Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
19
Favori
192.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tema59

Can hocam bu yeni cikan L serisi hakkında ne düşünüyorsunuz

Şimdilik çok iyi şeyler düşünmüyorum!

Tosh ta hala alınası aman aman bir Seri yok!

"L" serisine gelirsem,şu andaki serileri hikaye,ya da en azından benim için hikaye

Ancak bu serinin bir de L9x var,bu paneli ben yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum dışardan
    ancak bu Tosh hala akıllanmadı ve ne yaptığını da bilemiyor;öncelike bir seri ilan ediliyor hatta
    Fuar lara(CES/IFA/CAETAC gibi)bile çıkıyor sonra kayboluyor!

ülen ne iştir diye kimse anlamıyor,hatta Tosh/Japan-Global a soruyoruz ya cevap gelmiyor ya da
    ilgisiz bir şeyler geliyor

Zaten daha sonra da o seri kayboluyor çünkü hiç çıkmıyor

L9x için bir ara diğer kapanan forumda bazı bilgiler derleyip vermiştim ama daha fazlasını bende bilmiyorum!

Ancak Tosh da bazı seriler vardır(aynı durum Sharp için de söz konusudur) sadece "capon" pazarı için çıkar!
    dışarıya verilmiyor bu seriler(USA/Canada dahil) iyi de ben ne anladım o zaman

L9x serisi için de sanırım böyle bir şeyler okumuştum,hatta canım sıkılmıştı,daha sonra da akibeti ne oldu
    bilemiyorum,yine aklım da kaldığı kadarıyla,benim değerlendirmeme göre oldukça sıkı bir paneldi!

Tosh diğer gördüğünüz hiç bir ana üreticiye benzemez! herifler kafalarına göre takılıyor,arada efsane-referans
    gibi paneller çıkarırlar sonra yatar uyurlar

"Z1" süper bir paneldi örneğin,iyi de ne oldu;Avrupada tek tük satıldı sonra bitti,acaip da kazıktı sonra fiyatı
    epeyi indi ama malda bitti

Bu panel Sharp-ELITE ile Sony HX920 ayarında ve o kulvarda bir paneldi ama kimin haberi oldu bunlardan!HİÇ
    HX920 den teknik olarak daha iyiydi,ELITE den ise iyi değildi ama o kadar fark da azıcık olsun!

Tosh "CELL_TV" ELITE dahil hepsinden hem teknik hemde her yönüyle çok daha iyiydi,adeta bir devrim niteliğinde
    panel idi ama kimlerin haberi oldu bu panelden!

4K ilk bu panelde vardı,şimdi Samy/LGE veya Sony çakalları biz yaptık filan diyorlar iyi de CELL_TV e idi o zaman!
    bu sistem için aklınıza ne geliyorsa bu panelde vardı ama kimlerin haberi oldu bunlardan!

Kısaca Tosh budur ama herifler de stabil bir üretim çizgisi göremiyoruz son 7/8 yıldır!

Bir bilgi daha dünyada ilk FULL-HD/1080 paneli de Tosh üretmişti ama hiç bunların reklamını yapması veya ben buldum ben yaptım demedi!
    o ilk FHD panel çıktığında üzerinde Sharp Modül takılıydı,süper bir paneldi o yıllar için ama herifler son derece mütavazi idiler!

++

• Sayın albani hocam ilgi alakanız için çok teşekkürler

şimdi baktım tv faturasına garanti bitmiş malesef ama tv çalışıyor sorun yok gibi açıp kapattım sorunsuz açıldı sorun tekrar ederse sizi tel den ararım çok sağolun hocam
  • Sana bahsettiğim yukarıdaki açma-kapama ve anahtar işini anladın değilmi?? işlemi tam buna göre yapacaksın ok+

Takılırsan ararsın beni+

CAN
  • Anladım hocam teşekkür sende olmasan yanmışız valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani hocam bende wl753 var 40 inç.
    yeni firmwaresi var yüklemek istiyorum nasıl yapabilirim.tam açıklarsanız çok ama çok mutlu olurum.
    bazı bilgiler buldum ama ne yaptıysam olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msamy -- 28 Aralık 2013; 9:53:07 >
  • Benim 55SV685 de ekranın enine çizgiler çıktı. Çizgiler tv nin sağ tarafında koyu renkli sol tarafa doğru gittikçe renkler açılıyor. Çizgi aralıkları 3 - 4 cm aralıklı. Tv de sanki gradient efekti varmış gibi duruyor. Koyudan açığa geçen çizgiler. Çizgilerin altında görüntü var. Bu görüntüyü veren panel sorunumu yoksa board hatası mıdır? Board hatası varsa tamiri mümkün müdür?

