Şimdi Ara

Toshiba 42XV500 - Ana Konu (SD yayın görüntüleri eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
673
Cevap
1
Favori
67.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XV500 ile XV505 arasında ne tür farklar var? Hatta bir de XV500P var sanırım. Serilerin belirleyici özellikleri nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reumann

XV500 ile XV505 arasında ne tür farklar var? Hatta bir de XV500P var sanırım. Serilerin belirleyici özellikleri nedir?
    Toshiba 42XV500 vatanın sitesinde görünmüyor, ama mağaza'da var ve 1800 ytl öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

Dün bende Vatan daydım. Arkadaşı beklerken uzun süre farklı durumlarda inceledim Tv leri. Toshibaları tasarım olarak 1 numara görmeme rağmen. Aşı sature renkleri ile philips tarzı aşırı smooth olması özellikle bir türlü önceliğime alamıyorum. Özellikle anımasyonlardaki sahnleri suluboya gibi yapıyor. Bunu çok kişiye zorda olsa farkettirdim. Detayları geçişlere interpolasyonla yok etmeleri bunu sağlıyor. .(Ekran kartlarındaki AA gibi) Bu phipste hat safhada(phips,renkleri en az sature olanı insan yüzleri daha gerçek ama gerisi yok). Philiphs te anımasyonlar suluboya filmi oluyor. Toshibada renklerde aşırı doygun. Özellikle kırmızılarda kendini gösteriyor. Insan yüzlerin de bu bariz fark ediliyor. Insanlar yüzleri ten rengi değil kanlıcanlı.Ama kırmızı turuncu ayrımı yapılamıyor. Ama orda renk konusnda LG(5000 yada 6000 bakmadım) çok dikkat çekiciydi. hem kırmızı doygunluğu hemde diğer renkleri doygunluğu güzeldi. İnsan yüzlerinden farkediliyor. Anlrattığım şey fotograf kamerarından aynı şey geçerli. Kırmızılar turuncuya kayması. Samsung tasarım olarak sevemesemde keskinlik ve renk olarak güzel. Neyse fiyatlar hala çok yüksek beklemeye devam.

http://www.dcresource.com/reviews/casio/exilim_z3-review/mickey-macro.jpg
    http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a70-review/mickey-macro.jpg

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: IUnknown

Dün bende Vatan daydım. Arkadaşı beklerken uzun süre farklı durumlarda inceledim Tv leri. Toshibaları tasarım olarak 1 numara görmeme rağmen. Aşı sature renkleri ile philips tarzı aşırı smooth olması özellikle bir türlü önceliğime alamıyorum. Özellikle anımasyonlardaki sahnleri suluboya gibi yapıyor. Bunu çok kişiye zorda olsa farkettirdim. Detayları geçişlere interpolasyonla yok etmeleri bunu sağlıyor. .(Ekran kartlarındaki AA gibi) Bu phipste hat safhada(phips,renkleri en az sature olanı insan yüzleri daha gerçek ama gerisi yok). Philiphs te anımasyonlar suluboya filmi oluyor. Toshibada renklerde aşırı doygun. Özellikle kırmızılarda kendini gösteriyor. Insan yüzlerin de bu bariz fark ediliyor. Insanlar yüzleri ten rengi değil kanlıcanlı.Ama kırmızı turuncu ayrımı yapılamıyor. Ama orda renk konusnda LG(5000 yada 6000 bakmadım) çok dikkat çekiciydi. hem kırmızı doygunluğu hemde diğer renkleri doygunluğu güzeldi. İnsan yüzlerinden farkediliyor. Anlrattığım şey fotograf kamerarından aynı şey geçerli. Kırmızılar turuncuya kayması. Samsung tasarım olarak sevemesemde keskinlik ve renk olarak güzel. Neyse fiyatlar hala çok yüksek beklemeye devam.

Sn.IUnknown

1-Senin tarif ettiğin resim tanımlaması bir kere hangi model için>>Tosh tan bahsediyorum ve Phil den??

2-Tosh ta "aşırı SAT" durumu olmaz(özellikle hangi model diye sormaktayım!!)>>Tosh un renk işlemesi senin dediğin gibi değildir!
    Yani tarif ettiğin olay bir Samy için vede kısmen için Sony için olsa OK dir,ama Tosh ta,kullanılan Renk.Calib.katı dolayısıyla böyle değildir!

3-Samy deki tanımlamanda yalnış ayrıca>>Vivid renk ten hoşlanıyorsan Samy sana güzel gelebilir örneğin!!

4-LGE ler renk işlemede oldukça başarılıdır(yeni nesil)

5-Vatan gibi yerlerde,ben hiç panellere bakmam!!
    Hatta bendeki Tosh u alırken Bimeksten teşhirdekine 15 san.bile bakmadım!!
    Satanlar bile şaşırdı(adamlara kimliğimi açıklamadığım için,beni bilmiyorlar tabi,çünkü bunlarla tartışmaya bile giremiyorum
    "çok fazla bilgililer"

6-Tosh için bana tam model ismi vereceksinki sana detaylarını vereyim ???

-Default settings ler bazı tosh larda çok kötüdür(bir tek ZF serisi hariç)!!
    -Default settings ler ayrıca Montaj üslerine göre farklılık arzediyor(İngiltere/Polonya gibi)!
    -Genelde "DYNAMIC" te görüntü veriyorlar,Tosh ta bu kötüdür!!

