Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
19
Favori
192.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Albani hocam benim tv FW güncelemek istiyorum ama olmuyor hata veriyor yetkili servis danışın mesajı alıyorum ben de size sormak istedim.
    FW sebebim şu geç açılma sorunundan belki kurtulurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş FW istemez,nereden çıkardın şimdi bunu yaw,Tosh lar da genelde FW olmaz ya da hiç olmaz,sen diğer sorunlu veya dandik paneller ile Tosh ları özellikle de SV leri karıştırma!

Ancak ben yine de hem bilgi tazelemek hem de bu FW durumunu günceleştirmek adına daha önce ki yılarda da yazmıştım bir kez daha yazıyorum!

1-Toshiba SV6xx Serisi(USA SV67x serisi dahil) 2009 Model olup bugüne kadar neredesye 6 yıl içinde sadece 2 defa FW çıkardı!!

2-Avrupa SV6x serisi için 2010 yılında tesbit edilmiş iki bug vardı

A-HDMI portların 2/3/4 tanesi şayet çeşitli cihazlara bağlı ise(veya sadece iki adet port kullanılıyorsa) bu ext.cihazlar arasında geçiş yapılırken
    panelin speaker larından bir ses geliyordu! hafiften ama duyulacak bir sesti bu,ilk bug bu idi

B-ikinci bug ise paneli kumanda dan açarken veya kapatırken panelin 20/30 veya 40sn sonrası kapanması idi!! veya biraz daha geç olabiliyordu bu süre

Şimdi burada PWB ye özgü olarak;daha doğrusu Tosh sistemine özgü olarak,Tosh lar da bu açılma/kapanma süresi genelde uzundur ve normal de 12/15saniyedir!
    bunu bilerek böyle yapıyorlar,yoksa salt panel geç kapanıyor açılıyor olayıyla alakası da yoktur!!
    Bazı durumlar da özellikle kapanırlen bu süre 30/40sn de sürer/sürebilir ama herhangi bir sorun yoktur!
    Bazen panel kapanır ama paneldeki kırmızıled geç sönebilir 40 veya 60sn gibi veya 1/2dk. da sürebilir bu da normaldir!

Gördüğüm kadarıyla da bugüne kadar SV lerden ciddi yi biırakın tek tük bile PWB hatası çıktı diyemem!

Ancak TR nin malum voltaj sorunları malumunuz!! işte ben asıl buna güvenmiyorum ve şayet voltaj sorununuz varsa tavsiyem her zamanki gibi Voltaj Regülatörü kullanmanızdır!!

Not;Tosh PWB ler piyasada gördüğünüz tüm TFT-LCD lerin içinde en iyi ve kaliteli PWB ye sahiptir kolay kolay su koyvermezler!
    örneğin diğer panelim olan 42lik WL863 de açtım inceledim bir kaç defa süper kalitede PWB ve HVB katları vardır hiç bir panelde böyle değildir,gerek HW kalitesi gerekse de
    işçilik v.s tek kelimeyle mükemmeldir,kısaca "diğer markalar" ile bunu karıştırmayın ltf!

++
    Bir diğer konu ise Tosh larda Samy/Phil/LGE v.s gibi zırt pırt FW filan çıkmaz hatta hiç çıkmaz,çünkü "sorun yoktur" Tosh panellerde

Ve son olarak Tosh lara FW atmak da çok zordur yaw,ben sadece deneme için iki defa bu işlemi yaptım ve o zaman da bunları yazmıştım ama sizler FW yüklemenize hiç gerek yok diye"de
    yazmıştım!

Yukarıca BUG diye verdiğim sorunlar,gördüğüm kadarıyla bazı partiler deçıktı ve TR de yine bildiğim kadarıyla hemen hiç çıkmamıştı,daha çok ID si xxB olan UK deki SV lerde bu Bug lar çıkmıştı(İngiltere)

TR deki bahsedilen geç açılma bence normaldir! örneğin benim panelde yaklaşık böyle FW yüklediğim halde ama sen de süre ne kadar örneğin??