Biraz araştırma yaparken başka bir toshiba kullanıcısınıda aynı sorunu yaşamış.
    http://www.doityourself.com/forum/entertainment-center-tvs-stereos-vcrs-dvds-8-track-tape-players/468960-horizonal-lines-toshiba-led-backlit-lcd.html#b

Yukarıdaki fotoğraflardaki sorunu yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackintosh -- 28 Aralık 2013; 10:42:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

SV685

Hocam size ve diğer arkadaşlara SV685 hakkında benim için acı olan bir hikaye anlatacağım !

Yaklaşık bundan 7 ay önce kadar bucadaki evimizde yangın çıktı, yangın mutfakta çıktı ve yangının olduğu duvarın ardında Toshiba 46SV685 televizyonuzmu vardı (ki en çok yananlar arasında ona üzüldüm ) Ailem sağ sağlim kurtuldu arkadaşlar!

Cihazı üst tarafından biraz erişmiş ve her yeri is içindeydi onu yangından sonra kurtardığımda baktımki yangın ona çok çok yakın olması ona çok zarar vermemişti, halbuki dibindeki kapı açıktı ve tamamen yanmıştı. Neyse geleyim can alıcı noktaya yaklaşık 2 oda ötede tam karşı duvarda asılı olan SAMSUNG UE32F5570 (yangına epey uzak) led cihaz aşırı derece is ve ısı yemiş ama erime çok azdı.

Bugün eski evimizi satmak için emlakçıyla buluştuk sigorta evimizi baştan aşağı yeniledi. Depoda eski tvleri gördüm bir 3lü yardımı ile denemek istedim.

İlk olarak kolay ve hafif olan samsungdan başladım tüm ekran çalışır durumda fakat etrafındaki tüm pikseller ölmüş ve bembeyaz, flashtan bir film açıp baktım üzüntü vericiydi. Sadece ortası renkli kalmış çerçeveden içer doğru 3 -4 cm kadar beyazlama var.

Ardından güçlükle sv685i yerinden kaldırdım ( ağır ) çalışmasına imkan dahi vermiyordum fakat düğmeye bastım, durum ışığı kırmızıdan yeşile düştü ve masmavi ekran bana merhaba dedi adeta :) usbyi bağladım yandanki tuşlar ile bir film açmayı başardım, şoktaydım çünkü herşey yerli yerinde ! Biraz mutlu oldum :)

Benim asıl sorum sv685e yeni bir arka kapak bulabilrmiyim ? Sayın albani abim ne kadar kolay yada ne kadar zor olur ? Arka kapak baya erimiş durumda ve kasası açıkta biraz. Temizleme işlemini neyle yapmam gerek ? Alkol ilk aklıma geldi fakat sizlerdende fikir beyanlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 28 Aralık 2013; 18:26:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hackintosh

Benim 55SV685 de ekranın enine çizgiler çıktı. Çizgiler tv nin sağ tarafında koyu renkli sol tarafa doğru gittikçe renkler açılıyor. Çizgi aralıkları 3 - 4 cm aralıklı. Tv de sanki gradient efekti varmış gibi duruyor. Koyudan açığa geçen çizgiler. Çizgilerin altında görüntü var. Bu görüntüyü veren panel sorunumu yoksa board hatası mıdır? Board hatası varsa tamiri mümkün müdür?

Biraz araştırma yaparken başka bir toshiba kullanıcısınıda aynı sorunu yaşamış.
    http://www.doityourself.com/forum/entertainment-center-tvs-stereos-vcrs-dvds-8-track-tape-players/468960-horizonal-lines-toshiba-led-backlit-lcd.html#b

Yukarıdaki fotoğraflardaki sorunu yaşıyorum.

Selam

-Bunlar aslında tipik Samsung S_PVA ların DDB("defective-data-block") sorunlarıdır ve en fazla "Samsung Modüller" de çıkmaktadır!
    SV nin de üzerinde Samsung S_PVA Modül vardır!

