evet arkadaşlar böyle bir topiğin eksik olduğunu düşündüm ve uydunet kullanıcılarını bu başlık altında toplamak istedim.bir kablonet kullanıcısı olarak sorulan soruları da zamanım elverdiği sürece cevaplamaya çalışacağım.saygılar...
uydunet ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları için ;
uydunette sinyal değerlerinizin normal değerler arasında olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız;
adres çubuğuna http://192.168.100.1/ yazıp (yada direk linke tıklayıp ),burada signal bölümündeki değerlerin şu şekilde olmasına dikkat edilmeli.
downstream power : -15 ila +15 arasında ise normal,-8 ila +8 arasında ise iyi demektir.
upstream power : +8 ile +55 arası olmalıdır.
değerler bu aralıklarda değilse en kısa zamanda uydunet müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim.kendileri ücretsiz teknik servis yolluyor.
not: kendi kendine halledebilecek arkadaşlar elbette çıkacaktır.onlarada buradan saygı ve sevgilerimi yolluyorum .
çalışan proxy no bulma ;
çeşitli nedenlerle (bir dönemin kablonette icq sorunu,rapid leecher çalıştırmak vs. gibi),çalışan proxy nosu bulmak isteyen arkadaşlara tavsiyem www.proxy4free.com dur.burada soldaki listelerden türkiye için olan proxyleri bulabilirsiniz.sanırım hergün güncelleniyor.
uydunet paylaştırma ;
bir çok yolla uydunet 2 yada daha fazla bilgisayara paylaştırılabildiği için denediğim ve en sorunsuz çalışanını ve diğer bazı yolların handikaplarını yazıyorum.
bir adet ipsharer alınır ve kablo modemden sharerın wan portuna giriş yapılır.buradan sharerın portlarından (benimki 4 portlu) diğer bilgisayarların ethernet kartlarına giriş yapılabilir.kanımca en sağlıklı yol budur.çünkü diğer çoğu yolda (hepsi demiyorum) diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor,bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.bilgisayarın birinde ethernet olması kafi.bunu için de kablo modeminizin usb çıkışından bir bilgisayarın usb sine,ethernet çıkışından da diğer bilgisayarın ethernet kartına bağlantı yapabilirsiniz.tabii kablo modeminizin usb destekli olması lazım ki çoğu usb desteklidir.
ipsharer olarak tavsiyem surecom ep-4904sx tir ve güncel fiyatı 45 ytl dir.ayrıca yazıcı paylaştırma özelliği de mevcut.
edit: ne kadar sağlıklı,denemedim ama routersız paylaştırmak isteyen arkadaşlar için ThisisaNightmare isimli arkadaşımızın yazısının linkini de veriyorum.kendisine de emeğinden dolayı teşekkür ederiz...
gelen pencerede komut satırına ipconfig /release yazın ve bekleyin ipnizin değerleri 0lı bir şekilde gelcek karşınıza sora modeminizi fişten 10saniye kadar çektikten sonra geri takın ve ipconfig /renew yazın ipniz değişecektir ve rapid-share gibi download sitelerinden rahatlıkla downloadunuza devam edebileceksiniz.
arkadaşlar başlığı açalı 2.5 sene olduğu için bazı bilgiler eskidi,bazıları da eksik kaldı.bu yüzden yazımı editleyip,güncelleyip forumumuz kullanıcılarının hizmetine tekrardan sunuyorum .ancak forum dışından arkadaşlara bir sözüm var;yazımı isteyen istediği gibi copy&paste yapabilir.bilgi paylaşmak içindir ancak neredeyse bütün forumlarda insanlar kaynak göstermeden,kendileri hazırlamış gibi yayınlıyor.en azından yazının altına Yazar: Klonajinsky | Donanimhaber olarak belirtilmesini rica ediyorum.emeğe saygı lütfen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 11 Aralık 2008; 21:12:01 >
benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.
tftp den yapılıodu zamanında ama hala sisteme sızıp yapabilenler mevcut ben biliorum yani ama onada en sonunda tamam sana bu hızı bu fiyata verioruz dediler çünkü tüm açıkları buluo kablonetteki kablonet bi yere kapasa o dier açığı bulup yine dilediği gibi davranıo... daha nelerde yapıo ama nese... :)
benim merak ettiğim birşey var. sözleşmedeki bir maddede telekom eger sozlesmeden yukarı bir baglantı kuruldugunu tespit ederse zararını tazmin eder gibi bi madde var. yani 128 k baglantısı olan bi adam modemi ayarlayıp yada baska her nasılsa baglantı hızını nasıl yukseltebilir bunu anlamış degilim.
nasıl yükseltilebildiğini bilmiyorum ancak bilenin de burada detaylı açıklamasına izin verilmez sanırım
Her zaman sistemin size isim ve şifre karşılığı tanıdığı hız ve kota limitlerini aşabilirsiniz.Biraz araştırma bazı modemler için biraz elektronik bilgisi ve doğru programla bunu yapabilirsiniz. ANCAK: Amerikada bun yapanlar şirket tarafından banlanıyor yani bir daha o servis sağlayıcıyı kullanamıyor.Bizdede aynı şekilde sonuçlanması muhtemel.Siz siz olun ben uçarım kaçarım hack işinin kralıyım hiç bir şey olmaz diyenlerin sözlerine inanmayın.Hepimiz internette ve data iletimindeki node noktalarında arkamızda bir çok iz bırakıyoruz ve bulunmamız ÇOK kolay. Zaten bu yazın sonunda İNŞALLAH hem kablo lisanslarının verilmiş olmasının etkisi hem ttelekomun mevcut çalışmalarının sonuçlanmasıyla hızlarımız biraz daha artacak. Saygılar.
