Şimdi Ara

Toshiba 1tb hdd Açtım ve ilk izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sonunda açmaya karar verdim.Kimse görüş belirtmediği için biraz dargınım.Ama yanlış yönlendirmemek adına yorum yapmadığınızı düşünüyorum.

Gelelim incelememize.
    ürün bilindiği üzere gri renkte.Altında ayakları var ve dikey olarak duruyor.İsterseniz ayakları söküp yan olarak kullanabilirsiniz.Ben öyle kullanıyorum. EN üst tarafında bir led lambası var.Power açıkken mavi, veri aktarımında kırmızı oluyor.Maviyken gözü aşırı rahatsız ediyor.Bant çekilebilir.Yarın bir çözüm bulurum mutlaka.Plexi kasa kullananlar için ideal gibi duruyor.Mavi neon babında.

Ürün sessiz.Dışı alüminyum kaplamaymış.Benim bildiğim alüminyum hafif olur.Maşşallah cihaz demir den dökülmüş gibi.Bayağı ağır.Neyse gel gelelim ısınma problemine. ısınma 4 saat sonunda 1 derece ısınma bile yok.

Ben WD de kullanıyorum.Dedim bir kıyaslamaya sokayım.
    4.37 gb lık bir müzik klasörünü aynı anda kopyalamaya başlattım. WD nin üzerinde Samsung hdd var. Toshibada ise seagate. Başladılar kopyalamaya. 10 sn fark ile WD aldı.Fakat toshibada hiç altta kalan bir performans sergilemedi açıkcası.

ozay06 nın isteği üzerine HD tv sistemimin yanına gidiyorum....

evet denedim çalışıyor.Işığı saklamak gerekli tabiyki.
    Evet bir diğer önemli kısım.Kullanılabilir alan. 931 gb olarak geçiyor. Aslında ben bu disk üreticilerine aşırı sinirliyim bu konuda. 1 tb diye hdd satıyorsun.iyi güzel. Kamyonla para döküyoruz. Al hayrını gör. Yaw neden 1 tb dediğin makina 931 gb çıkıyor. Haa 69 gb battımı diyorsanız açıkcası battı.320 gb lar 300.500lükler 465.120likler 111 gb.

Şimdi güzel arkadaşım. aldın eline 120 gb hdd i. gittin bir dostuna.Tesadüf bu ya adamın Film arşivi var.Tabi sende havanı attın 120 gb var alır hepsini diye.E almadı.
    10 gb hangimiz için değersiz bu durumda?

Yada hepimizin 10 gb üzerinde flash diski var mı?

benim için 1 mb bile önemli.Lütfen şu geri dönüştürme alanına bir disk daha koyun adamı sinir etmeyin!

Neyse konuyu tekrar toparlayalım.Ürün WD kalitesine yakın fakat henüz yakalayamamış.Henüz tavsiye etmiyorum.EN AZ 1-2 Ay kullanmalıyım daha sonra memnun kalırsam sizlere tavsiye ederim.Malum parayı sokaktan toplamıyoruz.Bırak sokaktan toplasak bile yine böyle harcamayız
    Buyrun buda mavibilgisayar linki;
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11749

Hayırlı forumlar.

(bu yazı ozay06 nın isteği üzerine yazılmıştır.Umarım başta ozay06 olmak üzere diğer üyelerimizede rehber niteliğinde olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucav -- 22 Mart 2009; 23:00:50 >

• Bende dün aynı yerden aynı modeli aldım İlk defa hdd alıyorum Toshiba markasına güvenimden ve fiyatından dolayı bu ürünü seçtim Dün cihazı açtım notebook a taktım ve çalıştırdım Birkaç küçük dosya gönderip geri sildim Bu cihazı kullanan arkadaşların yorumlarını bende bekliyorum Dikkatimi çeken bir husus içerisinde yaklaşık 1,5 gb sistem dosyası vardı Bu dosyalar ne işe yarıyor? Silmemiz durumunda ne olur? Ben bu cihaza film yükleyip hd player ile kullanmayı düşünüyorum Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum
  • Hocam sürücüyü seçip özelliklerine girip kullanılabilir alan bilgisine bakarmısınız rica etsem
  • Kullanılan Alan 1 648 459 776 byte 1,53 gb
    Boş Alan 998 309 625 856 byte 929 gb
    Kapasite 999 958 085 632 931 gb
  • Teşekkür ederim az önce açtım yorumu okumadan evvel. Maşşallah bayağı ağırmış. İnceleme yapıp koyarım kısa süreç içerisinde.

