Şimdi Ara

Toshiba 42AV635 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. 3 aylık bir araştırma sonucu dün teknosadan Toshiba 42AV635 FullHD TV yi 1699 tl + 75 tl hediye çeki ile aldım. Öncelile yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu teşekkürün bir karşılığı olarak ta sizlere izlenimlerimi aktarmak ve sorularınıza cvp verebilmek için bu konuyu açıyorum. Akşam foto da ekleyeceğim.

Öncelikle aylardır Samsung araştıran biri olarak neden bu kararı verdim? B530 ile AV635 i yan yana koyduğumda renkler ve parlaklık direkt kendini belli ediyordu. İnanmadım ve iki cihazın da kumandasını elime aldığımda Samsung ile ne kadar uğraşırsam uğraşayım parlaklığı bir nebze toshiba seviyesine getirebiliyordum ama renkler soluyordu. Mesela kırmızılar pembeleşiyordu. Ama Toshiba'da Renkler çok canlı ve parlaklığı da çok fazlaydı.

Merak edilenleri cevaplamaya başlayayım hemen;
    Eve geldim, kurdum, olabilecek en kötü sinyali test etmek için çubuklu anteni vestel 37 ekran tvden söküp bu tv ye taktım. Tabi biraz komik bir görüntü oldu ama neyse TV yi açtım ve şok. Dandik anten ile inanılmaz net bir görüntü aldım...

Böylelikle ikinci aşamaya geçtim.. Sırada dandik digiturk yayını var. (Kıytırık digi receiveri ile- HD olmayan- )
    Muhteşem bir görüntü aldım. Teledünya HD ye geçecektim ancak bu görüntüyü gördükten sonra hiç geçmesem de olur demeye başladım. Çünkü görüntü gerçekten çok netti.

Henüz HD kaynağpım olmadığı için HD yayın deneyemedim. Bilgisayar en fazla 1280X768 veriyor s-video ile. Ekran kartı GF7400. Sanıyorum 1980x1080 yayın alamayacağaım için vga-vga kablo almadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim.

Bir de küçük bir not: 42 inch tv yi mağazada görüp küçük dersiniz ama eve geldiğinde tam tabirle dana gibi :)
    Odanın yarısını kapladı. Esas kullanacağım yer 24 m2 olduğu için normal olur kanısındayım. Alacak arkadaşlar 32" i de düşünsünler derim. İlk başta küçük geliyo ama eve getirince oturma odası için ideal olur diye düşünüyorum.

Kısacası böyle arkadaşlar ben çok memnunum. Sorularınız varsa cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Lord -- 21 Aralık 2009; 13:29:13 >

„€ Vincent Lord €„

• Arkadaşlar bunlar da fotolar çok net değil cep ile çektim...

42AV635D:
     Toshiba 42AV635 inceleme

42AV635D (dynamic mode) vs. 40B530 (dyn. mode + parlaklık full hali)
     Toshiba 42AV635 inceleme

„€ Vincent Lord €„
  • hayırlı olsun ...
  • sağol arkadaşım.

„€ Vincent Lord €„
  • arkadaşım hayırlı olsun.
    ama sanki çektiğin fotolarda samsung daha iyi gözüküyor. aracın koltuklarına bakarsan samsungta daha net ve renkler belirgin gibi değilmi?
  • Yok hocam kesinlikle değil. Samsung sağdaki.. Renk doygunluğu olarak aynı parlaklıkta toshibadaki renkleri veremiyor. Kırmızıları pembe, yeşilleri cam göbeği yapıyor. . Bir de cep ile çektiğim için toshiba biraz parlama yapmış tam belli olmuyor. Gözünüzle görmelisiniz.
    Ama tabiki bu zevk ve renk meselesi. Benim gözüme daha çok hitap etti sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Lord -- 22 Aralık 2009; 9:29:33 >

„€ Vincent Lord €„
  • Samsung'un ucuz modellerinde ben de hep kırmızıyı pembe gördüm. Gecenlerde teknosa'da hem samsung hem de lg en ucuz lcd'lerde kayıp balık nemo oynuyordu, kırmızı balıklar samsungda pembeydi
    Giriş modeli ürünlerde SD yayınlarda en iyi performans bence de Toshiba'da..
    Daha Fazla Göster
  • bu arda dün vga vga kablo ile denedim sağolsun bir arkadaştan edinip. 1024x768 çözünürlük aldım. Laptop daha fazla çıkış vermiyo benim. 1-1 pixelmapping yapıyo. Oldukça net bir görüntü aldım. Ama tabi ekran küçülüyo biraz. İsterseniz yayabiliyosunuz da. Full HD çıkış veren bi leptopla sanırım tam oturcaktır görüntü.

„€ Vincent Lord €„
  • merhabalar bende dun teknosadan kv40v4210 modelini aldım. tv yi dsmartla kurdupumda buyuk hayal kırıklığı aşırı derece kumlanma ve hızlı görüntülerde bozluma yapıyordu.Ne yaptıysam gideremedim. evde toshiba 3000 serisi var onda hiçbir sorun yaşamadığım için bugun gidip toshiba 42AV635D ile değiştirdim sonuç mükemmel.forum istanbulun elinde urun kalmamış. Ana depolarında da yok cevahir teknosada son 4 ürün den birini ben aldım kalan 3 ad ilgilenen arkadaşlara duyrulur (fiyat 1699 tl axesse 12 taksit)

Orijinalden alıntı: hoca05

Toshiba LCD seyretmektense 37 ekran Show marka CRT seyretmeyi tercih ederim. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

biz ozaman yıllardır başka bişi seyrediyoruz...
  • evet caution haklısın, arkadaş saçmalamış biraz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent Lord -- 4 Ocak 2010; 13:43:31 >

„€ Vincent Lord €„
  • quote:

Toshiba LCD seyretmektense 37 ekran Show marka CRT seyretmeyi tercih ederim. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.

Bende tam toshibada karar kılmıştım bi kaç güne alıcaktım kafamı karıştırdı arkadaş

Orijinalden alıntı: Symplegad

quote:

Bende tam toshibada karar kılmıştım bi kaç güne alıcaktım kafamı karıştırdı arkadaş

Karışacak bir durum yok show ne toshıba ne Yu-ma-tu hepsini tokatlar
  • arkadaşlar bende aldım aynı üründen ve normal uyduya bağladım ilk olarak skart girişinden ve beklediğimin üstünde bir netlikte görüüntü veriyor benim ihtiyaçlarımı fazlası ile karşılayan bir ürün açıkcası aldığımda teretdütüm vardı acaba bu fiyata verdikleine göre üründe bir problem mi var diye ama yanılmışım gerçekden çok güzel bir ürün arkadaşın aldığı 42" phılıps den daha kaliteli derli toplu görüntü vardı tv de hiç pişman olmadım şimdi iyi ki almışım diyorum alacak olanlara tavsiye edebilirim
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.