Şimdi Ara

__ TOSHIBA 40TL933 İNCELEME __ F/P __( 4650:1 Kontrass ----100hz Panel---RealD 3D ---0.03 cd/m2 Siyah Seviyesi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
5.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 5 gün önce satın aldığım , Toshiba 40TL933 televizyonun incelemesini yapmak istiyorum.Bu tv araştırma macerasına 6 ay önce başladım , birçok tv nin incelemesini hdtvtest , avsforum , avforum gibi yabancı sitelerden araştırdım durdum.Bazı geceler sabahlara kadar yabancı forumlarda zaman geçirip sabahı ediyorum.Daldan dala atlar gibi modelden modele atlıyordum.Bu işe led ekranlardan başlayıp , panasonic plazmalarına geçiş yapmıştım.Daha sonra incelemelere bakarak , eski pionner kuro lara bile vardırmıştım.Ama onlarıda araba parasına satıyorlardı : ) Tv de Önceliğim siyahları iyi vermesi , doğal renk vermesi ve sd yayınlarda ki görüntü kalitesiydi.Smart 3d,wifi vs gibi özellkler hiç ilgimi çekmiyordu.

Hiçbir tvnin mükemmel olmadığını ve yakında oled tvlerin çıkacağını bildiğim için günü kurtarsın diyerek ucuz bir modele yöneldim.Ve inanın bu tv yi pek araştırmadım.Carrefourda gezerken bu tv yi gördüm, internette pek bir incelemesi yoktu.Türkiyede de fazla satılan bir model değildi.İlk defa forumlar yazılanlara bakmayıp sadece gözlerime güvenerek , bu tv nin 2000 liralık tvlerden daha başarılı bir görüntü verdiğini gördüm.

__ TOSHIBA 40TL933 İNCELEME __ F/P __(  4650:1 Kontrass ----100hz Panel---RealD 3D ---0.03 cd/m2 Siyah Seviyesi )
     __ TOSHIBA 40TL933 İNCELEME __ F/P __(  4650:1 Kontrass ----100hz Panel---RealD 3D ---0.03 cd/m2 Siyah Seviyesi )

Şimdi tv yi eve kurdum ve 5 gün boyunca çeşitli açılardan test ettim.

_____Artılar:____
    ---İnput lag , 2D oyun modunda 50ms olarak ölçülmüş.2D Oyun modunda hissedilir bir input lag yok.Anında tepki veriyor.
    ---Tv nin paneli çoğu tvler gibi yansıma yapmıyor.Ekranda ne varsa onu görüyorsunuz.Ayrıca eski mat filtreler gibi bulanıklık ve ışık vurunca yüzeyde grileşme söz konusu değil.
    ---Tv de kontrass filtresi kullanmışlar , yani gündüz bile derin siyahlar verebiliyordu.Aydınlık ortamda bile sinema filmi izleyebiliyorsunuz.
    ---Yan açılarda görüş gayet başarılı , Eğer çok yandan bakarsanız hafif renklerde solma görülebiliyor.TAbi %60-80 arası açılardan bahsediyorum.
    ---Sd yayın performasın şahane diyebilirim.Evimde 3 adet crt tv var , sd yayın olarak onlarla yarışıyor : ) Birçok tanıdığımda led tv var , karşılaştırma imkanım çok oluyor.
    ---Panelde gerçek 100 hz panel kulanılmış , ve amr hareket yumuşatma ise 200hz hızında çalışıyor. Piyasada 2500 liraya 50 hz paneli 400 hz diye satan markaları göz önünde bulundursak tam bir fp panel oluyor : )Bu arada PSA panel kullanılmış.
    ---Panelde yanlardan ışık sızması yok ,dse yok , kirli ekran problemi yok , banding yok ,Bulutlanma farkedilmeyecek kadar az.
    ---Hareketli sahnelerde çok iyi bir başarımı var.Normal seviye bir kullanıcıyı tatmin edecektir.
    ---Renkler çok doğal çıkıyor , insan yüzleri tam olması gerektiği gibi duruyor.İnsanların yüzünde yağlı boya efekti olmuyor , en ufak cilt detayını bile görebiliyorsunuz.Test ettiğim diğer bazı panasonic ,lg ve samsunglarda sahte kontrass yaratabilmek için , görüntüde hafif yağlı boya efekti oluyor.Yani detaylar tam çıkmıyor , bu tvnin ise görüntü işlemesi tahmin ettiğimden çok iyi çıktı.Görüntü motoru , sony x-reality ile yarışıyor.
    ---Tv de 2 boyuttan 3 boyuta çevirebilme özelliği var.Gözlüğüm olmadığı için deneyemedim ama ayarlardan bunu açıp kapatabiliyoruz.
    ---Tv de intel WIDI kablosuz görüntü aktarabilme teknolojisi var.Ayrıca dlna da var.
    ---Panel görütü yenileme 8ms olarak belirtilmiş ama ben test ettiğime göre gayet sorunsuz çalışıyor.Hareketli sahnelerde ciddi bir bulanıklaşma yok.Evimde samsung 2ms oyun monitörü kullanıyorum onunla karşılatırsam pekte geri kaldığını söyleyemem.Bana göre bu 8ms ise , 2ms diye geçen samsung tn monitörüm 4ms olmalı :)))
    ---Oldukça şık cam ayaklığı var.Ve tasarımı sade olduğu için beğendim.Kasa inceliğide normal standartlarda...
    ---Enerji tüketimi oldukça düşük , ortalama 50 watt harcıyor.
    --- Mkv ,avi vs. videoları açabiliyor .
    --- Fat fat32 ve ntfs formatını okuyabiliyor.
    --- Hem optik hemde 3.5 mm ses çıkışı var.
    ---Kontrass oranı oldukça iyi , avsforum sitesi incelemesine göre ansi kontrass 4650:1 olarak ölçülmüş.Ayrıca siyah seviyesi ise 0.03 olarak ölçülmüş.Panelleri ve işlemcileri aynı olan sadece Dvb t2 alıcı ve dahili uydu alıcı farkı olan Tl963 modelinin inceleme linkidir.