-verdiğin linkteki panel ise EU.SV nin USA vers.olan SV670 panelidir,ancak orada bir kaç kişi yorum yapmış ve birisi de başına gelenleri
    anlatmış ama çoğu şeyi birbirine karıştırmışlar anlaşılan!

-Sendeki durum tipik VSL"vertical or horizontal-stripe line" gibi olmasa da aslında teknik olarak aynı sayılır,bunlar Modül hatalarıdır!

USA da her ne nedense Servisler kafadan MB yi değiştirirler sanırım bizdeki bazı servis saçmalıkları USA da olmaktadır!

Her ne kadar MB değişimi bir çözüm gibi gözükse de,Modül hatası varsa MB değişimi hiç bir işe yaramaz!

İlk etap da hep bu denenir ama sonuç hikaye olur!

-Şimdi bizim panele gelirsem,bir kere sistem olarak Full-LED+LocalDimming li olması sebebiyle çok daha komplike ve zor bir yapıdadır,bu paneli
    söküp-dağıtıp-toplamak bile her adamın harcı değildir!! zaten paneli içini görünce şimdiki son model bilmem ne denilen panellerden hem kalite hemde sistem
    olarak ne kadar iyi olduğunu görürsünüz!

-Modül gitmişse geçmiş olsun,bu aslında "Garantisi bitmiş" her marka panel için aynen böyledir! yapacak bir şey yok,kaldıki SV için Modül de yok yapacak eleman
    varmı o bile yoktur! zaten bunun için istenecek rakam içinse hiç değmez ki her markada durum böyledir!

-Board hatası olsa bile bu panelin teknik yapısı sebebiyle öyle diğer paneller giki iki vida 3 socket sök değiştir ile olmaz SV ler!

Ancak yine de Servise bir göstermek de fayda var diyebilirim

SV ler için her yer de fazla yetişmiş eleman yoktur,çünkü bu meretlerin 2008 dne beri sorun çıkarma oranları çok cidid düşük olduğu için,pratik den
    usta yetişmedi henüz yaw çoğu servis hayatında görmedi bile SV leri! bir de içine açacak karşısına çok farklı manzara çıkacak!

-USA da her bir şeyi "DIY" ile çözmek isterler ama bu olay panel işinde pek öyle değildir hatta hiç değildir! kaldıki ciddi bir bilgi birikimi gerektirir ayrıca!
    adam netten görür bazı şeyleri bende yaparım der ama yapamaz sonuçta

-Bizdeki SV lerin neredeyse tamamını kontrol ediyorum diyebilirim,çünkü %98 i benim elimden geçti sayılır
    daha önce de yazdığım gibi defalarca;bu meret model sorun çıkarmada Pio dan bile iyi çünkü zaman geçtikçe ki "5 senelik" bir seriden bahsediyoruz burada!
    örneğin ben alalı tam 4 yıl oldu!

Bugüne kadar bana aklımda kaldığı kadarıyla;2 veya 3 kişi de VSL ve benzer Modül hatası çıktı,5/10 tane de kadar da MB hatası çıktı(bunlar tamir edilip geri verilmiştir)
    bunun haricinde başka bir sorun bilmiyorum,zaten olmuş olsaydı bunları çok rahat anlardır!

Bu çıkan toplam hatalar sayısı çok çok düşüktür! panellerin ortalama %10-20 bir şekilde hata verme oranlarıyla,SV yi mukayes edersem,sonuç inanılmaz farklardadır!

-Tosh daki bu Samsung S_PVA Modül hatası da hiç çıkmamış olsaydı hata çıkma oranı %SIFIR bile denilebilir!

Sonuç olarak SV halen Pio ile beraber panel aleminin sıfır hataya yakın sorun çıkarmasıyle tartışmasız liderleridir
    Ben,bana ulaşan genel panel sorunları ve marka/seri v.s yazarsam;manzaranın aslında ne kadar "vahim" olduğunu görürsünüz,kimsenin morali bozulmasın diye
    bazı şeyleri es geçiyorum haliyle

-ANCAK iki faktör var burada

1-"Zaman eskitmesi";bu "panel tip" TV lerin ortalama ömürleri oldukça kısadır! çünkü üzerindeki teknik maalesef oldukça yetersiz ve kötüdür ve siz buna bir de "kalitesizlik"
    eklerseniz(HW olarak) ömürleri ciddi kısalıyor,normalde bir TFT-LCD panelin üretici bazındaki ömrü;60bin KM dir ama hiç bir panel bu süreye çıkamadığı gibi,çıkması da zaten
    imkansızdır;sadece Pio ile diğer marka PDP ler LCD lere oranla daha uzun ömürlüdür!

