Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: derememo

albani hocam,servisçi ile görüştüm,
    bi yerden 1 günlüğüne ödünç pwb takacak,
    mb nin ve ondan sonrakilerin hasarlı olup olmadığını değerlendirecek,
    sadece pwb de hata varsa, mb ve kalanı normalse ben 650 tl vercem ve işim görülecek,
    yok pwb ve sonrası hatalı ise tamirden vazgeçilecek.
    süreç 3-4 haftayı bulur.
    bu arada sony nin hangi modelini tavsiye edersiniz?
    yeni tv alırsam, benim için önemli bir özellik olan harici hard disk takılabilen bir şey olsun desem çok mu anlamsız olur?

ok şimdi oldu+

normal de zaten bazı durumlar da PWB için böyle yapılır(tabi elde varsa veya uygun bir DC/ACPowerSupply varsa yine olur
    böylece manzara da şak diye anlaşılır,PWB haricine bulaşmışsa o iş biraz sakat olur ve zaten tamir edilmesi de duruma göre
    zor veya anlamsız da olabilir ve tabiki fiyat da yükselir ki bu durum da vazgeçmen çok mantıklı olacaktır!

şimdi benim iki tahninim var

1-Tosh hele de SV gibi çok kaliteli bir cihaz da bu sıkıntı PWB de kesilmiştir! örneğin çoğu panel de böyle olmaz yangin bile çıkarabilir!

2-Yıldırım denen doğal afet ise acaip vurur dolayısıyla bunun meydana gatirmiş olduğu hasar da panel de daha fazla hasar vermiş
    olabilir! netice de YILDRIM dan bahsediyoruz!

inşaallah birinci seçenekteki gibi olmuştur(ayrıca PWB katı SV de kaliteli olması yanında farklı devrelere v.s sahiptir,şimdiki panellerin
    Çin malı dandik PWB lerine benzemez ve epeyi güçlüdür ve koruyucudur!

Allah göstermesin bazı durumlar da özellikle Yıldırım gibi afetler de panel vasıtasıyla çok ciddi hasarlar da çıkabilirdi örneğin Yangın gibi!

Sen son bilgiyi de al adamlardan sonrası Allah kerim,bir şeyler buluruz

++
    Marka bazın da Sony zaten yine de ilk ve tek tercihim gibi artık!

Ancak ıvır-zıvır özellikler v.s ile işin olacaksa veya 3D v.s o zaman Samy lere bakarsın F8x/F85x gibi serilerine(2013 model)veya 2014 lere bakarsın
    ama bunlar pahalı ve ben Korelilere o paraları vermem yaw

Yok,sadece HDD takıp da Film v.s izleyeceksen 2013 den itibaren Sony ler de bu konuda oldukça iyi veya Sony başlığından bu işlerden anlayan
    Sedat var ona sorarsın(nick; sdcvn) ben bakmam bu işlere,daha olmadı alırsın bir MediaPlayer cihazı o her bir şeyi yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

quote:

Orijinalden alıntı: albani

@memo ve dark

siz önce bu yukarıda levent arkadaşın bahsettiği duruma bakın,kendisiyle görüşün,olay doğru ise gidin alın o paneli+

madem 4 tane varmış levent,memo ve dark 3 kişi edersiniz alın gitsin o zaman

++
    Marka bazında şimdilik bir tek Sony derim son model paneller için,LGE ve Samy ile hiç işim yok benim ama siz beğenirseniz alabilirsiniz tabiki

Size buradan bir mail atmıştım okuma fırsatı bulabildiniz mi acaba? Teşekkürler.

arkadaş şuradan eMail at bana>> canozy@yahoo.com

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    üstad tavsiye ettiğin sony modelleri plasma mı yoksa led panel mi?
    toshibanın bahsettiğin serisi hangisi?
  • @Dark

-Sony de PDP yoktur ki! sadece LCD vardır,parana göre birilerine bakarsın,ama almadan önce de ilgili başlıklarına bakarsın veya sorarsın v.s