Daha bir sürü parametre vardır,dolayısıyla bu konuda Vatan ve benzeri yerlerdeki görüntüler hem kötü ayarlıdır
    hemde "bilerek" te böyle yapılabilmektedir! v.s v.s

7-Samy ler ise hem renk işlemede hemde Motionhandling te(A5/6 serisi) ciddi sıkıntılıdır!
    ---------------
    Kısaca insanların çok büyük çoğunluğu>>(özellikle TR de)Vivid hoşlanıyor renkleri+Smooth/Standart hiç sevmiyor ve illa yalnış
    renk ve ayarda izliyor panellerini!!!
    Dolayısıyla bu yapıda olan çoğu insan doğruyu,yalnış görüyor yada tam tersi oluyor!
    ++++++++

USA da son yapılan bir testte>>100 denek alınıyor odaya ve kendilerine iki türlü görüntü veriliyor,birisinde doğru(Post-Calibre
    edilmiş settingsler) diğerinde ise bütün değerler yalnış ve bozuk settings ler!!!

Netice şu çıkıyor>>>100 denek arasından;
    -89 tanesi kötü/yalnış ayarlı görüntüleri "İYİ"olarak seçiyor!!
    -11 kişi ancak doğrusunu seçebiliyor!!!! yani iyiye iyi-kötüye kötüyü seçebilmişler+

--------------
    Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Sn.IUnknown

1-Senin tarif ettiğin resim tanımlaması bir kere hangi model için>>Tosh tan bahsediyorum ve Phil den??

2-Tosh ta "aşırı SAT" durumu olmaz(özellikle hangi model diye sormaktayım!!)>>Tosh un renk işlemesi senin dediğin gibi değildir!
    Yani tarif ettiğin olay bir Samy için vede kısmen için Sony için olsa OK dir,ama Tosh ta,kullanılan Renk.Calib.katı dolayısıyla böyle değildir!

3-Samy deki tanımlamanda yalnış ayrıca>>Vivid renk ten hoşlanıyorsan Samy sana güzel gelebilir örneğin!!

Satanlar bile şaşırdı(adamlara kimliğimi açıklamadığım için,beni bilmiyorlar tabi,çünkü bunlarla tartışmaya bile giremiyorum
    "çok fazla bilgililer"

-Default settings ler ayrıca Montaj üslerine göre farklılık arzediyor(İngiltere/Polonya gibi)!

Daha bir sürü parametre vardır,dolayısıyla bu konuda Vatan ve benzeri yerlerdeki görüntüler hem kötü ayarlıdır

7-Samy ler ise hem renk işlemede hemde Motionhandling te(A5/6 serisi) ciddi sıkıntılıdır!
    ---------------
    Kısaca insanların çok büyük çoğunluğu>>(özellikle TR de)Vivid hoşlanıyor renkleri+Smooth/Standart hiç sevmiyor ve illa yalnış
    Dolayısıyla bu yapıda olan çoğu insan doğruyu,yalnış görüyor yada tam tersi oluyor!
    ++++++++

USA da son yapılan bir testte>>100 denek alınıyor odaya ve kendilerine iki türlü görüntü veriliyor,birisinde doğru(Post-Calibre
    edilmiş settingsler) diğerinde ise bütün değerler yalnış ve bozuk settings ler!!!

-11 kişi ancak doğrusunu seçebiliyor!!!! yani iyiye iyi-kötüye kötüyü seçebilmişler+

--------------
    Selamlar

Alıntıları Göster
    Toshiba 32C3000PG kullanıyorum..Eski bir panel , kontrast oranı düşük ancak gayet memnunum...Ben LCD TV'de renklerin çok canlı olmasını istemiyorum ve sevmiyorum.. Doğala yakın renklerle TV izlemekten zevk alıyorum. Renk sıcaklığı olarakda Cool seçeneğini kullanıyorum çünkü en doğal renkleri bu şekilde aldığıma inanıyorum.. LCD TV almadan önce yaptığım inceleme ve araştırmalarda ise buna çok dikkat ettim ve en doğal renkleri Toshiba'nın verdiğine kanaat getirdiğim için Toshiba aldım. Yeni evlenen bir arkadaşım Sammy aldı ve misafirliği gittiğimizde ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha anladım çünkü arkadaşımın Sammy'sinde renkler o kadar abartılı ve rahatsız edici geldi ki resmen kendi TV'mi aradım..

• quote:

Orijinalden alıntı: vese

Toshiba 42XV500 vatanın sitesinde görünmüyor, ama mağaza'da var ve 1800 ytl öyle mi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: vese

Evet. Model olarak 42XV500PG geçiyor. Kısaca 42XV500 diyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

quote:

Orjinalden alıntı: vese

Evet. Model olarak 42XV500PG geçiyor. Kısaca 42XV500 diyoruz.

Alıntıları Göster
    Albani usta,
    42XV500 için ideal resim ayarlarını nasıl yapabilirim? Ya da nerede bulabilirim? Gerçi siz LCD ile SD yayın izlemeye pek sıcak bakmıyorsunuz ama SD için ayarlar hakkında bilginiz varsa lütfen yazınız. Saygılar.

• quote:

Albani usta,
    42XV500 için ideal resim ayarlarını nasıl yapabilirim? Ya da nerede bulabilirim? Gerçi siz LCD ile SD yayın izlemeye pek sıcak bakmıyorsunuz ama SD için ayarlar hakkında bilginiz varsa lütfen yazınız. Saygılar.

