Şimdi Ara

Toshiba HDD Recovery (D diskinden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
8
Favori
55.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu günlerde format atayım derken bazı sorunlar yaşadım... Bilgisayarım bootmgr eksik hatası veriyordu ve açılmıyordu. F8 deki kurtarma menülerine de giremiyordum. Toshiba servisine gittim. İşletim sistemi hatalarının garanti dışı olduğunu ve sistemin bir daha yüklenmesi gerektiğini söylediler. Orjinal L775 Toshiba revocery cd'si ile sistemi bir daha yükleyeceklerini söylediler ve bunun için de benden 60 TL istediler Bunun üzerine ben de kendi kendime çözümler aramaya karar verdim. Eve gittigimde aklıma D:\HDDRecovery kısmındaki 13 gb lık ToshibaHDD Recovery dosyaları geldi... Bunlarla orjinal sistemi bir daha yükleyebileceğime karar verdim... Bir arkadaşımdan temin ettiğim Windows 7 CD si ile windows 7 home premium u kurdum.... Daha sonra bilgisayarı açtığımda recovery dosyalarını olduğu yerde durduğunu fark ettim. ve aşagıda anlatacağım adımlarla Toshibanın orjinal windows sistemini kurdum... Sonuç olarak ilk aldığım günkü gibi oldu
    Not: Tüm bunları yapabilmek için bir hafta boyuca gece gündüz uğaştım desem yeridir...

    1. D:\ HDDRecovery klasörüne erişebilmeniz için bilgisayarınıza herhangi bir windows un kurulu olması gerekir... Eğer bilgisayarınız açılmıyorsa herhangi bir windows cd'sinden windows'u kurun.
    Windows'u açarken F8 deki menüye girdiğimizde aşagıda gördüğünüz gibi Toshiba HDD Recovery seçeneklerde bulunmamaktadır.

     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)


    2. Bilgisayarınıza 1MB boyutundaki 7-Zip'i kurun...(burdan kurabiilirsinizwww.7-zip.org )
     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)

    3.Bu klasöre gelerek ( D:\HDDRecovery\SWImg ) ilk swm dosyasına sağ tıklayıp 7-zip ile açın.
     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)

    Buradan winre.wim'i bulun (D:\HDDRecovery\SWImg\14127XSP.swm\1\Recovery\WindowsRE\wimre.wim) ve masaüstünde yeni bir klasöre kopyalayın..
     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)

    4. C diskini açın. Alt tuşuna bastıktan sonra Araçlar burdan da Klasör seçeneklarine gelin. Buradan gizli dosyaları göster deyin ve aşağıda bulunan "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" tikini kaldırın... ve uygula deyin.

     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)


    5.Şimdi masaüstünde oluşturduğumuz yeni klasördeki winre.wim'i kopyalayın. Bu klasörü bulun " C:\recovery\0ffdb386-3a5a-11de-b603-001e33972569 " ve yapıştırın. Var olan dosya ile değiştirilsin mi diyecek, onaylayın
     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)


    Hepsi bu kadar Şimdi tek yapmanız gereken bilgisayarı yeniden başlatıp
    F8 deki Toshiba Hdd recovery menüsüne gitmek.....

     Toshiba HDD Recovery (D diskinden)


    Sonuç olarak boşu boşuna 60 tl vermek yerine burdan toshibanın orjinal windows sistemini kendiniz kurabilirsiniz...


    2. Yöntem ( Yeni bulduğum yöntem )


    1 - Bu yöntem için elinizde bir flash disk olması gerekir. ilk önce flash diskimizi biçimlendiriyoruz(Ntsf olarak biçimlendirin). Daha sonra burdaki rar dosyasını indirip içindekileri flash diske kopyalayın....