FW atmak ise tam bir işkence gibi yaw iki defa yaptım ama nasıl yaptığımı bile unuttum sanırım 3/3,5 sene oldu

Zor ve sıkıntılı idi defalarca deneyip yapabilmiştim ki millete bunu hem anlatmak hemde nedir ne değildir v.s diye ama kimseye FW yüklemeyin demiştim açıkçası

Sanırım bir de 2012 de Fw çıktı ama bu ne için idi bunu da bilmiyorum hiç bir şey farketmemişti çünkü,açıklaması da yoktu zaten!

Bence bırak dursun hele de anlamıyorsun hiç elleme!

Nedir bu sendeki on/oıff süreleri???

CAN

• Bendeki problem sadece açılırken o da 4.5.6 saat tv kapalı kalırsa çok bekletiyor ama açılıyor genelde sabahları oluyor yarın sabah saat tutarım
    Kapatırken hiç problem yok
    Benim problem gün içindeki ilk açılma süresi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takılma dostum buna problem filan yok,aynen devam ediyorsun,bu bekletmeler ayrıca iyidir işi sağlama alıyor PWB
  • Biraz ufaktan tüyo vereyim eski Tosh çu dostlarımıza

Bugün ilk olarak Sony başlığından bir şeyler yazdım şu yeni çıkacak L/X9x serisi için...

Panel bizim SV ler gibi "Full-LED+LocalDimming" öyle çakma filan da değil yani harbi "FALD" panel

Umarım Avrupaya gelir sonra da TR ye gelir nede olsa Tosh paneller için bir "TNB" faktörü var ve bir de bunların acaip fiyatları var!

Paneli bir kaç aydır incelemeye aldım,ancak aslında bu panel geçtiğimiz yıl çıkacaktı,Tosh da işler bir tuhaf gittiği için heriflerin ne yapacağı belli olamıyor bir türlü....

USA dan da bazı forumlara bakıyorum,şimdilik oaralıklar da aman aman bir bilgi ve kaynak v.s yok,Japonya dan bazı yerler buldum ama çoğu "Japonca" çözmek zor
    panel bana biraz sıkı gibi geldi,4K olmasını zaten geçiyorum çok da önemli değil yeterki panel SV gibi veya ilerisi olsun yeter 4K hikaye olur o zaman ama bu panel
    tabiki 4K,"CEVO Engine" ise revizyona girmiş ve umarım sağlam bir motor çıkarırlar!

++

• albani kullanıcısına yanıt
    can bey diğer başlıkta da yazmıştım ama asıl tosh yeri burası buraya da yazayım;

toshun 2014 modellerinde FALD kullandığını daha önce yabancı sitelerde okumuştum,

hatta sadece 4K modeli olan L94x de değil 2K modeli olan L74x modelinde de FALD kullandığı yazıyordu

eğer bu yıl ki modelleri L94&L84 (4K) ve L74(2K) FALD çakma değil "gerçek" anlamda kullanılmış ise (ki siz kullanıldığını söylüyorsunuz) ve sizin de zaten bu tekniği en iyi yapan/kullanan firmanın tosh olduğunu söylediğinizi düşünürsek tosh piyasaya çok sıkı dönüş yapabilir

AMAAAA

bu toshun garip, anlaşılmaz hatta saçma diyebileceğimiz satış politikasını zaten hep söylüyorsunuz
    belki de mu modellerin hiçbiri ne avrupaya ne türkiyeye gelmeyecek

2K modeli olan L74x modeli avrurada satışa başladı bi kaç sitede görmüştüm; 42L7453:800euro, 47L7453:1000euro ve 55L745:1300euro

tabi bizim ülkemize hangileri gelir ne zaman gelir !!!

umarım tosh hem 4K hem de 2K olan FALD modellerini türkiyede doğru fiyat politakası ile satışa sunar

genel yorum ve paylaşımlarınız için teşekkürler

• Öncelikle L7/8 leri aynen geçiyorum! bunlar da farklı bir durum var,bahsettiğim 9x ise Japan market için sanırım bitti bile,kısaca biz 9x lara bakalım şimdi+

AMAAAA var ya işte zurnanın zırt dediği yer de burası,Tosh-Europa veya Tosh-TNB işi "süper" bildikleri için bu bahsettiğim panel de gelmeyebilir

Ancak ben bundan önce USA ve Japan dan "kullanıcı yorumlarını" merak ediyorum,o malum TEST Siteleri ve Uzman diye geçinen bazı yerleri sallayıp geçiyorum onlarla hiç işim olmaz
    bana kullanıcı yorumları lazım olayı çözmem için,gelip-gelmemesini zamanı gelince düşünürüm gari,ya da TNB ile yeniden başlarım görüşmelere,zaten gelse 1000 veya 2000 tane
    gelir daha fazlası pek gelmez!