Alıntıları Göster
    Sn.Dedektif,iyi pazarlar

Sen bana önce Default değerlerini yaz(yoksa değiştirdinmi ayarları)????

XV settingslerini bilmiyorum elimde olmadığı için,üstelik çok yeni bir seridir bu+
    Araştırıp bakarım,ancak sen Default ta özellikle SD yayınları izle,dokunma ayarlarına!

Bana ayrıca Pre-set gelen ayarlarda lazım>>>

Movie/Dynamic/Standart/User settings>>böyle 4 tane ayar bölümü varmı sende????

Eline kumandayı al ve bana bütün ayarları tek tek ver+

Selamlar

• quote:

Sn.Dedektif,iyi pazarlar

Sen bana önce Default değerlerini yaz(yoksa değiştirdinmi ayarları)????

XV settingslerini bilmiyorum elimde olmadığı için,üstelik çok yeni bir seridir bu+
    Araştırıp bakarım,ancak sen Default ta özellikle SD yayınları izle,dokunma ayarlarına!

Bana ayrıca Pre-set gelen ayarlarda lazım>>>

Movie/Dynamic/Standart/User settings>>böyle 4 tane ayar bölümü varmı sende????

Eline kumandayı al ve bana bütün ayarları tek tek ver+

Selamlar

Alıntıları Göster
    Albani usta,
    42XV500'de Dinamik, Standart, Orta, Film, Oyun modları var.

Bunlardan DİNAMİK'in default ayarları:
    Arka Işık: 100
    Kontrast: 100
    Parlaklık: 50
    Renk: 50
    Ton: 0
    Resim Keskinliği: 0
    Siyah/Beyaz Seviyesi: Yüksek
    Sinema Modu: Açık
    Renk Sıcaklığı: Cool
    *Kırmızı Seviye: 0
    *Yeşil Seviye: 0
    *Mavi Seviye: 0
    3D Renk Yönetimi: Açık

Zemin Renk Ayarı: Renk Tonu - Doygunluk - Parlaklık
    *Kırmızı: 0 0 0
    *Yeşil: 0 0 0
    *Mavi: 0 0 0
    *Sarı: 0 0 0
    *Macenta: 0 0 0
    *Camgöbeği: 0 0 0

Etkin Arka Işık Kontrolü: Açık
    Otomatik Kontrast: Açık
    MPEG Gürültü Azaltıcı: Düşük
    DNR: Otomatik

NOT: İnsanların yüzlerinde kırmızı renkler biraz fazla görünüyor. Gerçi bu durum kanaldan kanala değişiyor. Örneğin ATV'de kırmızı çok fazla. Kanal 24'de ise görüntü çok daha iyi.
    Şu an D-smart ve dandik bir scart kablosu kullanıyorum. Bugün akşama "altın uçlu Hama Scart to scart" kablo gelecek, onu takacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 28 Eylül 2008; 15:26:12 >

• quote:

quote:

Sn.IUnknown

"çok fazla bilgililer"

---------------
    ++++++++

--------------
    Selamlar

Alıntıları Göster
    Sn. Albani

İlgin için teşekkürler. Aşır sature renkler aslında servis menulerinden bazı modellerde kısmende olda giderilebilecek bi durum. Samsungda aslıda hiçte hoşuma giden bir marka değil , gerek tasarım gerek gerek ürün içeriğinde hiçte başarılı işler yapamıyor. DÜnyanın en büyük chip üreticilerinden olması. Güzel işlemci ,panel haıfza ve diğerlerine sahip ama bi araya getirken iyi sonuçlar çıkaramıyorlar kanımca.. Ama resim keskinliği ve hareketli görüntüde bir çok vitrin görüntülerinde gözüme girdi. Ama tabi işte samsung bu en son aldığım video kamerada çok hayal kırıklığına uğrattı beni.

Toshibaya gelince. Bi kere tasarımda tek. Renk konusu dediğim gibi servis menunerlinden düzelebilir. Toshibada servis menusunden bu ne kadar giderilebiliyor? Bunun yanında asıl bahsettiğim keskinlik sorunu ayarlarla giderilebilirmi bilmem. Bildiğim mpg filitreleri onun bu kadar smoth yapması zor blockları gidermek biraz işlem gücü istiyor phips bunu yapıyor ve toshibada bunu arttıracak TV lerine cell işlemci koyarak ama bence doğallığı bozuluyor görüntülerin.Ama tabi şuda var SD yada kötü görüntüleri işleyip düzeltme konusunda işe yarar bi özellik olabilir bunlar ama HD lerde iyi sonulaç vermiyor.. Özellikle HD de bu keskinlik çok onemli biraz gürültü(karıncalanma deriz ya) oluyor ama resimler daha doğal oluyor. Anımasyonları yakından bakınca ortaya çıkıyor. Philips ler de özellikle öyle çok yumuşatma varki dediğim gibi anımasyonlar suyuboya gibi oluyor. Toshibalarda var o yumuşatma aşırı olmasada fark ediliyor. Bunun ayarı varmı peki serviste yada diğer taraflarında. Son konuda hızlı sahneler, Özellikle yatay geçen yada filim sonu düşey geçen yazılarda bir çok televizyonu(Samsung,philps,panasonic,sony) aynı anda böyle bir sahnede yakaladığımda 6 sersinde büyük fark gördüm. Toshibaları kayan yazılarda tek yakaladım. Ama işte televizyonları yan yana koymadan ayrım yapmak çok güc oluıyor. En son renk olayını yakaladığım gibi. Yabancı sitelerde incelemelerde w4000 karşılaştırmalarda artık sabit nokta olmuş. TV ler incelenirken hep W4000 baz alınmış. Aslında sony ler dışarıda arz/talep dengesinden pahallı. Bizde fiyatları iyi ama yinde çok. Toshibalarda keza öyle fiyatları yüksek. Zaten benim önceliğim fiyat. 6 serisi ile aynı özelliğe sahip sony ve tosibalar çok daha pahallı.(Toshiba yeni üst segmentleri daha gelmedi)Ama 6 serisi o özellikleri ile başarılımı başarılı ama. Aldıktan sonra memnun kalırmıyım işte orası risk. Çok iyide olabilir olmayabilirde.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: IUnknown