-Ben Tosh dan bir şey bahsetmedim! ya da yukarı da bir arkadaş yazmış 4 tane SV685 var diye,o arkadaş ile görüş bana da bilgi verirsin,diğer bahsettiğim
    ise henüz çok yeni çıkan(Japonya da ve USA da) 9xx serisi diye bir panel var ama dam gibi bilgileri hala yok,kullanıcıları da yok daha doğrusu şimdilik yok
    kaldıki bu panel Avrupaya da gelecekmi o bile belli değildir,benim ise bu panelle ilgilenmem sadece biizm SV685 panelimiz gibi "Full-LED+Local-Dimming" li
    olduğu içindir ki bu bilgiler bile hala eksik!

++
    üstad kusura bakma çok soru soruyorum:)
    plasmamı sattım şimdi düşün dur ne alacam diye
    o yüzden sorularım saçma gelebilir, sadece en mantıklı pahalı olmayan çözüm arıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Urthas

quote:

@memo ve dark

siz önce bu yukarıda levent arkadaşın bahsettiği duruma bakın,kendisiyle görüşün,olay doğru ise gidin alın o paneli+

madem 4 tane varmış levent,memo ve dark 3 kişi edersiniz alın gitsin o zaman

++
    Marka bazında şimdilik bir tek Sony derim son model paneller için,LGE ve Samy ile hiç işim yok benim ama siz beğenirseniz alabilirsiniz tabiki

Size buradan bir mail atmıştım okuma fırsatı bulabildiniz mi acaba? Teşekkürler.

arkadaş şuradan eMail at bana>> canozy@yahoo.com

CAN++

Attım hocam maili. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

@Dark

-Sony de PDP yoktur ki! sadece LCD vardır,parana göre birilerine bakarsın,ama almadan önce de ilgili başlıklarına bakarsın veya sorarsın v.s

-Ben Tosh dan bir şey bahsetmedim! ya da yukarı da bir arkadaş yazmış 4 tane SV685 var diye,o arkadaş ile görüş bana da bilgi verirsin,diğer bahsettiğim
    ise henüz çok yeni çıkan(Japonya da ve USA da) 9xx serisi diye bir panel var ama dam gibi bilgileri hala yok,kullanıcıları da yok daha doğrusu şimdilik yok
    kaldıki bu panel Avrupaya da gelecekmi o bile belli değildir,benim ise bu panelle ilgilenmem sadece biizm SV685 panelimiz gibi "Full-LED+Local-Dimming" li
    olduğu içindir ki bu bilgiler bile hala eksik!

++

Üstad Selam

Tosh un L9363 4K lı paneli için bilgin ya da yorumun var mı?

Benim Sharp fantezim gibi mi bu panel de, hiç bulaşma mı dersin yine?

3D ile işim olmaz,
    sadece HDD takılsa iyi olur.
    sv tamir edilmezse ben sedatın önerilerine ulaşmaya çalışırım.
    teşekkürler herşey için. :)
  • tv servisinden görevli aradı,
    sadece PWB yanmış, kalanı iyi durumdaymış,
    1-2 gün test ettikten sonra, parayı ne zaman verirsem o zaman TV mi alabilecekmişim. :D
  • can abi saana mail attım önemmli buggün farkettim tatile çıktığını ben şimmdilik buradayim yaz sonu dönnüyorum almanyaya
    toshiba iççin yazdiklarini okkdum ve açıkçasi sevindim ya dediğin gibiyse almanyaya çıkkınca aynne alırım 65lik olanı
  • ulen mediamarkt... daha yeni pana 50etw60 aldık offf offff

TOSHIBA 42WL863 : 1999 TL

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-42WL863-42-in%C3%A7-107-cm-Ekran-Full-HD-3D-LED-TV,103452,465025,1345095.html?langId=-14

