Şimdi Ara

Torrent Sitesi Kurulumu İçin Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabar.Torrent sitesi kurmayı düşünüyorum.İyi arşivim ve kafamda oluşturduğum bi kalıp mevcut.İçerikle ilgili herşey tamam ama teknik anlamda çok fazla bilgim yok.Yabancı sitelerde araştırmalar yapıyorum.Kaynak kodu olarak sanırım Gazelle en idealiymiş.Ve tabiki host ve webdizayn konuları.Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olanlar düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Adam akıllı ve kalifiye bir torrent platformu kurma amacındayım.Hi-fi müzik,türk filmleri ve müzikleri öncelikli hedeflerim.Ulaşılamayan ve bi araya gelmesi gereken çok geniş bir müzik-film geçmişimiz var.Bu yönde bana yardımcı olacak arkadaşlar da olursa seve seve beraber çalışabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discopolis -- 5 Nisan 2012; 1:47:05 >

• Merhaba;

Teknik konuda desteğe ihtiyacınız olduğunu yazmışsınız, ben de size birkaç bilgi vermek istemekteyim.

Türk ve Türkçe torrent siteleri uzun ömürlü olmamakta. Nedeni ise, maliyetlerinin çok yüksek olması olarak söylenebilecektir.

Torrent sitesini açmadan önce, mevcut film, müzik arşiv dosya boyutunuz kadar alana sahip sunuculara sahip olmanız gerekmektedir. Bu da büyük maliyetler anlamına gelecektir.

Siz düşünebilirsiniz, ben kendi bilgisayarımdan dosyaları paylaşırım diye. Upload hızının çok düşük olması nedeniyle kesinlikle kalıcılık oluşturamazsınız.

Bu nedenle, yüksek upload hızına sahip sunucularla bu hizmeti sağlamanız gerekmektedir. Bunun için de 5-8 aylık bir yüksek bütçeye ihtiyacınız olduğu anlamını taşımaktadır.

Ancak, bu süre sonunda VIP üyelikler almaya başlayacaksınızdır diye düşünmekteyim.

Maddi konuyu hallederseniz, hızlı ve yüksek kapasiteli sunucular kiralayabilirsiniz ve dosyalarınızı yayınlayabilirsiniz.

Bu konuyu da hallettiğinizi varsayıyorum. Sonrasında ise, torrent için hazır web sitesine ihtiyacınız bulunmakta. Bu konuda piyasada birçok script bulunmakta. Birisini seçin ve düzenlemeye çalışın. Türkler genel olarak kolayca istedikleri veriye ulaşmak isterler, ona göre düzenleyin...

Bunun dışında bilmeniz gereken yasal durumdur. Film şirketleri butür siteleri kapatmak için çalışma yürütebilmektelerdir. Bu konuda da dikkatli olmanızda fayda görmekteyim.

Söyleyeceklerim bunlarla sınırlı. Ayrıntılara girmek elbette mümkündür ancak genel teknik bilgiler bunlardır diye düşünmekteyim.

İyi çalışmalar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.