Her zaman sistemin size isim ve şifre karşılığı tanıdığı hız ve kota limitlerini aşabilirsiniz.Biraz araştırma bazı modemler için biraz elektronik bilgisi ve doğru programla bunu yapabilirsiniz. ANCAK: Amerikada bun yapanlar şirket tarafından banlanıyor yani bir daha o servis sağlayıcıyı kullanamıyor.Bizdede aynı şekilde sonuçlanması muhtemel.Siz siz olun ben uçarım kaçarım hack işinin kralıyım hiç bir şey olmaz diyenlerin sözlerine inanmayın.Hepimiz internette ve data iletimindeki node noktalarında arkamızda bir çok iz bırakıyoruz ve bulunmamız ÇOK kolay. Zaten bu yazın sonunda İNŞALLAH hem kablo lisanslarının verilmiş olmasının etkisi hem ttelekomun mevcut çalışmalarının sonuçlanmasıyla hızlarımız biraz daha artacak. Saygılar.
gayet mantıklı ve benimsenmesi gereken bir açıklama.ancak bilindiği gibi isim ve şifre ile kullanılmıyor kablonet.
sabit ip olması acaba ornegin rapidleecher gibi programları kullnamamızı etkiliyor mu. buprogramı kullanamıyorum ben. bunun nedeni adsl deki gibi degişken ip kullanamamız olabilir mi.
tam cevabını bilmiyorum.deneyerek yazabilirim ama sonuçta rapid leecher için proxyler değiştiriliyor.ben kablonette icqya login olamama problemi olduğu dönem bende çalışan proxyler bulup yazıyor ve giriyordum icq ya.bundada sorun olmaz sanırım.
Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...
Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...
Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...
Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...
Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)
Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)
30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)
20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)
Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...
Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)
Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?
Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...
Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...
http://www.kablonet.com/knet/ Bu adresteki cable modem + router'ı almış olsaydınız dediklerinizi gerçekleştirebilecektiniz. (Yaklaşık 200 lira) Zaten hata sizde değil tamamen kablonet şirketindedir. Eğer ADSL modeminizin router özelliği varsa (4 port ya da kablosuz gibi) ayrıca bir router almadan doğrudan kablo modeminizi router'a bağlayıp kabloya bağlanabilirisiniz. Ayrıca kabloyu neden kötülediğinizi anlayamıyorum çünkü kablo ADSL'den hem hız hem de para olarak daha avantajlı.
Router'a bir daha para vermeyin yazık olur. Ana bilgisayara 2, diğerine/diğerlerine 1'er ethernet kartı takarak yeteri kadar cross kabloyla da çok rahat paylaştırabilirsiniz. Bu arada ben de kablonetçiyim klonajinsky. Hem de yıllardır... Ve gayet de memnunum, hatta eski ADSL'e geçmek istediğim günlerimi yad eder ve iyi ki geçmemişim, derim. Bir kere ping'ler mükemmel kablonette. Çok çok stabil bir bağlantı. Kopma, vs.. bende hiçbir zaman olmadı. Hem de çok uzun süre değişmeyen (yarı statik denebilir) IP'ler de çok kullanışlı.
Elle değiştirilmek istendiğinde de ethernet kartının MAC adresi değiştirilir.
@devrimbektas genel olarak düşündüğünde (şirket mukemmel degil bende de bazne sorunlar oluyor)
limitli adsl 512 ye 29 ytl vermektense, hizmet bedeli almayıp 256 sınırsız kablonet+kablotv ye 37 ytl vermek bence cok daha iyi. ben 256k kablonet kullanıyorum hızı hiç fena degil. download u 20-25 genel olarak işimi goruyor.
bu arada "Downstream RF Signal Level 32.6 dBmV " yazıyor baglantı explorer da sorunlu emule acınca internet baglanmıyo birkaç gundur. ben hızlandırma ayarları yaptım guya onun etkisi de olabilir. bu deger çok mu fazla. dun servis geldi. modem biraz acık kalsın. bazen baglantı kesiliyo vb. seyler soylediler. bugun yine emule açılınca firefox çalışmıyo. kapatınca ancak nete baglanıyom. kafam almadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 3 Mayıs 2006; 0:27:52 >
bu arada "Downstream RF Signal Level 32.6 dBmV " yazıyor baglantı explorer da sorunlu emule acınca internet baglanmıyo birkaç gundur. ben hızlandırma ayarları yaptım guya onun etkisi de olabilir. bu deger çok mu fazla. dun servis geldi. modem biraz acık kalsın. bazen baglantı kesiliyo vb. seyler soylediler. bugun yine emule açılınca firefox çalışmıyo. kapatınca ancak nete baglanıyom. kafam almadı.
pc başında ağzınla kuş tutsan düzelecek bir problem değil.modeme gelen sinyal seviyesi çok düşük.teknik servis halleder diyecektim ama teknik servis modem açık kalsın vs dediğine göre ya ellerinde parça yoktu ya da teknik bilgileri ki 2. sine inanmak istemiyorum...
bu arada bazı arkadaşların kablonet paylaşımında sorunlar yaşadığını okudum ki zamanında bende çok yaşamıştım.kendi çözümümü sunayım:
bir adet surecom EP-4904SX ip sharer(35 ytl idi sanırım) aldım.kablomodemimden buna giriş yaptım ve evdeki diğer 2 pcye de ipsharerın 4 portunun 2 sinden çıkış yaptım.gayet sorunsuz kullanıyorum.arkadaşlar başka çözümlerde sunmuş bu çözümleri denemedim ancak çoğunda diğer pc yada pc lerin nete girebilmesi için ana makinenin açık olması gerekiyor.bağımsız olarak giremiyorlar.bu sebeple ben diğer yöntemleri düşünmedim ancak sorun değil ana makine açık olur diyor ve bağlantıyı 2 bilgisayara paylaştırmak istiyorsanız.2 ethernet kartına da gerek yok.kablomodeminizin usb çıkışından bir bilgisayara,ethernet çıkışından da diğerine bağlantı yapabilirsiniz.tabii usb destekli olması lazım kablomodeminizin ki çoğu usb desteklidir. (bunu ilk mesajıma da ekledim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 6 Mayıs 2006; 19:31:14 >
Geçen hafta kablonet şirketinden com21 modem alarak 128kb(?) lık bağlantı yaptırdım...
Zaten ADSL aboneliğim vardı ancak kaşındık ya, gittik maliyeti ucuzlatırız diye kablonet aldık... ADSL'den 512'yi görünce şimdi 128 hız bana artık yavaş gelmeye başladı...
Ayrıca kablonet şirketinin bana satmış olduğu COM21 adlı modem nasıl bir modemse anlamadım sadece tek bilgisayarı destekliyor... Bana tam 80 YTL'ye mâloldu...
Benimse hem PC hem de notebook'u ayrı ayrı birbirinden bağımsız bir şekilde internete bağlamak gibi bir isteğim var... Ancak bu COM21 Modemi ile bunu başaramadım...
