Şimdi Ara

TOSHIBA KLİMA montajı ve kullanıcı deneyimi(RAS-10 ve 18 SKV-E) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
377
Cevap
2
Favori
42.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

Orijinalden alıntı: kaya727

quote:

quote:

Benim Toshiba da bugün nihayet teslim edildi. 10-15 gün içinde kurdurmak istiyorum.

Performansını merak ediyorum. Verdiğimiz paraya değer İnşallah.

hayırlı olsun hocam

bence güzel bir cihaz aldınız ,bu arada teslimatta sorun olmadı anlaşılan ,inşallah kurulumda da sorun çıkmaz ,ben çıkacağını tahmin etmiyorum ama insan faktörü işte belli olmuyor ,biliyorsunuz hocam aman aceleye getirmesinler daha önce oyalama taktiklerini bazı arkadaşlar anlatmıştı artık gerisi size düşüyor sorun çıkartmaya başlarlarsa bence vazgeçin firmaya şikayetinizi teferruatlı olarak bildirin (özellikle onlardan almadığım için zorluk çıkarıyorlar diye belirtin)

Komutanım bugün servisten randevu istedim bugün. Yarın kurar mısınız dedim. Haftaya cumartesine gün verdi. Yoğunuz dediler. Doğru mudur yanlış mıdır bilemeyeceğim ama haftaya da ekebilirler gibime geliyor. Yine de seçenek yok ilçede tek servis.

hocam her ikisi de olabilir ,zaten biraz bozulacaklarını biliyorduk

yanlış hatırlamıyorsam zaten sizinde pek aceleniz yok ,iş ki montajda bir gıcıklık yapmasınlar

haftaya da gelmezlerse bence firmaya şikayet edin ,kendi verdikleri gün gelmeyen servisin mazereti olursa bu işi savsaklıyorlar demektir ,ha sürekli problem çıkarırlarsa ben olsam mahkemeye bile veririm (ne de olsa zamanım çok )

ama şimdiden moral bozmanın gereği yok bence ,gerçekten işleri yoğun olabilir , öyle yada böyle mecburen takacaklar dediğim gibi montajda bir sorun çıkarmasınlar

Haklısın. Bende Rahat davranıyorum. pek ortamı germek istemiyorum. . Haftaya perşembe veya cuma ararım bir yamuk olacak gibi olursa müşteri hizmetlerini ararım. acelem de yok ama akşamları klima kullanıyorum. kurulsa da fena olmaz. Maç falan izliyorum özellikle hafta sonları.

• kaya hocam bir hafta geçti sonuç nedir
  • quote:

kaya hocam bir hafta geçti sonuç nedir

Klimam bu akşam kuruldu. Zaten cumartesine randevu vermişlerdi. İşcilik fena değil. Akşam saat 6 gibi geldiler. Yaklaşık 2 saat sürdü.

Cihazla ilgili olarak şuan için fazla birşey söylemem mümkün değil. Yalnız iç ünitenin ses seviyesinin beni tatmin ettiğini söyleyemem.

Bekodan sessiz ama ME ile arasında çok fark var. Gerçi evimdeki ME 25 lik Toshiba 50 lik. Bu kapasitedeki bir cihaz belki bu kadar sessiz olabilir. tek fan ve uyku modunda ses seviyesi düşük ancak fan seviyesi arttıkça seste haliyle artıyor. Vaktim olursa bir kayıt yapar eklerim.. Dış üniteden içeriye ses gelmiyor, dışarıda da az duyuluyor zaten ama o da ME den daha sesli.

Enerji tüketiminide soğutmada göreceğiz. Isıtmada çok fazla kullanmıyorum.

Yani keşke almasaydım gibi bir durum söz konusu değil. Beko televizyonun sesini bastırıyordu nerdeyse bu öyle değil ama yine de benim beklentimin altında.

Sonuç olarak daha kurulalı 2 saat oldu. 1.5 saat falan çalıştırdım. Cihazın kapasitesi yüksek olduğu için olsa gerek üfleme hızı çok fazla. sıcaklığı da iyi. İçeriyi gayet güzel ısıttı. Kullandıkça göreceğiz.