Sn. Albani

İlgin için teşekkürler. Aşır sature renkler aslında servis menulerinden bazı modellerde kısmende olda giderilebilecek bi durum. Samsungda aslıda hiçte hoşuma giden bir marka değil , gerek tasarım gerek gerek ürün içeriğinde hiçte başarılı işler yapamıyor. DÜnyanın en büyük chip üreticilerinden olması. Güzel işlemci ,panel haıfza ve diğerlerine sahip ama bi araya getirken iyi sonuçlar çıkaramıyorlar kanımca.. Ama resim keskinliği ve hareketli görüntüde bir çok vitrin görüntülerinde gözüme girdi. Ama tabi işte samsung bu en son aldığım video kamerada çok hayal kırıklığına uğrattı beni.

Toshibaya gelince. Bi kere tasarımda tek. Renk konusu dediğim gibi servis menunerlinden düzelebilir. Toshibada servis menusunden bu ne kadar giderilebiliyor? Bunun yanında asıl bahsettiğim keskinlik sorunu ayarlarla giderilebilirmi bilmem. Bildiğim mpg filitreleri onun bu kadar smoth yapması zor blockları gidermek biraz işlem gücü istiyor phips bunu yapıyor ve toshibada bunu arttıracak TV lerine cell işlemci koyarak ama bence doğallığı bozuluyor görüntülerin.Ama tabi şuda var SD yada kötü görüntüleri işleyip düzeltme konusunda işe yarar bi özellik olabilir bunlar ama HD lerde iyi sonulaç vermiyor.. Özellikle HD de bu keskinlik çok onemli biraz gürültü(karıncalanma deriz ya) oluyor ama resimler daha doğal oluyor. Anımasyonları yakından bakınca ortaya çıkıyor. Philips ler de özellikle öyle çok yumuşatma varki dediğim gibi anımasyonlar suyuboya gibi oluyor. Toshibalarda var o yumuşatma aşırı olmasada fark ediliyor. Bunun ayarı varmı peki serviste yada diğer taraflarında. Son konuda hızlı sahneler, Özellikle yatay geçen yada filim sonu düşey geçen yazılarda bir çok televizyonu(Samsung,philps,panasonic,sony) aynı anda böyle bir sahnede yakaladığımda 6 sersinde büyük fark gördüm. Toshibaları kayan yazılarda tek yakaladım. Ama işte televizyonları yan yana koymadan ayrım yapmak çok güc oluıyor. En son renk olayını yakaladığım gibi. Yabancı sitelerde incelemelerde w4000 karşılaştırmalarda artık sabit nokta olmuş. TV ler incelenirken hep W4000 baz alınmış. Aslında sony ler dışarıda arz/talep dengesinden pahallı. Bizde fiyatları iyi ama yinde çok. Toshibalarda keza öyle fiyatları yüksek. Zaten benim önceliğim fiyat. 6 serisi ile aynı özelliğe sahip sony ve tosibalar çok daha pahallı.(Toshiba yeni üst segmentleri daha gelmedi)Ama 6 serisi o özellikleri ile başarılımı başarılı ama. Aldıktan sonra memnun kalırmıyım işte orası risk. Çok iyide olabilir olmayabilirde.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Sn.Dedektif

Ben İngilizce menü kullanıyorum,Türkçesini tam bilmiyorum yada çevirdikleri Türkçeyi ben anlamıyorum
    Bu elektronik işinde Türkçeyi kesinlikle anlamıyorum,kaldıki bu işler dünyada İng.gidiyor!!
    Dolayısıyla senelerdir de İng.kullandığım için,Türkçe de çuvallıyorum,bazı tercümeleride zaten yalnış yapıyorlar!
    ...ne diyor bu yaw....diyorum ve tekrar İng.sinden bakıpta olayı çözüyorum!
    ---------------
    Gördüğüm kadarıyla XV ayarları bölümü biraz farklı,ben öncelikle bunları istiyorum,yani kumandadan>>

"SelectablePP"(seçilebilir resim tercihleri)>>>>buraya her basışta hangi MODE lar geliyor?????

XV de bildiğim kadarıyla 5-6 MODE olmalı bu dediğim yerde,onu bana bildir öncelikle??