Bana önce swich al, onu kullan dediler... 25 YTL'ye aldım o da bir işe yaramadı...(Maliyet oldu:105 YTL)
Eve bir de iki bilgisayar arası ve swich arasında bağlantı yapacak 45m ara kablo ve pc'me ethernet kartı filan aldım...onun da maliyeti 35 YTL(Maliyet oldu:140 YTL)
30 YTL Kablonet bağlantı ücreti(Maliyet oldu:170 YTL)
20 YTL Kablonet aylığı(Maliyet oldu:190 YTL)
Şimdi bana router diye bir cihaz almamı söylüyorlar... Onun da maliyetini bilmiyorum epey tuzlu olacak herhalde...
Bir de 128 kb(?) internet hızı(oldukça düşük bir hız)
Bir de yani sana ne sınırsız internetten, kotalı ADSL neyine yetmiyor...?
Yani neden böyle bir ahmâklık yaptım da bu kablonete üye oldum anlamıyorum... İnanın çok pişmanım...
Artık kablonet üyeliğimi iptal ettirip ADSL'ye dönmeyi bile düşünüyorum...
Sizce ne yapmalıyım?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar...
Şimdiden teşekkürler...:-)
şimdi 512k 128k dan hızlıdır tabii ki de.kıyası yanlış.maliyeti azaltmak istediysen bunu göze almış olman gerekirdi.zira 128 klık kablonetimle 128 lik adsl den çok daha fazla verim alıyordum zamanında.birde adsl de upload ların downloadları engellemesi problemi var ki cfosspeed gibi programlarla çözülebiliyor (ki yinede kablonet üstün).kablonette bu gibi bir problem olmadığı için emule gibi p2p programlarında uploadı maximum vererek hem paylaşımımı hemde kredimi dolayısiyle downloadımıda arttırıyorum.birde kablonet daha oturmuş bir altyapıya sahip olduğundan sanırım,kopmalar yavaşlamalar pek olmuyor.evde kablonet iş yerinde adsl kullanıyorum oradan biliyorum.
müşteri hizmetleri kıyası yapmak gerekirse,adsl arıza kaydı almaktan başka hiç bir şey yapmamasına rağmen kablonet müşteri hizmetleri temsilcisi sorunu çözmek için ben bile bıktığım halde çözüm yollarını bana denetmekten vazgeçmiyor.konu onu ilgilendirmeyen ve pc imde kurulu olan programlarla alakalı olsa bile teknik bilgileri ile sorunu çözüyorlar.sonuçta ne zaman arasam sorunum çözüldü.adsl de ise hiç çözülmedi.her aradığımda şu an avrupa yakasında iyileştirme çalışmaları var,genel bir yavaşlama söz konusu ,okyanus altındaki fiber optik kablolar koptu vs dendi.sonuçta eyvallah dedik.okyanusun altına kontrole gidecek halimiz yok ya...yedik,yemek zorunda kaldık...
kablonette nasıl proxy kullanılır. ya da kullanılabilir mi. ben lan settings den yazdım bi proxy değişmediği gibi internet baglantısı da dondu.
rapidleecher gibi programları kullanamıyorum. proxy olunca belki kullanabilirim. ayrıca daha guvenli gezinebilirim sanırım nette. bazı siteler ip ni tanıyor. ornegin mail gonderiyo bazı siteler. ben hiç mailimi vermediğim halde. ya spy kullanıyo ya da baska bi yontem. neyse kullanılıp kullanılmadıgını deneyen olmamış sanırım. proxy publicproxy, alliveproxy gibi sitelerden bulabilirsin. isimleri tam boyle değil.
rapidleecher gibi programları kullanamıyorum. proxy olunca belki kullanabilirim. ayrıca daha guvenli gezinebilirim sanırım nette. bazı siteler ip ni tanıyor. ornegin mail gonderiyo bazı siteler. ben hiç mailimi vermediğim halde. ya spy kullanıyo ya da baska bi yontem. neyse kullanılıp kullanılmadıgını deneyen olmamış sanırım. proxy publicproxy, alliveproxy gibi sitelerden bulabilirsin. isimleri tam boyle değil.
yok ben www.proxy4free.com u tavsiye etmek için nereden bulduğunu sormuştum
buradan bulduğun proxylerde işine yaramazsa,link grabber dene.tabii sana pm den attığım mesaj işine yaramazsa...saygılar...
Türk Telekomun DNS serverlarından kaynaklanan problemden dolayı bir çok abone internet sayfalarına erişimde problem yaşamaktadır. Dns ayarlarınızı Birincil DNS \"62.248.113.53\", ikincil DNS \"195.175.37.69\" olacak şekilde değiştiriniz.
arkadaslar ben kablonet firmasinin abonesiyim ve mart dan beri artık destek hizmet bedeli (9 lira/128 kb) faturası çıkmıyor. Ne oldu artık bu haraçı almaktan vaz mı geçtiler aceppp???
Orjinalden alıntı: creep3 arkadaslar ben kablonet firmasinin abonesiyim ve mart dan beri artık destek hizmet bedeli (9 lira/128 kb) faturası çıkmıyor. Ne oldu artık bu haraçı almaktan vaz mı geçtiler aceppp???
hala o harç var ancak sanırım diğer fatura ile birleştirdiler.zaten 2 fatura gelmesi çok saçma...
Arkadaşlar kablo nette fiyatlar ne durumda? Bakım ücretini ödemek zorundamıyız hala. Değilsek faturada yazan ücrete bakım ücreti de dahil iken, nasıl bakım ücretini yatırmıyoruz. Yoksa başvuru yaparken mi seçiyoruz destek istemediğimizi?
İlk Demo Albüm "Her Şey Dünde Kaldı" || SanDisk Sansa CLiP Silver 4GB || Ultimate Ears Super.fi 3 Studio || HTC Touch Diamond + WM 6.5 || || DH KAN BANKASI || UPDATE insanlar SET derdivar = TRUE WHERE seviyor = TRUE Mucizeye dokunmak aslında onu kaybetmekmiş. Wireless, Torrent ve RapidShare destekli WDTV sahibi. WDTV Hakkında Herşey
Arkadaşlar kablo nette fiyatlar ne durumda? Bakım ücretini ödemek zorundamıyız hala. Değilsek faturada yazan ücrete bakım ücreti de dahil iken, nasıl bakım ücretini yatırmıyoruz. Yoksa başvuru yaparken mi seçiyoruz destek istemediğimizi?
Fiyat 20 + 9 YTL gözüküyor. Bu 9 YTL'yi vermek zorunda mıyız?