Sonuç olarak özellikle "geçen zaman" panelllerin ömrünü kafadan yarı-yarıya yemektedir! siz bunu bir yarım kere daha düşün=15bin KM gibi yapar! ama bu süre bile
    alsında çoook uzundur ki zaten LCD lerin %90 ı da bu KM yi bile bulamaz!

2-"Çevresel+panel HW faktörü";birazını 1.şık da yazdım;"malzeme dandikliği" ve bu dandiklik eski model paneller de bugüne göre çok çok daha iyidir,gerisini vasın siz anlayın gari
    Çevresel faktörlere "elektriksel" durumlar da girer;veya panel HW sisteminin bir şekildeki "sistem çuvallaması" da girmektedir!

Not;"sistem çuvallaması"(un-determinated/definition diye üreticilerin tanımladıkları ama hala bir türlü çözemedikleri tüm genel sorunlar girmektedir)

Bütün bu faktörler hem ömrünü 4 kat azaltıyor hemde çoğu kere de sorunlar ile yürümektedir bu araba! dolayısıyla bir panel 10/15bin KM giderse süper gitmiş demekdir

++

Beyler,ve en son olarak da elektronik işinin bir "ŞANS" olduğunu asla unutmayınız ve acaip beklentiler içine sakın girmeyin hele hele bir panel aldıysanız! aslında bu kuralı hepisiniz biliyorsunuz!

Ancak söz konusu SV ise bu mereti ben ilk gününden beri takip ettiğim için,bu mereti alanlar "ŞANS" almadıllar ve direk paneli alıp kullandılar neredeyse 3 sene kadar sıfır sorunla gittiki
    Pio da bile bu kadar süre giden bir paneli yoktur! ancak zaman geçtikçe ve ilerleyen zaman dilimi içinde elbette bunlar da falso vermeye ve gitmeye adaydır! SV nin 5 sene kadar gitmesi
    ve çıkardığı total sorunlar olarak olaya bakarsak,bana göre çoook bile gitmiş yaw!

++

Bence Servisle bir görüş,Garantin varsa tabiki aksi halde unut! değmez o zaman! Merkez Servis teknik olarak iyi diyebilirim ancak elde malzeme varmı onu bilemem,normalde tüm ilgili
    parçalar Polonya daki ana fabrika da bulunması gerekiyor,ancak artık üreticiler buna pek uymuyor ve bu konuda en iyisi ilk günden beri SONY oluyor ancak ondan bile artık 4/5 senelik
    serilerin parçaları olmuyor!

++

NOT;Servise girerse yinede teknik olarak bir kaç test ile olası bir "Modül hatası harici" bir durumu varsa ki bunu sana bildirirler ve o zaman beni ararsın,gerisini de o zaman düşünürüz gari
    bana eMail den ulaş veya telefon edersin ok+
    05542099848

Kolay gelsin

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Aralık 2013; 19:43:07 >

• @Marlon shanke selam

Öncelikle geçmiş olsun,Allah korusun hepimizi,mala gelen cana gelmesin yeter

Sen de bana telefon ediyorsun ok+
    05542099848
    CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Aralık 2013; 19:48:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msamy

albani hocam bende wl753 var 40 inç.
    yeni firmwaresi var yüklemek istiyorum nasıl yapabilirim.tam açıklarsanız çok ama çok mutlu olurum.
    bazı bilgiler buldum ama ne yaptıysam olmadı

Selam

Tosh lara FW atmak acaip zordur veya sıkıntılıdır,herifler sanırm pek FW çıkamadıkları için bu konuyu atlamışlar

Tosh lar için illa biebir FW atmak da hiç gerekmez,sen Tosh panelleri sakın Phil veya özellikle Samy/LGE ile filan karıştırma ltf

Tosh ların olan mevcut FW leri de çoğu kere ya işe yaramaz ya da ne için çıktığını hiç kimse bilmez!

Çünkü heriflerin panelleri FW filan gerektirmiyor!