Sonra bakacağız diğer işlere++

Bu arada bir settings derlemesi yaptım,çeşitli kullancılardan,RS.COM yükledim,indir ve bir incele bakalım+

Http://................com/files/149067816/ToshXV5xSetbyCAN.rar

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Eylül 2008; 15:37:49 >

• quote:

Sn.Dedektif

Ben İngilizce menü kullanıyorum,Türkçesini tam bilmiyorum yada çevirdikleri Türkçeyi ben anlamıyorum
    Bu elektronik işinde Türkçeyi kesinlikle anlamıyorum,kaldıki bu işler dünyada İng.gidiyor!!
    Dolayısıyla senelerdir de İng.kullandığım için,Türkçe de çuvallıyorum,bazı tercümeleride zaten yalnış yapıyorlar!
    ---------------
    Gördüğüm kadarıyla XV ayarları bölümü biraz farklı,ben öncelikle bunları istiyorum,yani kumandadan>>

"SelectablePP"(seçilebilir resim tercihleri)>>>>buraya her basışta hangi MODE lar geliyor?????

XV de bildiğim kadarıyla 5-6 MODE olmalı bu dediğim yerde,onu bana bildir öncelikle??

Bu arada bir settings derlemesi yaptım,çeşitli kullancılardan,RS.COM yükledim,indir ve bir incele bakalım+

++

Alıntıları Göster
    Sn.IUnknown

Bir kere bütün olayları birbirine karıştırmışsın,doğrusu anlamak çok zor,bir yerden bir yere geçiyorsun!

1-Konu ZF355 ise,bu dediklerinin hemen hiçbirisi yok yada sıfıra yakın!

2-ZF355 başlığımı dikkatli okuman lazım,ama orada elbette bütün teknik detaylara girmedim,ancak gerekli
    olanları verdim sanırım

3-Konu XV5x serisi ise,burada duracağız,çünkü bu seri "mid-level"(AUO A-MVA modüllü ve orta segment)
    dolayısıyla bunun getirdiği her kademede handikaplarıda elbette vardır>>
    -Black seviye biraz düşük>>bu seviyede vede modülde budur olacağı ama totalde renk üretimi/işlemesi başarısı iyi
    -Angle-view zaten bu panellerde düşüktür>>kaldıki bu seriyide Tosh Gamer lar için+Desktop uygulamasınıda göz önüne alarak
    çıkarmıştır!!!

4-Samy 2008 model-serilerini geçiyorum,çünkü adamlar her hafta F/W çıkarıyorlar ve hala "Judder" sıkıntısı bitmedi!

5-"SM" den girilerek bütün paneller ayarlanıyor ama bunu TR de kim yapacak
    USA/Canada/İngiltere de>>Prof.Calibrator çağırıyorsun ve iş OK

-SM ayarlarını basit olarak yapmak isteyende,yabancı sitelerden ve kullanıcı yorumlarına bakarak bunları bulacaktır,
    ne kadar doğru olacağı ise şüpheli ve göz zevkine/kararına kalmış durum olacaktır!

6-Konu>>Samy/Tosh/Sony SM ayarları ise>>Prof.Calibte hepside OK dir,ama user-appyl durumunda iş doğru çıkmıyor!
    -dolayısıyla senin sorduğun.......SM den ne kadar gidilebiliyor,en azından TR için,ucu açıktır,çünkü Prof. olayı bizde yok!!!!

7-Bir kere üzerlerindeki işlemciler itibarıyla,Tosh bunlardan ciddi olarak ilerdedir!
    -Samy de sıkıntı
    -Phil sıkıntı

bu ikisi F/W ile bunları aşmak istiyorlar,ancak Phil in NXP si,aslında süper iyiden öte çok iyi ama rantbl
    çalışma yakalıyamadılar,kısaca stabil değil!!!riskli,Chipset süper ama NEDEN F/W çıkıyor!!!
    Samy zaten geçiyorum!
    Sony de F/W çıkardı bu arada(sanırım 2 tane)

Peki Tosh nerede bunların arasında>>F/W ile hiç işi olmuyor bunların

not;Cell-chipset henüz uygulanmadı,bunlar en son seri 575 lerde uygulanacaktır,zaten üretimde bitmek üzere;
    Polonya-İngiltere montajları bitmek üzeredir+

8-Senin bazı kafanın takıldığı,yada ben "excellent" istiyorum diye yola çıkmışsan,sen hemen geri dön kardeşim,boşuna yol,
    alırsın sonra
    "Classic" TFT-LCD ler bunlardır(CCFL/HEFL sistemlerde)daha ötesi yok,sadece bazı iyileştirmeler v.s(kısaca zamana oynuyor üreticiler!!)

9-Ayrıca sen hangi TV de izledin>>SD leri iyileştirme>>HD leri bozma???
    ZF575 dennmi bahsediyorsun??(yok böyle bir uzman görüşü henüz!)
    Yoksa VideoCamera olayı ilemi karıştırıyorsun,yada oradan hareketlemi böyle söylüyorsun??

Noise/Sharpness/Details/ v.s düzeltmeleri SM den,senin dediğin manada olmuyor!
    Basic ayarlar ile bir yere kadar düzeltilebiliyor,bu paneller o kadar akıllı ve gelişmiş değiller

Bu dediklerin için senin Sharp ın $ 6000/35000 arasındaki Multi-TV lerine bakacaksın gari(onuda bulursan tabi)

-Kayan yazılarda sorunlar genelde hepsinde vardır(Tosh dahil elbette)
    Bunu basit yolla aşmak için>>>gelen yayının "FORMATINA" göre paneli ayarlayacaksın!!!(bu çok önemlidir)
    Genelde yayınlar 4;3 tür ve sen Formatı 4;3 yaparsan OK dir,şayet yine sorun varsa,kaldır at o paneli

Ama bizde insanlar şöyle izliyor panellerini;
    -Yayın kaynağı "SD"
    -Format 4;3
    -Pixel ölçüsü>genelde 702-720/576(Digital Uydu yayınlarda) ama diğer yayınlarda çok daha kötü ve düşük!!