Birde diğer firmalar içinde aynı şeyler geçerli mi? Buraya Ultra TV bakıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piXeLus -- 12 Mayıs 2006; 13:31:33 >
İlk Demo Albüm "Her Şey Dünde Kaldı" || SanDisk Sansa CLiP Silver 4GB || Ultimate Ears Super.fi 3 Studio || HTC Touch Diamond + WM 6.5 || || DH KAN BANKASI || UPDATE insanlar SET derdivar = TRUE WHERE seviyor = TRUE Mucizeye dokunmak aslında onu kaybetmekmiş. Wireless, Torrent ve RapidShare destekli WDTV sahibi. WDTV Hakkında Herşey
vermek zorunda değilsin sanırım. turksat 4440126 yı arayıp danışabilirsin. bence zorunlu degil, çünkü bana 1yıllık sözleşme imzalattı şirket vazgecersem bi miktar tazmınat odeyecem, çünkü modemi 10 dolara verdiler 60 dolar yerine. zorunlu olsa 1yıllık imzalatmazdı diye düşünüyorum. emin degilim.
Ben ADSL kullanıyorum. 256 sınırsız. 3 kişi ortak kullanıyoruz. Ama full download var diye malesef online oyunları oynayamıyoruz. Kablo nete geçeyim diyorum ama bu 9 YTL işi biraz bozuyor. Bir yerler de bakım ücretini vermeyebileceğimizi okudum. AMa nasıl oluyor bilmiyorum.
Ben ADSL kullanıyorum. 256 sınırsız. 3 kişi ortak kullanıyoruz. Ama full download var diye malesef online oyunları oynayamıyoruz. Kablo nete geçeyim diyorum ama bu 9 YTL işi biraz bozuyor. Bir yerler de bakım ücretini vermeyebileceğimizi okudum. AMa nasıl oluyor bilmiyorum.
bakım ücreti diye bir şey yok.destek hizmet bedeli var ki adamların teknik destek bölümü aşmış vaziyette.müşteri hizmetleri adsl gibi olacağına böyle olsun 9 ytl daha vermeye razıyım.ki veriyorum...9 ytl vermemek gibi bir olay da yok.millet keriz mi?bazısı verirken bazısı vermesin....
Destek bedeli vermeyenlere adamlar daha geç destek sunuyorlar. 10 kişi bekliyor 2'si 9 ytl ödemeyen abona. Bunlara en son bakılıyor. Bu forumda okudum böyle birşey. Teyit ettireyim dedim.
bu arada bende bu yazılanlardan sonra kablonet müşteri hizmetlerini aradım ve olayın aslını astarını sordum.kablonet destek hizmet bedeli olan aylık 9 ytl yi ödemek istemiyorsanız,size yollayacağımız faksı doldurup bize geri fakslayın dendi.bende aynen öyle yaptım.bundan sonra 9 ytl alınmayacaksanırım.bunu fatura geldiğinde göreceğiz.burada asıl irdelenmesi gereken "vay böyle bir olay var biz keriz miyiz de ödüyoruz?" mantığından ziyade "insanlar neden bu konuda kablonet tarafından bilgilendirilmiyor?" olmalıdır.sonuçta 9 ytl yi ödeyip destek almak isteyende olabilir ama tecrübeli (ve 9ytl lik hizmeti istemeyen/ihtiyacı olmayan)kullanıcıların haberi olması için tüm kullanıcıların haberdar edilmesi gerekir diye düşünüyorum.neyse biz buradan forumdaki arkadaşları bilgilendirelim de,üstümüze düşeni yapmış olalım... ilk mesajıma bu olayında detaylarını editliyorum.
Eyvallah arkadaşım. Artık bu yaz 3 kişi kullandığımız ADSL'yi bırakıp tek başıma 128k kablo net alabilirim. Ha 16 YTL ha 20 YTL.
Tekrar teşekkür ederim.
valla ben öyle bişi doldurmadım ama mart dan beri destek bedeli faturası çıkmıyor, kablonet.com da ki online ödeme sayfasından bakıyorum en son mart da çıkmış fatura nisan mayıs çıkmadı.
valla ben öyle bişi doldurmadım ama mart dan beri destek bedeli faturası çıkmıyor, kablonet.com da ki online ödeme sayfasından bakıyorum en son mart da çıkmış fatura nisan mayıs çıkmadı.
Arkadaşlar sinyal böyle. Üstte -15 ile +15 arasında olması gerek denmiş. Bende de 5 gün önce geldiğimden beri internette sorunlar var. Özellikle surf yaparken aşırı yavaşlık sorunu var. Bazen hiç açmıyor siteleri. Gün boyunca bu böyle. Bu yavaşlık üstteki değerden kaynaklanıyor olabilir mi? Veya bulunduğum bölgede abone yoğunluğunun çok fazla olmasından olabilir mi?
Bu arada bulunduğum bölge Bursa-Setbaşı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 30 Mayıs 2006; 23:50:33 >
Arkadaşlar sinyal böyle. Üstte -15 ile +15 arasında olması gerek denmiş. Bende de 5 gün önce geldiğimden beri internette sorunlar var. Özellikle surf yaparken aşırı yavaşlık sorunu var. Bazen hiç açmıyor siteleri. Gün boyunca bu böyle. Bu yavaşlık üstteki değerden kaynaklanıyor olabilir mi? Veya bulunduğum bölgede abone yoğunluğunun çok fazla olmasından olabilir mi?
Bu arada bulunduğum bölge Bursa-Setbaşı
benimde 13 hep civarı seyrediyor fakat eskiden bu sinyal seviyesi ile çok iyi performans almama rağmen şu an nette yavaşlamalar var.knet müşteri hizmetlerini arayıp sordum,her zamanki gibi iyileştirme çalışmaları varmış yavaşlamadan kastın sayfalar ise (ki benim öyle) mozilla firefox kullanmanı tavsiye ederim.gözle görülür şekilde hızlı ie den...
öncelikle Kabloneti mart 2006 tıdan itibaren kullandığımı söyleyeyim. ve mart 2006 ya kadar niçin ADSL ye para verdiğimi de hala anlamış değilim. Hız konusunda arkadaşlar KESİNLİKLE ADSL ile kıyaslanamayacak kadar hızlı. Aşağıda biraz önce yaptığım hız testi sonucunu gösterir bi resim olacak. 256 K bağlantı tipine göre abone olduğumu not düşeyim. ve bu hız testine yaparken ağda 3 pc nin de internet kullandığını ve msn tarzı programlarında açık olduğunu söyleyeyim. Kendi pc mde 3 tane Msn açık ve web de iken yaptığım hız testinin sonucudur bu.
