Şimdi Ara

Toshiba 42XV500 - Ana Konu (SD yayın görüntüleri eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
1
Favori
67.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Deep-Voice" dediğimiz bu ses genelde çoğu panellerde olabilir+

Bunun en basit sebebi,TV deki Audio katı ile Reciever daki katın çakışmasından dolayı olmaktadır!

Biliyorsunuzki,Receiver üzerinde de Audio ayarı var ve buradande ses arttırılabiliyor!

Basit çözümü ise>>>TV deki Volume ayarını çok fazla açmamak(15/20 seviyesinde bırakmak) ve sesi daha fazla açmak
    içinse Receiver dan arttırmak+

Bir diğer çözüm ise Audio yu doğrudan ses sistemine bağlamak! veya AVR kullanmak v.s
    ---------
    Ancak her modelde bu olay yok,konu Tosh ise,ZF lerde hiç duymadım,ben ilk günler Z-5500 e bağlamadan doğrudan
    panelden aldım sesi,bu rahatsız edici ses yoktu,ama AV5/XV5XF lerde genelde olmaktadır,ayrıca başka marka TV lerde
    olmaktadır!

Scart kablo önemli,ama yinede ses oluşuyorsa,yukarıda yazdığım gibi TV nin sesi iyice alçaltıp,Receiver dan sesi yükselteceksiniz+

-------
    Selamlar

• Sn. Albani

Yorumların için teşekkür ederim. Seni baya bi yordum. Fiyat konusunda istediği seviyelere inmediği için TV lerde daha zamanım var. O arada bi çok bilgi tecrube elimden geçecek bakalım kısmet sonuc ne olacak.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elisa38

O bahsettiğiniz hırıltı sesi bence kabloyu değiştirmenizden değil de kompozit bağlantıyı seçmeniz sonunda son bulmuş. Bende de aynı sorun vardı, uydu alıcısından kompozit bağlatıyı seçince kayboldu. Altın uçlu kablo bağlıyken yine RGB yi seçtiğinizde o ses geliyor mu acaba, dener misiniz?

Dediğinizi denedim, RGB'yi seçtim, hırıltı sesi yok. Bu ses panalle alakalı değil. Tamamen d-smart'ın dandik scart kablosuyla ilgili.

42XV500'ü gönül rahatlığıyla almak isteyenlere önerebilirim. Renk ayarlarını doğru yaptığınız takdirde çok güzel SD görüntü veriyor.
    Saygılar.
  • Forumlarda sabahladığım geceler ve albani ustanın özelde yardımları sonucu 40xv ya da 40w4000 almaya karar verdim, ancak bulunduğum şehirde bunları görerek alabileceğim yer yok. internetten uygun fiyatla ve sorunsuz/muhtemel sorunlarda sorun yaşatmayacak (sorunlu bir cümle oldu ama) alışveriş sitesi tavsiye edebilir misiniz? toshi için domino ve toshibashop siteleri, sony için webdenal hakkında olumlu/olumsuz görüşü olanlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Sn.Brush

Kardeşim sen nerede yaşıyorsun öncelikle????

netten-metten panel filan alınmaz,unut bunu,alanlarında,orası iyi burası iyi laflarına itibar etme!!
    başın ciddi olarak ağrır bu konuda,güvenme.......
    Bunlar benim şahsi düşüncelerimdir,dileyen alır-dileyen almaz,benide ilgilendirmez!
    ------------
    W4 serisi>>XV ye göre daha üstün seviyede bir paneldir!
    Sen tam ne yapacaksın bilemiyorum ama olayı bu 2 TV ye kadar indirdiysen o zaman ben sana W4x al diyorum+

Sony Bayileride hemen her yerde vardır+

Domino yu geç bir kalem (alma oradan)+

Selamlar
  • Batman'dayım. sony bayii yok, bir tek teknosa var orada da tedavülden kalkmış modeller hep.. Kaçak satılan yerler var peki kaçak alsam 3-5 kuruş ucuza değer mi? Albani usta pm.den yazdığım gibi t260hd alıp bir kaç ay ertleyedebilirim lcd işini. belki o zamana kadar zf 40" gelir memlekete...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 1 Ekim 2008; 13:42:01 >
  • yaw Batman da nasıl Sony Bayisi olmaz,kafam almadı doğrusu!

