Şimdi Ara

Torrent manyaklarından kurtarın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir öğrenci evinde kalıyorum.diğer iki arkadaş interneti paylaşıyorlar ve bana da arta kalan kırıntılarla beslenk kalıyor.wow oynuyorum bu nedeninterntein %90 ının sömürülmesi beni çileden çıkarıyor.uyduneti tercih etmeyi düşünüyorum.hepsiburada da kablo modemlerin en güzeli olarak lanse edilen(docsis 2.0 uyumlu bişeymiş)bir modem 90 milyona satılıkmış.evde kablo tv var.buu nedenle size ardarda sorularım olacak
    1-uydunetin belirgin sorunları nelerdir.(Örneğin kuzenim bana yağmurlu günlerde interneti unut demişti,resmen aklıma kazındı bunu çürütmem lazım öcelikle)
    2-kablotv ye ayda 10 kağıt veriyoruz.bu ücret sanırım 1 ytl ye düşüyordu bir aralar bu doğru mu?
    3-ilk bağlantı ücreti 30 ytl bu doğru mu
    4-bir oyun ağırlıklı net istediğim için 512 kbps 19 ytllik tarifeyi seçeceğim sizce bu ping ya da latency durumu için iyi mi?

• interneti oyun amacli aliyorsan kesinlikle kabloneti tavsiye ederim. oyunlari cok iyi kaldiriyor ping sorunu yaşamassin.

edit: ben olsam senın yerinde o iki arkadasini deli ederdim. Torrette bi dosya indir ve sonuna kadar uploadi çostur eminim ki bu iki arkadasin canını çok sıkabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 23 Şubat 2009; 19:48:02 >
  • şimdi dışarı çıkıyorum aslında çok seederli falan bi torrent bulup dayasam fena olmaz hani:D

Not: diğer kampanyalı arkadaşlara burdan sesleniyorum cevapsız kalan sorular durruyor orada.biz de elimizden geldiğince araştırıp eledik soruları hemen kızmayın araştırmadan sormuş deyu
  • Ben kabloydum iptal ettim. Hele adana çok daha kötü. Bundan 5-6 yıl önce ping süreleri 1000 civarıydı. Tabiki de ülke içi...
    Ben izmirdeydim. 2006-2008 yılları arasında kullandım. ADSL'den daha çok mu daha az mı kesildiği bölgene bağlı. Benim bölgemde adsl den daha çok kesiliyordu. Ping ortalamam adsl de 9 ms iken, kabloda 200 falan oluyordu. Sonunda iptal ettirdim.
    Torrent olayına çare QoS yapmanda var.
    Benim şu an kullandığım modem Linksys WAG54GP2, QoS açınca, ayarladığın port harici tüm portlar yaklaşık 10 kb/sn gibi download yapabiliyor(2 mbit var bende net), oyunun ise hiç etkilenmiyor.
    Tabi çok daha güzel QoS lu modemler var onları tercih etmen daha iyi olacaktır.
  • 1) Hayır. Çok eskiden olsa doğru olabilirdi.
    2) O kampanya bitmiş olabilir.
    3) Bilemiyorum.
    4) Yeterli olur.

Kablo internetle ilgili sorularımız için ==>http://forum.donanimhaber.com/m_6788284/tm.htm
  • arkadaşım netlimiter programını kullanın. interneti bölüşün..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Ben kabloydum iptal ettim. Hele adana çok daha kötü. Bundan 5-6 yıl önce ping süreleri 1000 civarıydı. Tabiki de ülke içi...
    Ben izmirdeydim. 2006-2008 yılları arasında kullandım. ADSL'den daha çok mu daha az mı kesildiği bölgene bağlı. Benim bölgemde adsl den daha çok kesiliyordu. Ping ortalamam adsl de 9 ms iken, kabloda 200 falan oluyordu. Sonunda iptal ettirdim.
    Torrent olayına çare QoS yapmanda var.
    Benim şu an kullandığım modem Linksys WAG54GP2, QoS açınca, ayarladığın port harici tüm portlar yaklaşık 10 kb/sn gibi download yapabiliyor(2 mbit var bende net), oyunun ise hiç etkilenmiyor.
    Tabi çok daha güzel QoS lu modemler var onları tercih etmen daha iyi olacaktır.