http://www.avforums.com/reviews/Toshiba-40-46-TL963B-TL963-3D-LED-LCD-Television-Review_384/Review.html

__Olumsuz yanları:___

İnput lag , 3D oyun modunda hissedilir var.
    Kutudan gözlük çıkmıyor.Gözükler aktif 1080p gözüklüktür.(Şarjlı gözlüklerin tanesi piyasada 50 liraya satılıyor.)
    Dahili wifi yok , usb dongle alacaksınız.
    Web browser yok.
    Türkçe altyazılar sorunlu görüntüleniyor.
    mkv videolarda media playerda dts ses desteği yok.
    Ses çıkışı olarak normal ve tiz seslerde oldukça iyi fakat bass seslerde başarılı değil.Subwoofer kullanmamışlar.
    Kumandası daha kaliteli olabilirdi.

____Sonuç____
    Şimdi size birkaç tane çektiğim fotoyu koyuyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.Model ile merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirsiniz.
    Siyah seviyesi bir edge led tv için oldukça iyi (avforum incelemesine göre , siyah seviyesi ve kontrass oranına mükemmel denilmiş), ama full led panel veya pionner kuro kadar zifiri siyah beklenmemesi gerekiyor.(Arka ışığın şiddetine göre çok hafif siyahlarda grileşme olabiliyor)

Aşağıya koyduğum görseller belli tv kalibrasyonları yapıldıktan sonra çekilmiştir.Yani arka ışık %100 ayarlı değildir

Eğer sinema modu için gerekli kalibrasyonları yaparsanız , Odanın ışıklarını kapatıp ve karanlıkta geçen bir film dahi izleseniz kontrass ve siyah seviyesi memnun ediyor.Sonuç olarak bu paraya tam bir f/p canavarı diyebilirim.Ivır zıvır özelliklerden daha çok kaliteli bir panel almak istiyorsanız toshiba tl933 ve tl963 modelini aklınızın kenarına yazın.İyi bir 3d panele sahip olmak için dünyanın parasını dökmeye gerek yokmuş

Not: Ürünü olabildiğince objektif anlattığımı düşünüyorum , hatta kötü yanlarını gereğinden bile daha fazla ön plana çıkartmış olabilirim.Birçok insana göre bu tv kusursuz bile olabilir.

Toshiba TL933 review inceleme Toshiba TL963 Toshiba 40TL933 review inceleme Toshiba 40TL963

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 19 Eylül 2013; 0:30:37 >

• hayırlı olsun ....

fiyat olarak çok uygun Toshiba olmasıda iyi ...

bu modeli mağazada denemiştim biraz , 480p sd videolarda iyi gösteriyordu
  • - Çok sağlam bir tvdir, yanılmıyosam bimekste ilk görmüştüm ve hemen dikkatimi çekmişti. Aaa görüntüye bak dedim ilk görünce sonra etiketteki değerleri okudum. O sıralar tipik yurdum insanı gibi hiçbirşeyden anlamayıp herşeyin ''hz'' olduğunu sanardım. 200hz ibaresini görür görmez ikinci bir aaaa vakası oldu ki o sıralar şimdiki aklım olsa kesinlikle alırdım. Japon markaları bir başka, bu da işin başka bir yanı.