-Şöyle bir şey yapabilirsin>>TEKNOSA ya git ve Sony W4000(hangi ebat istiyorsan)alacağım de,bakalım ne diyecekler??? belki getirtebilirler
    -Kaçak işi olmaz bu LCD olayında,tavsiye etmem!Garantisi de olamayacak bu durumda,sonra Batman gibi yerde elinde kalır bu panel!değmez riskine(az para değil çünkü!)

T260 nedir Samy nin PC monitörümü yoksa???
    Alma bunu,ne için alacaksın ayrıca?

Karıştı olaylar gibi geliyor bana yaw!!

ZF355 işi sakat,ne zaman olur,kaça çıkar,bildiğim kadarıyla Bimeks lerde var 46"ZF355 ve fiyatı YTL 3.999,-(bana göre değer bir rakam hala,ama kimilerine
    göre pahalı olabilir,bir şey diyemem ücreti konusunda onun için)

Neyse sen hiç acele etme,hele biraz daha geçsin buluruz bir formül+
    Kolay gelsin
    Selamlar

p.s;aklıma şimdi geldi, o zaman atla Siirt e git,ne kadar yolki veya D.Bakır da olabilir++
    Olmadı Sony/TR nin Internet sitesine gir oradan heriflere telefonla ulaş,nasıl alabilirim v.s diye sor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Ekim 2008; 14:14:24 >

• panasonic sitesinden buradaki panasonic bayiini buldum gittim. ufacık dükkan , 1 tane 32 inç lcd var başka birşey yok. bunun modeli ne? dedim. Panasonic! dedi böceğe bakar gibi... onu biliyorum da hangi mdeol diye sordum.. arkasına baktı 7a bilmem ne bişeyler dedi... hadi kolay gelsin dedim çıktım... Arçelik bayiine sony var mı diye sordum. abi normalde satılıyor da burada herkes kaçak aldığı için biz getirmiyoruz dedi...vs.vs..
  • Panay lerin o eski modelidir,LX7/70 serisi gibi olmalıdır,aslında iyi TV dir ama tavsiye etmiyorum!
    Sony leri evet Arçelik Bayilerde satıyor,ama oradaki durum,dediğin gibi olunca,farklılık arzediyor elbette!

Kaçak dedikleri hangi modellerdir,nerenin üretimi v.s???bilgi varsa ver bakalım,birde bunları inceleyelim+
    Yoksa herifler rastgele bir Sony yükleyip getirip satıyorlarmı?
    ++
  • Aslında aynen dediğiniz gibi.. rastgele eşşeğ-katıra yükleyip getiriyorlar sanırım. hatta sahte bile olabilir. Böyle şehirlerde zaten model sorduğunuzda yukarda verdiğim örnekteki (cahilliğinizi aşağıılama tavırlarıyla) cevap alırsınız. Yani buralarda 40w bilmem ne aramaz kimse. "lcd aldım" der, az bir yerlerde bir şeyler okumuşlar "sony lcd aldım der" gibi... Marka ya sony....

Bir yerde sordum kaçak olanlarından ellerinde yoktu ama getiririz dediler.. 2700 civarı fiyatla. Ya yine internetten alma diyeceksiniz ama hepsiburada.da şu an 40x3500 3.600- nakit 3.400 küsür.. Geçen hafta da 40w4000 2800 idi şu an 3.400 Ne dersiniz x3500 içijn bu fiyata ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 2 Ekim 2008; 0:08:53 >
  • kaçakların çin çakması olması muhtemel. uzak durun.
  • İyi günler