    2 - Şimdi tek yapmanız gereken bilgisayarı yeniden başlatıp F12'den flash disk ile başlatmak ve aşağıdaki adımları izlemek....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed cy -- 20 Aralık 2013; 19:15:19 >







  • Güzel paylaşım.Cihazı ilk aldığında CD oluşturmamış yada CD lerne zarar gelmiş arkadaşlara yardımcı olucaktır.Sonrasında bence sende cihazın recovery sini CD lere al.HDD değişimi vs de sorun yaşamamış olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black.rain

    Güzel paylaşım.Cihazı ilk aldığında CD oluşturmamış yada CD lerne zarar gelmiş arkadaşlara yardımcı olucaktır.Sonrasında bence sende cihazın recovery sini CD lere al.HDD değişimi vs de sorun yaşamamış olursun.

    Ben zaten ilk aldığımda recovery dvd'si oluşturmadığım için başıma böyle bir geldi... 4 dvd ile recovery dosyalarını aldım her ihtimale karşı....
  • Arkadaşlar 2. yöntem eklenmiştir
  • Ben de daha önce yanlışlıkla recovery bölümünün konumunu silmiştim(demek istediğim kendisini değil de koordinatları gibi bir şey, sabit bellek içinde kaybolmuş gibiydi). Boot ekranında ismi görünmesine rağmen sorun çıkarıyordu.
    Sorun tam olarak benzemese de yardımcı olması açısından kendi konumu paylaşayım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_56942868/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56942868
  • Hocam Allah razı olsun çok makbule geçti beni büyük dertten kurtardın.

    Dalgınlıkla arkadaşın bilgisayara kendi bilgisayarıma format atar gibi başladım sonradan aklıma geldi düz windows istemediği elinde de recovery dvdleri yok. Vallaha çok iyi oldu konu saatlerdir araştırıyorum nasıl olur diye birşey daha öğrenmiş oldum :)
  • bende de l 655 var f8 menüsünden repair bölümüne girmiyor 400mb lik bi bölüm var onu da silmedim ayrıca c:/recovery klasörüde yok benmi oluşturacağım acaba yardımcı olursanız
  • ULTRA ACİL !!!

    Dediklerini aynen uyguladım usb'den hdd reco. yapıyordum herşey seyrinde gitti (bilgilerin için çok sağol)

    AMA reco. tam %20 civarına yaklaştığında elektirikler gitti ve laptobum kapandı.

    Şimdi pc açtığımda BOOTMGR eksik
    YENİDEN BAŞLAT ctrl + alt+ del
    diyor.

    yeniden başlatınca da, f8 yapınca da ,f2,f12 yapınca da esc ye basınca da hep bu yazı çıkıyor yardım lütfen
  • boot bir windows dvd si varsa onunla geçici olarak bir windows sürümü kurun ve üstteki adımları tekrarlayın hdd deki recovery silinmediyse sorun olmayacaktır.
  • boot derken ? terimsel bilgilerim yok kusura bakmayın. bir win 7 32 bit cd buldum onla formatlamayı denedim. yedeklediğim dosyaları sildi ama recovery falan hala duruyor onları görebiliyorum fakat format atamıyorum. windowsu kurucak bir bölüm veya ayrılmış bir bölüm yok diyor.

    formata başlarken..
    AYRILMIŞ (SYSTEM)
    BÖLÜM 1
    BÖLÜM 2 diye 3 tane seçenek vardı sisteme kurulmuyordu diğerlerini de sildim kurdum biçimlendirdim falan ama atamadım format bi faydası olmadı :S

    HDD recovery için flash a yuklediğim klasorleri dvd ye çektim ordan da denedim ama f8 tamamen iptal..
  • Hocam ozaman sizin C silinip biçimlendirilirken elektirkler gitmiş bölümlenmemiş alan olarak kalmış. Siz denemişsiniz sanırım ama tekrar anlataım belki kaçırdığınız nokta vardır.

    Boot dediğim açılışta CD den başlatma olayı varya o işte. Boot edilebilir CD DVD USB diye geçer bu terim. boot edilebilir yani açılışta pc nin görebileceği bir windows 7 dvd si ile pcyi açın.

    Kuruluma geçin dosyalar kopyalanıyor falan filan diyecek ..

    Daha sonra kurulum ekranı gelecek dil seçeneği klavye..