TOSHIBA 46YL863 : 2499 TL

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-46YL863-46-in%C3%A7-117-cm-Ekran-Full-HD-3D-LED-TV,103452,465025,1345081.html?langId=-14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsage -- 25 Haziran 2014; 23:51:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsage

ulen mediamarkt... daha yeni pana 50etw60 aldık offf offff

TOSHIBA 42WL863 : 1999 TL

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-42WL863-42-in%C3%A7-107-cm-Ekran-Full-HD-3D-LED-TV,103452,465025,1345095.html?langId=-14

TOSHIBA 46YL863 : 2499 TL

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-46YL863-46-in%C3%A7-117-cm-Ekran-Full-HD-3D-LED-TV,103452,465025,1345081.html?langId=-14

Kardeş sen beni tanırmısın forumlardan veya bu bahsettiğin 863 panel hk. da yazdıklarımı hiç okudunmu?(özellikle kapanan display report forumdan?)

Bu seri 2011 Model olup ciddi anlam da çok "özel" bir paneldir;ama genel de atlanan bir durum,örneğin bu seri ebatları 42/46/55 dir ancak benim öne
    çıkardığım,bahsettiğim ve "özel" dediğim panel ise 42 olandır sadece!! 46/55 leri normal bir paneldir,özelliği filan yoktur ama renk üretiminde+siyahlar v.s olarak
    en baba diye bugün bildiğiniz panellerden yine çok daha iyidir! ancak lag sorunu biraz vardır,çok hızlı bir panel değildir!

42 ise TR de çok çok az satıldı,zaten çıkış fiyatı da piyasanın en pahalısı idi! sanırım 4,6 kağıttan giriş yapmıştı ki bu rakama 55 panel alınıyordu başka markalardan

Not;bu seride(863 42" lerde)>>WL de gözlük optional dir(sanırım 100 kağıt gözlüğün tanesi ama ben geçenlerde bir yerden buldum tanesi 60 kağıttan 2 tane daha almıştım!)
    YL de ise gözlük normalde 1 adet ücretsiz veya duruma göre 2 adet ücretsiz veriliyor hatta bir ara sanırım Bimeks de 2,2 kağıda YL yi 4 adet gözlükle de satmışlardı!

46/55 olanlarını pek tavsiye etmem ama 42 ok dir+

Bu panelin üzerin de IPS Modül vardır ancak siyah seviyesi mükemmeldir ancak fazla siyah olduğu içinde karanlık sahne çalışmasın da panel falso yapıyor! bana göre tek kusuru budur
    ancak IPS den de bundan fazlası olmaz,ayrıca dünyada ilk defa IPS olup da Active 3D bu panelde kullanımıştır,panelin 3D si Pany PDP lerdne bile çok çok daha iyidir!!
    piyasadaki en iyi 3D bu paneldedir;en basit sebebi ise panel inanılmaz hızlıdır TN panelli Monitörler gibi hatta daha bile hızlı!

Piyasadaki en iyi 3D ama en Hızlı tek paneldir bu meret!

"eksileri" de var tabiki,hangi panelde yokki LCD oldumu! örneğin izleme açısı çok çok dardır>> 10dereceden sonra falso yapar! çoğu insan 10derece falsosunu anlamaz ama bu panel de açı yok!
    klasik LCD sorunları diğer markalar gibi olmasada az da olsa vardır,ama bir LGE veya Samy ile mukayese edersem sıfır sorun o zaman bu Tosh panel
    ıvır-zıvır özellikleri pek yoktur zaten benim de bunlarla hiç işim yoktur! böyle şeyler arayanlar Tosh lara sakın bakmasınlar!

Ben malzeme kalitesi olarak panelin içini açıp resimlerinide çekip vermiştim,panel ciddi manada HW olarak kalitelidir piyasada en iyi en baba diye diye satılan panellerin içini görseniz
    dandik malzemelerden adeta dökülüyorlar Tosh bu konuda en kaliteli HW kullanıyor!

