Şimdi Ara

μTorrent (Bittorrent) WebUI'yi biliyor muydunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslinda cogumuzun bilmedigi ama cok isimize yaran bir ozelligi size tanitacagim.

Bildigimiz sade torrent arayuzunun web'e gelmis versiyonu. Bu ayari actigimiz PC'nin torrent uygulamasini yerel ağ icinde (eger yerel ağ dışından baglanmak istiyorsaniz port acmaniz gerekecektir) kontrol edebiliyoruz.

İlk olarak μTorrent'i acip CTRL+P yapiyoruz. Karsimiza webui ayarlar menusu geliyor. İlk olarak aktif ediyoruz. Sifremizi belirliyoruz.

PC'nize sabit yerel ip atamanizi tavsiye ediyorum burada anlatmayacagim.

Portumuzu seciyoruz. Benim yerel ip adresim ile portum 192.168.2.99:1337 siz kendi kombinasyonunuzu olusturabilirsiniz. K. adi ile sifremizi bir yere not ediyoruz.

Sonra uzaktaki bilgisayardan yada telefondan ip_adresimiz/gui yaziyoruz ve k. adi ile sifremizi giriyoruz. Benim 192.168.2.99:1337/gui adresine gitmem lazim.

WebUI'ye girdigimiz zaman (eski/sade) torrent arayuzune benzer bir arayuzune benzer bir arayuzle karsilacagiz. Buradan torrentlerinizi PC'ye erismeden kolayca kontrol edebilirsiniz. Ozellikle leech/seed icin mini itx gpusuz sistem yapanlar icin cok faydali bir ozelliktir.

Ayrica Bittorrent kaynakli tum torrent programlarinda mevcuttur. (μTorrent vb.)

μTorrent (Bittorrent) WebUI'yi biliyor muydunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 22 Nisan 2015; 23:31:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wuuuw

• 192.168.2.99:1337 senin sabit ip'in olmuyor ama o anlık yerel ip adresin oluyor farklı bir modemden bunu yazarak bağlanamazsın kendi evinin içinde aynı wifi a bağlı cihazlar için işe yarar diğer türlü ulaşmak için gerçek bir sabit ip'in olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jegande

192.168.2.99:1337 senin sabit ip'in olmuyor ama o anlık yerel ip adresin oluyor farklı bir modemden bunu yazarak bağlanamazsın kendi evinin içinde aynı wifi a bağlı cihazlar için işe yarar diğer türlü ulaşmak için gerçek bir sabit ip'in olmalı

no-ip mi öyle bir zımbırtı vardı bi aralar. Hala varsa onu kullanarak sabit ip yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jegande

192.168.2.99:1337 senin sabit ip'in olmuyor ama o anlık yerel ip adresin oluyor farklı bir modemden bunu yazarak bağlanamazsın kendi evinin içinde aynı wifi a bağlı cihazlar için işe yarar diğer türlü ulaşmak için gerçek bir sabit ip'in olmalı

orada özellikle sabit yerel ip olarak belirttim
  • Ordaki ip adresi senin ip adresin değil. WebDAV.

Mesela oturma odasından iPad veya diğer bir tabletle bahsettiğin adrese bağlanıp bilgisayarda torrent indirme gibi şeyler yapabilirsin. Ya da iPad gibi cihazlarda dosya paylaşımı sıkıntılı olduğu için WebDAV erişim sağlayan uygulamalarla yerel Wi-Fi üzerinden dosya paylaşımı da yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Ordaki ip adresi senin ip adresin değil. WebDAV.

Mesela oturma odasından iPad veya diğer bir tabletle bahsettiğin adrese bağlanıp bilgisayarda torrent indirme gibi şeyler yapabilirsin. Ya da iPad gibi cihazlarda dosya paylaşımı sıkıntılı olduğu için WebDAV erişim sağlayan uygulamalarla yerel Wi-Fi üzerinden dosya paylaşımı da yapılabilir.

WebUI normal bir web adresi. Bağlandığınız cihazla veri alışverişi yapamıyorsunuz. Sadece kontrol edebiliyorsunuz yada yeni torrentler ekleme vs.
    oradaki ip adresi benim yerel ip adresim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    Deluge mi önerirsin qbittorrent mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

Deluge mi önerirsin qbittorrent mi?

İkisi de bittorrent base olduğundan pek bir farkları yoktur diye düşünüyorum. Bence reklamsız ve daha hafif olanı tercih etmelisiniz. İkisinin de WebUI desteği var. Ama bence Deluge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 22 Nisan 2015; 23:12:20 >
  • Başkalarının girmesini istiyosan modeminde 1337 portunu açman lazım, açtıktan sonra ip adresinden girebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muco53

Başkalarının girmesini istiyosan modeminde 1337 portunu açman lazım, açtıktan sonra ip adresinden girebilirler.

Zaten amacim lan disindan baglanmak degildi. Ona gore editlerim yaziyi. Port acmama gerek olmuyor lan'da

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.