Adam bu yayını 16;9/14;9 gibi yada buna benzer Wide/Cinema/Exact-scan v.s gibi kötü ayarlı ve uyumsuz
    formatlarda izleyince(4;3 e göre)ortaya bir kere yalnış resim formatı çıkıyor,en-boy ölçüleri bozulup,insanların
    zayıf-şişman v.s olması ki zaten ortası başkası kenarlar başka oluyor v.s,ama normal resim izlerken bu belli
    olmuyor(asloında bal gibi oluyor ama kimse farkında değil) ancak bu durumda format bozulduğu için pixellerdeki
    bu değişklik özellikle "yazı fontunda" çok fena şişiyor!!!

Örneğin bende format sürekli 4;3 de durmaktadır!çünkü uydudan izlediğim ütün yayınların neredeyse tamamı bu formatta
    Ben org.formatı kesinlikle bozmuyorum!!!

10-Motionhandling/Bluring te özellikle ZF355 çok çok iyi,sıfır hata diyebilirim(en büyük esprisi burada zaten ZF lerin!)

11-SonyW4x serisi ise renk üretimi konusunda tam doğru değil,ama bu eski sıkıntısını bu seride biraz daha düzelttiler>>
    Redish/Blueish hala ciddi olarak var,aynen Samy dede var>>Phil ve Tosh un High-end serilerinde ise YOK!!!

Smooth/Natural colors doğruluğu Phil ve Tosh ta çok güzel,ama özellikle TR de insanlar VIVID renklerden hoşlanıyor,dolayısıyla
    ben insanların büyük çoğunluğunun neden bazı TV leri donuk/mat bulduklarını çok iyi anlıyabiliyorum!!

-Üreticiler,her zevke her göze göre ürün çıkaramıyorlar!!!
    --örneğin XV5x serisi Gamer lar için daha uygun hale getirildiği için vede Monitör gibi kullanıldığından dolayı
    "Saturation" daha fazladır,HUE değerleri daha farklıdır,NEDEN!!! çünkü GAME olayı ve o seriyi buna göre set etmişlerdir,
    bu kadar basit,şimdi birisi kalkıyor VATAN a gittim......felaket RED ler fazla....bütün renkler SAT. v.s diye yorum
    yapıyor ama o serinin ne için çıkarıldığını bilmiyorki!!
    Çünkü kişi önce...ben bundan TV izleyeceğim dediği zaman,olay bitiyor,çünkü bu serinin bütün değerleri önce GAME den hareketle
    set edilmiştir!

Satıcıların ise zaten dünyadan haberleri yok,her gelene mal kakalamanın telaşındalar,birde firmalar genelde "Promo" v.s olayına
    giriyor,Dist.firmalar ile bu sefer tam gazlama yapılıyor!

12-Fiyat konusunda Sony için dediklerin doğru değil artık(yurtdışı)
    USA/Avrupada zaten bu kulvarda sadece ve sadece 2 üretici kalmıştır!!Samy ve Sony vede fiyatları artık çok ciddi
    kabul edilebilir makul seviyelere inmiştir oralarda!!

Bugün gelişmiş pazarlarda iki kriter vardır,malın satılabilmesi için(Panel işinde)
    -Fiyat
    -Fiyat/Performans

bunların birisini yakalayamazsan,mal satamazsın yada çok az satarsın!!

Tipik bir kaç örnek>>
    --Phil bu senenin başında USA/Canada pazarından çekildiğini resmen açıklamıştı!
    Daha sonra yaptıkları re-org ile yeniden girmenin çabası içindeler(çünkü dünyada tek pazar var ve parada orada
    USA dır bu pazar,burada iş tutabilirsen ne ala yoksa,dükkanı kapatırsın)

--Pio,PDP işini değiştiripte radikal kararlar almasının tek sebebi USA da yeterli mal satamamasıdır!
    LCD leride zaten korkularından(aşırı yüksek fiyatlı olmasından dolayı)Avrupada satışa çıkardılar!!

--En son 15 gün önce,Phil resmen Avustralya pazarındanda çıktığını açıklamıştır!!!
    Bu pazar,kimsenin tahmin edemeyeceği kadar büyük ve aktiftir vede üreticiler için çok çok önemlidir!
    -------------
    Yukarıda yazdığım gibi panel işinde(TFT-LCD) 2 firma çarpışıyor>>Samy ve Sony,diğerleri nal topluyor gibi,tek 2 istisnası ise
    USA da Sharp(çok büyük pazarı var ama malları çok pahalı bunların,ayrıca en iyi resim kaliteside Sharp ta,müthiş bir
    "Banding" sorunu olmasına rağmen>>bir başka üretici böyle olsaydı,dükkanı çoktan kapamıştı ama Sharp ın Banding
    sorunu devasa olsada,resim kalitesinde kimse geçemiyor vede geçemeyecek,zaten Sony/Phil/Tosh/Pio>> Sharp ın bünyesine
    girdiler bile,modülleri yakın gelecekte buradan alacaklardır,Sony üstelik 1/3 ortak oldu Sharp a,Pio nun büyük hisseleride
    Sharp a geçti!!