-"Çin çakması v.s" LCD/PDP işinde yoktur!
    -Herifler daha o kadar ileri gidemediler!!
    -O bildiğiniz markaları görünce rahatlıkla alabilirsiniz,kısaca bu markaların sahtesi/taklidi v.s yoktur+
    -Ancak şöyle bir durum vardır;Türkiye dahil,tüm Avrupa da satılan PDP/LCD ler,""Avrupa Montajlı"" ürünlerdir!
    --İspanya/İngiltere/Çek Cumh/Polonya/Slovak Cumh/Estonia/en fazla montaj üsleri olan ülkelerdir+
    Bize gelen(Avrupa dahil) malların arkasına bakınca şunu görürsünüz>>> ""Assembled in........(burada montaj ülkesi yazar>>Assembled in Spain gibi...
    Made in Korea/Japan v.s olmaz!!!
    --Ancak kaçak gelen mallar>>Kuveyt/Irak/Iran/Dubai/S.Arabistan gibi ülke çıkışlı(aktarmalı)olursa bunlar "Made in Japan/Korea olabilir!(daha iyidir elbette)
    Arka kapağın bir yerinde stiker vardır ve orada yazar,üretim yerini!!

-Fiyat olarak 2700 dedikleride hangi seri/model,belki çok cazip belkide "kazık" fiyattır???burada önemli ve belirleyici olan modelidir!!

-Ben yine yazıyorum,netten,hiç bir şey almam!!! hele-hele X35x aklıma bile getirmem!!! ama alacak/almayı düşünenlerde karışmam+

Selamlar

• arkadaşlar bimekste böyle bir kampanya var

http://www.bimeks.com.tr/kampanyalar/default.aspx?kid=770
  • quote:

Orjinalden alıntı: vimpir1905

arkadaşlar bimekste böyle bir kampanya var

Vatan'da 1.799 a satılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedektif

quote:

Orjinalden alıntı: vimpir1905

arkadaşlar bimekste böyle bir kampanya var

Vatan'da 1.799 a satılıyor.

Vatan kapali mi bugun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

elektronik konusunda çok ilginç şeyler gördüğüm için çakma olabilir dedim. lcd yapamıyor olabilirler. belki de cep telefonlarında ya da başka ürünlerde olduğu gibi başka bir panele o kasayı koymuşlardır. çinlilerden korkulur.
  • Albani usta,

Bu televizyonla Sony'nin 40S4000 modeli arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

quote:

Orjinalden alıntı: albani

elektronik konusunda çok ilginç şeyler gördüğüm için çakma olabilir dedim. lcd yapamıyor olabilirler. belki de cep telefonlarında ya da başka ürünlerde olduğu gibi başka bir panele o kasayı koymuşlardır. çinlilerden korkulur.

Çin liler LCD yapıyorlar ama bu bildiğiniz markaları değil!!!
    Hemde öyle yapıyorlarki vede USA gibi dünyanın en büyük pazarında satabiliyorlar!
    Tabi bunlar çok ucuz dandik mallar,ama vatandaş ucuz ve 2.3.TV gibi almak isteyince gidip
    bu Çin malı LCD leri alıyorlar!!!
    Ayrıca bunların en tanınmış markasıda "VIZIO" dur,bu firma USA da "efsane" oldu,Borsada harikalar
    yarattı!!
    Ucuz ama oldukça kaliteli mallar ile pazarı duman etti!!!
    Bu arada Çin liler FULLHD LCD de yapmaya başladılar,bu malların neredeyse tamamı USA pazarında
    satılmaktadır!

Selamlar

• Bu arada Toshiba 42VX500'de 1920x1080p 1:1 pixelmapping desteği bulunuyor mu?

Alıp da 1920x1080i30 veya 1024x768p60 gibi abidik gubidik modlara mahkum olmayalım sonra.

(Toshiba'nın bu konudaki durumu nedir genel olarak?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witchdoktor -- 2 Ekim 2008; 20:39:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Bu arada Toshiba 42VX500'de 1920x1080p 1:1 pixelmapping desteği bulunuyor mu?

Alıp da 1920x1080i30 veya 1024x768p60 gibi abidik gubidik modlara muhtaç olmayalım sonra.

(Toshiba'nın bu konudaki durumu nedir genel olarak?)

Sormak ayıp olmasın "1:1 pixel mapping" nedir? Bir türlü anlamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.