Şu anda satılan Avrupa L7x serisini geç bir kalem!

2014 olarak iki paneli incelemeye başladım

1-Tosh(bahsettiğim panel sadece!)
    2-Pany nin HiEnd AZ9x serisi(bu da şimdilik FALD deniyor,ama harbiden böylemi ben pek inananamıyorum,çünkü bu herifler Pro-LED çakmasını 3 senedir local dimming diye yutturuyorlar yaw
    ancak bu panelleri de takip ediyorum

ANCAK Pany/TR işi bıraktı artık,dolayısıyla bu panelleri getirmeyecekler,belki sadece Paralelci çakallar getirir ama onlardan ben tırnak çakısı bile almam yaw

3-Samy 4K ları da "yedekte" tutuyorum! en azından bunlar var ve geliyor v.s ayrıca panel de oldukça iyi ve malum Samy nin saç-baş yolduran sorunları çıkmazsa bu da kulvara girer

başka takip ettiğim şimdilik bir panel yok ama ben aslında sadece Tosh lara odaklandım gerisi çok önemli değil++

• albani kullanıcısına yanıt
    Sa hocam kolay gelsin, pm atayım istedim ama malesef pm'niz kapalı sanırım. 2 Adet tv alacağız. 40 yada 42'' full hd dahili uydu alıcılı smart özelliklide olabilir smart özelliksizde olabilir, Ne çok iyi nede çok kötü, orta ayarda 1000- 1300 lira arası uygun fiyatlı tv olarak ne önerebilirsiniz? Bir çok televizyon var o fiyat aralığında ama size sormadan almak istemedik. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılar.
  • 45 dakika oldu hala tv açılmadı servise göndericem
  • satışları başlamış L9363... albani üstad fiyat performans yorumunuz nedir?

TOSHIBA 84L9363 Ultra HD 3D Smart LED TV 51,999 TL
    TOSHIBA 65L9363 Ultra HD 3D Smart LED TV 19,999 TL
    TOSHIBA 58L9363 Ultra HD 3D Smart LED TV 11,899 TL

http://www.toshibashop.com.tr/TOSHIBA-58L9363-Ultra-HD-3D-Smart-LED-TV,PR-66141.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsage -- 4 Mayıs 2014; 21:56:55 >

• oldsage kullanıcısına yanıt
    yanlış bilmiyorsam bu seriler( L93xx, L73xx) 2013 yılına ait,

2014 serisi avrupa pazarına satışa sunulan toshlar L94xx, L84xx, L74xx şeklinde olması lazım

bu TNB tv satış işine pek önem vermiyor gibi o yüzden can beyin hep dediği ya türkiyeye gelmez ya 1 yıl sonra gelir

aslında ben de bu yıl ki toshları merak edeiyorum ama albaninin dediği seri (L94xx) bana biraz fazla gelir; tabi gelirse

o yüzden L74xx serisini bekliyorum, tabi albani bu serinin teknik olarak L94 gbi olmadığını söyledi ama "orta" segment f/p bi ürün kovalayanlar için belki de iyi tercih olur,

tabi daha ürün gelmeden (fiyat belli olmadan), kullanıcı yorumları çıkmadan bunları konuşmak (f/p) filan biraz komik gibi ama

tvlerin şimdiden konuşuluyor olması uzun süreden sonra piyasaya tosh tarafından FALD tvlerin sürülüyor olması (tabi ZL serisini saymazsak)

albani hocamı takipteyiz bu konuda...

düzeltme; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraf -- 5 Mayıs 2014; 8:47:22 >