- Neyseki şimdi vt30 umla çok çok mutluyum. İnceleme çok hoş olmuş. Dünyanın en iyi tvlerinin samsung ya da Lg den çıkacağı saplantısına sahip olanlar bu başlığıda incelesinler diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL ile RL arasında hangi özellik farkları var?ikisi de aynı fiyat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

TL ile RL arasında hangi özellik farkları var?ikisi de aynı fiyat.

Rl nin paneli 50 hz ve 3d yok.

• Sayın Fraps,
    İnceleme için teşekkürler emeğinize sağlık
    Hayırlı olsun güle güle kullanın resimler gerçekten çok çok iyi helede siyah seviyesi tartışılmaz.
    Sizi kutlamak lazım bu fiyata böyle bir cihaza sahip olmuşsunuz . Aslında yaptığınız bu karlı ve isabetli alışveriş ders niteliği taşıyor şöyleki insanımızdaki marka takıntısı ve verilen onca paralar ve devamında bitmek bilmeyen sorunlar arkasından servislerle uğraşan ayıplı malı geri vermek için aylarca ve hatta yılarca mahkemelerde uğraşan insanlar var.
    Marka ve ıvır,zıvır özellik peşinde koşanlar burayı iyi okusunlar.
    Selamlar,kolay gelsin.
  • Aslına bakarsanız 2.500-3000 lira fiyatı olan tv'ler hep bir oyun. Bir tv 4 - 4.500 lira fiyattan başlayıp 6 ay sonra 3.300'e düşüyorsa düşünülmesi gerekir. Çünkü en son 3.000 liraya düşüp, bir anda ortadan yok oluyorlar. Daha sonra, "Bir üst modeli" adı altında başka bir tv çıkıyor. Fiyatı 4.500 liradan başlıyor. Eski panelleri toplayıp modifiye yaptıklarını düşünüyorum. Sonra, "Yeni model" adı altında satılıyor. Bu süreven böyle gidiyor hep.

Aldığım 55 inc lg tv'nin açılış ekranında kenarlarından ışık sızması fışkırıyor adeta. Cafede Ps3 için kullanılıyor. Bu yüzden çok da üzerinde durmadım. Oyunda sorun görünmüyordu yani..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel günlerde kullanın toshibanın panel performansı tartısılmaz smart+3d olayının müşteri çekme olayı oldugunu düşünürsek cok iyi bence...

• bulutlanma yok demişsiniz ama altdan 2. fotoda barız bulutlanmalar gorulmekte

• quote:

Orijinalden alıntı: social

bulutlanma yok demişsiniz ama altdan 2. fotoda barız bulutlanmalar gorulmekte

O gördüğünüz bulutlanma değildir .Tv ye tek renk görsel verilip , banding ve dse hatasının olmadığını ortaya çıkartmak için koyduğum bir fotoğraftır.Bulutlanma ise görüntü siyah olduğunda dağınık ışık sızmasıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 21 Haziran 2013; 2:17:28 >
  • Panele baktım internette 1600-1700 bandında.. Çokda ucuz değil, siz 1150 TL'ye çok iyi almışsınız.

• hocam nerden almamızı tavsiye edersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

quote:

O gördüğünüz bulutlanma değildir .Tv ye tek renk görsel verilip , banding ve dse hatasının olmadığını ortaya çıkartmak için koyduğum bir fotoğraftır.Bulutlanma ise görüntü siyah olduğunda dağınık ışık sızmasıdır..

hocam suan için 2000 tl civarı altında en iyi F/P cihazı tavsiyeniz nedir ?

yeni evlenecegim gez gez bi hal oldum bi el atabilir misiniz ? (benim için Önemli olan SD ve hd yayınlar ve usb ile film izletme stabilitesi)

Şu ikisi var

birincisi --> TOSHIBA 46TL933G 1819 TL http://www.arabulvar.com/toshiba-46tl933g-smart-3d-led-tv-/?pr=483969

ikincisi --> Philips 46PFL5507K 1799 TL http://www.electroworld.com.tr/p/philips-46pfl5507k-12-46-smart-3d-led-tv/

• quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

quote:

quote:

yeni evlenecegim gez gez bi hal oldum bi el atabilir misiniz ? (benim için Önemli olan SD ve hd yayınlar ve usb ile film izletme stabilitesi)