Göreceğiniz resimdeki sonucu ilk gördüğümde bende inanamadım ve abonelik seçimimi yanlış yaptılar diye kızarak Kabloneti aradım. Fakat kızmakla hata yaptığımı anladım çünkü kablonette beni karşılayan personel abonelik seçimim olan 256 k bağlantının asla 256 k nın altına düşmeyeceğini 320 k ya kadar da yükselebileceğini iletti. Evde kullandığım 128 k bağlantı içinde 180 k bağlantı hızı alıyorum.
Fazla da anlatmaya gerek yok sanırım. Resim Herşeyi açıklıyor.
Ben de kablo net i iptal ettirip adsl almıstım ama o zaman kablonet cok yavaştı. Ayrıca soyle bir sey de var. Kablonet hakkında bir sey soylemeden once (kalitesi sorunları vs hakkında) sirket ve bölge bildirirseniz cok iyi olur. Cunku kablo internet sirketten sirkete ve bolgeden bolgeye farklılık gosterebiliyor.
bende ilk olarak kablonet firmasından aboneydim, daha sonra ADSL e geçtim, geçende kablonet i aradım destek bedeli ödemezsek bir arıza durumunda ne oluyor diye, adamlar bizden kesinlikle hiç bir hizmet alamazsınız başınızın çaresine bakacaksınız dediler, bu da büyük handikap benim tarafımdan kaynaklanan bir sorun olursa ben hallederim ama karşı tarafta bir arıza varsa yandığımızın resmidir. Kablonet firmasını tercih etmeyişimin en önemli sebebi ise teknik desteği gece saat 12 ye kadar, o saatten sonra arıza olursa yatıp sabahı beklemek durumundasınız, ben interneti evde iş için kullanıyorum aylık mail transferim bile 4 GB ı buluyor bir kaç kere gece arıza yaşadım ve sabahı beklemek zorunda kaldım ve sonuçta bütün işlerim aksadı, ADSL de de arıza oldu 1-2 defa (1.5 yılda) onda da en az kablonet firmasının verdiği kaliteede teeknik destek aldım. bana sorsanız aynı fiyata kullanırkan kesinlikle ADSL derim, çünkü herkezin şikayetçi olduğu ADSL teknik desteği benim şansıma çok iyi bir bölge, kablonet inki ise tam bir rezalet gece gece ne halt yemeye oturuyosun zıbar yat mantığı. hız konusuna gelince dl lar arasında belki 1-2 KB fark oluyor , ping süresi doğal olarak kablo internette daha düşük ama genele vurunca fiyatlar aynı ise ben ADSL i tercih ediyorum
bende ilk olarak kablonet firmasından aboneydim, daha sonra ADSL e geçtim, geçende kablonet i aradım destek bedeli ödemezsek bir arıza durumunda ne oluyor diye, adamlar bizden kesinlikle hiç bir hizmet alamazsınız başınızın çaresine bakacaksınız dediler, bu da büyük handikap benim tarafımdan kaynaklanan bir sorun olursa ben hallederim ama karşı tarafta bir arıza varsa yandığımızın resmidir. Kablonet firmasını tercih etmeyişimin en önemli sebebi ise teknik desteği gece saat 12 ye kadar, o saatten sonra arıza olursa yatıp sabahı beklemek durumundasınız, ben interneti evde iş için kullanıyorum aylık mail transferim bile 4 GB ı buluyor bir kaç kere gece arıza yaşadım ve sabahı beklemek zorunda kaldım ve sonuçta bütün işlerim aksadı, ADSL de de arıza oldu 1-2 defa (1.5 yılda) onda da en az kablonet firmasının verdiği kaliteede teeknik destek aldım. bana sorsanız aynı fiyata kullanırkan kesinlikle ADSL derim, çünkü herkezin şikayetçi olduğu ADSL teknik desteği benim şansıma çok iyi bir bölge, kablonet inki ise tam bir rezalet gece gece ne halt yemeye oturuyosun zıbar yat mantığı. hız konusuna gelince dl lar arasında belki 1-2 KB fark oluyor , ping süresi doğal olarak kablo internette daha düşük ama genele vurunca fiyatlar aynı ise ben ADSL i tercih ediyorum
adsl müşteri hizmetleri en az kablonet kadar iyi demişsin.şöyle söyliyeyim;adsl müşteri hizetlerine 5-6 kez arıza kaydı verdim.ne gelen oldu ne giden.kablonet ise 10-15 dakika sonra evimin kapısını çaldı.istanbul beşiktaşta ikamet ediyorum.iş yerim de (yani adsl hattım da) beşiktaşta.ayrıca destek hizmet bedeli ödemezsen adamlar hiç gelmiyormuş demişsin.bu da yanlış.sadece en son sıraya alınıyorsun yani geç geliyorlar ve eğer parça değiştirirlerse parasını alıyorlar bu kadar....
arkadaşım söylediklerim uydurmuyorum kablonet a.ş. nin müşteri hizmetleri servisinin söyledikleri bunlar,adamlar aynen şunu dediler " Bizden destek mestek alamazsınız, bir arıza olursa bir elektrikçi bilgisayarcı filan çağırıp ne yapılacaksa ona yaptırırsınız" ayrıca kablonet a.ş. firmasından bağlı isen gece 00.30 gibi bir destek hattını ara bakalım telefonu açan varmı, ADSL teknik desteğide tek bir merkez vermiyor yukarıda da söylediğim gibi benim bölgem gayet iyi ve ben çok memnum 1-2 kere ihtiyacım oldu ilk telefona çıkan görevli standart soruları sorduktan sonra arıza kaydımı aldı 10-15 dakika içinde teknik destek bölümünden aradılar ve bulundukları yerden gerekli müdahaleyi yapıp sorunumu giderdiler. demem o ki ben kablonet a.ş. firmasına 256 k için ayda 27 lira destek parası ödemem, hak ettiklerine inanmıyorum çünkü, 128 e 9 liraya verdikleri hizmetten daha farklı bir hizmet vermiyorlar ama hıza bağlı olarak artan bir destek ücreti var, yerseniz. benim tarafımdran bakarsanız 2 Mbps içinde alınan destek bedeli 9 lira olabilir çünkü dediğim gibi 128 Kbps ile arasında değişen hiçbirşey yok.
quote:
Orjinalden alıntı: klonajinsky
quote:
Orjinalden alıntı: DaVinci
adsl müşteri hizmetleri en az kablonet kadar iyi demişsin.şöyle söyliyeyim;adsl müşteri hizetlerine 5-6 kez arıza kaydı verdim.ne gelen oldu ne giden.kablonet ise 10-15 dakika sonra evimin kapısını çaldı.istanbul beşiktaşta ikamet ediyorum.iş yerim de (yani adsl hattım da) beşiktaşta.ayrıca destek hizmet bedeli ödemezsen adamlar hiç gelmiyormuş demişsin.bu da yanlış.sadece en son sıraya alınıyorsun yani geç geliyorlar ve eğer parça değiştirirlerse parasını alıyorlar bu kadar....