    Kurulum ksımını seçme gelir. Yükseltme ve özel diye. Özel 'e tıklayacaksınız.

    Özel 'e tıklayınca HDD deki tüm bölümler gözükür orada ve tehlikeli kısımda burasıdır. Yanlışlıkla HDD recovery'i silebilirsiniz aman dikkat. Şimdi D: sürücüsü yani recovery nin olduğu kısımın haricinde C diye bir sürücümüz olması lazım ama sizde kurulacak bölüm yok diye hata veriyorsa makine, büyk ihtimal bölümlenmemiş alan olarak gözükecektir C sürücüsü.

    Yapacağımız basit aslında. D: yani hdd recovery nin olduğu sürücüye hiç dokunmadan diğer boş olanları seçip önce bi sil diyelim. Sonra tekrar seçip biçimlendir diyelim ve birincil C sürücümüz oluşmuş olacak. Sonra o seçili haldeyken ileri diyerek kuruluma devam edebilirsiniz.

    Aman dikkat işlemlerin hiç birinde D sürücüsü yani recovery nin olduğu sürücüye dokunmayın yoksa o da gider DVD niz yoksa kurtaramazsınız.


    Diğer bir seçenek ise. recovery nin durduğunu tahmin ediyorum silmemişsinizdir sanırım. laptoptan HDD yi sökün harici hdd gibi başka laptop a bağlayıp D deki recoveryi yedekleyin. Sonra yine kendi cihaza takın hdd yi ve windows dvd si ile kuruluma gelin bu sefer çıkan bölümlerin hepsini silin ve baştan bölümleyin. yarıya yarıya bölsenizde fark etmez. Kurulum bitince D ye yedeklediğimiz recoveryi atın ve arkadaşın anlattıklarını yapın.

    Tabi recovery yi kopyalarken klasör seçeneklerinden gizli sürücüler, gizli dosyalar falan hepsi açık olsun yukarıda arkadaş göstermiş. Lazımlı bir dosya vardır kaçırmayalım.

    Bunun dışında aklıma yöntem gelmiyor şu anda :D




  • Allah senden razı olsun, kaç gündür bununla uğraşıyorum ellerine kollarına sağlık.
  • Her iki çözüm yöntemini de denedim olmadı. Toshiba servisten cdleri istedim. 30 tl ücret ile bana gönderdikleri cdler bozuk çıktı. Bilgisayarı tekrar cdler ile birlikte servise gönderdim bakalım ne olacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem310 -- 26 Aralık 2012; 21:32:53 >
  • edit : yanlış konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falco Peregrinus -- 27 Aralık 2012; 10:50:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam C:\recovery klasörüne erişim engellendi diyo nasıl açabiliriz :S
  • Allah razı olsun. Çok işime yaradı. Hdd recovery gözükmüyordu. ilk seçeneği uyguladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 21 Ocak 2013; 18:26:37 >
  • dostum çok sağol nasıl yapacam diye 2sabahladım çok teşekkür ederim.
  • Herkese kolay gelsin. Benim sorunum recovery cd oluşturmak istiyorum ancak başaramıyorum. "no hdd recovery area" şeklinde bir uyarı çıkıyor. Yukarıda yazılı adımları izlemek istedim ancak bende "C:\HDDRecovery" adında bir dosya yok. Hat sizce nereden kaynaklanıyor. Daha yeni format attırdım bilgisayarıma herşey güzelken oluşturmak istiyorum kurtarma cdsini. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimmy07

    hocam C:\recovery klasörüne erişim engellendi diyo nasıl açabiliriz :S

    C:\Recovery klasörüne sağ tıkla: Özellikler>>>>>>>Güvenlik>>>>>>Gelişmiş>>>>>İzinler>>>>Düzenle>>>Diğer Kullanıcı ya da Gruplar>>Gelişmiş>Şimdi Bul. Buradan kullandığın windows hesabını seç. Ondan sonra klasöre girebilirsin..
  • Bende Sürekli Burdan Atarım... Güzel Paylaşım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.