• quote:

kaya hocam bir hafta geçti sonuç nedir

Israrla vakum istemiştim. Getirmişler cihazı. Yaklaşık 10 dakika kadar vakum yaptılar. Yeterli yetersiz orası tartışılır ama müdahalede bulunmadım.
  • kaya hocam hayırlı olsun

montajda sorun çıkmadığına sevindim ,demiştim zaten ıh mıh etselerde mecburen kuracaklar

ben size me den sonra başkalarını beğenmezsiniz demiştim ve yine haklı çıktım, aslında bakmayın siz ben memnunum diyen diğerlerine onlar daha iyisini görmedikleri için öyle söylüyorlar ,ama siz neredeyse daha kötüsüne bile yönelecektiniz onun için artık buna razı olacaksınız

kötüden iyiye alışmak kolaydır da iyiden kötüye alışmak zordur bazen hiç alışılmaz ,yanlış anlaşılma olmasın sizin aldığınız cihaz iyi bir cihaz ama daha iyileri var bunu belirtmek için söylüyorum yoksa yine birilerinin bombardımanına uğramayayım sonra

kaya hocamla önceki görüşmelerimiz doğrultusunda cihaz hakkında yorum yapıyorum sakın yanlış anlaşılma olmasın diye bir daha belitmek istiyorum (neme lazım yardımcı olalım derken bir de hakarete uğradığımız çok olduğu için artık yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyorum)

• quote:

kaya hocam hayırlı olsun

montajda sorun çıkmadığına sevindim ,demiştim zaten ıh mıh etselerde mecburen kuracaklar

ben size me den sonra başkalarını beğenmezsiniz demiştim ve yine haklı çıktım, aslında bakmayın siz ben memnunum diyen diğerlerine onlar daha iyisini görmedikleri için öyle söylüyorlar ,ama siz neredeyse daha kötüsüne bile yönelecektiniz onun için artık buna razı olacaksınız

kötüden iyiye alışmak kolaydır da iyiden kötüye alışmak zordur bazen hiç alışılmaz ,yanlış anlaşılma olmasın sizin aldığınız cihaz iyi bir cihaz ama daha iyileri var bunu belirtmek için söylüyorum yoksa yine birilerinin bombardımanına uğramayayım sonra

kaya hocamla önceki görüşmelerimiz doğrultusunda cihaz hakkında yorum yapıyorum sakın yanlış anlaşılma olmasın diye bir daha belitmek istiyorum (neme lazım yardımcı olalım derken bir de hakarete uğradığımız çok olduğu için artık yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyorum)

Anlıyorum komutanım. Ben de cihaza kötü demedim zaten cihaz gayet iyi de SES seviyesi benim için önemli bir kriter olduğu için o tatmin etmedi sadece. Kuran adamda diyor bu cihazlar çok sessiz çok iyi cihaz diye ama daha sessiz olmasını beklemiştim ben. Beko ya göre gerçekten çok sessiz ama ME kadar değil.

ben kendi bütçeme göre F/P ürünü olarak düşündüm. ME NİN AYNI BÜYÜKLÜKTEKİ CİHAZINA 3400 TL para verecek durumum yok. Olsa bile salon için bu kadar vermezdim.

ısıtma ve içerideki havanın durumu gayet güzeldi. Her tarafı ısıttıyor. Ben başka bir odadan içeri girince hissettim. Bir de filitrelerden olsa gerek içeride hoş bir koku vardı.

ama tüm bunlar 2 saatlik bir kullanımla edinilmiş düşünceler. Zamanla daha net bir düşüncem olacaktır.

• Komutanım Toshibaya haksızlık ettiğimi anladım. Hem ME yi hem Toshibayı çalıştırdım ses ve performaslarını karşılaştırdım. ME daha sessiz ancak o 25 lik toshiba 50 lik. Toshibanın sesini kaydettim video olarak eklemeye çalışacağım. en düşük fandan en yüksek fana doğru kayıt yaptım.

Bu arada benim ve benim hanımın klima ile ısınılmaz düşüncesi de yıkılmış oldu. seneye büyük ihtimalle soba kurmayacağız. Gerçekten ısıtma performansı üst düzey. İçerinin havası gayet güzel. yaklaşık 40-50 dakikada 19 derece olan odayı 23.5 derece yaptı.