• Can Bey Merhaba,

Panel arizasindan once 46zf sonrasinda ise senelerdir 46sv685 kullaniyordum. Yurtdisina tasindigim icin paneli Tr de birakmak zorunda kaldim, cok uzun zamandir yeni panel takip etmiyorum, muhtemelen hala muadili yok ama 46sv685'e en yakin ne tavsiye edersiniz? Tesekkurler
  • bi yıldırım düştü,
    sigortalar attı...vs
    benim SV685 55 tv gitti.
    açılmıyor.
    üst kattakinin de buzdolabı gitmiş.
    toshıbanın elazığda servisi de kapanmış.
    ben şimdi naapsam?
    bu TV yi kimlere göstersem?
    yardımc olanlara şimdiden çok teşekkür ederim. :(
  • tmm, servis varmış, ulaştım.
    yarın akşam bakacaklar.
    inş masraf çok olmaz.
    servis görevlisi, hiç tamir ettirmeseniz dahi servise taşıma ücreti olan 30 tl var dedi. :)
    ben de tamam dedim artık.
    inş masrafı çok olmaz.
    gitti güzelim TV yaaa... :(
  • @dere

"Yıldırım" düşmesi sonucu özellikle elektronik ve kart sistemli cihazlar/elemanlar v.s hasar görür/görebilir!

Bize de geçen yıl ve ondan 6 ay önce de olmak üzere iki defa yıldırım düştü,42lik diğer Tosh panelimin HDMI portu yandı(o esnada panel,PC ye bağlı olduğu için,ancak panel kapalıydı!)
    ayrıca Grafik kartım da yanmıştı,yeni GCard alıp değiştirdim,paneli de servis aldı MB yi değiştirdi mecburen,ikinci defa yıldırım düşünce yine aynı hasarlar oldu,GCard yeniledim!
    paneli ise ellemedim,4 tane HDMI portu olduğu için 3 tanesi yeter diyerek,servise vermedim,bu şekilde bizim Apt. da bir çok sorunlar oldu,Klimadan tut da,Aspiratöre ve Fırın daki
    ana karta v.s v.s herkeste bir şeyler yandı!

Sana şimdi sorum şudur;

Yıldırım düştüğün de panel açıkmıydı??
    örneğin ben de panel kapalıydı,gece oldu bu olay ama PC ile panel arasında HDMI kablo bağlı olduğu için PC deki GCard yanarken,çıkışlarıve devamın da iletim HDMI ile panele de
    geçince port yandı!

şimdi sen de iki durum oluşmuş olabilir

1-büyük ihtimalle sadece MB yandı!
    2-az ihtimalle PWB yandı(bu olaydan sonra panelden "koku" geldimi,ayrıca bu koku bir kaç gün sürer,eğer öyle ise PWB nin ilgili katı yandı ama komple değişir çok büyük ihtimalle!)
    3-daha fazla bir güç gelmiş ise,bu durum da hem PWB hem de MB yanar! ancak ben sadece MB nin yanmış olabileceğini tahmin ediyorum!

Garanti bittiği için bunlar ücretli yapılır ve sanırım TNB Ana Merkez Servis te,bu parçalar olmayabilir! bu durum da Polonya daki ana fabrikadan parça getirtirler ve değiştirirler veya elde geri dönmüş
    bir 55lik SV varsa ondan çıkarıp senin panele takarlar diyeceğim ama bu seri çok ama çok kaliteli olduğu için böyle hurdaya çıkacak bir panel varmı,pek sanmam!tek tük Modül arızası dışında
    bu seri Pio dan bile daha kaliteli ve sağlam çıktı umarım Board lar bir şekil de bulunur,yani mala güvenim sonsuz ama TNB denen illet Dist.firmaya güvenim pek yok!

Beni bilgilendir daha sonra

CAN++

• TV kapalı imiş.
    koku olmamış.
    oturma odasında receiverin girdiği priz yanmış.
    tv nin olduğu prizde anormallik yokmuş, elektirkler felan da gitmiş.
    bu olaydan 2 saat sonra hanım tv yi açmak için düğmeye basınca çat diye gitmiş.
  • ok bu durum da PWB sağlam,panelin kapalı olması bunu önlemiş

priz yanması normaldir!ancak bina eski ve topraklama iyi değilse(iyi olsa da farketmez)hasara daha fazla olabilir! elektrikler zaten anın da gider!

sizin olay çok büyük ihtimalle şöyle oldu,örneğin receiver panele bağlı ise(HDMI veya Scart kablo ile)panel kapalı olsa bile prizden dolayı devre bir şekilde
    birbirine o çok şiddetli akımı iletiyor(örneğin den de her iki seferde de panel kapaılı idi ve sadece PC açıktı ama panel ile pc bir şekilde birbirine kablo ile
    bağlı oldğu için akım geçip panelin HDMI portını yaktı!)