ANCAK sen bana panelin genel durumundan bahset,örneğin varsa bir sıkıntısı??? şayet bir şey yoksa salla gitsin,takılma FW işine ok+

• siyah fonlarda arkada beyazlamalar onun için istedim
    ve fw ile farklı videoları oynatır diye düşündüm
  • FW bahsettiğin durumlar için değil!

-Tosh da MediaPlayer desteği ya hiç yoktur ya da çok kısıtlıdır! Tosh panel kullananlara tavsiyem MediaPlayer cihazı almalarıdır!

++
  • Albani Bey kusura bakmayın nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Ps3 ve genel kullanım için Toshiba 39L2333G VE 39P2300 arasından hangisini önerir siniz. Hangisi daha uygundur? Bir de 2 katı para vererek çok daha iyi bir panel almaya sizce gerek var mı? Çok teşekkürler.
  • Elim biraz rahatlasın TNB servise kendim bırakım. Yeni evlendim biraz sıkışıklığım var.
    TV nin görüntüsü çok doğal bir his veriyor. Büyük bir masraf olmazsa yaptırmayı düşünüyorum. Yoksa bu şekilde tv ölene kullanmaya devam edeceğim.
    Bundan sonra ne alacağımıda bilmiyorum. Aynı görüntüyü almak ve Full Local Dimming bir panel bulmak çok zor.Herhalde 2.el de aynısını alırım.

Albani gelişmelerden haberdar ederim.
    Çok teşekkür ederim.
  • ok anlaşıldı+ ama beni mutlaka ara,özellikle "ne dedikleri" benim için önemlidir!

++

Gördüğüm kadarıyla FL+LD li panelleri bir tek LGE çıkarıyor ama onlar yaramaz,teknik olarak kötü panel bunlar ve bir alay da sorunları vardır!
    LGE eskiden beri FL+LD panel çıkarır ama hep sınıfta kalır

Bir tek başarılı olan FL+LD li paneli de LE8500 seriydi,çok sıkı bir paneldi ama SV ile hiç alakası yok,ayrıca Motion(Hız)sorunu vardı o panelde
    onun haricinde mükemmel bir paneldi,ancak motion sorunu olan bir panel bana göre yaramaz!

Üreticiler hem pahalı hem de oldukça zor olan bu tip panelleri üretmiyor artık! bunun yerine "çakma-Dimming"(Samsung ve Sony veya bazı Tosh lardaki gibi)
    paneller üretiyorlar kısaca bunların hiç birisinin "SV" ile alakası yoktur!

Ancak elbette bunlarda bir gün yolda kalacaktır! hele o günler bir gelsin Allah kerim
    Ben artık açıkçası bu "eski nesil panelleri" almak istemiyorum kesinlikle! OLED alabilirim ancak++

Kaldıki bizim SV ler özellikle teknik olarak hala hem en iyisi hem de bugün satılan son model LCD lerden çok çok daha iyi
    İyi seneler herkese

• Sayın Albani hocam güncel setting alabilirmiyiz displayrepot da vardı ancak orası kapandı
    şuan kullandığınız setting paylaşırsanız sevinirim 55" için
    şimdiden teşekkürler
  • yaw o forumun kapanması çok kötü oldu ve tüm bilgilerimiz de uçtu haliyle
    yeniden toparlamam zaten imkansız!
    keşke forum kapanmadan,bir kaç gün önce haber verilseydi ben ve özellikle Kamaxx Hoca;tüm msg larımızı back-up ederdik,kötü oldu açıkçası!

++
    Güncel setting zaten SV de yok! tavsiyem bu başlığın ilk sayfalarında vermiş olduklarımı takip et,uygula,aslında normal de SD&HVTV için setting de olmaz!

Settings dediğim olay sadece "Movie Mode" için olur!! diğer modları kafanıza göre set.edin
  • Hocam zaten ben movie için istiyorum bu arada d isplay report ne için kapandı merakımdan soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abizer -- 20 Ocak 2014; 12:57:09 >
  • olduğu gibi kullan bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi réber -- 21 Ocak 2014; 1:01:19 >
  • Beğenerek kullandığım 55 sv685 'imi yurt dışına taşınma sebebi ile satılıktır. Sadece MKV filmler içim kullanılmıştır. Günde ortalama 1 saat'den az kullanılmıştır. Garantisi bir kaç ay önce bitti. Fiyat olarak 2500 düşünüyorum. İstanbul elden teslim tercihtir. Full kutusu duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.