubishiye göre beni tatmin etmedi, sogutma fonksiyonu iyi tatmin edici okadar faturayada tatmin etmeli zaten... ben bu marka ve modelden pek memnun kaldıgımı söyleyemem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: mm.mustafa

sanırım borunun belli bir metreden kısa olmaması gerekiyor.

Yok bugün onuda öğrendim.Eskiden Toshiba servislerine bakır boruyu piyasdan alınan standart borulardan havşaaçılmadan gönderiliyormuş.Siyah kauçuk izole ile.Dolayısı ile servis her halukarda iç ve dışa havşa açıyordu,boruda uzun gelirse kesiyordu.Şimdi ise bakırboru seti Arç,dd,ves. vs gibi beyaz polüretan izoleli havşaları açılmış hazır set geliyormuş.Yani fazlalığı kesip tekrar havşa açmak ile uyraşmamak için olsa gerek.

Bunun ne zararı olur derseniz ise zaman içinde klima arkasında hava sürkilasyonunu engelleyecek toz vs. birikimi daha çabuk oluyor.Sizinkinde yine çok fazla boru yok ,tek tur attırmışlar bazen klimanın arkası neredeyse kapanacak kadar doluyor.Buda hava sürkilasyonunu engelliyor.

Hayırlısı olsun,montaj güzel,benim söylediğim birazda kıllıktan oluyor.Ama sıkıntı olmaz.Ben olsaydım bırakmazdım orada o boruyu keserdim .Onun için değindim.

sağolun hocam.forumu çok uzun bir süreden beri takip ediyorum burada bu işi hakikatten anlayan bilen insanlardan birisi olduğunuzu düşünüyorum,ayrıca montajın, sizde güzel olduğunu söylüyorsanız montaj ile ilgili içim epey rahatladı artık.bu arada yeni foto ekledim boru arka tarafta bir değil iki tur döndü.

ayrıca sizin dediğiniz gibi borular benim önceki demirdökümdeki gibi havşaları açılmış hazır olarak geldi.

bu arada iç ünitede 8 adet filtre yeri var orjinal kutusunda 4 adet geldi.demirdöküm klima içinde 2 adet filtre yei var 1 adet gelmişti.bu durum biraz canımı sıktı.gerçi arayıp öğrendim bir çok klimada durum böyleymiş.madem 8 adet filtre tekma yeri var niye 4 tane yolluyorlar anlamıyorum.gerci toshıbanın yedek parçalarını temin edildiği yer olanhttp://www.totaline.com.tr/ ile görüştüm filtrenin tanesinin kdv dahil yaklaşık 52 tl ye filan geldiğini söyledi orada çalışan arkadaş.o zaman 4 x 52 =208 tl tutuyor diğer filtreleri almaya kalksak.demek bunun için yollamamışlar.tanesi 50 lira olunca alarko firması her klimadan 4 filtre eksik yollasa siz hesap edin artık..yurtdışında da durum böylemidir merak ediyorum doğrusu.

vatandaş 2500-3000 tl verecek sizin markanızı tercih edecek siz 200 liralık ?(gerçek hakettiği fiatının bu olduğu şüpheli) filtreyi vermeyeceksiniz.madem filtre sistemi var o zaman takın ya da 4 tane yerine 8 tane filtre koyup ürünü öyle satın.böyle saçma bişey hayatımda görmedim.demirdöküm klimamızda da aynısı olmuştu.dış ünite kutusu hasar görmüştü kargoda belki düşmüştür diye düşündük ama bu klimaların bir çoğunda durum böyle herhalde.

Alıntıları Göster
    şimdi okurken istemedende olsa konuya katılmak istedim bu işi yıllardır yapan birisi olarak şunu söylemeliyim klima arkasında kalan ve kesilmeyen borular klimanın daha verimli çalışmasına yarayacaktır.bir klima montajında olması gereken en az 3 metre borulamadır 50 cm gerekse bile bu klima kompresörünün gazı sistemde daha rahat dolaştırması için önemli bir durumdur.genelde arçelik ve vestel servislerinde bu her ne kadar yeni havşa acmamak için kesilmiyor diye düşünülsede şu an vestel ve arçelik başta olmak üzere bir çok firma aleminyum boru seti kullanıyorlar ve sadece baş kısmında bakır boru bulunuyor oda özel bir kaynak sistemiyle yapıldığı için boruyu kesme şansınız yok kestiğiniz taktirde değiştirmeniz şart başka türlü olması düşünülemez.montaj konusunda içiniz rahat olsun arkadaşlar çok güzel ve titiz bir işçilik yapmışlar kanalı da onlar yapmış galiba gerçekten güzel işçilik.güzel günlerde kullanın inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: gebzeklima