Evet fiyat olarak özellikle Tosh Avrupada çok pahalı zaten satamasının tek sebebide budur,yoksa insanlar ZF355 için kuyruğa
    gireceklerdir!!
    355 serisi Samy/Phil/Sony nin şuandaki serilerinden biraz daha ilerdedir,ama "DEFAULT" olarak tek izlenen paneldir,bunu anlamak
    içinde USA/İngiltere/Almanya gibi Tosh için sitelerdeki yazılarına bakacaksınız,çok ciddi fark olduğunu hemen anlayacaksınız,yani
    alıyorsun 355 i,eve getirip prize takıp izliyorsun!!!!!

Selamlar

• quote:

Sn.Dedektif

---------------

++

Alıntıları Göster
    Albani usta,
    Kumandadan Dynamic-user, Standart, Mild, Movie, Game seçilebiliyor.

Picture Settings'e girince:
    Picture Mode: DYNAMIC
    Backlight: 100
    Contrast: 100
    Brightness: 50
    Colour: 50
    Tint: 0
    Sharpness: 0
    Black/White Level: High
    Cinema Mode: On
    Colour Temperature: Cool
    *Red Level: 0
    *Green Level: 0
    *Blue Level: 0
    3D Colour Management: On

Base Colour Adjustment: Hue - Saturation- Brightness
    *Red: 0 0 0
    *Green: 0 0 0
    *Blue: 0 0 0
    *Yellow: 0 0 0
    *Magenta: 0 0 0
    *Cyan: 0 0 0

Active Backlight Control: On
    Auto Contrasr: On
    MPEG NR: Low
    DNR: Auto

• quote:

Albani usta,
    Kumandadan Dynamic-user, Standart, Mild, Movie, Game seçilebiliyor.

Picture Settings'e girince:
    Picture Mode: DYNAMIC
    Backlight: 100
    Contrast: 100
    Brightness: 50
    Colour: 50
    Tint: 0
    Sharpness: 0
    Black/White Level: High
    Cinema Mode: On
    Colour Temperature: Cool
    *Red Level: 0
    *Green Level: 0
    *Blue Level: 0
    3D Colour Management: On

Base Colour Adjustment: Hue - Saturation- Brightness
    *Red: 0 0 0
    *Green: 0 0 0
    *Blue: 0 0 0
    *Yellow: 0 0 0
    *Magenta: 0 0 0
    *Cyan: 0 0 0

Active Backlight Control: On
    Auto Contrasr: On
    MPEG NR: Low
    DNR: Auto

Alıntıları Göster
    OK anladım+

Şöyle başlayalım o zaman,çünkü XV deki menü ZF den biraz farklı ve daha fazla Mode var+

-Dynamic
    -Movie
    -Game

bu üçü sabit kalsın(sanırım bunların ayarıda değiştirilemiyor!!DEFAULT olarak kalıyor>>ZF de Movie ve Dynamic sabit kalıyor)

Zaten işimiz bu üçüyle değil bizim+
    -----------
    Mild ve Standart değiştirebiliyor(ben Standart ayarıda sabit bıraktım ve ellemedim burasını)
    Ancak sende değiştirmek gerekebilir,Mild ve Standart ı,işe önce Standart tan başla>>yukarıda RS.COM attığım dosyadaki çeşitli
    değerler var,bunları uygula,ancak kafan karışabilir!!

SM ye girmediğin müddetçe sorun yok,yap-boz,kafana göre ayarla!

SD de kaliteyi ve standardı yakalamak tabi çok zor,çünkü her yayın farklı kalitede geliyor!

İşe bence sen>>
    -- TNT/CNBCe deki Film/Diziler den başla!!!"e2 de olmaz!!)
    --sonra ATV ye gel(fazla saturedir bu yayın,bak bakalım Haberlerdeki herifin suratı nasıl görünüyor!
    --NTV ye gel sonra
    --NTVSpor a gel
    -------------------------
    Ancak bu dediklerim Uydudan Digital yayınlardadır(Receiver dan TÜRKSAT uydusu ile)!!

Dalgaya düştüm,senin hangi kaynakları izlediğini sormadım?????

-KabloTV dersen,bunu geç bir kalem sen!
    -SD için TR de en iyi kaynak Uydu++

"""DVD olayına şimdilik hiç girmiyorum,yada HD lere"""

merak ettiğim sende hangi kaynaklardan normal TV yayını(SD) var???

KabloTV dersen,iş değişir,ayar tutturman daha zor olabilir!

• quote:

OK anladım+

Şöyle başlayalım o zaman,çünkü XV deki menü ZF den biraz farklı ve daha fazla Mode var+

-Dynamic
    -Movie
    -Game

bu üçü sabit kalsın(sanırım bunların ayarıda değiştirilemiyor!!DEFAULT olarak kalıyor>>ZF de Movie ve Dynamic sabit kalıyor)

Zaten işimiz bu üçüyle değil bizim+
    -----------
    Mild ve Standart değiştirebiliyor(ben Standart ayarıda sabit bıraktım ve ellemedim burasını)
    Ancak sende değiştirmek gerekebilir,Mild ve Standart ı,işe önce Standart tan başla>>yukarıda RS.COM attığım dosyadaki çeşitli
    değerler var,bunları uygula,ancak kafan karışabilir!!

SM ye girmediğin müddetçe sorun yok,yap-boz,kafana göre ayarla!

SD de kaliteyi ve standardı yakalamak tabi çok zor,çünkü her yayın farklı kalitede geliyor!