şuan benim bulamadığım veya klimada olmayan özellik: ben üflemeyi yere vermek istiyorum. o şeyin ismi aklıma gelmedi. ME de 12 kademe vardı bunda önündeki üfleme yönünü belirleyen swing yapan şeyin nerden değişeceğini bulamadım. swing tuşuna basınca bir hareketli bir de sabit. çok sıcak hava üflediği için için klimanın hemen önündeki kanepede oturmak şuan rahatsız edici. Onu tamamen yere doğru verebilirsem daha iyi olacak. eğer bu özellik yok ise bir eksiklik olarak kabul edebiliriz.

yani komutanım; 1000 TL fazla verip ME almak kesinlikle yanlış olurdu diye düşünüyorum şu an. Elektrik tüketimi ile ilgili kesin bilgiyi yaz ayında verebilirim. çünkü yazın her iki klimada en az 15 şer saat çalışacak. geçen yıl faturamın 230 TL ye çıktığı olmuştu. Toshiba ve bekonun yıllık tüketim değerlerini karşılaştırdığımda yıllık 150-160 TL fark edeceğini hesapladım ama yinede uygulamaya bakmak lazım.

Ya 7 dakika video çektim de ekleyemedim bir türlü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya727 -- 18 Aralık 2011; 15:32:10 >

• kaya hocam cihaz gayet sessiz gibi ama duvara değilde neden pencerenin olduğu kolona monte ettirdiniz onu anlayamadım

biliyorsunuz bizim iyi kötü kıyaslamamız bir çok veriye dayanıyor, bunlar ;

1.konfor

2.elektrik tüketimi

3.malzeme kalitesi

4.servis imkanları

bu özelliklerin hepsi bir klima da mevcut ise o zaman üst sınıf olarak niteliyoruz ,bu durumlara göre tam ulaşmamış olsa bile güzel cihaz diyoruz ,bu böyle devam edip gidiyor

işte bu sınıflandırma da sizin cihaz güzel cihaz katagorisinde oluyor

üst sınıf çok gereklimi diye sorarsanız bu iş zevkler ve renkler işine giriyor , kimileri için mutlaka gerekli ,kimilerine göre ise hiç gereği yok denilebilir ,sonra bu işte illa fiyat performans aramakta şart değil

tekrar hayırlı olsun güzel bir klimanız oldu sobayla uğraşmaya hiç değmez ,zaten daha ucuz olanı klima

• quote:

kaya hocam cihaz gayet sessiz gibi ama duvara değilde neden pencerenin olduğu kolona monte ettirdiniz onu anlayamadım

biliyorsunuz bizim iyi kötü kıyaslamamız bir çok veriye dayanıyor, bunlar ;

1.konfor

2.elektrik tüketimi

3.malzeme kalitesi

4.servis imkanları

bu özelliklerin hepsi bir klima da mevcut ise o zaman üst sınıf olarak niteliyoruz ,bu durumlara göre tam ulaşmamış olsa bile güzel cihaz diyoruz ,bu böyle devam edip gidiyor

işte bu sınıflandırma da sizin cihaz güzel cihaz katagorisinde oluyor

üst sınıf çok gereklimi diye sorarsanız bu iş zevkler ve renkler işine giriyor , kimileri için mutlaka gerekli ,kimilerine göre ise hiç gereği yok denilebilir ,sonra bu işte illa fiyat performans aramakta şart değil

tekrar hayırlı olsun güzel bir klimanız oldu sobayla uğraşmaya hiç değmez ,zaten daha ucuz olanı klima

Komutanım; sağ tarafı tuğla duvar olması lazım. şimdi duvara kurdurduğum zaman dar bir açıya üfleyecekti. tam tersi istimakette duvara monte etme şansı vardı. Usta bana bıraktı. istersen karşıya kurayım dedi. Ancak önceki klimayı buraya kurmuştuk. ve tam karşıya 6 metre uzunluğundaki salona üflüyor. bir duvar daha vardı oraya koysak kapıya doğru üfleyecekti. Yukarıdaki gerekçelere ek olarak: kiracıyım. Ev sahibimin evinin bir yerini daha deldirmek istemedim. Şuan evet estetik olarak güzel gözükmüyor. Ancak en ideal üfleme alanı burasıydı.