Ben de kablo net i iptal ettirip adsl almıstım ama o zaman kablonet cok yavaştı. Ayrıca soyle bir sey de var. Kablonet hakkında bir sey soylemeden once (kalitesi sorunları vs hakkında) sirket ve bölge bildirirseniz cok iyi olur. Cunku kablo internet sirketten sirkete ve bolgeden bolgeye farklılık gosterebiliyor.
Sunu solim ultra TV dune kadar dokuluyordu sonra adam oldumu bilemem su andada ADSL dokuluyor herkes adsl ye gecdigi icin kablo iyi gozukuyor ama iyi degil eskisinden bile kotu soleki bir anda kabloya hucum edilse demek istedigimi anlarsiniz.
Kablo net eski sistem kablolardan tamamen kurtuldu bunu da not düşmek lazım artık fiberoptik kablo kullanıyolar. ve yine not düşeyim Merkeze yakınlıkla internet hızının farklılık göstermesi sadece KABLONET le ilgili bi olay değil. İstanbul Mecidiyeköy deki ADSL kullanıcısı ile bağcılar arasındaki ADSL kullanıcısının aldığı hız aynı olmuyor. AMA ŞU VAR; KABLONET DE 256 K hız anlaşması yaptıysanız ASLA altına düşmüyor bağlantınız. ADSL de ise ben bi kere bile 230 un üstüne çıktığını görmedim. YER ŞİŞLİ olmasına rağmen.
Not: Kablonet ten burdaki metihlerimize karşılık para almıyoruz arkadaşlar, sizlerinde bizler gibi rahata kavuşmanızı istiyoruz . Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 1 Haziran 2006; 15:27:11 >
arkadaşım söylediklerim uydurmuyorum kablonet a.ş. nin müşteri hizmetleri servisinin söyledikleri bunlar,adamlar aynen şunu dediler " Bizden destek mestek alamazsınız, bir arıza olursa bir elektrikçi bilgisayarcı filan çağırıp ne yapılacaksa ona yaptırırsınız" ayrıca kablonet a.ş. firmasından bağlı isen gece 00.30 gibi bir destek hattını ara bakalım telefonu açan varmı, ADSL teknik desteğide tek bir merkez vermiyor yukarıda da söylediğim gibi benim bölgem gayet iyi ve ben çok memnum 1-2 kere ihtiyacım oldu ilk telefona çıkan görevli standart soruları sorduktan sonra arıza kaydımı aldı 10-15 dakika içinde teknik destek bölümünden aradılar ve bulundukları yerden gerekli müdahaleyi yapıp sorunumu giderdiler. demem o ki ben kablonet a.ş. firmasına 256 k için ayda 27 lira destek parası ödemem, hak ettiklerine inanmıyorum çünkü, 128 e 9 liraya verdikleri hizmetten daha farklı bir hizmet vermiyorlar ama hıza bağlı olarak artan bir destek ücreti var, yerseniz. benim tarafımdran bakarsanız 2 Mbps içinde alınan destek bedeli 9 lira olabilir çünkü dediğim gibi 128 Kbps ile arasında değişen hiçbirşey yok.
uyduruyorsun demedim ancak benim bölgemde olanları anlattım.(sen bölgeni belirtmemişsin).birde şunu söyliyeyim gece 1 den sonra bile aradığım oldu yardımcı oldular....hatta o saatten sonra teknik servisten eleman bile gönderiyorlar.ayrıca söylediğin gibi 2mbps nin hizmet bedeli ile 128kbps ninki farketmemeli...
Yeri değil belki ama gördüğüm bi KAYIRMACILIĞI sizlerle paylaşayım istedim. Sanırım Türk Telekom hakkında herkesin sabit olan fikri daha da iyi pekişecek bu KAYIRMACILIĞI okuduklarında.
“..Son dönemlerde, İnternet’teki forum sitelerinde yer alan “ADSL iki kat hızlandı” başlıklı tartışmaları görünce, içimden “acaba hangi dağda kurt öldü” diye geçirmediğimi söylesem yalan olur..”
TT’DEN PERSONELİNE KIYAK, VATANDAŞA KAZIK TARİFE
Son dönemlerde, İnternet’teki forum sitelerinde yer alan “ADSL iki kat hızlandı” başlıklı tartışmaları görünce, içimden “acaba hangi dağda kurt öldü” diye geçirmediğimi söylesem yalan olur.
Bu tartışma ortamlarında, Almanya’da 36 Euro, İngiltere’de 60 paund, Hollanda’da 60 Euro, İsviçre’de 66 dolar olan 2 Mbit hızındaki ADSL bağlantısına Türkiye’de vergi hariç 238.66 YTL aylık tarife uygulayan Türk Telekom’un 512 Kbit’lik bağlantıların hızını 2 Mbit’e çıkardığı, tarifelerinde ise herhangi bir değişiklik yapmadığı iddia ediliyordu.
Ancak işin aslı çok geçmeden ortaya çıktı. 2 Mbit’e yükseltilen hatlar, tüm aboneleri değil, sadece özel hatları kapsıyormuş. Yani, normal aboneler 512 Kbitlik hatlar için ayda vergi hariç 87.83 YTL, 2 Mbitlik hatlar için de 238.66 YTL ödemeye devam ediyor.
PERSONELE ÖZEL
Tartışmaya neden olan uygulama ise sadece Türk Telekom personelini kapsıyor. Personele ayda 30 YTL karşılığında tahsis edilen 512 Kbitlik hatların hızı, 2 Mbit’e çıkartılmış. Tarifede ise herhangi bir değişiklik yapılmamış. Sizin anlayacağınız, personele maliyeti karşılığında tahsis edilen bu hatlardan Telekom, abone başına 10 kata varan oranda kar ediyor.