Tekrar teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucav

Teşekkür ederim az önce açtım yorumu okumadan evvel. Maşşallah bayağı ağırmış. İnceleme yapıp koyarım kısa süreç içerisinde.

Tekrar teşekkürler

Ben cihazı WD HD Player ile film izlemek için kullanacağım Henüz WD almadım Onun için bir süre bekleyecek İncelemenizi bekliyorum
  • aktarım hızı gayet iyi hd tv ile kullanabilirsiniz.Henüz denemedim.Açıkcası salona kadar gitmeye üşeniyorum cihaz biraz ağır.Mavi ışığı aşırı derecede rahatsız.Gözüm kayıp duruyor.Birde simsiyah bir oda da mause ma uyan tek renk

Veri aktarımında gayet başarılı.Üzerinde seagete harddisk var.Toshiba olması en başta aklımı çeldi.Fakat wd kadar iyi.Tabi WD kadar olamaz ama yinede iyi bir cihaz.Ben ayaklarını çıkartarak yatay olarak kullanıyorum.Üzerinde ise WD var.Aynı dosyayı aynı anda kopyalamaya başladım ve önce WD bitirdi.Aralarında 10 sn var ve dosya boyutu 4.37 gb. WD nin üzerinde Samsung hdd var.Toshiba da ise seagate.

takdir sizin. Ben WD taraftarıyım. (toshiba da fena sayılmaz.Kullanabilirsiniz.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni laptopum ve hdd den gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben yanlışmı anladım yoksa wd diskin içindeki markanın samsung oldugunumu söylediniz?
  • Evet bencede bir yanlışlık olması lazım. Wd neden samsung kullansın ki ?

Ürününüz Hayırlı olsun.
  • @ cafein

samsumg galiba
  • arkadaşlar bu üründen ben de aldım.ancak önbelleğine bakmak istiyorum.nerden bakabilirim acaba bilgisi olan varmı.
    everest'i de denedim ancak bulamadım.yardımcı olabilirmisiniz?
  • bu ürünün aynısını ben de mavi bilgisayarın haftasonu indiriminden aldım daha önce wd nin 500 gb lığını kullanmıştım bilgisayarım dizüstü ve ortalama 20 mb\s de atıyordu bu cihaz ise 10 la atıyor sebebini anlayamadım ama durum bu onun dışında gayet sessiz ısınma durumu HİÇ yok ki bu konuda çok iddalı gerçekten makine HİÇ ısınmıyor ama aktarım hızı beni tatmin etmedi doğrusu ayrıca kasa da bana dandik gibi geldi hani toshiba deyince insan daha çok şey bekliyor doğrusu arka kapağı daha kutuyu açarken elimde kaldı işin kötü tarafı açılıp açılmadığını oradaki küçük banttan anıyorlar bir sorun çıkarmaz inşallah kullanıcılara 3 sorum olacak 1. ben içindeki hard diski ve cache ini nereden öğreneceğim everest bir şey söylemiyor-ya da ben beceremedim- nasıl öğreneceğim? 2 yukarıda arkadaşımın sorduğu gibi içindeki sistem dosyalarını silsem bi şey olur mu? 3- bu hard disk fat32 dosya sistemiyle geldi acaba ntfs ye formatlayınca daha hızlı çalışır mı hangi dosya sistemi daha iyidir? çünkü bu hard disk 1tb içine bi şeyler yükleyince format atmak pek de mümkün olmayacak
    yanıtlar için şimdiden teşekkürler

-edit- cihaz hd tune nin benchmarkında 29 mb\s sonuç veriyor yanlış bilgilendirme olmasın
    bir de cihazın sıcaklık sensörü çalışmıyor ya da usb dönüştürücü devresinin usb den sıcaklığı aktarma gibi bi özelliği yok çok garip çin malı -ör: mikrobox kullanmıştım- cihazlarda bile var

iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 23 Mart 2009; 18:53:11 >

• WD nin içerisinde samsung hdd var.Benimki mavi kutuda olan world edition Samsung diye görüyor pc.Yeşil kutuda satılan essential edition var onlarda samsung.