Dahili DVB-S Tuneri fena değil ama ben kullanmıyorum ve ext.Receiver ile olayı hallediyorum++

• Albani hocam, senin yorumlarını takip ediyorum. Ancak önceki yorumlarını ve şu yazdıklarını yanlış anlamadıysam pana 50etw60 almaktansa bahsi geçen toshlardan birini almak daha iyi olurdu. Ben pana alırken mediamarktda bu toshlar yoktu...

pişmanlık hissiyatı benimki...

• Neyse onunla idare edersin bir süre,bu işleri artık takip etmek bile güçleşti yaw
  • Evde SW685 var ve hanım bile hayran kalıyor panele ikinci panel olarak 42WL863 almayı düşünüyorum mediamarkt.com da satılan kapalı kutu mudur ? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...
  • Kardeş panel 2011 modeldir ama genel de Tosh/TNB bazı HiEnd seriler de bir yıl geriden gelir biz de bunu 2012 model yapıverdik,kapıt üstün de!

Bazı paneller de seriye/modele filan bakılmaz "mala bakılır" aynen! örneğin 42lik WL/YL863 de bu kritere giren bir paneldir! fiyatı bana göre ok dir(piyasa
    bakıp,rakiplerini görünce beleş bile diyebilirim 2 kağıt için,ancak bu saat den sonra da bu panel 2 kağıttan daha fazla etmez hatta çok daha ucuz
    bile olması gerekir)

WL alırsan(siyah bezelli)normalde gözlük optional dir,bendeki budur,3 tane gözlüğü ayrıca satın almıştım
    YL alırsan(gri bezelli)gözlük 1 adet(veya 2 adet)fiyatına dahildir!

Ancak Hanımlar bu işlerden hiç çakmazlar! şayet senin Hanım istiyorsa ona Samy al,zira o panelde yok-yok anasını satayım,hr bir ıvır-zıvır özellikler v.s vardır,
    Hanımlar Samy lere bayılıyor,Tosh lar açmaz onları,zaten panelde özellikle diye de bir bok yok,hatta Tosh/Avrupa YouTube desteğini bile kesmişti 1 sene kadar önce
    geçen yaz Tosh BD almıştım(imzamdaki cihaz) güyya bundan ıvır-zıvır özellikler filan varmış ve bir sürü şeyler varmış diye aldım neredeyse hiç birisi yok

Neyseki ben paneller de veya BD ler de böyle ıvır-zıvır işlere bakmadığım için,takılmıyorum bunlara ama Hanımlar böyle işleri çok isterler,sen ona Samy al daha olmadı ucuz yollu
    LGE den bir LCD al,çok memnun kalır++

Bahsettiğin panel sıfır da olabilir ama olmayabilir de,zaten 42lik model TR ye çok çok az geldi,bunlar da satıldı veya çeşitli mağazalarda teşhir olarak kalıp daha sonrada modeli eskidiği için
    kutusuna koyup,Depoya koymuşlardır!

Dolayısıyla çıplak gözle görmeden sakın almayın

CAN++

• Hanımda benim gibi filmci olduğu için görüntüye önem verdiğinden panellerdeki ıvır zıvıra takılmıyor...Hele hele samsung LG gibi panellerin yüzüne bile bakmaz ...Elimdeki 2. panel olan philips 5507'yi çıkartırsam direk alacağım WL863'ü...
  • o zaman ok dir

5507 de sorunmu var acaba,o panel son 3 yıllık Phil paneller içinde en sorunsuz olanıdır+ tam bir F/P panel idi ki çoğu insan da o zaman almıştı bu paneli
  • Sorun yok hele bir de kathrein ile izleyince daha da tatmi edici ama hani insanda daha iyi görüntü arayışı olunca böyle oluyor...Olmadı TOSHIBA Z9xx/L9xx Serisini bekleyip ( o da TR'ye gelirse) 3-4 sene sonra paneli de değiştirebilirim...
  • Mediamarkt tan WL / YL 863 alan oldu mu? Ben 1-2 gün içinde almayı düşünüyorum, şansımı deneyeceğim...

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.