Şu ikisi var

birincisi --> TOSHIBA 46TL933G 1819 TL http://www.arabulvar.com/toshiba-46tl933g-smart-3d-led-tv-/?pr=483969

ikincisi --> Philips 46PFL5507K 1799 TL http://www.electroworld.com.tr/p/philips-46pfl5507k-12-46-smart-3d-led-tv/

Merhaba 46 inç için bana fiyat pahalı geldi.Daha ucuzu bulunabilir.Çünkü f/p olayından çıkmış oluyor.Zamanında bahsettiğin fiyattan daha düşüğe satılıyordu.Çünkü 3d izlemek istersen gözlük masrafında olacak.Gözlükleri tanesi 50 liraya bimekste bulunuyor.Bu hafta bir tane alacağım.
    tl933 modeli 2012 model bir tvdir.

5507 de güzel tvdir.Oda 2012 modeldir ,Pişman etmez.

Ben 46 5507 yi ciddi olarak inceleme fırsatı bulamadım.Bu yüzden ayrıntılı olarak karşılaştıramayacağım.Fakat 40 inç sharp panelli 5507 yi incelemiştim.Ve beğenmemiştim. Renklerde tüm modlarda ekranın genelinde hafif pembelik vardı ve görüş açısı aşırı düşüktü.Ama 46 inçte samsung panel kullanmışlar sonuç farklı olabilir.Emin değilim.

Ben tl933 den aşırı memnunum , tv de herşeyi en ufak detayına kadar incelerim.Çevremde ki tvlerlede karşılaştırıyorum ve yine tl933 galip geliyor.Haa bazıları yapay renklerden memnundur o zaman o kişi tl933 ü beğenmeyebilir.
    Siyah seviyesi ise gerçekten tatmin ediyor ama bunun bir edge led olduğunu unutmayalım.Siyahların dahada siyah olmasını isterdim ama o zamanda 3500 tl ye vt50 panasonic plazma filan almam gerekecekti : )
    Ama onunda beyazları aşırı kötüydü : ) Kusursuz tv yok. Edge ledler arasında ise siyah seviyesi olarak tl933 üst sıralarda yer alıyor.Beyazlar ise göz alıcı derecede iyi ...

46 inç yerine 40 inçte düşünebilirsin.Mağazada 40 inç çok ufak duruyor ama eve gelince büyüklüğü tatmin ediyor.Kısaca bu işin sonu yok.Ayrıca ekran büyüyünce sd yayınlar dahada kötüleşir.

1300 liraya kadar 40 inç tl933 bulursan kaçırma derim.Tv alırken Smart ve web browser işlerine hiç bulaşma , daha smartını açıp denemedim bile : ))

Tvnin mediaplayerından Birkaç mkv ve avi formatı denedim.Film yağ gibi akıyordu : ) Film 24 fps ile çekilmiş demezsin.Ama amr açık olursa bazı anlarda hafif teklemeler olabiliyor.Tabi korsan mkv filmden bahsediyoruz.
    Hdd demde ki en büyük boyutlu mkv fikm 9 gb 1080p film idi.Sorunsuz çalıştırdı.

Ben tv yi hdmi ile masaüstü bilgisayarıma bağladım.Monitör gibi pürüzsüz görüntü veriyor ve her yazı sorunsuz okunuyor.Başka birisinin led ekranında denemelerimde ise yazılarda gölgelenme problemi olmuştu.Yani monitör kadar keskin değildi ama tl933 aynen 1080p modda monitör olarak bile kullanılabilir. :)

Ama monitör olarak kullanırken standar modda input lag olayı azda olsa oluyor.Mouse hareketlerinden biraz geçikme olabiliyor ama kullanımı asla engellemiyor.Tv yi Oyun moduna alırsan input lag neredeyse hiç olmuyor.

Sahibinden comda adamın biri sıfır ürün satıyor . 1300 lira demiş belki pazarlık yaparsanız biraz daha düşebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-toshiba-40tl933g-40-102cm-full-hd-3d-led-tv-128164161/detay
    Ama adam siteye 5 haziranda üye olmuş , kapıda ödemeli şeklinde alışveriş yaparsan güvenli olur.Paraya önce gönderme : ))

Buda 46 imç , 1700 kağıt.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-toshiba-117-ekran-200-hertz-3d-slim-led-tv,full-hd-plussmart-led-tv-112030625/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 27 Haziran 2013; 0:42:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

quote:

quote:

Şu ikisi var

Merhaba 46 inç için bana fiyat pahalı geldi.Daha ucuzu bulunabilir.Çünkü f/p olayından çıkmış oluyor.Zamanında bahsettiğin fiyattan daha düşüğe satılıyordu.Çünkü 3d izlemek istersen gözlük masrafında olacak.Gözlükleri tanesi 50 liraya bimekste bulunuyor.Bu hafta bir tane alacağım.
    tl933 modeli 2012 model bir tvdir.