+1 aynı dertten muzdarip olup ben de kapattırdım.. Ben de İzmir' de otuyorum.. Bağlatmayı düşünüyorsanız bile, sözleşme ile kendinizi bağlamanızı tavsiye etmem.. Bir ay iyi üç ay kötü olduğu oluyor; ve teknik ekibi çözüm bulamıyor genellikle.. (Ana problemlerden bahsediyorum.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • önce hafiften 512 ile başlamak üstüyorum kablo dünyasına ankara cebecide oturuyorum.bilmiyorum kablo net durumunu.ama adsl nin de seyrek de olsa can sıkıcı yavaşlamaları ya da kesildiği oluyor.yani ttercihim artık tamamen ekonomik avantajlara kaydı.mesela şöyle bir sorum olsa .modemi aldım 90 kağıda 30a bağlattım aylık 19 ytl de normal ücret.beşka bir masrafım olacak mı evde kablo tv var.
    Not:insanların ağız kokusunu çekemem.bu konuda defalarca uyarmama rağmen torrent yaratığı ardarda 10 filmi sıraya dizmiş bile yani suratına bakmayı istemiyorum.insasnın içinden gelecek bazı şeyler.yani o veya bu programla çözülmeyecek yine de ilgilenen arkadaşlara derinden teşekkür ederim.
  • uydunet
  • Kablo internet bölgelere göre değişebiliyor.
    Ama kendi forumunada bakarsanız burada ki tavsiye eden arkadaşların aksine abonelik çoğunluğunun artan kesinti,ping sürelerinde ki yükselme ve paket kayıpları(oyundan soğutmaz,artık oyunu oynamamanıza sebep olur),hatta ki yavaşlama(512 kbps'de pek fazla dl değerlerinde değişiklik olmasada) ve sorun çıktığında ne kadar ve ne ciddiyette karşılık alırsınız buda ayrı muamma.
    Sakın kimse kalkıpta aksini iddia etmesin,bunları ben değil sizi gibi aboneler dh üzerinde ki forumda ağırlıklı olarak belirtmekteler.
    Dediğim gibi bölgenize göre değişiyor ama İstanbul,İzmir ve Ankara en sorunlu gölgelerden üçüdür.
    Özellikle gene dh üzerinde ki ilgili konuya bakarsanız en sorunlu bölgeninde maalesef "Ankara" olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
    Bence uploadınızla alakalı çözüme veya ayrı bir hat ile adsl düşünmeniz daha mantıklı gibi görünüyor.Elbette oyun pardon oyun dedim wow sizin için gerçekten bu kadar önemliyse.

• şimdi wow üzerinden toplumsal mesaj vermeyelim de adsl bildiğim kadarıyla heryerde sorunlu olabiliyor kablonet de.ama birbiriyle tıpatıp aynı tarifeleri sunup da biz farklıyız yok biz eskiyiz güveniliriz diyen ne ttnete ne biri ye ne smile a güvenebilirim.oyun ağırlıklı kullanan arkadaşların özellikle cevap vermesini istiyorum bu konuda sonuçta arşiv manyağı bir insan değilim.ama pingin düşük olmasını isterim kaldı ki her türlü tek başına adsl -kablo olsun farketmez beni bu düştüğüm bataklıktan çıkarmaya yeter.üstüne bir de ttnet de sabit ücret denen kullanmasan da para ödeme gerekiyor böyle bir saçmalık da var bildiğim kadarıyla.3. dünya ülkesiyiz ve 5. dünya ülkesi mantklı insanlar tarafından hizmet aldığımız için aslında hakkımız olan şeyde bile ne kadar zorlandığımız ortada

• Kendi deneyimlerime dayanarak söyleyeyim 3 sene önce kablonet abonesiydim deli olurdum durmadan bağlantı kesilirdi 12 ay bağlı kaldım 4-5 ay kullanmamışımdır. Tt ye ne kadar gıcık olsamda 3 senede bağlantımın olmadığı gün sayısı 1 hafta bile yoktur.
    Ben 3 sene önceden bahsediyorum şimdi durum nedir bilmiyorum tabi.
  • 7 yıllık aboneyim.İstanbul Şişli'de oturuyorum.Aldığım hizmetten memnunum. Bağlantı kesilse bile tel. ile arayıp aynı gün içinde teknik servis geliyor.Artı bağlantı çok stabil bende.Ping süreleri düşük hala.Cod 4 ve Cod2 multi oynayan biri olarak tavsiye ederim.
  • Hiç bir düşmanlığım olmamasına rağmen,sinirlerinizin yıpranmaması için bence kablo internet konusunu bir kez daha düşünün.Ne bileyim dh'de bulunan ilgili konuda Ankarada olupta size yakın oturan abonelerin fikirlerine danışın.
    Yoksa benim gibi herkesin düşüncesi farklı olur.
    Buda sizin için sağlıklı olmaz.
    Ben wow olmasada;Rtcw Enemy Territory'i çok ağırlıklı olmak üzere,tm2 ve nadirende css oynayan birisiyim.
    Benim içinde paket kayıpları ve yüksek ms değerleri çok önemlidir ve bundan yaklaşık bir sene önce artık çözüm kalmayınca kablo internet aboneliğimi(İst/Kozyatağı) sonlandırıp,bir ay önce kapattığım adsl aboneliğime,bağlantı ücretini ödemeyi kabul ederek tekrar döndüm.
    Kablo internet kullanırken o zamanlar yoğun saatlerde şuan genelde varolan download hız değerlerinde ki yavaşlama ve ping seviyesinde ki artış mevcut olmasada yüksek düzeyde paket kayıpları mevcuttu.
    Ha wow direk oynamadığımdan arada ki 1-2 sn'lik duraksamalar ne kadar kaide'e değer bilemiyorum ama turnuvalarda rol aldığım Enemy Territory'de beni canımdan bezdirmişti.
    Düşünün fps oynamaktasınız ve karşısınızda ki kişiye düzünelerce mermi saydırıyorsunuz ama karşınızda ki sizi indiriyor.
    Artık dayanamadım ve bu yüzden adsl'e döndüm.
    Bir çok abone ttnet'e söz etsede ben bugüne kadar toplasanız belki 24 saat belki anca kesilme yaşamışımdır diyebilirim.
    Ve çağrı merkezine nadiren işim düştüğünde evet o kadar kibar ve yardımcı olma arzusu aşılanmış personel değiller ama beni yarı yolda hiç bırakmadılar.
    Bence adsl,kablo internet vb. internet erişimleri tamamiyle kişisel anlamda şans'a dayanıyor.
    Ama şuda bir gerçektir ki bir kaç milyon abonesi olan adsl kullanıcılarında ki şikayet oranı,bir kaç bin abonesi olan kablo internet abonelerinden 3/2 oranda daha az.
    Ben tekrar ama tekrar arada ki o sabit ücret rezilliğini verip rahat rahat 2. hayatınıza odaklanın tavsiyesindeyim.
    Dinler,dinlemezsiniz.
    Karar sizindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocularis -- 24 Şubat 2009; 2:35:50 >

