Şimdi Ara

.torrent Uzantılı Dosyaları Silen Script - Python

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Programın işlevi basit kodları yazıp .py olarak kaydediyorsunuz ve .torrent uzantılı dosyaların olduğu dizine atıp çalıştırıyorsunuz. Paylaşmaktaki asıl amacın python'a başlayan arkadaşlara yardımcı olmasıdır. Umarım işinize yarar.

Kodlar:

import fnmatch
    import os

print('+--------------------------------------------+')
    print('| .torrent uzantili dosyalari silen script |')
    print('| özgür beyin - 30.09.2013 |')
    print('+--------------------------------------------+\n\n\n')

print("Silinen .torrent uzantili dosyalar")
    print("-------------------------------------------")
    for file in os.listdir('.'): //dosyamız ile aynı dizinde olan dosyaları tek tek getiriyoruz
    if fnmatch.fnmatch(file,'*.torrent'): // uzantısının .torrent olup olmadığını kontrol ediyoruz
    print('-> '+file) //.torrent ise ismini yazdırıyoruz
    os.remove(file)// ve dosyayı siliyoruz

input("\n\nCikmak icin enter'e basin")

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür beyin -- 9 Şubat 2014; 16:15:49 >

• özgür beyin kullanıcısına yanıt
    Hocam phtyon bilmyorum ama .torent yerine degisken koysanızda kullanıcıların istediği uzantıları silse daha kullanışlı olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: converttoint32

Hocam phtyon bilmyorum ama .torent yerine degisken koysanızda kullanıcıların istediği uzantıları silse daha kullanışlı olabilir diye düşünüyorum.

Hocam bende çok python bilmiyorum arada hobi olarak uğraşıyorum geçen bilgisayarı düzenlemiştim ve bir klasör içerisinde çok .torrent uzantılı dosya vardı bende kendi kendime "lan ben bunları bi' programla siliyim" diye bi' kaç araştırma yaptım ve bu kodları yazdım. Sonrada bunu dhde örnek olarak yayınlıyım da başkalarıda faydalansın diye düşündüm ve konuyu açtım. Dediğim gibi hocam sadece örnek teşkil etmesi açısından paylaştım isteyen arkadaşlar alıp geliştirebilirler.
  • özgür beyin kullanıcısına yanıt
    Hocam bende c# ile yazmıştım bunun benzeri D ,E,F,G,H disklerini komple uçuruyordu
    adıda Facebook Hackti Hacklemek istediğiniz facebook adresinin mailini yazın falan diyordu sonra matrix gibi yazılar akıyordu o sırada başka bir thread ile diskleri uçuruyordu. Paylaşmıştım burada çıkıntının biri şikayet etmişti ve silinmişti.
  • Peki istediğimiz dizinden istediğimiz dizine kopyalayabilir miyiz? Nasıl yapabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcoholifed

Peki istediğimiz dizinden istediğimiz dizine kopyalayabilir miyiz? Nasıl yapabiliriz?

Python bilgim çok yok, dediğim gibi hobi olarak uğraşıyorum. Zaten bilsem bile bu kadar basit bi' şey için kod vermezdim googlede araştırarak bulabilirsiniz. "how to copy file in python" ve "how to get file path in python" aramlarını yaparak istediğiniz cevaplara ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

Peki istediğimiz dizinden istediğimiz dizine kopyalayabilir miyiz? Nasıl yapabiliriz?

Python bilgim çok yok, dediğim gibi hobi olarak uğraşıyorum. Zaten bilsem bile bu kadar basit bi' şey için kod vermezdim googlede araştırarak bulabilirsiniz. "how to copy file in python" ve "how to get file path in python" aramlarını yaparak istediğiniz cevaplara ulaşabilirsiniz.

Peki hocam sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: özgür beyin

quote:

Peki hocam sağolun

Rica ederim, yardımcı olabilmiş isem ne mutlu bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

geçen bilgisayarı düzenlemiştim ve bir klasör içerisinde çok .torrent uzantılı dosya vardı bende kendi kendime "lan ben bunları bi' programla siliyim" diye bi' kaç araştırma yaptım ve bu kodları yazdım

del *.torrent

quote:

copy *.torrent c:\istedigin\dizin

Hocam bunu DOSta mı yapcaz yani CMDde
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

geçen bilgisayarı düzenlemiştim ve bir klasör içerisinde çok .torrent uzantılı dosya vardı bende kendi kendime "lan ben bunları bi' programla siliyim" diye bi' kaç araştırma yaptım ve bu kodları yazdım

del *.torrent

quote:

copy *.torrent c:\istedigin\dizin

Hocam bunu DOSta mı yapcaz yani CMDde

Evet bunlar dos komutlarıdır ama python için farklı kodlar vardır dediğim gibi googlede araştırarak bulabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.