veya diyelimki panel kapalı(ancak kablosu prize takılı) ve receiver da panele bağlı değil,ancak bu durum da yine o prizden panele akım geçer!!!

sonuç olarak panele bir şekilde güç kablosu/scart veya HDMI v.s bir şeyler bağlıysa sendeki durumu olur/olabilir!

not;veya şöyle yapılmalıydı(Board sistemli cihazlar da)Yıldırım düştü,panel kapalı ama kablosu da priz de idi! bu olaydan hemen sonra panelin kablosu
    prizden çekilip 1/2 saat beklenecek ve sonra tekrar prize takıp açmaya kalkışılacaktı!! bu durum da ille bir şey olmayacak/olmamıştır diye düşünemeyiz
    bunu sadece bir önlem için yapabiliriz! zaten o esnada priz bir şekilde paneli etkilemişse,yapacak bir şey olmaz ama etkilememiş de olabilirdi!
    aklınızda bulunsun diye bunu yazdım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Mayıs 2014; 20:31:26 >

• akım korumalı priz kullanıyordum zaten ama uydu girişinden bozulacağını hiç düşünmemiştim.
    b arada binaya yıldırım düşmüş, bi sürü evin receiveri bozulmuş.
    faydalı öneriler için çok teşekkürler albani hocam.
    bakalım, bu akşam servis alıp götürcek,
    inş msaraf çok olmaz, yada tamiri çok uzun sürmez.
    bu tv kurtarılamaz yada kullanılamaz ise, senin, yeni TV için önerilerini forumlarda aramaya başlarım. :)
  • memo kardeş

-öncelikle o Akım Korumalı(en iyileri bile) bazı durumlar da hiç bir boka yaramazlar,ama bilen veya başına gelenler değil de bilmeyenler ahkam kesince
    o zaman vatandaş durumu anlıyor! Akım Koruma ancak daha düzenli ve bir yere kadar bazı durumlar da iş görür bir de anahtarlı olup,diğer cihazları da
    bağlamanıza yarar v.s bunlar ile ne Yıldırım ne de benzer aşırı şiddetli durumlar da bir işe yaramazlar!

-TR de Bina v.s sistemleri hemen hepsi zaten Elektrik tesisatları olarak kötüdür! doğru uygulamalı değildir v.s

-Yıldırım ise çok ekstrem durumdur ve vurdumu da Allah göstermesin ama her bir şeye sebeb olur,biz bir iki şeyle rubunu atlatmışsak,Dua edelim

-Sendeki durum da aynen bendeki gibi olmuş ama sendeki hasar daha fazla olmuş! ama her şart da iki panelin de MB leri değişti veya seninki de değişecek
    veya PWB de yine bir hasar vermiş de olabilir senin paneşinde,servis bunu halleder de,masraf ne çıkarır orasını bilemem!

-sen paneli ne zaman almıştın?? sana servis fiyat verince,bana bildir,ayrıca neyi tamir edecekler onu da sor(daha doğrusu hangi parçaları değiştirecekler!)

umarım kutusunu atmadın!,bazı durumlar da panel TNB nin İst.Merkez Servisine gidiyor(böyle olması daha iyidir,servisler genel de Tosh konusunda beceriksiz
    oluyor,ayrıca bu meretler kolay bozulmadığı için de herifler "tecrübe" sahibi olamıyor Tosh lar için,kutu olması çok önemli bu sebebten!
    hatta İst.gitmesini çok isterim!

ama asıl durum,parçalar TNB nin elinde varmı? veya Polonya da varmı?(normal de burada olması gerekiyor ama modeli 2009/2010 olduğu için,biraz zor gibi geliyor bana)
    tamir olması pek mümkün değil,zaten bunu yapmazlar! teknik olarak mümkün ama bunlarla uğraşmazlar!

neyse hele hayırlısıyla bir alsınlar panelini gerisine sonra bakarız

CAN++

• ben tv mi 2011 mayıs ayında bimeks ten almıştım.
    kolisi duruyor tavan arasında. içinde köpükleri varmı bilmiyorum.
    servis kayıtlarını, arıza durumunu, üsretini felan mutlaka burdan yazarım.
    ilgi ve yardmların için çok teşekkür ederim. :)
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.