• Kabloneti bilmem ama bağlantıyı paylaşırken performans düşmesi konusunda tek şey söylüyorum: Cfosspeed

Kardeşimle kullandığımız interneti o kadar iyi düzenliyor ki ben son hız indirme yaparken diğer bilgisayarda nette gezmek gayet hızlı oluyor. Ve farkettiğim üzere o bilgisayar bir işlem yaptığında benim hızı kısıyor ona veriyor.

Cfosspeed'i tüm makinelere kurun. Oyun oynayacağınız makineye de ping süresine önem verecek şekilde kurun ve bir de böyle deneyin. Garanti ediyorum fark edecektir.

Cfosspeed ile ilgili internette bir sürü yazı var Google amcaya sorun gösterecektir.

10 yıldır internetteyim, para verip alacağım tek program bu.
  • yukarıdaki mesajımda da program kullanmayacağımı belirtmiştim.adsl ve kablonet arasında kesin sınırların olmaması da beni çıldırtıyor.örneğin adana da adsl de ping süreleri annkarada kaldığım evdekinin yaklaşık iki katı.yani emin olduğum tek şey varsa adsl konusunda şanslı bir bölgede oturuyorum ankarada ama kabloneti denemedim hiç keşke karşılaştırabilsem .bugün bizim eve yakın bir arkadaşın kabloneti var onda bir süre oynama izni isteyeceğim.eğer hemen hemen eşit düzeydelerse kabloneti tercih etmek isteerim açıkçası çünkü teknik servis-müşteri hizmetleri olarak ttnet tam bir felaket.hatta adanaya bağlatırken şöyle bir konuşma geçmişti aramızda tarife ya da normal bağlantı ekonomik olarak beni için farketmiyordu ama adam ısrarla kampanyalı tarife istiyordu dedim amca benim için farketmiyor niye durduk yere taahhüt imzalayayım.adamın cevabı şu kardeşim taahhüt imzalarsan şirket bana para veriyor.olay budur yani.ama bir sorumun cevabını hala alamadım adsl bağlantı için yeni bir hat bağlatacağım dolayısıyla aylık 15 ytl olan o salak ücreti ödemek zorunda mıyım.

• Hattı stabilize edebilecek ve en azından nette dolaşmanı ve az çok stabil bir şekilde WoW oynayabilmeni sağlayabilecek, kesinlikle Net Limiter gibi limitleyici bir program olmayan Cfosspeed'i kurmayı bile arkadaşına söyleyecek kadar da mı iletişimin yok aynı evde oturduğun insanlarla

Gençlik nereye gidiyor

İyi çekiyorsun valla, ben olsam çoktan tekmeyi basmıştım
  • Cfosspeed kullanırdım bir zamanlar ve çok da memnun kalırdım. Ancak son zamanlarda işe yaramazlığı tuttu ve ben de kaldırdım. Ben de bir torrent manyağıyım. Aynı şekilde ablam da benden şikayetçidir. Üniversite'de kaldığım yurtta bir arkadaşa torrent olayını öğretmiştim. Hay öğretmez olaydım. Şimdi yurtta onun yüzünden kimse internet kullanamıyor.
  • ben onların evine çıktım aslında kendisiyle arkadaş da değilim yüzüne tükürsen de şükür diyecek biridir.o nedenle yüz göz olacağıma ya da 1 mbpsnin 3te birini kullanacağıma gider kendi bağlantımı alırım diye düşünüyorum.boş zamanımda bir adsl şubesi ile bir de pttye gideceğim şartlar nedir diye çakarım 512liği keyfime bakarım hacı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.