5507 de güzel tvdir.Oda 2012 modeldir ,Pişman etmez.

Ben 46 5507 yi ciddi olarak inceleme fırsatı bulamadım.Bu yüzden ayrıntılı olarak karşılaştıramayacağım.Fakat 40 inç sharp panelli 5507 yi incelemiştim.Ve beğenmemiştim. Renklerde tüm modlarda ekranın genelinde hafif pembelik vardı ve görüş açısı aşırı düşüktü.Ama 46 inçte samsung panel kullanmışlar sonuç farklı olabilir.Emin değilim.

Ben tl933 den aşırı memnunum , tv de herşeyi en ufak detayına kadar incelerim.Çevremde ki tvlerlede karşılaştırıyorum ve yine tl933 galip geliyor.Haa bazıları yapay renklerden memnundur o zaman o kişi tl933 ü beğenmeyebilir.
    Siyah seviyesi ise gerçekten tatmin ediyor ama bunun bir edge led olduğunu unutmayalım.Siyahların dahada siyah olmasını isterdim ama o zamanda 3500 tl ye vt50 panasonic plazma filan almam gerekecekti : )
    Ama onunda beyazları aşırı kötüydü : ) Kusursuz tv yok. Edge ledler arasında ise siyah seviyesi olarak tl933 üst sıralarda yer alıyor.Beyazlar ise göz alıcı derecede iyi ...

46 inç yerine 40 inçte düşünebilirsin.Mağazada 40 inç çok ufak duruyor ama eve gelince büyüklüğü tatmin ediyor.Kısaca bu işin sonu yok.Ayrıca ekran büyüyünce sd yayınlar dahada kötüleşir.

1300 liraya kadar 40 inç tl933 bulursan kaçırma derim.Tv alırken Smart ve web browser işlerine hiç bulaşma , daha smartını açıp denemedim bile : ))

Tvnin mediaplayerından Birkaç mkv ve avi formatı denedim.Film yağ gibi akıyordu : ) Film 24 fps ile çekilmiş demezsin.Ama amr açık olursa bazı anlarda hafif teklemeler olabiliyor.Tabi korsan mkv filmden bahsediyoruz.
    Hdd demde ki en büyük boyutlu mkv fikm 9 gb 1080p film idi.Sorunsuz çalıştırdı.

Ben tv yi hdmi ile masaüstü bilgisayarıma bağladım.Monitör gibi pürüzsüz görüntü veriyor ve her yazı sorunsuz okunuyor.Başka birisinin led ekranında denemelerimde ise yazılarda gölgelenme problemi olmuştu.Yani monitör kadar keskin değildi ama tl933 aynen 1080p modda monitör olarak bile kullanılabilir. :)

Ama monitör olarak kullanırken standar modda input lag olayı azda olsa oluyor.Mouse hareketlerinden biraz geçikme olabiliyor ama kullanımı asla engellemiyor.Tv yi Oyun moduna alırsan input lag neredeyse hiç olmuyor.

Sahibinden comda adamın biri sıfır ürün satıyor . 1300 lira demiş belki pazarlık yaparsanız biraz daha düşebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-toshiba-40tl933g-40-102cm-full-hd-3d-led-tv-128164161/detay
    Ama adam siteye 5 haziranda üye olmuş , kapıda ödemeli şeklinde alışveriş yaparsan güvenli olur.Paraya önce gönderme : ))

Buda 46 imç , 1700 kağıt.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-toshiba-117-ekran-200-hertz-3d-slim-led-tv,full-hd-plussmart-led-tv-112030625/detay/

çok teşekkür ederim hocam yardımların için, dediğin gibi etrafa bakayım eğer bulabilirsem 40" ini almaya niyetlendim piyasada bulamazsam da başkabir model bakacagım .

Hadi hayırlısı..

• S.a ben yeniyim forumda tv aynı tv den satın aldım çarşamba günü gelicek acaba tv nin dahili uydu alıcısı var mı baktım heryere ama net bi bilgi edinemedim size sormanın en iyisi olucağını düşündüm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • cevaplicak yok mu yav
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.