• quote:

şuan benim bulamadığım veya klimada olmayan özellik: ben üflemeyi yere vermek istiyorum. o şeyin ismi aklıma gelmedi. ME de 12 kademe vardı bunda önündeki üfleme yönünü belirleyen swing yapan şeyin nerden değişeceğini bulamadım. swing tuşuna basınca bir hareketli bir de sabit. çok sıcak hava üflediği için için klimanın hemen önündeki kanepede oturmak şuan rahatsız edici. Onu tamamen yere doğru verebilirsem daha iyi olacak. eğer bu özellik yok ise bir eksiklik olarak kabul edebiliriz.

Kumanda yenilerde değişmediyse FIX tuşuyla ayarlayabilirsiniz.
  • arkadaşlar merhaba,

antalya'da oturuyorum. kendim sharp 12lik inverterli klima kullanıyorum odam 16m2 ve memnunum.

kayınpeder için klima araştırıyorum. salona konulacak ve aşağı yukarı 35m2 kadar. batı ve kuzey cepheli oda. ucuz olması açısından toshibanın ras18skv http://www.toshiba.com.tr/site/RAS18SKV.htm modelini veya ras16skvr http://www.toshiba.com.tr/site/RAS16SKVR.htm düşünüyoruz. ME msz-ge50va modeli 4100 tl civarı ve arada nerdeyse 1000tl fark var. sizce 35m2 odayı ısıtır mı?

• ras 18skv cop: 3,42 eer: 2,82 (yabancı siteden aldım)
    ras 16skvr cop: 3,62 eer:3,23

me mszge50va (18lik) cop: 3,71 eer: 3,30

mhi dxk serisi 18lik cop: 3,63 eer: 3,21

sharp ay-xpc18lr cop:3,77 eer:3,40

ras 18skv'den vazgeçtim gibi. çünkü cop ve özellikle eer değeri çok düşük. yazdıklarım nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay

ras 18skv cop: 3,42 eer: 2,82 (yabancı siteden aldım)

ras 18skv'den vazgeçtim gibi. çünkü cop ve özellikle eer değeri çok düşük. yazdıklarım nasıl?

Toshibanın verilerine aşağıdaki linkten bak.

http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Montaj/ToshibaRAS_Suzumi_tveri.pdf

ras 18 skv nin verileri 3.52 ve 3.72 gözüküyor. Sonuçta sen yabancı siteden almayacaksın Türkiye ithalatçısının verilerine bakman lazım. Ürün serileri ve teknik verileri ülkelere göre değişkenlik gösterebilir

• quote:

Komutanım Toshibaya haksızlık ettiğimi anladım. Hem ME yi hem Toshibayı çalıştırdım ses ve performaslarını karşılaştırdım. ME daha sessiz ancak o 25 lik toshiba 50 lik. Toshibanın sesini kaydettim video olarak eklemeye çalışacağım. en düşük fandan en yüksek fana doğru kayıt yaptım.

Bu arada benim ve benim hanımın klima ile ısınılmaz düşüncesi de yıkılmış oldu. seneye büyük ihtimalle soba kurmayacağız. Gerçekten ısıtma performansı üst düzey. İçerinin havası gayet güzel. yaklaşık 40-50 dakikada 19 derece olan odayı 23.5 derece yaptı.

yani komutanım; 1000 TL fazla verip ME almak kesinlikle yanlış olurdu diye düşünüyorum şu an. Elektrik tüketimi ile ilgili kesin bilgiyi yaz ayında verebilirim. çünkü yazın her iki klimada en az 15 şer saat çalışacak. geçen yıl faturamın 230 TL ye çıktığı olmuştu. Toshiba ve bekonun yıllık tüketim değerlerini karşılaştırdığımda yıllık 150-160 TL fark edeceğini hesapladım ama yinede uygulamaya bakmak lazım.

Ya 7 dakika video çektim de ekleyemedim bir türlü..

Müdür ME te 12 kademe flap ayarı yok,ya yanlışın var yada benim yanlışım var.

• Orijinalden alıntı: antısekurıt

Komutanım Toshibaya haksızlık ettiğimi anladım. Hem ME yi hem Toshibayı çalıştırdım ses ve performaslarını karşılaştırdım. ME daha sessiz ancak o 25 lik toshiba 50 lik. Toshibanın sesini kaydettim video olarak eklemeye çalışacağım. en düşük fandan en yüksek fana doğru kayıt yaptım.

Müdür ME te 12 kademe flap ayarı yok,ya yanlışın var yada benim yanlışım var.