Zoptrik arkadaşım. Ön bellek konusunda 8 mb olduğu söyleniyor. Ben de denedim ama bulamadım. Fat 32 arşivlemek için iyidir.(fazla formatlanmayacak.Aksi halde bade sectorler oldukça fazlalaşır.).Ntfs ise daha çok formatlanmaya el verişlidir.Kolay silinir. Kolay kurulur.Flash disklerde fat32 kullanılır.Ntfs ye çevrildiğinde ise hızı %17 oranında artmaktadır.Fakat hdd de denemek lazım.Açıkcası cesaret edemiyorum.Çünkü arşivleme yapıyorum.Eğer bir bilgi kaybolursa bütün emeklerim boşa gider..

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Not: arka kapak nasıl elinizde kaldı anlayamadım.Baktım ama çıkacak gibi durmuyor.

• @ucav arkadaşım öncelikle ayrıntılı cevap için teşekkürler ben cihazı depolama amaçlı kuıllanacağım ama aynı zamanda bilgisayarımdan hiç çıkmayacak yani sürekli yazılıp silinecek elimin altında bir depo olarak kullanacağım öyle çok da format delisi bir adam da değilim kendi bilgisayarımın hard diskini bile 1buçuk senedir formatlamadım yani ne önerirsin benim aklımdan ntfs ye çevirip gönül rahatlığıyla kullanmak geçiyor ama bilene de soralım değil mi? nedir artıları eksileri
    bir de fat32 de en fazla 4gb veri atabiliyosn dedi forumdan bir arkadaş ben sabah 100 gb film arşivimi attım bi sıkıntı çıkmadı ne demek bu 4gb kısıtlaması?
    iyi forumlar...
  • Depolamak için fat32 uygundur.Fakat sizde benim gibi(vcd/dvd/... filmleri arşivliyorsanız) benim gibi fat32 kullanın derim.Ama yazacağım daha sonra dvd leyeceğim diyorsanız ntfs daha iyi olur ben hali hazırda ntfs olarak kullanıyorum(toshiba da)

Benim arşivimde filmleri bilgisayara aktarıp sonra dvd liyorum.Kaydı bir exel tablosunda tutuluyor. filmlerim adında klasörün içerisinde filmin afişi ve konusu var.İzleyeceğim zaman Film indexinden dvd numarasını bulup Onu takıyorum.

Bu şekilde kullanacaksanız ntfs uygundur.Diğer türlü filmler bilgisayara kayıtlı olsun derseniz aslında bu hdd pek uygun değil.e-sata dediğimiz bir giriş var usb den 7 kat daha hızlı. Öyle hdd almak lazım.Ama toshibada fat32 olarak kullanabilirsiniz.

Ankaradaysanız görüşelimFilm arşivi konusunda

• hocam film arşivim o kadar da geniş değil 100gb civarında ben daha çok dizi meraklısıyım lost, pb, heroes, dexter, house m.d., grey' anatomy ve 4404 ün bu güne kadarki bütün bölümleri var smallville ve the big bang teory nin de ilk sezonları var onları beğenmedim geri kalanlarını indirmedim yani bu hard diskin ancak 500 gb ını doldurabileceğim kendi dizüstümün hard diski 320 gb dı yanında da fi tarihinden kalma bi 160 gb ide hddm vardı onları buna yedekleyip öle kullanacağım yani size pek de yararlı olacağımı sanmıyorum zaten kayserideyim ama ankaraya gelirim arada ayrıntılı cevabın için tekrar teşekkür ederim istersen ankaraya geldiğimde hard diskimi de getirir sana haber ederim teklifin için teşekkürler
    iyi forumlar...
  • PM den mesaj attım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.