Ancak, yine de Türkiye’nin hakkını yememek gerekiyor. Dünyada Türkiye’nin dışında bu kadar yüksek kar marjıyla çalışan bir de İran’daki operatör şirket bulunuyor. İran’daki 512 Kbitlik ADSL bağlantı ücreti, 221 doları buluyor.
Oysa bırakın Avrupa ve Amerika’yı, Sırilanka’da bile 2 Mbit’lik sınırsız ADSL bağlantısının aylık ücreti 68 doları geçmiyor.
Böyle olunca da, Avrupa’da 44 milyonu aşan ADSL abone sayısı, Türkiye’de 2 milyonu bulmuyor.
TARİFE Mİ HAZIRLANIYOR
Şimdi, İnternet’de bir başka söylenti daha dolaşıyor. Buna göre, limitlilerin hızı iki kat artırılacak. Limitsizlere de yüzde 10 ile yüzde 17 arasında indirim yapılacak. 256 Kbit kullanıcılarının da hat hızları, 6 ay süreyle kota aşım ücreti alınmadan 1024 Kbit - 6 Gb’a çıkacak. Bu süre sonunda, isteyen 256 Kbit’e geri dönecek. İsteyen de 1024 Kbit’lık tarifede kalacak.
Bu da söylentide mi kalır, yoksa uygulamaya dönüşür mü bilemiyorum ama, İnternet kullanıcılarının da daha fazla mağdur edilmemesi gerekiyor. Bunun sonucunda, Türk Telekom’un fiyat politikasını yeniden gözden geçirmesi kaçınılmaz oluyor.
Hürriyet Erkan Çelebi
Ultrakablo'nun sitesinde teknik-destek ücretininin verilmemesi halinde alınamayacak hizmetler arasında 7/24 saat teknik-destek de yazıyordu. Hızın kesilmesinin Türksat'la ilgili olduğunu düşünüyorum. Acaba böyle bir ücretin alınmadığı yerlerde hizmeti kim veriyor eğer Türksat da hizmet sağlamıyorsa?
Ultrakablo'nun sitesinde teknik-destek ücretininin verilmemesi halinde alınamayacak hizmetler arasında 7/24 saat teknik-destek de yazıyordu. Hızın kesilmesinin Türksat'la ilgili olduğunu düşünüyorum. Acaba böyle bir ücretin alınmadığı yerlerde hizmeti kim veriyor eğer Türksat da hizmet sağlamıyorsa?
zaten bende kabloneti teknik destek için aramadım.yukarıda da dediğim gibi sinyal gelmiyordu.29 ytl nin 9 ytl sini vermiyorum diye teknik destek vermemeleri normal.bunu göze almıştım sonuçta ancak kalan 20 ytl yi ne için veriyorum??bağlantı için.e bağlantımı kesip teknik destek veremiyoruz demek ne anlama geliyor???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 3 Haziran 2006; 17:59:39 >
peki arkadaşlar kusra bakmayın ama siz ucuz etin yahnisinin pahalı olacağına dair bi söz duymadınız mı ? siz 20 lira öderken gözünüze 9 lira batıyor iptal ettiriyosunuz. Normaldir onlarında o şekilde söylemesi. bakım sözleşmesini iptal ettirmeden önce garantialmadıktan sonra bağlantı kesilmesinin olmayacağına dair iptal den sonra bağlantının kesilmesi çok normal. Çünkü birincisi Kablo Net için başvurduğunuzda kuruluma gelen, mekan içinde hattı çeken bağlantıları yapan firma sizin iptal ettirdiğiniz firma. Modem i tesis eden firma sizin iptal ettirdiğiniz firma. Haliyle aslında en çok çaba harcayan firma 9 lirayı alan firma. Her neyse yine de hoş bir davranış değil bu arkasında art niyet kokusu var. Daha doğrusu "Siz öyle yaparsanız biz böyle yaparız alın bakalım size" gibisinden bi anlam var. Bunu bence Türksat ile çözümlemelisin Türksat müşteri hizmetleri telefonunu arayarak şikayetini bildirmende fayda var. Bi dip not, biraz yıpratıcı olununca telefonda "yapamıyoruz efendim" dedikleri her şeyi yapabiliyorlar. ama yine de bence BİR PROBLEM ÇIKTIĞINDA KARŞINIZDA SİZİ OYALAMAYAN Bİ MUHATTAB BULMAK istiyosanız bakım sözleşmelerini iptal ettirmeyin derim.
Minik bi hesap yapınca zaten gelen faturaların hesaplı olduğunu anlayacaksınız, çünkü 256 K ADSL bağlantı ücreti bana hiç bi zaman 49 lira olarak gelememişti. Sizlere de öyledir büyük ihtimalle. Ama KABLONETTE 49 lira ise 49 lira geliyor.
Aslında Ortada Kablonet in ayıbı yok. Fiyatı tekelleştirmiş olan TÜRK TELEKOM un ayıbı var. 2mbit bağlantıyı kıyak geçip personeline 30 YTL ye verebiliyor ken bizlere 256 K ( sadece adı 256 K hiç bi zaman 256 k olarak hız vermiyor) bağlantı için bu kıyağın 2 katı fiyat istiyor. Hızımız da 8 de 1 i.
peki arkadaşlar kusra bakmayın ama siz ucuz etin yahnisinin pahalı olacağına dair bi söz duymadınız mı ? siz 20 lira öderken gözünüze 9 lira batıyor iptal ettiriyosunuz. Normaldir onlarında o şekilde söylemesi. bakım sözleşmesini iptal ettirmeden önce garantialmadıktan sonra bağlantı kesilmesinin olmayacağına dair iptal den sonra bağlantının kesilmesi çok normal. Çünkü birincisi Kablo Net için başvurduğunuzda kuruluma gelen, mekan içinde hattı çeken bağlantıları yapan firma sizin iptal ettirdiğiniz firma. Modem i tesis eden firma sizin iptal ettirdiğiniz firma. Haliyle aslında en çok çaba harcayan firma 9 lirayı alan firma. Her neyse yine de hoş bir davranış değil bu arkasında art niyet kokusu var. Daha doğrusu "Siz öyle yaparsanız biz böyle yaparız alın bakalım size" gibisinden bi anlam var. Bunu bence Türksat ile çözümlemelisin Türksat müşteri hizmetleri telefonunu arayarak şikayetini bildirmende fayda var. Bi dip not, biraz yıpratıcı olununca telefonda "yapamıyoruz efendim" dedikleri her şeyi yapabiliyorlar. ama yine de bence BİR PROBLEM ÇIKTIĞINDA KARŞINIZDA SİZİ OYALAMAYAN Bİ MUHATTAB BULMAK istiyosanız bakım sözleşmelerini iptal ettirmeyin derim.