Tek tek saymadım ama aklımda bir 12 kalmış. Kılavuza bakmak lazım. Benim kullandığım sesi mszge25va.

Şimdi teknik verilerine baktım 7 ayrı ayar olduğu yer almış. ısıtmada 150 soğutmada 100 derece açıyla dağıtacağı yazılmış.

Toshiba da buldum FİX tuşuyla flap ayarı yapılabiliyor. Ancak tam istediğim gibi yere veremedim. hafif eğiki bir açıyla üflüyor.

12 rakamı başka bir klimadan aklımda kalmış demekki...

• quote:

Orijinalden alıntı: mterdemli

quote:

ras 18 skv nin verileri 3.52 ve 3.72 gözüküyor. Sonuçta sen yabancı siteden almayacaksın Türkiye ithalatçısının verilerine bakman lazım. Ürün serileri ve teknik verileri ülkelere göre değişkenlik gösterebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta

quote:

quote:

Kocausta sanki biz klimaları eer,cop olarak kıyaslarken yanlış yapıyoruz.
    Arkadaşın vermiş olduğu modeller arasında sadece şharp ta iyonizer ve plazma.
    Diğerleri kuru cihaz,iyonizer ve plazmanında bi tüketimi var sonuçta buda cihazın tüketimini değiştirdiğine göre,dolu cihazlarda eer ve cop düşük çıkması normal değilmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: antısekurıt

quote:

quote:

quote:

Kocausta sanki biz klimaları eer,cop olarak kıyaslarken yanlış yapıyoruz.
    Arkadaşın vermiş olduğu modeller arasında sadece şharp ta iyonizer ve plazma.
    Diğerleri kuru cihaz,iyonizer ve plazmanında bi tüketimi var sonuçta buda cihazın tüketimini değiştirdiğine göre,dolu cihazlarda eer ve cop düşük çıkması normal değilmi.

bütün mesajlara ben de buradan cevap vermeye çalışayım

birincisi klima değerlerinin yabancı sitelerde farklı olması türkiye de farklı olması türkiyenin ayıbı ,çünkü A-B-C-D sınıflarını belirleyen değerler avrupa dan alınmış değerlerdir eğer bir cihaz avrupa da 2,82 bildirilmişse bu cihaz A sınıfı olamaz ha iddia eden varsa kendi yaptıkları testleri ortaya koyarmak zorundadır ,ancak ne yazık ki türkiye de bir çok kurum kuruluşun at oynatacağı zemin olduğundan isteyen istediği cihaza A veya A++ gibi yazıp satıyor ,ha inanmayan varsa ve bu firmalar kendilerine güveniyorlarsa bir bağımsız ölçüm firmasına cihazlarını gönderip test ettirsinler ,ben iddia ediyorum A denilen çoğu cihazın D sınıfına bile girmediği görülecektir,yani bir cihazda en önemli veri eer ve cop değerleridir ve boşverin gitsin denilemez,en azından o firmalar cihazın değeri ne ise onu yazsınlar alanlarda bilerek alsın

diğer arkadaşın iyonizer ve plazmanın da tüketim yapacağı konusu bir derece doğru bir derece yanlış

doğru, çünkü filtreler bir derece olsa havanın emilmesini ve dolayısıyla üflerken yeterli ısıya ulaşmadan üflediği için bir kayıp olacaktır,hele ki filtreler çok kirlenmişse tüketim çok olacaktır

yanlıştır , çünkü iyonizer denilen olay öyle abarttıkları gibi bir olay değil ,iyonizer de akım çok düşük ama volt çok yüksektir bu yüzden harcadığı elektrikte çok çok küçük bir değerdir

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler link için,

o halde, üst satırlarda bahsettiğim ras 18skv cop: 3,72 ve eer:3,52 değerleri ile iyi görünüyor. benim taktırmak istediğim odada iş görür mü? fiyat olarak da çok iyi. fiyat linki

• toshiba klima ile ilgili fazla bir filtre yok gibi. ama sharp'ta ise baya bir filtre ve plasma cluster vb. özellikleri çok fazla fakat fiyatı yüksek geldi bana. bugun iklimsa bayisine 18'lik inverterli sordum. 3,850 tl. 12 taksit ifyat verdi. bayide klimayıda gördüm baya bir büyük iç ünitesi. diğerleri nerdeyse yarı boyutunda
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.