şimdi okurken istemedende olsa konuya katılmak istedim bu işi yıllardır yapan birisi olarak şunu söylemeliyim klima arkasında kalan ve kesilmeyen borular klimanın daha verimli çalışmasına yarayacaktır.bir klima montajında olması gereken en az 3 metre borulamadır 50 cm gerekse bile bu klima kompresörünün gazı sistemde daha rahat dolaştırması için önemli bir durumdur.genelde arçelik ve vestel servislerinde bu her ne kadar yeni havşa acmamak için kesilmiyor diye düşünülsede şu an vestel ve arçelik başta olmak üzere bir çok firma aleminyum boru seti kullanıyorlar ve sadece baş kısmında bakır boru bulunuyor oda özel bir kaynak sistemiyle yapıldığı için boruyu kesme şansınız yok kestiğiniz taktirde değiştirmeniz şart başka türlü olması düşünülemez.montaj konusunda içiniz rahat olsun arkadaşlar çok güzel ve titiz bir işçilik yapmışlar kanalı da onlar yapmış galiba gerçekten güzel işçilik.güzel günlerde kullanın inşallah.

Alıntıları Göster
    Ama bazı ustalar da diyor ki, arkaya dolandırılarak bırakılan boru dış ünitenin hava sirkilasyonunu engelliyor.

• quote:

Ama bazı ustalar da diyor ki, arkaya dolandırılarak bırakılan boru dış ünitenin hava sirkilasyonunu engelliyor.

• quote:

Bana bir tane ithal ürünlerde teknik bir bülten göstersinler min. boru mesafesi verilmiş olan ,yok böyle bir şey.O işten kaçmak ,yada aliminyum borudandır . Bir de klima montajının en can alıcı noktası havşa açmaktır,doğru ve sağlam havşa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Bana bir tane ithal ürünlerde teknik bir bülten göstersinler min. boru mesafesi verilmiş olan ,yok böyle bir şey.O işten kaçmak ,yada aliminyum borudandır . Bir de klima montajının en can alıcı noktası havşa açmaktır,doğru ve sağlam havşa...

Alıntıları Göster
    mat35 bu işten ne kadar anlıyorsun bilemiyorum bu konuda tartışma açmak da değil niyetim ancak dediğin doğru teknik bültenlerde yazmaz bazı şeyler fakat en az 3 metre olması gerekir bunu kim yapıyor yada yapmıyor onun için bir şey söyleyemem ancak olması gereken en az 3 metredir.cok fazla bırakılması halinde dediğiniz gibi dış ünite hava sirkülasyonunuda etkiler bu yüzden aşırıya kaçmamak lazım ve tabi klima kapasitesine uygun büyüklükte dış ünite askı konsolu da kulllanmak önemli bu konuda arkasında yeterli mmesafe kalması için

• quote:

Orijinalden alıntı: gebzeklima

mat35 bu işten ne kadar anlıyorsun bilemiyorum bu konuda tartışma açmak da değil niyetim ancak dediğin doğru teknik bültenlerde yazmaz bazı şeyler fakat en az 3 metre olması gerekir bunu kim yapıyor yada yapmıyor onun için bir şey söyleyemem ancak olması gereken en az 3 metredir.cok fazla bırakılması halinde dediğiniz gibi dış ünite hava sirkülasyonunuda etkiler bu yüzden aşırıya kaçmamak lazım ve tabi klima kapasitesine uygun büyüklükte dış ünite askı konsolu da kulllanmak önemli bu konuda arkasında yeterli mmesafe kalması için

Alıntıları Göster
    Arkadaşım alıntıları - nickleri birbirine karıştırmışsınız, lütfen baştan mesajları okuyarak doğru kişiye mesaj yazınız.

• quote:

Arkadaşım alıntıları - nickleri birbirine karıştırmışsınız, lütfen baştan mesajları okuyarak doğru kişiye mesaj yazınız.

Alıntıları Göster
    Evet en az 3 metre olmalı fakat yapan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antısekurıt

Evet en az 3 metre olmalı fakat yapan yok.

Nerede yazıyor o 3 mt. biri bana göstersin. Ama orjinal olacak,öle Türkçe yazan değil.Benim evdeki Japon 4 senedir 5 cm ile çalışıyor,cimilik işte kendi klimamıza bile kıyamadık boruya.

Temenni ile gerçekleri karıştırmayın.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.