Minik bi hesap yapınca zaten gelen faturaların hesaplı olduğunu anlayacaksınız, çünkü 256 K ADSL bağlantı ücreti bana hiç bi zaman 49 lira olarak gelememişti. Sizlere de öyledir büyük ihtimalle. Ama KABLONETTE 49 lira ise 49 lira geliyor.
Aslında Ortada Kablonet in ayıbı yok. Fiyatı tekelleştirmiş olan TÜRK TELEKOM un ayıbı var. 2mbit bağlantıyı kıyak geçip personeline 30 YTL ye verebiliyor ken bizlere 256 K ( sadece adı 256 K hiç bi zaman 256 k olarak hız vermiyor) bağlantı için bu kıyağın 2 katı fiyat istiyor. Hızımız da 8 de 1 i.
arkadaşım 9 ytl yi esgeçtim.o zaman 20 ytl ne için alınıyor???arasıra internet bağlantım olur diye mi veriyorum o parayı?eğer öyleyse sistemi oturtsunlar o parayı ödememe gibi bir hakkımız olduğunu söylemesinler.dilekçelerimizi kabul etmesinler.20ytl yerine 29 alırız biz diyip adam gibi hizmet versinler....arayınca teknik destek vermesinler yada teknik destei ücret karşılığında versinler.ancak sinyal göndermeyip hizmet bedeli ödemiyorsunuz bizi bağlamaz demek 20 ytl nin üstüne yatmaktır kanımca....20 ytl az gibi gözükebilir.daha fazlasını verecek maddi olanağımda var ancak tasarruf edebiliyorsak etmek hakkımız.ya bu hak verilmesin yada veriliyorsa oyun kuralına göre oynansın.zira zamanında 29 ytl superonline a verirken 60 ytl tel faturasına veriyorduk.totalde 89 ytlye ortalama 6kb lik bağlantıya sesimiz çıkmıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 4 Haziran 2006; 23:54:51 >
bir kaç satır yukarıda yazmıştım kablonet a.ş. nin destek bedeli ödenmediği taktirdeki tavrını, ancak şöyle bir durum var, kablo internet firmaları sadece bakım hizmeti veren bağlantı himetine karışmayan bir durumda ise, o zaman bu desteği vermemesi normal sonuçta destek bedeli ödenmiyor, ve desteği türksat ın vermesi gerekiyor, yok eğer destek dışında internet in dağıtımıylada ilgileniyorsa bu firmalar her halükarda bir destek vermesi gerekiyor belki ancak şunu yapabilirler kendi taraflarını kontrol ederler ve sorun kendilerinde değilse topu size atarlar, yok sorun kablo internet firmasından kaynaklanıyor ise ister istemez sorunu düzeltmeleri gerekiyor çünkü bile bile ayıplı mal satar durumda oluyorlar, bu da yanlış bilmiyorsam ticaret hukukuna aykırı bir durum oluşturyor.
bir kaç satır yukarıda yazmıştım kablonet a.ş. nin destek bedeli ödenmediği taktirdeki tavrını, ancak şöyle bir durum var, kablo internet firmaları sadece bakım hizmeti veren bağlantı himetine karışmayan bir durumda ise, o zaman bu desteği vermemesi normal sonuçta destek bedeli ödenmiyor, ve desteği türksat ın vermesi gerekiyor, yok eğer destek dışında internet in dağıtımıylada ilgileniyorsa bu firmalar her halükarda bir destek vermesi gerekiyor belki ancak şunu yapabilirler kendi taraflarını kontrol ederler ve sorun kendilerinde değilse topu size atarlar, yok sorun kablo internet firmasından kaynaklanıyor ise ister istemez sorunu düzeltmeleri gerekiyor çünkü bile bile ayıplı mal satar durumda oluyorlar, bu da yanlış bilmiyorsam ticaret hukukuna aykırı bir durum oluşturyor.
saygılar
birkaç satır yukarıda yazdığın şey.kablonetin hizmet bedeli ödenmediği takdirde bilgisayarcı çağırır yaptırırsınız şeklindeki deklaresi idi ancak benimde bir kaç satır yukarıda yazdığım gibi teknik destek değil sinyal istiyorum.sinyal gelmezse bilgisayarcı ne yapacak diye bir sorsaydın adamlara....bu arada sinyal geldi çok şükür....
bende şunu biliyorum. Tüm İp ve DNS ayarlarını Kablonet yapıyor. Türksat böyle bişeyle uğraşmıyor. O yüzden sürekli bağlantın kopuyor olabilir. Özellikle de bağlantın sen sözleşmeni iptal ettirmenin akabinde kesilmeye başlamışsa bunu Türksat ın çözeceğini sanmam. Türksat ta kendi içinde aşık. Burdaki eşitsizlik türksat tekel diğeri de işi yapan ama az para alan firma konumunda.
pire için yorgan yaktın ne diyim. son bir haftadır HALKALI VE AVCILAR de ne ADSL ne de TELEFONLAR düzgün çalışıyor. o civardan arkadaşlar var sa bilirler. Kurttan kaçarken ayıya yakalanmak diye bi laf vardır ya ona doğru koşuyosun şu an öyle diyim.
pire için yorgan yaktın ne diyim. son bir haftadır HALKALI VE AVCILAR de ne ADSL ne de TELEFONLAR düzgün çalışıyor. o civardan arkadaşlar var sa bilirler. Kurttan kaçarken ayıya yakalanmak diye bi laf vardır ya ona doğru koşuyosun şu an öyle diyim.
prensip meselesi.bu şekilde müşterisine hizmet bedeli ödemesi için sinyalini keserek yaptırım uygulamaya çalışan zihniyete tepkimi göstermek zorundayım.bu tepki benden birşeyler daha alsa bile!keşke herkes bu tepkiyi her yerde gösterse de bu şekilde ticaret yapanlar bu tutumlarını sürdüremese.adam olsa....