İşe bence sen>>
    -- TNT/CNBCe deki Film/Diziler den başla!!!"e2 de olmaz!!)
    --sonra ATV ye gel(fazla saturedir bu yayın,bak bakalım Haberlerdeki herifin suratı nasıl görünüyor!
    --NTV ye gel sonra
    --NTVSpor a gel
    -------------------------
    Ancak bu dediklerim Uydudan Digital yayınlardadır(Receiver dan TÜRKSAT uydusu ile)!!

Dalgaya düştüm,senin hangi kaynakları izlediğini sormadım?????

-KabloTV dersen,bunu geç bir kalem sen!
    -SD için TR de en iyi kaynak Uydu++

"""DVD olayına şimdilik hiç girmiyorum,yada HD lere"""

merak ettiğim sende hangi kaynaklardan normal TV yayını(SD) var???

KabloTV dersen,iş değişir,ayar tutturman daha zor olabilir!

Alıntıları Göster
    Albani usta,
    Bende D-smart var. Verdiğiniz ayarları bu akşam altın uçlu scart kablo gelince deneyeceğim. Sonuçları burada paylaşırım. Teşekkürler.

• quote:

Albani usta,
    Bende D-smart var. Verdiğiniz ayarları bu akşam altın uçlu scart kablo gelince deneyeceğim. Sonuçları burada paylaşırım. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    OK o zaman daha kolay ve Digital yayınla+DSmart ından görüntüsü oldukça iyidir+
  • quote:

OK o zaman daha kolay ve Digital yayınla+DSmart ından görüntüsü oldukça iyidir+

Alıntıları Göster
    Albani usta,
    Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde TV'nin görüntü kalitesi çok çok daha iyi oldu.
    Artık ATV, STAR ve diğer kanallarda insanların yüzlerindeki kırmızılık yok denecek kadar azaldı ki bazı kanallarda hiç yok.

Hama altın uçlu scart'ı bağladım, görüntü kalitesine büyük bir katkısı olmadı ama d-smart'tan gelen hırıltı sesi tamamen kayboldu. Daha önce kullandığım 32AV500'de de d-smart kablosu ile bir hırıltı geliyordu. Şimdi TV'de kesinlikle herhangi bir hırıltı-cızırtı yok. Hırıltı sorunu d-smart'ın yanında verilen dandik scart kablosundan kaynaklanıyormuş. "TV'nin sesini artırınca hırıltı sesi artıyor." diyen varsa scart kablosunu değiştirmesini öneririm.

Görüntü gayet güzel, sadece bazı görüntülerde dikkatli bakınca çok ama çok az bir karlama vardı. Biraz önce D-smart'ın ayarlarından Kompozit bağlantıyı seçince karlamalar kayboldu. Önce RGB seçili idi. Aslında scart bağlantıda kompozit seçmek doğru değil galiba. İlginç bir durum oldu.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 28 Eylül 2008; 22:27:23 >

• quote:

Albani usta,
    Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde TV'nin görüntü kalitesi çok çok daha iyi oldu.
    Artık ATV, STAR ve diğer kanallarda insanların yüzlerindeki kırmızılık yok denecek kadar azaldı ki bazı kanallarda hiç yok.

Hama altın uçlu scart'ı bağladım, görüntü kalitesine büyük bir katkısı olmadı ama d-smart'tan gelen hırıltı sesi tamamen kayboldu. Daha önce kullandığım 32AV500'de de d-smart kablosu ile bir hırıltı geliyordu. Şimdi TV'de kesinlikle herhangi bir hırıltı-cızırtı yok. Hırıltı sorunu d-smart'ın yanında verilen dandik scart kablosundan kaynaklanıyormuş. "TV'nin sesini artırınca hırıltı sesi artıyor." diyen varsa scart kablosunu değiştirmesini öneririm.

Görüntü gayet güzel, sadece bazı görüntülerde dikkatli bakınca çok ama çok az bir karlama vardı. Biraz önce D-smart'ın ayarlarından Kompozit bağlantıyı seçince karlamalar kayboldu. Önce RGB seçili idi. Aslında scart bağlantıda kompozit seçmek doğru değil galiba. İlginç bir durum oldu.

Alıntıları Göster
    bende 32AV500 almayı düşünüyorum domino alışverişte 1026ytl bu site güvenilirmi sizce bilgisi olan varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: karlman

bende 32AV500 almayı düşünüyorum domino alışverişte 1026ytl bu site güvenilirmi sizce bilgisi olan varmı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: karlman

Ben Migros'tan 990'a almıştım. Şimdiki fiyat 949 YTL olmuş. Kaçırma derim.
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=5614980&categoryId=7320

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: karlman

Ben Migros'tan 990'a almıştım. Şimdiki fiyat 949 YTL olmuş. Kaçırma derim.
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=5614980&categoryId=7320

Alıntıları Göster
    saolasın dedektif bende alacağım peki memnunmusun ben sadece intrnet üstündeki yorumlardan dolayı düşünmüştüm bu tv için fikirlerin nasıl

• quote:

Albani usta,

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dedektif

Albani usta,

O bahsettiğiniz hırıltı sesi bence kabloyu değiştirmenizden değil de kompozit bağlantıyı seçmeniz sonunda son bulmuş. Bende de aynı sorun vardı, uydu alıcısından kompozit bağlatıyı seçince kayboldu. Altın uçlu kablo bağlıyken yine RGB yi seçtiğinizde o ses geliyor mu acaba, dener misiniz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.